- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
Ja byłam na zakupach. Kupiłam małej smoczki, rożek do szpitala, zestaw do paznokci, zestaw do włosków, butelkę małą z Tommee Tippee. Na allegro zamówiłam pościel, wypełnienie, butelki i karuzelę.
Już większość rzeczy mam. Jutro jeszcze kupie przewijak na łóżeczko i pieluszki tetrowe i flanelowe. W Grudniu wózek i finito.
Na koniec Listopada kupie już rzeczy dla siebie do szpitala, laktator itd. W grudniu już zacznę wsio prać i torby spakuję.
U mnie jest o tyle dobrze, że ja bedę wiedziała już w połowie Grudnia kiedy mi zrobią cc wiec będę się mogła przygotować odpowiednio na TEN dzień.
Mój gin (jeden i drugi) nie pozwala brać ciepłych kąpieli. Mówią że ciepła woda prowokuje skurcze. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale tak dla zasady nie polewam brzucha ciepłą wodą.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gosiunia88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja już w domku i po wizycie u gina jutro wkleję fotki bo mam na telefonie;) Bąbelek waży 693 g dostaliśmy też płytkę z ok 8 min. nagraniem :)tak fajnie widać jak pije wod płodowe ułożony jest dalej pośladkowo więc doktorek się natrudził żeby twarzyczkę zobaczeć najważniejsze że wszystko bardzo ładnie. Ale gin powiedział żeby nospę brać i mg do nast. wizyty. Zbadał mi też szyjkę i upławy ale mówił że to normalne że jest więcej śluzu
u nas zima, śnieg tak pruszy, wow:*
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
znalazlam u was na forum cos o no-spie, wiec musze wtracic swoje 3 grosze .
niestety informacje o braku przeciwskazan do prania no-spy w ciazy nie sa prawdziwe. jest to lek nagminnie przepisywany przez lekarzy bez informacji o jego negatywnych skutkach na plod. branie no-spy ot tak, zeby tylko zlagodzic bol towarzyszacy rozciaganiu sie macicy (co jest absolutnie normalne, prawidlowe), to duza lekkomyslnosc. niestety moze sie to przyczynic do pozniejszego nieprawidlowego napiecia miesniowego u dzieci (zwykle obnizonego), a nawet rozszczepow. znajoma farmaceutka niestety miala racje. jestem neurologopeda i w swojej pracy wielokrotnie spotykam dzieci, ktorych problemy z napieciem, mowa, jedzieniem i polykaniem sa zwiazane z braniem no-spy w okresie ciazy .
tez mialam drobne bole i plamienia - lekaz kazal mi brac no-spe "na wszelki wypadek" - nie bralam. wam tez radze siegac po jakiekolwiek leki tylko wtedy, jesli skutki uboczne to "mniejsze zlo" w przypadku np. zbyt przedwczesnego porodu itp. pozdrawiam!
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marlena cieszę sie że wszystko ok
No to mnie Emma już całkiem przestraszyłaś ...
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gosiunia88
- Wylogowany
- gaworzenie
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiunia, tylko skąd wiedzieć, że to konieczność? Jak nas boli bo są skurcze to nie bierzemy nospy żeby nam było miło i nie bolało tylko żeby te skurcze nie doprowadziły do poronienia... Chyba czasem ciężko powiedzieć czy to normalny ból bo macica się rozciąga czy nie. Ja na samym początku miałam takie bóle (przypominające te menstruacyjne), że nie mogłam złapać powietrza, nie spałam w nocy i w ogóle byłam do niczego. Byłam u dwóch lekarzy, jedna babka powiedziała, ze to normalne i żeby się nie przejmować, druga zaleciła nospę 3 razy dzienne, bezwzględne leżenie i dostałam zwolnienie z powodu zagrożenia poronieniem. I bądź tu człowieku mądry. Na szczęście u mnie szybko ustąpiło, ale co robić gdy to trwa miesiącami...
Co do witaminek to się zgodzę i lekarki też w tym względzie na szczęście są zgodne (to samo mówią położne w szkole rodzenia): jeśli wyniki mamy w normie to nie ma potrzeby suplementacji
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde cala noc przy kazdym obrocie sie z bolu budzilam.masakra.zwlaszcza jak najpierw przelozylam 1 noge a potem druga.szeroko nog to wogole nierozloze.mam nadzieje ze minie za kilka dni.musialam cos nadwyrezyc.lekarz najwczesniej w pon.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najwazniejsze..KAzdy wczesniak wysylany jest na rehabilitacje bo zaklada sie ze ma problemy z napieciem miesniowym i wogole z odbieraniem bodzcow czyli ze ma zaburzenia integracji sensorycznej.kazdy dzieciak urodzony przed terminem.natomiast nie kazde dziecko donoszone dzieki lekom nawet nospie ma slabe napeiecie miesniowe.to sa pojedyncze przypadki.bo tych niemowlakow na sali jest 2 albo troje.czasami sa to wieksze dzieci.i byc moze z zupelnie innych powodow tam sa.najczesciej widuje blizniaki bo pewnie sa wczesniakami.
Dziewczyny czy ta glukoze mooge zrobic w pon jakbym do niego poszla majac 23tyg i 5dni czy musi byc skonczone 24tyg i cos.jakbym poszla we czwartek to by bylo ponad 24tyg ale w pon bedzue mniej