BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #456280 przez Marlena1888
Hej babeczki!
Dominia współczuje tej cukrzycy.. przewalone.. dobrze że jesteś pod dobrą opieką i mocno 3mam za Ciebie kciuki!

Jadzia moje biodro to samoo.. ale tylko jak się obudziłam to poczułam, takie zasstane ..

a nas wczoraj odwiedzili znajomii więc posiedzieliśmy znowu.. ale wiecie jak to się siedzi przy stole.. po pewnym czasie robi się już taaak nie wygodnie no ale kto zrozumię ciężarówkę :unsure: pograliśmy też w scrable to wygrałam i to mnie trochę pocieszyło :D
ja już po śniadanku, ale ponuro dzisiaj.. oooo... i nic się nie chce.. jakie macie plany na weekendzik?
ale mój Bębelek kopie :lol: w poniedziałek mam wizytę hurrra wkońcu go zobaczę;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456282 przez anoda89
Hej. Matko co się dzieje że tyle dziewczyn w szpitalu.

Domi będzie dobrze, trzymaj się kochana :kiss:

gabilee na pewno rozpoznasz skurcze.

12 lata 2 miesiąc temu #456283 przez ola85
Witajcie dziewczyny. U mnie dzisiaj od raza strasznie leje i zimno. A ja musiałam do pracy, na szczęście tylko na dwie godziny:)
DOMI ja na skurcze dostałam fenoterol, bardzo się bałam tego leku ale po nim jest lepiej. Ja oprócz tego jeszcze lekko plamiłam.

12 lata 2 miesiąc temu #456284 przez Marlena1888
Domi współczuję.. jak się czujesz? i przechodzą? nospa nie pomagała ? pisz co i jak? jesteśmy z Tobą:*

12 lata 2 miesiąc temu #456286 przez gabilee
marlena u nas pada strasznie deszcz ze sniegiem cala noc i nadal nie przestaje ;/ jutro chcemy jechac do Wisły i Ustronia:) i do takiej pieknej karczmy na obiadek ... świetne miejsce , czesto tam jezdzilismy jak mieszkalismy w Milowce przez ok 1-1,5 mca :D , i na samym skraju gorki takiej wyzszej ja jest snieg to wyglada to mega magicznie :)
cale szczescie do poniedzialku juz blisko :)

12 lata 2 miesiąc temu #456289 przez dominia
DOMI trzymaj sie tam dzielnie :* jestem z Toba :) bedzie dobrze :)

12 lata 2 miesiąc temu #456290 przez Marlena1888
Gabille ale świetnie.. super romantycznie się zapowiada.. oo to życzę sympatycznej niedzieli :D
u nas też pada całą noc, ponoć deszcz ze śniegiem .. oglądam własnie tvn ale już śnieżnie i biało :cheer:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456291 przez jadziatopol
DOMI trzymaj sie kochana :kiss:
Dominia witamy w gronie słodkich mam :) nie jest to takie straszne...ja juz sie oswoilam :) ale jestem ciekawa czy oni robią jakies dodatkowe badania z krwi ,ktore potwierdzaja na 100% ,ze to cukrzyca czy tylko opieraja sie na krzywej cukrowej i badaniach glikometrem? Wiesz cos na ten temat ? a po posilkach badaja ci cukier glukometrem czy z żyły? Ja mysle ,ze glukometry strasznie zawyzaja. Ostatnio mi pokazal ze mam na czczo 97 ...a żyły mi wyszlo (pare sekund pozniej) ze mam 90. Dzisiaj to samo rano....badalam sobie na czczo (mam bardzo dobry glukometr Accu check taki jak mają w przychodni) i raz mi wyszlo 93, drugi raz sie uklulam i wyszlo 87, i trzeci raz i wyszlo 91...i zglupialam. Nie wiem ,ktory wynik mam zanotowac.Szok! Ale skoro jestes w szpitalu to chyba ci pobieraja z żyły.Spokojnie kochana...damy rade z cukrzyca...najczesciej przechodzi po porodzie...chyba,ze jestes w grupie ryzyka i ktos z rodziny chorowal na cukrzyce. Ja jestem w takiej sytuacji i boje sie ze juz zostanie bo moja babcia miala cukrzyce. :(
Anoda rzeczywiscie duzo dziewczyn w szpitalu..... :( co to sie dzieje?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #456292 przez gabilee
marlena dziekuje :)

12 lata 2 miesiąc temu #456293 przez chomiczka
Cześć dziewczynki,

Michasia ja jestem z Wrocławia, więc z chęcią wybiorę się na ten warsztaty :)

Dominia i DOMI trzymajcie się babki, wszystko się dobrze ułoży, jesteście pod dobrą opieką. Wszystkie trzymamy kciuki.

Ja pierwszy raz wczoraj zrozumiałam co znaczy twardy brzuch Do tej pory sama nie wiedziałam jakie to może być uczucie. Miałam taki twardy balon że nawet nie mogłam się schylić bo miałam wrażenie że zaraz pęknie. Wieczorem jak się położyłam czułam kilka takich delikatnych skurczy. Chyba to jest normalne, ale i tak się boję i nie wiem w którym momencie mam się zacząć martwić bo dzieje się coś złego :huh: Do tej pory przebiegało bez komplikacji i skąd takie uczucia to nie wiem. Wydaje mi się że to jeszcze nic groźnego i mogą to być te skurcze Braxtona-Hicksa.

My dzisiaj idziemy o kina na Bonda :) już nie mogę sie doczekać. U nas sypie śnieg, chyba trzeba będzie kupić jakieś kozaki na zimę :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456298 przez DOMI
Mam podłączoną kroplówkę z fenoterolu. Skurcze miałam małe ale regularne. U mnie dodatkowo jest ryzyko, że przy dużych skurczach szew może przeciąć szyjkę. Będę tu tyle ile będzie trzeba oby dziecko było bezpieczne. Teraz jest lepiej tylko się trzęsę cała po tym fenoterolu.
Gabilee skurcze to twardnienie brzucha.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456305 przez [email protected]
Domi trzymam kciuki,musi byc dobrze :)

Dominia dasz rade,jeszcze troche i pewnie wypisza do domku,mam nadzieje ze juz cie nie boli

kasia od kilku dni tylko rano leci mi krew z nosa

Czasem cieżko mi spac na boku,nie moge sie ułożyć,nie wiem czy to jajnik mnie rwie czy dziecko tak sie ułoży.Zimno 1 stopien,troche sniegu a teraz deszcz pada :angry:

Michasia widziałam zdjecia,widac ze to lubicie,super wygladacie :)

12 lata 2 miesiąc temu #456313 przez Madlen
Domi trzymaj się ciepło :kiss: Jesteś pod dobrą opieką, to najwazniejsze.
Gabilee licze na ten urlop, bo z moim grafikiem o niani moge pomarzyć..

Na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, że czasami albo np. jak dłużej pochodzę brzuch wydaje się taki twardy-naciągnięty. Mówił, że to normalne, że kilka razy dziennie macica się napina i tak może być.
Najgorzej czuję brzuch jak zjem troszkę więcej, za dużo owoców, coś gazowanego, smażonego.- wdęcia, uczucie ciężkości.
Króraś pisała, ze można w ciąży można ESPUMISAN?

12 lata 2 miesiąc temu #456315 przez dominia
Jadzia badaja mi glikometrem nawet nie wiem czy nie tym samym co Ty masz :) na czczo dzisiaj wyszlo rano 78 a po sniadaniu 119 wiec norma zatrzymana. Ciocia mi mowila, ze jeszcze jakies jedno badanie w tym kierunku beda mi robic ale jakie to nie wiem. Prawie wszystkie palce mam w kropkach ale to jeszcze pikus, budza mnie 3 razy w nocy i tez sprawdzaja :) u mnie w rodzinie wlasnie nikt nie mial cukrzycy :)

12 lata 2 miesiąc temu #456339 przez gabilee
madlen mozna epumisan powinien pomoc :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka