BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513915 przez andzia_zg
Depeche napisał:

Andzia, ja uzywam ten aspirator dla malej od 2 lat, spoko jest.

A co do gaci, to ja kupilam Baby ono, ale wszystko mi jedno, byleby mi d. wlazla. Kupuje te bez przyklejonej podpaski, bede se sama przyklejac.

dzięki za info. To sobie kupię ten aspirator i od razu zapasowe filterki, bo akurat bede brala więcej od jednego sprzedawcy. Gatki też mam BabyOno jednorazowe,kupie jeszcze moze wielorazowe. Dziś chce zamowic na allegro wieksza paczke z takimi duperelkami.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #513916 przez Depeche
vernix napisał:

Depeche napisał:

Vernix, o ci chlop dokupi. Ja mocno krwawilam dwa dni i zuzylam jedno opakowanie i czesc drugiego, potem kazalam sobie kupic alwaysy. Nic mu sie nie stanie jak sie do apteki przegalopuje, co z tym poem robic?

[/i]

W sumie co racja, to racja. Tylko ja mojemu zostawię na pulpicie zakładki, albo zrobię zdjęcia z tym, co ma kupić, gdy będę w szpitalu, bo i tak pomyli:)

MOwisz co ma powiedziec w aptece, albo lepiej napiszesz i Ci wszystko kupi ( uwierz). Moj o mial takie obroty, ze szok.

12 lata 1 tydzień temu #513919 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Depeche napisał:

Andzia, ja uzywam ten aspirator dla malej od 2 lat, spoko jest.

A co do gaci, to ja kupilam Baby ono, ale wszystko mi jedno, byleby mi d. wlazla. Kupuje te bez przyklejonej podpaski, bede se sama przyklejac.

dzięki za info. To sobie kupię ten aspirator i od razu zapasowe filterki, bo akurat bede brala więcej od jednego sprzedawcy. Gatki też mam BabyOno jednorazowe,kupie jeszcze moze wielorazowe. Dziś chce zamowic na allegro wieksza paczke z taki duperelkami.

No ja w poniedzialek robilam. Wyszlo 176 zl ;-), a to jeszcze nie koniec.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513920 przez andzia_zg
vernix napisał:

W sumie co racja, to racja. Tylko ja mojemu zostawię na pulpicie zakładki, albo zrobię zdjęcia z tym, co ma kupić, gdy będę w szpitalu, bo i tak pomyli:)

Ja w domu też bede miala zrobiona liste rzeczy i dodatkowo dam je do zakladek, żeby maz wiedzial co jak wyglada. Tzn chodzi mi o zestaw butelek (w razie jakbym np nie miala pokarmu)Bo na razie kupie tylko 1 mala antykolkowa 125ml.

ale takie podreczne rzeczy to chyba sobie poradzi z kupnem, bo jak np powie w aptece np "poproszę sol fizjologiczna" albo "poprosze majtki siateczkowe rozmiar M/L to chyba babka bedzie wiedziala o co chodzi :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #513925 przez Depeche
a ja mam to w d. jak zle kupi to sie bede darla

12 lata 1 tydzień temu #513927 przez mamcia2013
A ja się czuję jak jakiś zacofany babsztyl :D żadnych wkładów, gaciów itp nie mam jeszcze :D :D

12 lata 1 tydzień temu #513932 przez andzia_zg
I tylko mam jeszcze jedno pytanko:
Mam po 8 sztuk pieluch tetrowych i flanelowych.To chyba mało co nie? Po 15 sztuk by wystarczylo? Bo nie wiem ile dokupic... :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #513935 przez mamcia2013
Andzia ja flanelowych kupię ze 3 szt (narazie mam 1), a tetrowych z 10 (mam 3 ) i wydaje mi się że styknie, a zawsze można dokupić.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #513939 przez offca87
Ja też jeszcze nie mam podkłdoów poporodowych, ain majtek - dopytam się na wizycie u położnej, co muszę mieć z takich rzeczy, bo tutaj dużo w szpitalu zapewniają, nawet butelki, gdy się nie może karmić. To, co mam, to podkłady do przewijania takie większe. W zasadzie - nawet nie wiem, czy nie będę miała cc (przez ułożenie), poza tym - nei wiadomo jak poród będzie przebiegał, ile się potem będzie musiało zostać w szpitalu - mam wrażenie, że trzeba kupić podstawowy zapas, a potem naszych mężczyzn posyłać po dokładki ;)

Ale gdybym miała kupować, to wezmę majtki siateczkowe, kilka sztuk - przewiewnie, podkłady będe wymieniać, a jak się wybrudzą, to raz dwa się zmieni.

A z tych rzeczy do zakrapiania dla dziecka, to jeszcze raz:
- kropelki do oczu
- aspirator do noska
- sól fizjologiczna

Coś jeszcze? Bo nie wiem, czy właściwie ogarnęłam.

A'propo szczepień dla maluszków w UK - te skojarzone szczepionki są tutaj darmowe, są w standardzie, nie trzeba dopłacać, co wiele ułatwia. Potem, jak dziecko jest w żlobku/przedszkolu/szkole, wysyłają tylko list do rodziców do podpisania, żeby wyraził zgodę i oni już szczepią sami. Najwczesniejsze szczepienia: 8 tydz. życia, dwie szczepionki (przeciw błonicy, tężcowi, krztuścowi, polio i pałeczkami grypy typu b i druga: przeciw pneumokokom). Potem w 12 tyg. druga dawka i przeciw menigikokom. Potem jakoś 3 dawka i bnędą mnie informować. Dostaje się rozpiskę i trzeba się zgłaszać. Tyle.

Co do pieluszek - zaopatrzyłam się w 50 tetrowych. Jeśli nie wykorzystam do przewijania, to do mycia, do karmienia, podkladania, czegokolwiek. Z flanelowych - dokupię mniej, a raczej z tego, co patrzyłam - taniej kupić kawałek materiału porządnego i sobie powycinać pieluszki. Co do jednorazowych, jeszcze nie mam. Słyszałam, ze jak się dziecko większe rodzi, to ten pierwszy rozmiar bywa za mały. A nawet jak się urodzi "standardowe", to bardzo szybko się zmienia na większe. Wniosek: na bieżąco.

12 lata 1 tydzień temu #513942 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Andzia ja flanelowych kupię ze 3 szt (narazie mam 1), a tetrowych z 10 (mam 3 ) i wydaje mi się że styknie, a zawsze można dokupić.

No dokladnie tak, z 10 tetra i ze 3 flanela ( flaneli sie nie uzywa w zasadzie, no chyba, ze dochodzi dodatkowe pieluchowanie )

12 lata 1 tydzień temu #513943 przez Depeche
Offca te pierwsze to trzeba kupic z jedna paczke, ja mialam te wieksze i musielismy zmienic na te malutkie 2-5 kg. Fakt, szybko wyrasta, ale ze dwie paczki to spokojnie pojda. No chyba nie urodzisz ponad 5 kg kolosa!

12 lata 1 tydzień temu #513946 przez mamcia2013
Offca to żeś zrobiła zapas tetrowych :D

w sumie to zależy komu do czego one potrzebne. Ja przewijać w tetrowe raczej nie będę :D

12 lata 1 tydzień temu #513949 przez offca87
Pomyrdało mi się ;)
Zamówiłam 30 tetrowych - moja mama mi doradziła, więc jakoś zaufalam. Powiedziala, że są wielofunkcyjne, a w momencie gdy z jakichs powodów braknie jednorazowych, a ja będę musiała na gwałt przewinąć, to nie będę musiała leciec do sklepu, tym bardziej, że większość czasu będę sama z dzieckiem.

Wiecie co, po tym badaniu na glukozę, to mi tak jakoś... mdło. Mimo wszystko. Wróciłam z tego szpitala i dupa, nie chce mi się nawet jeść. Ledwo bułkę w siebie wcisnęłam, niedobrze mi jakoś, ale nie glodno.

12 lata 1 tydzień temu #513952 przez Gosia27
He he a ja wyniosłam sobie ze szpitala :lol: i dużo innych rzeczy ;)
Beata Julek to będzie tancerz ;) tak jak moja Zośka.
Obiad ugotowany, 3 automaty prania zrobione i własnie przygotowałam sobie świeży sok z marchewki i buraczka czerwonego ;)

12 lata 1 tydzień temu #513959 przez Kinga2424
Depeche napisał:

Kinga2424 napisał:

Depeche napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ubranka są prześliczne:) Oczywiście będę licytować. Szkoda, że nie ma możliwości "kup teraz".

Odnoscie kup teraz wyslalam Ci odpowiedz na pm, zrobi sie;-)

Dziękuję. Wiadomość zwrotna wysłana:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka