BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #456539 przez gabilee
hehe mrufka jestem z Tczewa koło Gdańska aktualnie mieszkam w Pszczółkach miedzy tczewem a gdanskiem :D ale ze praca n daje "mozliwosc" albo koniecznosc podrozowania to jezdzimy razem jestem 2 tyg w miejscu gdzie akurat mamy inwestycje i 1-2 tyg w domku :) a ze pracujemy w jednej firmie rodzinnej to mam mozliwosc bez problemu byc tam gdzie on :) a teraz nasza firma buduje w Bytomiu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456540 przez michasia
Dominia nie zazdroszczę.
Madlen ja pracuję na produkcji, składam zaciski elektroniczne. Praca 2-zmianowa, zarobki mizerne, ale nie jest źle. Stresu raczej nie ma, jak jeszcze studiowałam, to mogłam się dogadać, że coś odrobię w domu, albo zostanę dłużej czy coś, do tego cały czas sobie gadam z koleżankami:)Albo śmiejemy się z głupot. Bywa nudno, jak najbardziej nużąco, ale nie narzekam:)
A w rekonstrukcje bawię się 6,5 roku. Najpierw XIIIw, II Wojna Światowa i od 2 lat XIVw. Paweł od 14 lat w tym siedzi, a zarazić się nie było trudno:) choć II WŚ mnie mniej kręci. Inne klimaty. Jak się Małą urodzi, to też jej ciuszki uszyjemy. Można sobie odpuścić, pozostać z tym co się ma, ale tak naprawdę frajda tak sobie robić co rusz nowe założenia, że do przyszłego sezonu, czy do jakiejś tam imprezy chce się jeszcze to czy to zrobić. Przeważnie przed każdym wyjazdem jest spinka, czasem bezsenna noc spędzona na przygotowaniach, ale warto.

Gabilee a co Wasza firma buduje?

Aganobla też miałam mieć dziś kopytka, specjalnie wczoraj furę pyrów nagotowałam, ale zmieniłam plany i zrobiłam krokiety z nadzieniem ruskim:) Na dziś i na jutro już będą.

12 lata 2 miesiąc temu #456541 przez gabilee
aha Madlen nei bylam , bo biegunke mialam i balam sie , ze nie usiedze;/ ale za to bylam w kinie na bondzie :) swietny film iy niz poprzednie calkowicie..

12 lata 2 miesiąc temu #456551 przez Madlen
Gabilee No tak jak nie urok to sraczka ;)

Fakt Michasia, praca na produkcji ciężka. Ja w szkole średniej miałam kilka lat praktyki w "Jutrzence". Jako nastolatka poznałam ciężką pracę i pewnie mnie to jakoś ukształtowało do dalszej nauki.
Ciekawe jak by dzidzia wyglądała w strojach z innej epoki :)

12 lata 2 miesiąc temu #456558 przez dominia
Gabilee moze Cie zlapala jakas grypa zoladkowa ? Pij duzo zebys sie nie odwodnila :*

Marzylismy o dobrym jedzeniu i prosze kolacja calkiem niezla, wszystko wsunelam :P az sie boje jaki bedzie cukier za godzine :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #456567 przez jadziatopol
Dominia a o ktorej daja ci ostatnia kolacje? bo ja mam w diecie Kliniki ostatnia kolacje o 22.30 i nie moge jej juz zjesc bo spac mi sie chce :(
Nie boj sie na pewno ci wyjdzie dobry cukier :) ja zjadlam 2 sliwki, jabko i kisiel (szklanke) i mam 97 :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456574 przez buziaczek18
Jadzia super że wynik masz dobry ,Domi i Dominika trzymajcie się ciepło,trzymam za was kciuki ,wszystko będzie napewno dobrze,Dominia pytałaś co to za badanie ,myślę żę będzie to krzywa cukrowa, z krwi ,ale nie mam pewnosci,ja miałam w tamtej ciązy cukrzycę i dieta nie wystarczyła musiałam brać 3 razy dziennie insulinę ,mam nadzieję że wam wystarczy dieta.Princess,odezwij się co u was?.U nas dziś zimno cały dzień pada śnieg ,pogoda do niczego . :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456575 przez dominia
Po 17 zazwyczaj bo skonczylam ja jesc o 17:30 :) o 22 Jadzia to mam kolejne badanie glikometrem i ide spac :) musisz tak strasznie pozno ja jesc ? :)

Zjadlam cala kolajce i wyszlo 144 :( jak ja bede musiala jesc tak malo jak przez wczoraj i dzisiaj do kolacji to uschne :(

12 lata 2 miesiąc temu #456599 przez jadziatopol
Buziaczek dzieki :)
Dominia ja mam 7-8 posilkow co 2 godziny....i mysle,ze dlatego na czczo mi wychodzi 91-90 cukier...bo bardzo pozno jadam. Kobieta ,ktora mnie zapisywala do Kliniki powiedziala,ze mam sie scisle stosowac do tej diety wiec staram sie ;)
wysoki ci cukier wyszedl ...ale powiedz mi , dostajesz dietetyczne posilki dla cukrzykow...tak? i co tam bylo na kolacje? co zjadlas? i ile posilkow ci dają dziennie?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456622 przez dominia
3 posilki po 2000 klorii kazdy. Dzisiaj tak mialam ale powiem Ci ze wszystko tak smakowalo jak normalne jedzenie i na obiad bylo w pieron ! Ale ja duzo rzeczy nie lubie to zoladek mi chyba przysychal i jak zobaczylam 4 kromki i zolty ser to nie moglam sobie odmowic :P jeszcze do tego mi dali cale jablko ugotowane to tez troche go zjadlam :)

12 lata 2 miesiąc temu #456626 przez jadziatopol
Dominia 2000 kalorii kazdy???? czy na dzien 2000 kal? moja dieta ma dziennie 1800kal. Joj ...bidulko...ja tez jestem taka glodna ,ze opanowac sie czasem nie moge

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456632 przez dominia
W sumie nie wiem czy to dziennie czy jeden posilek tyle .. Na kazdym pudelku pisze 2000 k :) nie dopytywalam sie :)

12 lata 2 miesiąc temu #456668 przez jadziatopol
Dominia to na pewno dieta 2000kal (czyli dzienna) :) Ja mam 1800 kal.

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456709 przez dominia
Tak Jadzia to dzienna dawka :) ta kolka mnie wykonczy jak mam atak to az sie nie da oddychac tak boli :(

12 lata 2 miesiąc temu #456726 przez jadziatopol
jej...dalej cie boli? dają ci cos przeciwbólowego? jest szansa,ze ci ten ból przejdzie ? biedna :( trzymaj sie kochana....postaraj sie zasnac i spij spokojnie....ja tez juz padam. Do jutra :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka