- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Andzia, ja uzywam ten aspirator dla malej od 2 lat, spoko jest.
A co do gaci, to ja kupilam Baby ono, ale wszystko mi jedno, byleby mi d. wlazla. Kupuje te bez przyklejonej podpaski, bede se sama przyklejac.
dzięki za info. To sobie kupię ten aspirator i od razu zapasowe filterki, bo akurat bede brala więcej od jednego sprzedawcy. Gatki też mam BabyOno jednorazowe,kupie jeszcze moze wielorazowe. Dziś chce zamowic na allegro wieksza paczke z takimi duperelkami.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Depeche napisał:
[/i]Vernix, o ci chlop dokupi. Ja mocno krwawilam dwa dni i zuzylam jedno opakowanie i czesc drugiego, potem kazalam sobie kupic alwaysy. Nic mu sie nie stanie jak sie do apteki przegalopuje, co z tym poem robic?
W sumie co racja, to racja. Tylko ja mojemu zostawię na pulpicie zakładki, albo zrobię zdjęcia z tym, co ma kupić, gdy będę w szpitalu, bo i tak pomyli:)
MOwisz co ma powiedziec w aptece, albo lepiej napiszesz i Ci wszystko kupi ( uwierz). Moj o mial takie obroty, ze szok.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
Andzia, ja uzywam ten aspirator dla malej od 2 lat, spoko jest.
A co do gaci, to ja kupilam Baby ono, ale wszystko mi jedno, byleby mi d. wlazla. Kupuje te bez przyklejonej podpaski, bede se sama przyklejac.
dzięki za info. To sobie kupię ten aspirator i od razu zapasowe filterki, bo akurat bede brala więcej od jednego sprzedawcy. Gatki też mam BabyOno jednorazowe,kupie jeszcze moze wielorazowe. Dziś chce zamowic na allegro wieksza paczke z taki duperelkami.
No ja w poniedzialek robilam. Wyszlo 176 zl , a to jeszcze nie koniec.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
W sumie co racja, to racja. Tylko ja mojemu zostawię na pulpicie zakładki, albo zrobię zdjęcia z tym, co ma kupić, gdy będę w szpitalu, bo i tak pomyli:)
Ja w domu też bede miala zrobiona liste rzeczy i dodatkowo dam je do zakladek, żeby maz wiedzial co jak wyglada. Tzn chodzi mi o zestaw butelek (w razie jakbym np nie miala pokarmu)Bo na razie kupie tylko 1 mala antykolkowa 125ml.
ale takie podreczne rzeczy to chyba sobie poradzi z kupnem, bo jak np powie w aptece np "poproszę sol fizjologiczna" albo "poprosze majtki siateczkowe rozmiar M/L to chyba babka bedzie wiedziala o co chodzi
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Mam po 8 sztuk pieluch tetrowych i flanelowych.To chyba mało co nie? Po 15 sztuk by wystarczylo? Bo nie wiem ile dokupic...
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Ale gdybym miała kupować, to wezmę majtki siateczkowe, kilka sztuk - przewiewnie, podkłady będe wymieniać, a jak się wybrudzą, to raz dwa się zmieni.
A z tych rzeczy do zakrapiania dla dziecka, to jeszcze raz:
- kropelki do oczu
- aspirator do noska
- sól fizjologiczna
Coś jeszcze? Bo nie wiem, czy właściwie ogarnęłam.
A'propo szczepień dla maluszków w UK - te skojarzone szczepionki są tutaj darmowe, są w standardzie, nie trzeba dopłacać, co wiele ułatwia. Potem, jak dziecko jest w żlobku/przedszkolu/szkole, wysyłają tylko list do rodziców do podpisania, żeby wyraził zgodę i oni już szczepią sami. Najwczesniejsze szczepienia: 8 tydz. życia, dwie szczepionki (przeciw błonicy, tężcowi, krztuścowi, polio i pałeczkami grypy typu b i druga: przeciw pneumokokom). Potem w 12 tyg. druga dawka i przeciw menigikokom. Potem jakoś 3 dawka i bnędą mnie informować. Dostaje się rozpiskę i trzeba się zgłaszać. Tyle.
Co do pieluszek - zaopatrzyłam się w 50 tetrowych. Jeśli nie wykorzystam do przewijania, to do mycia, do karmienia, podkladania, czegokolwiek. Z flanelowych - dokupię mniej, a raczej z tego, co patrzyłam - taniej kupić kawałek materiału porządnego i sobie powycinać pieluszki. Co do jednorazowych, jeszcze nie mam. Słyszałam, ze jak się dziecko większe rodzi, to ten pierwszy rozmiar bywa za mały. A nawet jak się urodzi "standardowe", to bardzo szybko się zmienia na większe. Wniosek: na bieżąco.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Andzia ja flanelowych kupię ze 3 szt (narazie mam 1), a tetrowych z 10 (mam 3 ) i wydaje mi się że styknie, a zawsze można dokupić.
No dokladnie tak, z 10 tetra i ze 3 flanela ( flaneli sie nie uzywa w zasadzie, no chyba, ze dochodzi dodatkowe pieluchowanie )
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w sumie to zależy komu do czego one potrzebne. Ja przewijać w tetrowe raczej nie będę
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Zamówiłam 30 tetrowych - moja mama mi doradziła, więc jakoś zaufalam. Powiedziala, że są wielofunkcyjne, a w momencie gdy z jakichs powodów braknie jednorazowych, a ja będę musiała na gwałt przewinąć, to nie będę musiała leciec do sklepu, tym bardziej, że większość czasu będę sama z dzieckiem.
Wiecie co, po tym badaniu na glukozę, to mi tak jakoś... mdło. Mimo wszystko. Wróciłam z tego szpitala i dupa, nie chce mi się nawet jeść. Ledwo bułkę w siebie wcisnęłam, niedobrze mi jakoś, ale nie glodno.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Beata Julek to będzie tancerz tak jak moja Zośka.
Obiad ugotowany, 3 automaty prania zrobione i własnie przygotowałam sobie świeży sok z marchewki i buraczka czerwonego
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Kinga2424 napisał:
Depeche napisał:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ubranka są prześliczne:) Oczywiście będę licytować. Szkoda, że nie ma możliwości "kup teraz".
Odnoscie kup teraz wyslalam Ci odpowiedz na pm, zrobi sie;-)
Dziękuję. Wiadomość zwrotna wysłana:)