BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #456347 przez ola85
DOMI, Dominia - jesteście bardzo dzielne.
Gabilee - to będziecie w moich okolicach:) My bardzo lubimy spacerować nad jeziorem Gołczałkowickim, cisza, spokój, las, też bardzo polecam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456351 przez michasia
Dominia mam nadzieję, że jednak nie będziesz miała cukrzycy. Skoro dziś takie ładne wyniki. Oby badania, które Ci robią dały ostateczną i dobrą diagnozę. W poniedziałek się wszystkiego dowiesz. Jeszcze 2 doby i Cię wypuszczą, mam nadzieję, że dziś masz lepszy nastrój.

DOMI bardzo współczuję. Pewnie bardzo się boisz. Lekarze zrobić wszystko, by było dobrze, musisz wierzyć, że będzie ok. Trzymaj się ciepło, jesteśmy z Tobą.

Madlen już właśnie kilka razy słyszałam/czytałam o tym wydłużonym urlopie. Ciekawe czy i kiedy go wprowadzą. Ja jakbym urodziła na koniec lutego, to do pracy po wykorzystaniu macierzyńskiego i całego urlopu (mam jeszcze chyba 10 dni z tego roku), to w 80% wynagrodzenia, to to co dostaję po odjęciu kosztów dojazdu prawie. Ale mam umowę do końca grudnia, a następną bym dostałą na czas nieokreślony. Także bym musiała w kadrach zapytać co lepiej robić. A może dostałabym prace w lasach? będę szukać jak będę na macierzyńskim.
Z drugiej strony mam ten komfort, że mąż będzie pracował w domu, dodatkowo mogłabym pracować może na 1 zmianę, czyli 6-14, a jak się karmi, to godzinę krócej. Mama pracuje na zmiany, więc często jest w domu, także tu akurat nie mam źle.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456352 przez dominia
Ciekawe jak tam Princess czy wszystko z nia i malutkim dobrze :)

Moj wiercipiętek co chwile wariuje :) wczoraj tak ladnie wystawil serduszko do aparatu :)

12 lata 2 miesiąc temu #456370 przez jadziatopol
Dominia to biedna jestes z tym budzeniem w nocy...ja cale szczescie nie musze w nocy badac....ale ladne masz wyniki ...chyba tylko diete dostaniemy i tyle :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456393 przez dominia
Ojj Jadzia chcialabym ! :) teraz bylam pol godziny przed obiadem i wyszlo 98 :)

12 lata 2 miesiąc temu #456398 przez jadziatopol
Dominia to śliczny wynik. Trzymaj sie kochana i nie bój się :) wszystko bedzie dobrze.

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456416 przez gabilee
ola super dzieki za podpowiedz moze kiedys tam zajade :)
chomiczka my tez sie dzis wybieramy na Bonda ^^ ciekawa jestem czy rzeczywiscie taki swietny film im wyszedl :)

12 lata 2 miesiąc temu #456426 przez kasia123m
Domi trzymaj sie jakos.
Domina moze Ci ladne wyniki wyjda i dieta wystarczy.
Ja to az sie boje tych badan z ta glukoza.wtedy po 50 przekroczylam norme a po 75 bylo ok.nie mialam zadnych diet ani nic.teraz lekarz kazal mi tylko 75pic.i jak Wam tak te wyniki wychodza to az sie boje.

Princess odezwij sie co u Was?

Ja leze teraz bo mam wrazenie ze jak chodze to czuje szyjke.moze od tych globulek.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456455 przez mrufka
Domi wszytko będzie dobrze trzymam kciuki :kiss:

Domina super że wyniki się polepszyły :woohoo:

Gabilee ale z ciebie turystka wędrowniczka :) już się pogubiłam skąd ty jesteś

Michasia pooglądałam twoje fotki super a hobby to macie naprawdę zajebiste :laugh:

Kasia nie jedz dzień wcześniej nic słodkiego a wyniki na pewno wyjdą dobre a teraz to chyba wszyscy lekarze dają skierowanie na 75 :) Ja miałam na czczo 85 po 2 h 100

Princess jak się czujesz?

Kurcze dziewczyny co się dzieję co chwilę któraś w szpitalu ląduje, i coraz więcej dolegliwości a ja wręcz przeciwnie mam takiego powera a zalecenie od gin zwolnic troszkę ale kurdę taka jestem gdzieś nakręcona :) poźniej tylko kręgosłup boli ale do tego bólu to akurat jestem przyzwyczajona. Mała już tak kopie dziś nawet widziałam wędrującą rączkę :) Zimno jak cholera więc wzięłam się za porządki w szafie :silly: Póżniej pstryknę foto mojego nabytku kołyski :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #456464 przez Madlen
Ja też chcę energii...
Byłam w Galerii, zjadłam loda z Maca z polewą karmelową, nie mogłam sie powstrzymać..
Co chwilę siusiu, chyba sobie pampersa założę.. :)
Gabilee byłaś na tym kursie? Ale masz fajnie jutro, romantycznie.
My byliśmy parę dni temu w Ciechocinku i w kawiarni tak miło było posiedzieć.. Za rzadko chodzimy, jak już to w pośpiechu coś się zje w Galerii. A to nie to samo..

Michasiate stroje to dzieła sztuki, niesamowite tak wcielac się w kogoś innego sprzed wielu lat...Jak się zaczęła Twoja pasja?
A gdzie pracujesz, jesli można spytać?

Princess co u Ciebie?

Vini co tak Cię mało?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456483 przez vini-miki
Ech tam, nadazyc za wami nie mozna, co odpisuje, to tak jakos nie w temacie ale czytam na biezaco oczywiscie, a no i to pewnie tez przez to, ze zarejestrowalam sie na kinomaniak.tv i moge filmy ogladac za free, nie wszystkie ale tez fajnie :) nie zebym caly dzien spedzala, ale zawsze cos.
Straszne, ze tak sie sypiemy dziewczyny, ja tez sie troszke zaczynam teraz stresowac tym twardniejacym brzuchem, ale mysle, ze to jeszcze norma u mnie no i nie regularnie...ale dzisiaj doszla nowa dolegliwosc, boli mnie krocze, i to zajebiaszczo, te kosci znaczy sie, masakra, chodze jak kaczka i to tak z dnia na dzien. Mala za to caly czas okopuje znowu cycki, to moze ona ta glowka tam sie gdzies wmontowala, albo "cos"sie znowu rozchodzi...zwariowac mozna. To najbardziej stresujaca ciaza dziewczyny, czekam juz z utesknieniem konca, zeby odzyskac spokoj. I to wszystko przez ïnternet" no i wieksza swiadomosc, masakra. Ugotowalam pomidorowke, wlasnie wcinam :D mmmm Pycha
Dziewczyny trzymajcie sie w tych szpitalach, oby szybko zlecialo i co najwazniejsze akcje sie wyciszyly, powodzenia.
A gdzie te zdjecia Michasi? Tez jestem ciekawa :) ooo juz ogladnelam :) Michasia, piekne masz pasje, no i talent do szycia :D
l

12 lata 2 miesiąc temu #456498 przez Madlen
No wreszcie :) No tak. Zakupy porobiłaś, wózek jest, pokoik gotowy. Dlatego odpoczywasz i Cię nie widać. No ale należy Ci się :) Ja czasem mam kłucia w kroczu, jak są to cały dzień, leżenie pomaga. Chyba to normalne.
Podpisuj chociaż liste na forum ;) Wtedy będziemy spokojne, że wszystko ok.

12 lata 2 miesiąc temu #456516 przez [email protected]
Po obiadku,kopytka+gulaszowa z cielecinka,mniam,pyszne było,jade zaraz do mamy a tu pada cały czas az nie chce sie wychodzic :dry:

Princess odezwij sie

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456520 przez mrufka
No ja już po porządkach w szafach 3 wielkie worki poszły zawiezie się bezdomnym i po synusiu 1 worek do domu dziecka, dom wysprzątany teraz biore się za pierogi z grzybkami i cebulką mniam :silly:

vini to twoja mała już główka się ułożyła? Bo u mnie ułożenie pośladkowe

A właśnie dziewczyny wy może miałyście robiony ten odczyn coombsa? Bo tak spojrzałam na moje badania i mam zaznaczone że też to mam zrobić. tylko nie rozumiem po co skoro obydwoje mamy Rh+

12 lata 2 miesiąc temu #456523 przez dominia
Jejciuu... Jedzenie !! Dobre :( zjadlabym owoca, banana, jablko cokolwiek :( i obiad mojej mamy.. Ale sie docenia jedzenie domowe jak sie je szpitalne :) jak jutro nie bede miec diety to M mi przywiezie obiadek :) mmm pycha :)

Juz mi bije :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka