BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #464064 przez kasia123m
Domina ciesze sie ze tylko dieta a mierzyc musisz glukometrem?najwazniejsze ze synek zdrowy.i jakos niewidze zeby zaduzo wazyl;)
A jaki mialas wynik po 2 godzinach?

Znalazlam wyniki z poprzedniej ciazy.to ja po godzinie mialam az 8,36mmol to po 50.widze ze tydz pozniej robili mi 75g i wtedy po 2 godzinach mam tylko 5,15.wezme moze te wyniki jak tam pojade.

Nawet powiem Wam ze ta jedna kromeczka nawet sycaca.jakos bardzo mnie nie ssie.czyli do 20 do kolacji przetrwam a kolo 23 zjem cos jeszcze.troche mi nerwy poscily.jak jeszcze mlody pojdzie spac to sie wczytam w te strony co mi Jadzia podala.musi byc dobrze.malutka kopie i to najwazniejsze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464066 przez dominia
Jadzia no właśnie tak myslalam zeby kupic a u kogo moge ta recepte nabyc ? musi byc diabetolog czy wystarczy lekarz rodzinny ?

Marlena śliczne imie dla synka :)

12 lata 1 miesiąc temu #464067 przez natalka
Satine nie wiem co ta dziewczyna bierze ale to musi być dobre- widać po jej twórczości artystycznej :)
Sylwka nie widzę w tym nic dziwnego, znam przypadek gdzie dziadkowie dziecka są jednocześnie jego rodzicami chrzestnymi.
Dominia super, że Iguś zdrowy.
Mam jutro wizytę i już zaczynam schizować moja córcia mało się dzisiaj rusza i się martwię o nią.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464068 przez jadziatopol
Kasia grunt to myslec pozytywnie :) :) :) nie mamy az tak kosmicznych wynikow. Poza tym przez to ,ze obnizyli te normy dla ciezarnych teraz co piata kobieta w ciazy ma cukrzyce. 2-3 lata temu nie mialybysmy cukrzycy bo miescilybysmy sie w normach.
Dominia recepta moze byc od lekarza pierwszego kontaktu :)
Natalka nie martw sie....ma po prostu bardziej leniwy dzien...Moj Hubi tez tak ma. Albo zjedz cos slodkiego tak jak dziewczyny i wtedy ja pobudzisz :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464076 przez Satine0
A moja mała bardziej szaleje po kwaśnym ;p

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464084 przez Alina2408
hey
bylismy u lekarza troszke odsiedzielismy ale pan doktor pochwalil za dobre wyniki :) przybralam na wadze 1.5 kg czyli chyba dobrze zrobil usg i niestety glizdka odwrocila sie doopka i nie bylo widac dokladnie czy to dziewczynka... a m tak bardzo chcial wiedziec :):) co do pomiarow to udko ma 58 mm a dwuciemieniowy glowki 74 i lekarz stwierdzil ze wszystko oki :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464086 przez sylwka727
Dzięki za odpowiedź :kiss:

Ale mnie kręgosłup okrutnie boli od wczoraj :dry: więc idę się położyć zresztą zaraz będzie Ja to mam szczęście idzie się pośmiać z tego nieraz :blink:

Dziś o 19.50 w uwadze o tym żłobku będzie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #464087 przez jadziatopol
Satine no prosze :) kazdy bobas lubi co innego :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464098 przez dominia
Sylwka ja chyba nie bede moogla tego ogladac .. jakieś baby głupie, brzydko nie bede sie wypowiadac bo masakra :(

12 lata 1 miesiąc temu #464122 przez Marlena1888
Dominia dziękuje :) i co do tego serialu ja to mam szczęście- też tego nie lubię ;P

12 lata 1 miesiąc temu #464183 przez [email protected]
Ale mam smaka na ten ryż z jabłkami,jutro zrobie,mam mus ze swoich jabłek :)
Boli mnie kregosłup,ciekawe jak bedzie pózniej,ważyłam sie dzisiaj,od początku ciazy 8kg na plusie,razem 60kg i wzieło mnie na ptasie mleczko :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464184 przez bananamana
Cześć dziewczyny

Byłam dzis u lekarza z mała wszystko ok ułożyla sie posladkowo i kopie mame po pecherzu ;) waży juz sobie 840g tak ze maly wielkolud :)
Co do mojego zylaka to pan doktor stwierdzil ze narazie mam sie nim nie martwic bo nie jest duzy wg mnie jest :P i mimo iz jest z prawej strony to na dzien dzisiejszy nie przkresla to porodu sn ufff :) mimo to dostałam tabletki na poprawienie elastycznosci naczyń krwionośnych dodatkowo antybiotyk na moj pecherz ehhh :( antybiotyk to keflex brała moze ktoraś z was?
No i jeszcze zostala sprawa mojej rwy kulszowej ktora dokucza coraz bardziej i jak narazie na ktora nic nie mozna poradzic dopiero w 30tc podaje sie jakis lek sterydowy ktory wplywa na wytwarzanie sie pecherzykow plucnych u malszka a dziala tez przeciwbolowo i przeciwzapalnie jesli chodzi o sprawy odkregoslupowe narazie mam sie oszczedzac i jeszcze wycierpiec te 5tyg byc moze minie zobaczymy.

Dziewczyny piekne macie brzuszki moze jutro uda mi si wrzucic moj bo na chwile obecna jestem u mamy a tu nie mam sprzetu ;) a troszke mnie ostatnio wydelo i oczywiscie przez moje smaki na slodkosci juz ladnie mi sie przytylo od poczatku ciazy 6kg na +

12 lata 1 miesiąc temu #464240 przez sylwka727
Bananamana fajnie że mała zdrowa u że żylak nie taki straszny jak się wydawał :blink: a co tych sterydów to w pierwszej ciąży ,miałam podawane w 24 tc i mam nadzieję że rwa kulszowa nie będzie ci tak bardzo dokuczać bo jedna dziewczyna pod koniec ciąży juz o kulach chodzi i będzie miała cesarkę bo nie da rady przez ból podnieść nogi więc ma wskazanie cc

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #464252 przez kasia123m
dexaven ja mialam podawany w 28tyg...3 dni chyba zastrzykow na te plucka...ale mi zagrazal wczesniejszy porod....moze Ci samo przejdzie...a moze to jest ucisk na jakis nerw czy cos...

12 lata 1 miesiąc temu #464274 przez Marlena1888
Bananamana współczuję tej rwy kulszowej, mnie też bolą stawy biodrowe i obawiam się że to może być czasem to.. mnie to zazwyczaj rano po nocy boli, i tak do południa ledwo chodzę..a czym u Ciebie objawia się ten ból? Cieszę się że z malutką oki :) duża babka już :)
a ja na kolację jadłam ryż z jabłkami i truskawkami :) mmm:)

miłej nocki i spokojnego snu:*

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka