BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #464008 przez Monia_T
Znam taki przypadek, że matka chrzestna i chrześnica maja tak samo na imię :) więc to chyba nic dziwnego.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464017 przez Paulaaa
My niedawno wróciłyśmy ze ściągania miary. Akurat zdążyłyśmy przed największym deszczem.
Teraz robię krupnik, będzie już na jutro, a ja zjem jeszcze teraz, bo mam ochotę. :)

Kasia lekarz Ci powiedział, że masz cukrzycę czy sama wyczytałaś w necie? Moim zdaniem poczekaj na opinię lekarza. Nic się nie martw na zapas.
Aniajulia świetny ten wózek.
Madlen ja miałam taką karuzelę dla Oliwii. Super była. Młoda uwielbiała wpatrywać się w sufit. :P

Jutro idę odebrać swoje wyniki krzywej i powiem Wam, że zaczynam się stresować.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464021 przez DOMI
Sylwka ja nic dziwnego w tym nie widzę. Moja chrześnica ma na imię tak jak ja. :)
Jadzia ten chelamag b6 ma 555mg chelatu aminokwasowego magnezu w tym 100 mg magnezu a magne b6 48 mg magnezu. Czyli ja bym brała jeden chelamag zamiast dwóch magne.
Kasia nie zamartwiaj się tak. Poczekaj co ci lekarz powie na te wyniki.

12 lata 1 miesiąc temu #464030 przez jadziatopol
Domi o! dzieki :) tak zrobie :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464034 przez kasia123m
Paula facet z diagnozy mi powiedzial ale bardzo niechetnie.bo ja sie wrocilam bo nie bylo drugiej normy.na czczo byla a po 2godz nie bylo.i on mi powiedzial ze po 2 godz wynik powinen spac do poczatkowej wartosci a przynajmniej sie ku niej zblizac.a ze ten wynik jest ponad norme i pytal kiedy ide do lekarza,ze lekarz napewno cos zadecyduje.to taki mily facet.natomista teraz dzwonilam bo chcialam wyniki moczu bo bylo go malo i jesli wyszedl zle to zdaze jutro zrobic drugi to mi malpa nawet niepowiedziala tak dobry albo tak zly niech sobie pani jutro powtorzy.mam nadzieje ze maz zdazy odebrac.
Zjadlam 15 po d kromke z salata i ogorkiem i pomidorem.a glodna juz bylam okropnie.czy teraz po 2 godz moge obie np jablko upiec?a na kolacje musze zjesc tylko 1kromke z wedlina i warzywami czy moge dwie?mala mnie delikatnie gilga po brzuchu.pewnie tez glodna byla.
A powiedzcie mi jeszcze jak jest z popijaniem.popijac w trakcie posilku czy lepeij nie.to zwieksza cukier czy zmniejsza.?
Jutro zadzwonie do tej poradni diabetologicznej na kopernika.ciekawe co powiedza na moj wynik.

12 lata 1 miesiąc temu #464037 przez dominia
My po wizycie, troche sie uspokoiłam :) mam stosować się do diety cukrzycowej i w 32 tyg. powtórzyć badanie :) w nerce dalej zalega ten mocz i może być już tak do końca ciąży bo Igi naciska na nerki, mam dużo pić brać magnez z potasem, żelazo i witaminy. Furagin jeszcze tydzień i pozniej jakiś słabszy lek ale nie pamiętam teraz nazwy.
Schudłam kilo.. czyli wychodzi na to ze jestem kilo na plusie od początku ciąży :)

Co do Mojego syneczka to waży 780g i główke ma dużą ale gin powiedział, że to genetyczne [możliwe bo w mojej rodzinie są wielkie głowy :P ], brzusio prawidłowy a w cukrzycy może być powiększony. Wszystko jest w granicach normy, wodogłowia nie ma bo też patrzył, serduszko zdrowe :) długo nas badał i będzie bo powiedział, że przy cukrzycy trzeba uważac na maluszka :)
A i moja szyjka jest dłuuuga, twarda i zamknięta :)
Mówiłam mu też o tym, że mi twardnieje brzuch to mowił, że jak to sie zdarza raz dziennie to nic sie nie dzieje, możliwe ze to juz te skurcze przygotowujące do porodu :)

12 lata 1 miesiąc temu #464038 przez jadziatopol
Kasia tam na tej stronce masz diete i caly jadlospis...na kolacje I masz chyba 50g pieczywa tj. okolo 2 kromek...mi wychodzi 1 kromka i 1/3 wieloziarnistego (ważę). Jezeli chodzi o popijanie to do kazdego posilku jest herbata z cytryna bez cukru lub woda mineralna....zadzwon . Moze akurat nie beda cie chcieli z takim wynikiem :blink:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464042 przez sylwka727
Dominia cieszę się że wszystko jest ok :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #464043 przez jadziatopol
Dominia super :) a jaki mialas wynik po 2h ? nie musisz badac glukometrem? jej...w szoku jestem...w kazdej miejscowosci inne zwyczaje...ale to dobrze :) Ciesze sie ,ze z Igorkiem wszystko w porzadku i jest zdrowy. MOj pierwszy syn tez mial duza glowe po ojcu. Hubi ma teraz małą po moim drugim...Dominia to ty laska jestes w ciąży :blink: 1 kg na plusie :ohmy:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464045 przez Madlen
Tak jak Domi napisała.
Chela mag B6: Skład:
1 kapsułka /555mg chelatu aminokwasowego magnezu ALBION, w tym 100mg magnezu, 5mg witaminy B6

Magne B6: Skład:
1 tabl. powl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6.

Sylwka pewnie, ze możesz dac tak samo na imię.

Paula dzięki, kupie ją :)

12 lata 1 miesiąc temu #464054 przez chomiczka
Ja też jestem w trakcie leczenia zębów i średnio to wygląda bo nie mogą mi zrobić zdjęcia rtg i nie widać jak bardzo zęby są zniszczone - czy wystarczy plomba czy trzeba kanałowo. Jeśli kanałowo to jest to leczenie "po omacku" bez zdjęcia i po porodzie trzeba zrobić zdjęcie i najczęściej powtarzać od nowa leczenie + od nowa płacić ;/
Michasia jeśli chodzi o usuwanie kamienia ultradźwiękami to mi lekarz powiedział że w ciąży absolutnie nie wolno.

12 lata 1 miesiąc temu #464059 przez Marlena1888
Michasia 4,5 kg?! to naprawdę niedużo, ale fajnie, bo kręgosłup nie będzie Cię tak bolał ;) a kamień czyścił mi poprzez piaskowanie- ultradzwiękami nie robi w ciąży. Fajnie śmiał się- "dzidziuś nie denerwuj się, nic mamie złego nie zrobię, tylko żeby jakoś wyglądała na tych świętach oczyścimy kamień ":) hihi tak delikatnie się ze mną obchodził :P i mówił że wogóle nie widać że jestem w ciąży, heh to nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać.. :unsure:
właśnie, ostatnio koleżanka mówiła mi że mam mały brzuszek.. no ja nie wiem co na to odpowiadać, taka moja uroda.. najważniejsze chyba że Bąbelek jest zdrowy..

przez te bóle ostatnio dużo myślałamo o moim syneczku.. i śnił mi się.. oby wszystko było dobrze..

a co do imienia to muszę oficjalnie ogłosić że wybraliśmy imie- Będziemy mieli Filipka :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #464060 przez jadziatopol
dzieki Madlen :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464061 przez dominia
Jadzia po glukozie wcale nie bylo tak malo bo 8,56 mmol/l .. diabetolog w szpitalu nic mi nie powiedział o glukometrze i w wypisie tez nic nie mialam napisane. Chciałabym sobie go kupic ale nie wiem gdzie :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464063 przez jadziatopol
Dominia to w Krakowie bylabys juz na Klinice...bo oni szaleja i bardzo restrykcyjnie podchodza do cukrzycy. Kup sobie glukometr dla siebie...dla spokoju.....w patece mozesz kupic. Najlepszy z tego co slyszalam jest Accu chek Active . Kosztuje nie duzo bo 42 zl...a paski dostaniesz na recepte. Przynajmniej ja bym tak zrobila.
Tutaj w Klinice jak masz na czczo 90 a norma jest do 90 to przepisuja insuline na noc. :ohmy: moze to dobrze...nie wiem...moze przesadzaja. A ze szkolenia,ktore nam zrobili wyszlysmy wszystkie przestraszone. Wszystkie ciezarne mialy male wyniki takie ok.145 lub 150-160. Bo te co mialy pop 200-300 i wiecej poszly od razu do szpitala i na insuline.

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka