BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu #513800 przez mamcia2013
Depeche napisał:

mamcia2013 napisał:

Depeche może dlatego że mama nigdy nam tego nie gotowała :D tak samo zup mlecznych czy takich rzeczy.

Zupka mleczna, a fuj!

paskudna :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #513803 przez vernix
Waszka połóż na grzejnik wilgotny ręcznik, zacznie trochę parować i ulży Ci w oddychaniu, no i faktycznie, możesz użyć soli morskiej w sprayu, np. Psysiomer.Polecana jest też dla maluszków:)

12 lata 1 tydzień temu #513805 przez AniaCzajka
mleczną to zjem jeszcze ale owocowej to nie, a moja teściowa lubi gotować kompot z truskawek a mnie ten zapach doprowadza do torsji;/ bleeee gotowane truskawki;/ świeże jak najbardziej ale gotowane to paskudztwo

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513806 przez Waszka87
czuje ze młody fiknal do góry nogami i kopie po zebrach. Ciekawe czy juz tak zostanie

12 lata 1 tydzień temu #513808 przez Depeche
Waszka dowiesz sie po porodzie, dostanisz rozpiske i ci jeszcze polozna powie. To sie kupuje w przychodni, przed szczepieniem. Nie stersuj sie, to nie czas jeszcze.

Ania CZajka, jak mozna nie lubiec kompotu z truskaweczek, no jak!

12 lata 1 tydzień temu #513817 przez vernix
To co wiem ze szkoły rodzenia o PŁATNYCH SZCZEPIONKACH:

A)
1 ukłucie zamiat 4 na błonnicę, krztusiec, polio, tężęc, WZW B, hemofilius-5 składnikowa za 100zł

lub 6 składnikowa, ok.200zł x 4 dawki co 6 tygodni= ta niby jest najlepsza

b)

PNEUMOKOKI-w 7, 9, 15 miesiącu życia= 200-220 zł po 1 dawce, jeśli dziecko jest karmione piersią i nie pójdzie do żłobka

jeśli idzie, to są zalecane 4 dawki co 6 tygodni

c)
ROTAWIRUS 2x co 2 miesiące od 6 tyg.życia- 400zł

d)
OSPA WIETRZNA-ok. 1 roku życia

e)MEINGOKOKI (posocznica)- 2 dawki za 200 zł od 2 miesiąca życia

12 lata 1 tydzień temu #513821 przez andzia_zg
zupka mleczna i owocowa - mniam :lol: pychota :lol: moje smaki z dzieciństwa :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #513822 przez AniaCzajka
Depeche napisał:

Waszka dowiesz sie po porodzie, dostanisz rozpiske i ci jeszcze polozna powie. To sie kupuje w przychodni, przed szczepieniem. Nie stersuj sie, to nie czas jeszcze.

Ania CZajka, jak mozna nie lubiec kompotu z truskaweczek, no jak!

kompot jak kompot ale te rozgotowane truskawki bleeee w ogole nie lubię zapachu gotowanych truskawek.

12 lata 1 tydzień temu #513827 przez zolwikmb
o kurcze aż tyle tego?
słyszałam że szczepienia są ale tyle i za wszystkie płacimy?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513828 przez vernix
Dziewczyny, napiszcie jeszcze raz jakie kupujecie majtki jednorazowe do szpitala. Takie z wkładem poporodowym, czy same siateczkowe i będziecie przyklejać podkłady? Niby trzeba leżeć z odkrytą pi.ką, ale co jak co zabezpieczenie musi być. ;)

żółwik to są płatne szczepienia, ale i też zalecane. Jest ich po prostu mniej jeśli chodzi o ilość ukłuć maluszka, np.1 zamiast 4 osobnych, dlatego trzeba za nie płacić.W szpitalu, w przychodni zrobią za darmo te na: gruźlicę, WZW B, błonnicę, tężec, krztusiec, hemofilius, polio co 6 tygodni od 1 dnia życia dziecka do 1, 5 roku życia. Zobacz ile jest ukłuć w rączkę, w mięśnie. Wszystko ładnie, pięknie, ale mnie też nie będzie stać na wszystkie płatne, bo to wychodzi ok. 3 tysięcy przez te półtora roku życia dziecka.

12 lata 1 tydzień temu #513829 przez andzia_zg
Co myślicie o tym aspiratorku? Bo chce zamowic wieksza ilosc rzeczy u tego kogoś z allegro i ma tez wlasnie taka fride i nie wiem czy warto czy sie na razie wstrzymac. allegro.pl/nosefrida-aspirator-do-nosa-4...try-i2902305273.html

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #513832 przez andzia_zg
vernix napisał:

Dziewczyny, napiszcie jeszcze raz jakie kupujecie majtki jednorazowe do szpitala. Takie z wkładem poporodowym, czy same siateczkowe i będziecie przyklejać podkłady? Niby trzeba leżeć z odkrytą pi.ką, ale co jak co zabezpieczenie musi być. ;)

Ja mam 1 opakowanie majtek jednorazowych (5szt z BabyOno), ale chce kupic wielorazowe siateczkowe tylko nie wiem z ktorej firmy najlepsze... czy np 1 op (2szt) wystarcza...?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #513837 przez Beata 26
Vernix ja mam siateczkowe o wdzięcznym kolorze fioletu (pasuje do oczu;)) haha
a serio, to takie mi dali w aptece. wkłady mam osobno.

ja lubie i owocową i mleczną, ale ich nie robię. :ohmy: :huh: :S więc wprosiłabym się dziś do depeche mieszkając bliżej

i koniecznie muszę się zorientować jak to ze szczepieniami jest w Holandii, bo na pewno tu wszystko na opak (o ile jakieś robią tłumoki)
Offca a jak w UK ze szczepieniami, orientowałaś się?

12 lata 1 tydzień temu #513838 przez vernix
andzia_zg napisał:

Ja mam 1 opakowanie majtek jednorazowych (5szt z BabyOno), ale chce kupic wielorazowe siateczkowe tylko nie wiem z ktorej firmy najlepsze... czy np 1 op (2szt) wystarcza...?[/quote]

No właśnie, też nie wiem, ale te 10 sztuk powinno Andzia wystarczyć.. To samo z ilością tych podkładów...Mam 2 opakowania, czyli 20 sztuk z BELLAMama, ale chyba to za mało. Mozna dostać kręćka z tym wszystkim.

12 lata 1 tydzień temu #513842 przez Beata 26
właśnie zrzucam filmiki z telefonu: jeden z dziś wrzuciłam na youtube, zobaczcie jak Julian szaleje (muzykę sobie ściszcie albo wyłączcie jeśli rozprasza:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka