BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #457386 przez kasia123m
nospa to jeszcze nic w porowaniu do fenoterolu i izoptinu.zaden lek w ciazy nie jest dobry ale jak nie ma wyjscia to sie bierze.lepeij brac nospe niz pozwolic na skurcze i stracic dziecko z powodu wczesniejszej akcji porodowej lub skracajacej sie szyjki.wiadomo ze jak sie calutka ciaze jest na nospie to po porodzie trzeba poprosic lekarza zeby sprawdzil napiecie miesniowe dziecka czy nie zaslabe czy zamocne...ale to jest maly problem nawet jak wystapi...kilka tyg rehab i po wszystkim....a tak jak sie dzidzius urodzi duzo zawczesnie to problemow moze byc duzo duzo wiecej...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457387 przez michasia
ja na ostatniej wizycie też powiedziałam, że tak mnie brzuch bolał dość mocno jeden raz i dała receptę na 2 opakowania no-spy (choć i tak w pełni płatne, i chyba nie na receptę, więc niewiem czemu receptę wypisała). Choć właściwie brałam tylko raz i to jakoś wcześniej. No i magnez też kazała kupić i biorę 1 dziennie. Babka w aptece dała mi magnez +wit B6 firmy APTEO, i niby jest 1 dziennie, ale jest na opakowaniu napisane, że 60mg magnezu w tabletce, a z tyłu jest "Zawartość: 60 tabletek po 400mg, masa netto 24g" także niewiem czym się kierować, bo Wy chyba większe dawki bierzecie. Ale po 1 dziennie biorę i nic mi nie dolega.

Marlena mieszkam pod Bydgoszczą, bywam w Gdańsku raz w m-cu.
My mamy 2 kotki w domu. Obie wysterylizowane-matka i córka. A na dworzu jest obecnie 12 kotów:) 5 młodych z miotu od jednej kici i dziś niewiadomo skąd pojawił się jakiś nowy kot. Biały z szarymi plamkami na pysiu, wiekowo jak te nasze małe. Od razu wchodzi do domu i łasi się do ludzi. Chyba ktoś go podrzucił...Babcia mówi, że chyba się powiesi z tymi kotami. Ale dałam ogłoszenie na tablica.pl i już mam 3 chętnych. 1 do Torunia bym musiała zawieźć, ale jakby miał tam kochający domek, to chyba warto. Dobrze, że w tym roku tylko jedna kotka ma, bo w niektórych latach były np. 3 kotki i każda miała po 2 razy... Ale z zeszłorocznych tylko 1 się został, z wiosny 2 i to takie dzikie, no...ale 12 to za dużo, więc dobrze jak znajdą dom.

Ale ten czas leci dziewczyny. Tydzień za tygodniem i zobaczycie jak sobie będziemy życzenia świąteczne składać...a później po kolei na porodówkę jeździć:) A myślałam, że ten czas ciąży, to będzie tak się dłużył. Wiadomo, fajnie już by było, żeby był luty i mieć już Dzieci przy sobie, ale wyczekiwanie też jest fajne.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457401 przez jadziatopol
czesc dziewczynki :) ale sie rozpisalyscie :)
ja nie mam żadnych upławów a co do nospy to mi tez lekarz powiedzial na ostatniej wizycie (bo go zapytalam), ze mozna brac sporadycznie kiedy odczuwam skurcz, twardnienie brzucha....ale jeszcze nie bralam.
Michasia co do magnezu to ja mam 48g magnezu i 5mg B6 w jednej tabletce.Ja kupilam sobie magneB6 to co wiekszosc dziewczyn ma bo tez nie wiedzialam jakie kupic. Ale moj gin powiedzial,ze wszystko jedno jaki magnez , wazne zeby byl z witB6. Czas faktycznie leci...snieg za oknem...czuc juz zblizajace sie święta :) za rok o tej porze juz bedziemy spedzac ten okres z naszymi maluszkami :lol:
Dominia wstalas juz? wiesz juz cos? ja jade do szpitala na 9.30 i wroce (mam nadzieje) wieczorkiem to sie odezwe i opowiem jak to wygladalo u mnie .

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #457402 przez Pliszka
Cześć Mamusie :)
Jak Wam się spało?
Mi też lekarka kazała brać nospę gdybym poczuła coś niepokojącego, mówiła, żeby na wszelki wypadek mieć ją zawsze przy sobie. Póki co na szczęście nie musiałam po nią siegnąć.
Myślę, że jak trzeba to trzeba.

Pochwalę się moim wczorajszym zakupem :laugh:
allegro.pl/show_item.php?item=2726307379

Miłego dnia!!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457405 przez Monia_T
Cześć Mamusie :)

Ależ ostatnio aktywne jesteście :)

Kurcze, widzę, że im dalej tym więcej problemów ciązowych. Bardzo współczuję szpitali i wszelkich dolegliwości, ale czego się nie robi dla naszych maluszków! Sama przez to przeszłam, a teraz "na szczęście" tylko te nieszczęsne kłucia z insuliny :huh: Ale jesteśmy już blisko końca, no nie! Mam chyba jakąś wyjątkowo wrażliwą skórę, bo po prawie każdym nakłuciu tą cieniutką igiełką, czy to w ramię czy w udo zostają mi duże krwiaki...powoli przypominam biedronkę :huh:
Cukry całkiem nieźle już kontroluję :lol:

Jadzia zgadzam się z Tobą, że przed dobą internetu łatwiej się przechodziło ciążę :laugh: Jak zaszłam prawie 11 lat temu, net w Polsce raczkował, w domu go jeszcze nie mieliśmy, nie zaglądało się z każdym kłuciem, bólem itd...i jakoś nie było takich stresów jak teraz. Co prawda dziś nie wyobrażam sobie życia bez netu, ale czasami lepiej się powstrzymać niż czytać wszystkie czarne scenariusze.

Widziałam, że któraś z Was szukała wózka Mutsy używanego...?? Znalazłam coś takiego tablica.pl/oferta/wozek-mutsy-urban-rider-ID19moX.html może ktoś skorzysta :)

Ja wózek planuję nowy innej firmy, więc to nie dla mnie :)

Co do glukozy to rzeczywiście w niektórych przychodniach, a nawet w szpitalu preferują przyniesienie własnej! Ja robiłam badanie w szpitalu miejskim i musiałam kupić glukozę 75g.

Co do upławów ja mam odkąd biorę luteinę, wodniste, czyste w duuużych ilościach :)

Chyba rozkłada mnie jakaś grypa, także dziś dzień pod kołderką.

A, nie wiem jak Wy, ale zaczęłam chomikowanie Pampersów. W jednym z marketów były za niecałe 40zł paczka 80sz, takie samo opakowanie w drugim w "promocji" za 59zł, więc kupiłam pierwsze 2 paki. Chyba lepiej teraz po trochu kupować, bo później na raz to spory wydatek :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #457406 przez natalka
Cześć mamuśki! Ja cały weekend byłam w szkole od rana do wieczora dobrze, że głównie miałam ćwiczenia i pracę w grupach to siedzenia było mniej i jakoś dałam radę. Moja mała gdzieś się z tyłu ulokowała tak, że słabo czuję jak się rusza.
Princess cieszę się, że już jesteś w domu, dużo odpoczywaj :)
Paula ja też mam ostatnio dużo śluzu, więc to chyba norma.
Dzisiaj jadę z mamą na zakupy, potem do cioci na ploteczki także dzień szybko minie. Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #457413 przez dominia
Czesc dziewczynki :*

Jadzia jeszcze nikogo nie bylo, czekam na obchod narazie :) bede pytac czy moge wyjsc do domu :) pozniej podobno ma przyjsc do mnie diabetolog. Jak juz przyjdzie to nie beda mieli mnie tu po co trzymac :) nerka co prawda boli ale nie juz tak sinlo i da sie wytrzymac a te leki co mi daja moge tez brac w domu :) trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze Jadzia ! :* dietka z zupelnosci nam wystarczy :)

12 lata 2 miesiąc temu #457415 przez jadziatopol
Dominia ja tez tak mysle kochana...damy rade kontrolowac to dieta :) to tez trzymam kciuki i wracaj do domku szybko :kiss:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #457439 przez Madlen
Jadzia ile bierzesz tego Magne B6, bo właśnie też kupiłam..?

Pliszka ale ładna ta sukienka :)

Michasia, wystawiłaś też ogłoszenie na tej stronie co wczoraj podałam?

Monia a gdzie takie tanie pampersy?

12 lata 2 miesiąc temu #457459 przez gabilee
hej mamusie :)
ja dzis slabo spalam ciagle jakies koszmary pelnia chyba byla jasna noc ;/ do tego ciagle skora mnie swedziala , bo sie nie posmarowalam po kapieli :( ale juz dobrze :)
pojechalam ok 7 na badanie glukozy na czczo i wiec tak tu w Piekarach ślaskich trzeba zakupic swoja i do tego byc na 7 rano bo maja otwarte laboratorium tylko do 9.00 bezsens no ale coz :( wiec nie zrobilam i wrocilam do domu :) jak wroce do siebie to wtedy pojde i mysle , ze tak bedzie najlepiej :)

dziewczyny bardzo dziekuje za zyczenia rocznicowe :) mam nadzieje Pliszka, ze 7 lat u mnie tez nie bedzie kryzysowe :P

monia kuruj sie kochana :* co do pampersow to tez chcialam juz zaczac kupowac tzn moj n , ale nie wiem chyyba zaczne od Pampersa , bo nie wiadomo na co dziecko bedzie uczulone albo cos ;/ to chyba najwiekszy problem w doborze pieluch :( a jaki chcesz wozek jak mozna wiedziec ? :)

paulaa ja tez mam sluzu duzo raz mniej raz wiecej aby tylko zapalenia nie bylo wtedy bedzie git :)

natalka wytrwala jestes z ta szkola , ale gratuluje wytrwalosci i aby tak dalej ci sie chcialo , jak teraz zrobisz pozniej bedziesz miala spokoj :) jak jak urodze pojde na podyplomowe ze szkolen bhp...
jak wrocisz to pochwal sie co tam zakupilas :D

pliszka sliczna ta sukienka :)

jadziu trzymam kciuki za dobre wyniki kochana :*

dominia i jak tam mowia cos o twoim powrocie do domku?

madlen szkoda nerwow i czasu na klotnie olej meza to jeszcze bardziej da mu do myslenia :) a ty spokojna bedziesz , nastepnym razem wyjdz do innego pokoju albo na spacerek i wroc szczesliwa kochana :* zycze duzo radosnych i milych dni :*

aganobla ja nie mam problemu z okresem tzn nigdy nawet brzuch mnie nie bolal tylko pierwsza miesiaczka dala mi sie we znaki bo trwala 9 dni!!! i bol okropny , ale mam nadzieje , ze jak urodzisz to troszke sie poprawi , a jak nie to powinnas odwiedzic endokrynologa i byc pod jego kontrola razem z ginekologiem :) moja kolezanka mdleje w czasie okresu i musi na kilka dni na l4 isc co miesiac , ale chodzi do endo i mowila , ze sie polepsza :)

michasia sliczne te kotki:)

12 lata 2 miesiąc temu #457479 przez dominia
Gabilee na obchodzie ordynator cos mowil o tabletkach przy wypisie :) wiec mam nadzieje, ze dzisiaj bede w domku :) stesknilam sie juz :) znajac mojego psa to bedzie sikal skakal i lizal mnie ze szczescia :)

12 lata 2 miesiąc temu #457484 przez kasia123m
Czesc dziewczynki.
Domina i Jadzia trzymam kciuki zeby konsultacje wyszly ok i nieppotrzebne byly zadne leki.

Pliszka super sukienka.w sam raz do gettrow i kozaczkow na zime.

Ja zaprowadzialm mlodego do przedszkola noi boli mnie cala kosc lonowa.Wy tak mialyscie niedawno.pewnie sie rozchodzi powolutku.nie jest to jakis mocny bol ale tak muli.

Wozek pisalam wczoraj z babka ktora obnizyla cene.napisalam ze ok sie zgadzamy i do tej pory nieodpisala.moze czeka do konca aukcji bo liczy ze jednak pojdzie za wiecej.ale to nieladnie bo jak sie z nami umawia to powinna dokonczyc transakcje.trudno sprzeda to sprzeda.
Michasia sliczne kotki :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #457493 przez Paulaaa
Hej Wam

Ale jestem zła! Od 8 rano wisiałam na telu, żeby zapisać Oli do pediatry. Na NFZ brak miejsca do Środy. Prywatnie na dzis miejsca brak, dopiero jutro na 11. Baba obiecała dzwonić gdyby się coś zwolniło...

My jemy śniadanko. Oliwia bajkę jeszcze ogląda. Za jakąś chwilkę będziemy się szykować do mamy. Zostawię Oli a sama idę na zakupy dla najmłodszej :)

Dziewczyny powodzenia na tych wizytach w przychodniach/szpitalach!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457497 przez Madlen
Gabilee dzięki :kiss: Chyba tak zrobię. Nie przypuszczałabym, ze krótkotrwałe nerwy mogą przynieść taki ból brzucha. Na ale nie da sie całkowicie nie denerwowac, nie sprzeczać. Musiałabym nie oglądać telewizji, nie czytać gazet, nie wychodzić na zakupy, a z mężem chodzić tylko na randki ;)

Kasiu jeszcze czas na zakup wózka. Jak nie ten to inny :)

No teraz jakaś epidemia, cieżko sie dostać do internisty. A dodzwonić to już w ogóle..

12 lata 2 miesiąc temu #457511 przez dominia
Madlen dobry pomysl :) musze powiedziec M ze chce zeby mnie wzial na randke :) marzy mi sie super kolacja :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka