BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #457167 przez gabilee
a jak wam niedziela mija mamuski?

madlen lepiej sie juz czujesz?

a my dopiero wrocilismy pojechalismy sobie do wisly , ustronia i cieszyna pl i cz :) fajnnie bylo
sama nie moge uwierzyc , ze to juz 6 lat :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457169 przez princess
Dominia, jesteś biedna ale trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało i żebyście wyszli do domku.

Marlena, a te kłucia Ci przechodzą po Nospie?

Madlen dobrze, że Ci przeszło :)

Ja już piszę z domku, jak fajnie być w swoim łóżeczku i w swoim kibelku :) Byłam mile zaskoczona szpitalem, zgłosiłam przy przyjęciu, że nie jem mięsa i wszystkie posiłki miałam bezmięsne, a to na obiad zamiast kotleta dostałam naleśniki ze szpinakiem, brokułka, do kanapki zamiast mortadeli jajko w majonezie, pasztet sojowy, dżem... Dziewczyny mi zazdrościły hehe :) M zrobił zakupy, nagotował zupy na dwa dni i wszystko tak zorganizował, żebym jak najmniej musiała robić. No i dobrze. Macica niestety ciągle mi się stawia jak chodzę :( Jak wdrapywałam się na 3 piętro w moim bloku to brzuch jak kamień. Na szczęście leżenie pomaga i przechodzi. Wkurzyli mnie w szpitalu. Na odchodne dostałąm receptę na Luteinę. Nie zerknęłam na nią szczegółowo, wysłałam M do apteki. Ten dzwoni i mówi, że za 2 opakowania 70 zł :ohmy: bo pani doktor ze szpitala wypisałam receptę 100 %. Ale się wkurzyłam. Gin jak mi wypisywał Luteinę zawsze miałąm refundację i za opakowanie płaciłam 3-4 zł ! M wykupił jedno opakowanie za 30 zł, na następne załatwię receptę od innego lekarza.

12 lata 2 miesiąc temu #457174 przez gabilee
princess ciesze sie , ze juz w domku jestes :) to prawda nie ma to jak wlasne lozko i kibelek :P
a z tymi receptami to tak jest ogolnie to kazda kobieta w ciazy jest ubezpieczona nawt jak nie pracuje tak mi na ip powiedzieli a w szpitalu takie jaja odwalaja ;/ ehh szkoda gadac
a dajcie znac co i jak z ta glukoza , bo chce jutro isc to trzeba kupic samemu?

12 lata 2 miesiąc temu #457175 przez Pliszka
Ja nie musiałam kupować, dostałam w przychodni. Kupiłam tylko cytrynkę :)

12 lata 2 miesiąc temu #457176 przez dominia
Mi normalnie dali ta glukoze i woda wcale nie byla ciepla :)

12 lata 2 miesiąc temu #457181 przez Pliszka
Princess, cieszę się, ze już jesteś w domku! Dbaj o siebie :kiss: Dominia, też mam nadzieję, że już lada chwila wyjdziesz ze szpitala.

12 lata 2 miesiąc temu #457182 przez Satine0
Cześć dziewczyny :)
Ja nie dawno wróciłam od mamy...ale sobie pojadłam gołąbków, galarety i ciasta <3 mniam, mniam :D Mama musiała nakarmić wnuczkę hehe

12 lata 2 miesiąc temu #457183 przez jadziatopol
Princess jak dobrze ,ze juz jestes w domku!!! :)
Gabilee ja dostalam glukoze w przychodni i rozpuscili mi w letniej wodzie. Jeszcze sie nie zetknelam z tym,zeby pacjent musial sam kupowac sobie glukoze :ohmy:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457184 przez dominia
Pliszka marze o tym zeby wyjsc jutro :) moze sie uda.. Zobaczymy :)

Jadzia jak tam Twoja slodycz dzisiaj ? :)

12 lata 2 miesiąc temu #457191 przez Pliszka
Dominia, kciuki zaciśnięte!!!

gabilee, ale miałaś fajny weekend :) 6 lat to już niezły staż. Nam stuknęło w sierpniu 7! Ponoć co siódmy rok jest kryzysowy, a u nas nadal super :lol:
Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #457202 przez justyna84
gabilee kiedy masz zrobic glukoze (cukier) to ci lekarz powie napisze ci na recepcie jaka masz kupic (ja tak przynajmniej mialam ,to kosztuje grosze i pani ww labolatorium mi ja rozpuscila i czekalam godzine bac dwie az mi krew pobiora) albo daja ci ja w przychodni tak jak dziewczyny pisza.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457213 przez jadziatopol
Dominia słodycz czyli mój cukier czy moja słodycz w brzuszku? :) dzisiaj dowalilam ciastkami i kawa z cukrem :P ...nie zalowalam sobie niczego...i na razie o dziwo cukier w normie :) teraz wcinam maliny i owsianke :P Hubi kopie bo mu smakuje :) a u ciebie jak cukier? mam nadzieje,ze ok :) trzymam mocno kciuki,zebys nie musiala brac insuliny i zebys juz wrócila do domku :)
Satine mniam....tez bym zjadla takie pysznosci :P

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #457218 przez michasia
Gabille wszystkiego najlepszego. My mieliśmy 6-rocznice razem w maju.
Ja jak byłam kiedyś do pobrania krwi to na stoliczku stała taka fiolka z glukoza 75, także wydaje mi się, że tam się na miejscu wszystko dostaje, także Paula nie kupuj sama.
Satine, to miałaś wyżerkę. Moja mama kiedyś jak wróciła z pracy to powiedziała, że ma coś dla wnuczki -kupiła mi babeczkę z kremem kajmakowym:)
Princess to nie koniecznie zaniedbanie lekarza z tą luteiną...niestety. Luteina jest refundowana do 20 lub 22 t.c, i wtedy kosztuje 3,20zł, a później płaci się stawkę 100%. Tak mi moja p. doktor mówiła i w aptece też babka potwierdziła, że później jest 100% płatne. Moja gin zawsze mi po 8-9 opakowań zapisywała właśnie dlatego, aby później już były na wrazie co.

12 lata 2 miesiąc temu #457223 przez dominia
Jadzia po sniadaniu mialam 122 i po kolacji 127 a tak to nizej 100 caly czas.. Na czczo rano mam cos ponad 70, zobaczymy co jutro lekarz powie :) jejku ale pysznosci zajadacie mmm wcale sie nie dziwie, ze Hubi wariuje :)

12 lata 2 miesiąc temu #457227 przez Paulaaa
No widzicie dziewczyny... co kraj to obyczaj.
Ja glukozę muszę kupić sobie sama w aptece.
Ale to i tak będę ją piła w środę dopiero, albo nawet i w Piątek, bo do gina w Poniedziałek. Jutro idę się tylko mu pokażę.

Też macie tak dużo śluzu? Ja dziś tonę normalnie. Zazwyczaj to nie noszę nawet wkładki bo mam sucho a dziś normalnie masakra.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka