BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #457517 przez michasia
Kasia, jak się nie uda z tym wózkiem, to na pewno znajdziesz jeszcze do porodu inny, może jeszcze taniej. Może babka gdzieś wyjechała i nie ma dostępu do neta czy coś. Może dziś odpisze.
Paulaa masakra żeby dostać się do lekarza. człowiek ma termin na wtedy kiedy może już wyzdrowieć. A próbowałaś do innego, w innej przychodni?
Udanych zakupów.
Madlen, jakoś przegapiłam tamtego posta, ale już nadrobiłam, po prostu napisałyśmy w tym samym czasie, a już nie zerkałam wyżej, choć raczej zerkam, bo zanim napisze, to już czasem kilka nowych. Nie spodziewałam się, że z tablicy.pl będzie tylu chętnych. Dziś posprawdzam płeć, zobaczę kto rzeczywiście weźmie, bo maja się dziś odezwać i wtedy najwyżej wstawię na ten profil z FB. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, dziękuję.
Ach z tymi chłopami, ja tez czasem muszę się na swojego powkurzać, ale szybko nam przechodzi:).
Pliszka, fajna sukienka.
Natalka udanego dnia z mama.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457519 przez Madlen
Pewnie byle z dala od domu, ubrać się w lepsze łaszki, podmalować i iść na kawę i ciacho do kawiarni czy na kolację..

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457522 przez Monia_T
Madlen Pampersy kupiłam w Auchan. Rzadko tam zaglądam, ale w zeszłym tygodniu przez przypadek weszliśmy i upolowałam pieluszki :) Były schowane na dolnej półce, pewnie dlatego udało mi sie kupić w tej cenie. A w tej wyższej cenie były w Tesco ;)

Gabilee póki co to jest mój faworyt w kategorii wózek allegro.pl/nowosc-ultra-lekki-wozek-3w1-...tis-i2721117629.html
Ale ponieważ na ten zakup szykuję się tuż przed porodem mogę zmienić zdanie :blink: Ten wózek oglądałam w realu i bardzo mi się podobał :)

Bardzo boli mnie węzeł chłonny na szyi, mam nadzieję, że choroba się dalej nie rozwinie.

Zazdroszczę dziewczynom, którym wystarcza dieta cukrzycowa i z całego serducha życzę aby tak się utrzymało do końca ciąży :) Podpowiem, że odrobina ruchu po posiłku bardzo zbija cukier. Także jakby się zdarzyło zgrzeszyć jakimś ciastkiem, to później spacer w tempie i po kłopocie :)

Michasia, cudne te Twoje kociaki :laugh: Ale dlaczego to Ty masz je dowieźć do nowych właścicieli?? Przecież powinni chociaż odrobinę wysiłku wykazać, żeby było widać, że na kociakach im zależy...
Nie zapomnę jak byłam w Holandii usłyszałam, że tam takie małe kotki "przygarnia się" jako pokarm dla dużych węży i jaszczurów! Wcześniej myślałam, że taki los tylko szczury spotyka, a nie takie urocze kociaki :ohmy:

Jeszcze na temat 7 rocznicy...u nas niestety po 7 latach nastąpił książkowy kryzys, ale jednak pokonaliśmy go i za 3 tygodnie będziemy świętować 15 lat razem :) Także wszystko idzie przejść, a każdy kryzys nas wzmacnia ;) I dużo szczęśliwych chwil z partnerami życzę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #457530 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
ja jadę dziś do miasta- siostra ma półmetek i potrzebna jej pomoc w wyborze sukienencji :laugh: i może zajdę na chwilkę do lumpa ;) a potem jedziemy z M do taty- będą bić chickeny na obiadek i do zamrożenia :silly: a na 18.00 mam wizytę u gina :P także grafik mam napięty dziś :) więc odezwę się wieczorkiem :*
miłego poniedziałku mamki!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457563 przez [email protected]
Hej mamusie :) wczoraj miałam fatalny dzien,najpierw maż mnie b.wkurzył a pózniej było mu głupio a ja że nie odpuszcze to nie zrobiłam drugiego dania i byłam głodna,bylismy troche na drugich urodzinach bratanicy i imieninach tescia ale było mi smutno,nie lubie takich dni :dry:

gabilee tsh mam ok,choruje na endometrioze i dlatego takie miesiączki ale mimo to łudze sie ze moze po porodzie bedzie lepiej

12 lata 2 miesiąc temu #457626 przez sylwka727
Dominia biedactwo musisz tyle wycierpieć ale wszystko Ci zostanie nagrodzone w lutym :lol: wiem jak to jest ostatni mój pobyt w szpitalu w poprzedniej ciąży trwał prawie 2 miesiące w tym przez prawie miesiąc codziennie byłam kilka razy kuta i dostawiałam kroplówki całe ręce miałam pokłute horror najbardziej bolały zastrzyki domięśniowe :dry: . Mam do ciebie jeszcze pytanie bo tobie stwierdzono kolkę nerkową jaki to jest ból? Bo mnie np czasami boli lewy bok i promieniuje na plecy a wczoraj jak siedziałam to strasznie mnie kuło jakby mi ktoś igły wbijał w ten bok i przy oddychaniu bolało jak zaczęłam chodzić to zmniejszył się ból i już nie wrócił czy to ta kolka?

Domi trzymaj się kochana :kiss:

Princess cieszę się że już w domku jesteście :kiss: oj docenia się docenia własne mieszkanko po pobycie w szpitalu ja jak po 2 miesiącach wróciłam do domu to się nie mogłam odnaleźć na początku mi było dziwnie

Michasia jak biorę magnez Asmag miałam zalecone 3x2tabletki za względu na bóle brzucha ale już nic nie boli i zmniejszyłam sobie do 3x1 i jest dobrze dalej nic nie boli

Paula to jest masakr dostać się do lekarza a dodzwonić do przychodni to graniczy z cudem :dry:

Uff wreszcie nadrobiłam was cały weekend cieszyłam się mężem więc nie byłam na forum. tak mówicie o rocznicach a u nas dopiero pierwsza czyli jak to moja mama i ciocia mówią "pierwszy rok to docieranie się" oj i docieraliśmy się docieraliśmy bo mąż na początku nie mógł zrozumieć że nie jest już kawalerem ale już się dotarliśmy hehe :lol: .

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #457642 przez dominia
Sylwka to jest okropny bol ! Ja mialam zastoj moczu w nerce po prawej stronie promieniujacy na plecy mniej wiecej kolo kosci biodrowej caly bok :) boli co chwile ale tak jakby przychodzilo i odchodzilo :) lezalam ma lewym boku caly czas bo sie nie dalo na tym prawym, czasami ciezko bylo oddychac :) mocz mam chyba polaczony z krwia.. A sikalam jak sikawka :P teraz juz mniej :)

12 lata 2 miesiąc temu #457666 przez ola85
Witajcie,
Jadziatopol miałam tak często robione USG bo miałam plamienia, na szyjce macicy zrobił mi się na początku ciąży polip doczesnowy, a oprócz tego mam dość nisko łożysko. W sumie od początku ciąży miałam wizyty co 2-3 tygodnie.
Michasia cudowne kociaki :) Wiem jak trudno teraz znaleźć maluchom dom. Ja po pierwszej wiosennej ucieczce mojej kotowatej od razu ją sterylizowałam. Trzymam kciuki, aby rudaski i tygrys trafiły do dobrych ludzi.
Ja badanie glukozy mam jeszcze przed sobą, staram się i tak ograniczać cukier, bo fenoterol który biorę zaburza gospodarkę węglowodanową i podnosi poziom cukru. U nas trzeba się umówić na badanie i samemu kupić glukozę.
Co do upławów to ja mam czasem w drugą stronę - mam "za sucho" i przez to mam takie lekkie pieczenie. Dostałam od Pani mgr taki żel dla kobiet w ciąży i po nim jest lepiej.
Aganobla przed pierwszą ciążą też miałam bardzo bolesne okresy, potem po poronieniu miałam czyszczenie i po nim już było wyraźnie lepiej, myślę więc że po porodzie też będzie lepiej.
Co do leków w ciąży to najlepiej byłoby ich w ogóle nie brać, choć sama biorę całą garść :) czasem po prostu nie ma wyjścia, ostatnio czytałam o kobietach, które w drugim trymestrze musiały brać chemię i dzieciaczki były zdrowe. W końcu od czego mamy łożysko.
Ale się rozpisałam... Pozdrawiam Was gorąco, bo u mnie cały czas leje

12 lata 2 miesiąc temu #457674 przez Satine0
Hej laski :)

U mnie do rana słoneczko :) Ale wiadomo...temp. za oknem nie robi szału. Biorę się zaraz za sprzątanie bo już taki bałagan, że masakra. Chociaż chce mi się średnio to od czasu do czasu trzeba :D W szafkach małej muszę zrobić porządek bo już się wszystko wysypuje hehe :) Pierzecie już ubranka dla szkrabów? :)

12 lata 2 miesiąc temu #457686 przez dominia
Satine mnie nie pytaj jeszcze nic dla malego nie mam :P

U nas za oknem snieg sypie :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #457692 przez Satine0
Ja już sporo mam ;x W sobotę w lumpie znowu poszalałam hehe :) Masakra. Mąż już na mnie gada, że tyle kupuje...:) Ale jak tu nie kupić kiedy jest wszystko za grosze.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457704 przez dominia
Najlepiej w lumpie kupowac :) jeszcze jak sie pogada z babka zeby odlozyla to super rzeczy sie kupi :) mysle, ze niedlugo zaczniemy od lozeczka :) a z mama do lumpa jak najbardziej sie wybiore :)

12 lata 2 miesiąc temu #457709 przez sylwka727
Dominia chyba wiem o czym mówisz w pierwszej ciąży z takim bólem trafiłam na oddział dostałam kroplówkę i zmalał ból ale nadal czułam tyle że miałam przy tym rozwarcie na 3cm na drugi dzień w poniedziałek po wizycie znów mnie złapał ten okropny ból a oni do mnie że rodzę nic nie dało tłumaczenie że to nie są skurcze(tak czułam) tylko jednostajny ból boku promieniujący na plecy ale oni wiedzą lepiej tak ma być to jest poród i trzymali mnie na porodówce 8 godzin i wtedy mi dopiero przyznali racje że to nie skurcze ale bez leków przeciwbólowych wycierpiałam swoje :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #457770 przez Satine0
Porządki w szafce zrobione :) Narazie chyba koniec z łaszkami dla małej :D Za dużo tego a jeszcze teściowa nakupuje pełno. Jeszcze muszę to wszystko poprać :) Ale to chyba jeszcze nie teraz.

12 lata 2 miesiąc temu #457798 przez kasia123m
Dziewczyny cos mi sie w sklepie stalo.mowilam ze dzis mnie boli kosc lonowa.i chodze jak paralityk.odjechala mi noga w sklepie bo bylo mokro i taki starszny bol.niemoglam sie ruszac.jakby bol kosci.cewki moczowej.starsznie.niemoglam do kasy dojsc.tiptoczkami doszlam do domu.leze nadal czuje kosc cewke i jakby szyjke.przy pierwszych krokach czulam starszne klucie.dzwonilam po meza.bylam w wc naraziue ok.leze ale nawet noga ruszyc niemoge.az sie boje.starszny bol.mam nadzieje ze nic sie nie stalo.dziecko sie rusza.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka