BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #456727 przez princess
hej mamusie.
Dominia, wierze, ze Twoj cukier sie uspokoi.
DOMI, trzymaj sie, mam nadzieje, ze te nasze skurcze sie w koncu uspokoja.
Czuje sie w miare, skurcze sie troche wyciszaja, sa rzadsze i slabsze, ale jednak. Tak bym chciala, zeby to sie uspokoilo, zeby Adas mogl spokojnie posiedziec do lutego :( moj skarb fika sobie w najlepsze, wypycha mi sie juz po bokach, maly szaleniec:) na ktg serduszko ladnie pika. I to, ze jest zdrowy dodaje mi sil, ze bedzie dobrze, musi byc. Pytalam lekarki, czy zrobia mi probe glukozowa to powiedziala, ze za wczesnie, dopiero od 24 tc, musze zagadac z kims innym. Trzymajcie sie cieplo :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456732 przez dominia
Princess jak dobrze ze sie odezwalas ! :) martwilysmy sie o Ciebie i Adasia :* mysle, ze posiedzi sobie w brzuszku do lutego w koncu tam mu najlepiej :)

Jadzia daja mi 6 tabletek nospy dziennie i to by bylo na tyle bo dzisiaj byl taki obchod ze smiac mi sie chcialo.. Otworzyli drzwi pielegniarka powiedziala, ze sobie leze z mezem to nic mnie nie boli i zamknela :P jutro bede pytac czy mi to przejdzie, moze potrzeba jakiegos czasu na to :)

12 lata 2 miesiąc temu #456736 przez anoda89
Princess cały czas o Tobie myślałam. Dobrze że juz jest lepiej i na pewno do lutego Adaś w brzuszku posiedzi. Buziaki :kiss:.

12 lata 2 miesiąc temu #456789 przez Madlen
Princess, do dobrze, że się polepsza, oby tak dalej. Pozdrawiam cieplutko.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456794 przez vini-miki
Princess, cale szczescie, ze jest coraz lepiej, kamien z serca :kiss:

Dominia, wspolczuje tego bolu :kiss:

A mnie juz kosc nie boli, wczoraj w sumie przez kilka godzin taka akcja byla, no i dwa wyjscia widze, albo Zuzia sie gdzies zamontowala, co bardzo prawdopodobne, albo cos sie rozlazi :)
Madlen, to ty pytalas czy mala juz glowka ulozona? Co ty, ona szaleje, ze az sie boje co to bedzie dalej.W ciagu dnia to czuje ja nieraz na gorze, i to konkretnie - czyli nozki, druga seria juz w samym boku- do tego w drugim boku tez lekkie szmerania - czyli juz poprzecznie musi lezec, no i najmniej przyjemne kopniaki to w moje tyly za tym nie przepadam :) Na polowkowym byla posladkowo ulozona, ale odkad czuje porzadne ruchy i do tego czkawke niekiedy, to wiem "gdzie siedzi ", a wczoraj to juz precyzyjnie te kopniaki sadzila w ta przestrzen miedzy cyce, po lini prostej, dlatego tak przypuszczam, ze i glowka sie gdzies niziutko idealnie spasowala, bo na serio w poprzednich ciazach to pamietam takie dolegliwosci tylko z koncowki ciazy, nooo moze nie samej koncowki, ale na pewno nie przed 30 tygodniem :)
Wczoraj wieczorem Zuzia miala czkawke i to wlasnie przy samym pecherzu, Pawel zaczal dokladnie w tym miejscu gadac do niej dudniacym glosem, no to szok normalnie jak mu piony przybijala..ogolne poruszenie bylo :D cudne to uczucie :)

12 lata 2 miesiąc temu #456814 przez jadziatopol
Princess uff...jak dobrze,ze sie odezwalas :) powiedz Adasiowi ,zeby się nigdzie nie wybieral do lutego :blink: juz jestes w 24 prawie...za jeden dzien wiec juz mogliby ci zrobic krzywa...nawet lepiej jakby ci zrobili w szpitalu...wszystko na miejscu :) i na pewno bedzie dobrze...mysl pozytywnie :lol:
[/b]Dominia[/b] niezły mialas obchód :blink: mam nadzieje,ze ci szybko przejdzie :)
Vini widze,ze niezle szaleje twoja córa :blink: moj Hubi tez raz na dole raz na górze...a podczas ostatniego usg uciekl i schowal glowke w spojeniu łonowym tak,ze lekarz nie mogl zmierzyc główki i musial wykonac dopochwowe :lol:
Dziewczyny, wstaje rano a za oknem śnieg...wszystko przykryte sniegiem...bielutko...az mi sie milo zrobilo...czuc juz swieta :lol: Ale bym juz wziela Hubiego na sanki :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456816 przez Paulaaa
Cześć dziewczyny. :)

Widzę, że mój poprzedni post został (delikatnie mówiąc) olany totalnie...

My od wczoraj w domu. W Pile nawet grama śniegu, a 100km od Warszawy jak zaczęło sypać to ojj. Oliwia miała oczy jak 5zł. :)

Ja właśnie wyszłam z allegro. Zamówiłam małej ten zestaw startowy butelek z Tommee Tippee, pościel do łóżeczka i wypełnienie. No i znalazłam fajną karuzelę z Fishera za 45 zł. :laugh:

Jutro muszę iść do gina się pokazać po wyjeździe i w tyg. jakoś będę glukozę pić.

Princess cieszę się, że jest już lepiej. :) Adaś na pewno spokojnie wysiedzi w brzuszku do Lutego.
Dominia tylko no spe dają Ci na ten ból? Jej, aż mi Ciebie szkoda. :( Trzymaj się dzielnie. :)
DOMI trzymam kciuki, aby te skurcze się wyciszyły. :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456824 przez kasia123m
Paula czytamy czytamy.wiemy ze mialas wczoraj wracac dopiero.wrzucaj linki co tam pokupowalas.a jak sie czujesz?

Princess dobrze ze skurcze sie wyciszaja.a co dostajesz?a fenoterol dostajesz?

Ja kurde przez to ze seks zakazqany to mialam orgazm przez sen.no masakra.caly tydz mam sny erotyczne a dzis zapozno sie obudzilam.porabane to bo sie o ta szyjke boje.noi jak moglismy wczesniej to wcale czesto sie nie kochalismy i wtedy takich snow nie mialam.bo mimo iz zakazu niebylo to ja sie balam.a teraz ledwo kilka dni zakazu i juz takie sny.no pech jakis.zazylam nospe.brzuch mi nie zaczal twardniec na szczescie ale szyjka pulsowala.a mala skakala po brzuchu.pewnie jej sie podobalo.wolalabym zeby to sie niezdazalo ale co moge zrobic jak wplywu na to nie mam.a wczoraj wiczorem znow nagle raz mi brzuch spielo.czekalam na nastepny skurcz ale nie bylo.bo wtedy w czwartek to byly co chwile.jak ja bym juz chcicla zeby choc styczen byl.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456833 przez Madlen
Vini to chyba nie ja pytałam. Ja sama nie wiem gdzie jest główka a gdzie nóżki, dla mnie to wielka zagadka. Czuje ruchy, owszem czasem mocne, to chyba kopanie? Nie wiem, mało doświadczenia mam ;)

Paula już jesteś. Zadowolona z wyjazdu? A jaką pościel zamówiłaś? Sama nie wiem jaką wybrać. W sklepie mówili, ze ceny samej pościeli od 100-300, :ohmy: ta droższa niby antybakteryjna. Ale bzdury..
A ta karuzela używana?

Kasiu Przecież z tą szyjką ok, to dlaczego zakazał sexu??

A Princess chyba juz jest w 24 tygodniu (23 i 6 dni),to chyba może te gluzkoze?

12 lata 2 miesiąc temu #456849 przez kasia123m
Madlen bo mowil zeby sie wstrzymac te 2tyg bo szyjka ma wprawdzie ponad 4cm ale zauwazyl na usg ze sie rozrzedza od wew.tak jakby sie miala otwierac.rozluzniac.mowil zebym duzo lezala niby z poduszka po tylkiem.ale jak tak poleze to potem mam jakies ucisk na odbyt i szyjke wiec juz wole zupelnie na plasko.a do niego ide dopiero 8listopada.

Moja mala sie chyba strasznie wierci.w nocy czulam kopanie bo obu stronach brzucha wiec musiala jakos bokiem lezec.a z reguly lezy chyba glowa w dol bo czuje bardzo nisko stukanie a tak czulam u niego a wtedy lezala glowa w dol.kurde jak mnie rano kaszle jak wstaje.po nocy.mokro.dopoki mi sie niepoodrywa.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456858 przez [email protected]
Dzien dobry :) cała noc spałam,super uczucie,snieg za oknem :)

Princess ciesze sie ze jest lepiej :) bedzie dobrze

Dominia to był obchód :cheer: jejku mam nadzieje ze pusci ci ten ból,masakra,współczuje ci

Mój synek jest ułożony główką w dół i czuje go na dole,czasem sie boje bo takie wrażenie jakby coś sie otwierało albo na miesiączke,nie lubie tego,jeszcze tam gdzie zatoka daglasa mam zrosty a Gabrys gdzies tam ma główke albo już nie wiem o co chodzi,krótko mówiąc boli tyłek :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #456916 przez princess
zbadali mnie i szyjka twarda, zamknięta, wychodzimy dziś do domku :) mam nakaz leżenia w domu, kontynuacja Luteiny i Nospy i za tydzień kontrola. Nakrzyczeli na mnie że chodzę do dwóch ginów i mam z jednego zrezygnować... Heh co do krzywej to zrobię ją sobie chyba prywatnie na swoim osiedlu, nie będę nigdzie jeździć. Dziś rzeczywiscie mija nam 24 tc więc nie wiem o co wtedy tej lekarce chodziło.
Kasia, tego na f nie dostaję, Nospa 3x dziennie. Też mam erotyczne sny, dziś śniło mi się, że na siłę brałam M a ten się wzbraniał, bał się, że to zaszkodzi. Orgazm też raz przez sen mialam, też się potem bałam. Przepraszam, że Was nie nadrabiam ale pisanie z komórki jest bardzo niewygodne.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456918 przez ola85
Witajcie,
U mnie dzisiaj za oknem biało.
Moja córcia cały czas się rusza, nawet wczoraj wystraszyłam się że to przez ten fenoterol, bo od południa do nocy co chwila fikała. Jak ona zaczyna się wiercić, to mi od razu twardnieje brzuch. Z tym położeniem to chyba cały czas się zmienia. Ja miałam robione kiedyś USG tydzień po tygodniu i raz była główką w dół a raz miała główkę przy pępku :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456938 przez dominia
Princess super, ze juz wychodzicie :) teraz oszczedzaj sie w domku ile mozesz ! :)

My mamy znowu dzien z dieta i sprawdzaniem cukru :( dostalam zastrzyk w tylek boli mnie teraz jak cholera i do tego kroplowke. To nerka nie boli :) kiedy wyjde to nie wiem :( a juz marze o tym :( moze jutro nam sie uda tylko wszystko musi byc tak jak trzeba a cos czuje ze nie bedzie :( moje opuszki wygladaja jak po wojnie :ohmy: kazdy z rana :( staram sie byc silna ale jak M przychodzi i pozniej zaczyna sie zbierac to mnie taki placz bierze.. Przeze mnie jemu pewnie jest tez ciezko :(

Dziekuje kochane za slowa wsparcia :kiss: dobrze, ze jestescie :*

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456955 przez jadziatopol
Princess dobrze,ze juz wychodzicie :) oszczedzaj sie kochana...a z tymi snami to nie jestescie osamotnione...tez je miewam :P
Dominia ja tez juz mam palce tak poklute,ze nie wiem gdzie sie wbic...zaczelo juz bolec...na poczatku bylo extra a teraz juz nie :( ale damy rade :lol: pewnie cie wypuszcza w poniedzialek...dlaczego myslisz,ze nie? spokojnie...a jak nie wponiedzialek to pozniej...najwazniejsze,zeby bylo wszystko ok...prawda? i glowa do góry :lol: bo będzie dobrze :lol:
Ola hej :) dlaczego mialas tak czesto usg jesli mozna zapytac?
Paulaa no wracacie juz wreszcie z tego wyjazdu ...bo tak malo cie na forum :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka