BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 dni temu #514136 przez Depeche
anecia88 napisał:

Depeche i Andzia dziękuje poradziłam sobie z waszą pomocą ;)

Dzisiaj mały się tak wierci mam nadzieję że się przekręcił bo był ostatnio pośladkowo i lekarz mnie uprzedził o cc zobaczymy teraz na wizycie ...

Moj tez posladkowo, w sobote mam wizyte, ale bez usg, wiec pewnie nic sie nie wyjasni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #514140 przez Depeche

12 lata 6 dni temu #514156 przez Gosia27
Beata ja ze świeżych owoców i warzyw robię sobie soki. Już mnie męczy łykanie żelaza albo picie go, nie wyrabiam z zaparciami.Wolę nadrobić je tak,choć wiem, że nie wystarcza na tyle...

12 lata 6 dni temu #514180 przez Depeche
Kurcze, przydalaby sie sokowirowka i parowar, ale gdzie to wszystko trzymac. Napilabym sie takiego soku z marchewki. Jak narazie to zezarlam troche slodkiego i mam mega zgage, na drugie robie racuszki z jalkami, a zostalo mi ostatnie rennie. Cos czuje, ze bede ziac ogniem.

12 lata 6 dni temu #514208 przez Agnieszka86
Witajcie:)

Ale dzisiaj produkcja postów, ponad 160 do nadrobienia... ale to potem:)
Kinga witamy na forum:)

Od rana byłam u rodziców bo wczoraj się nie zebraliśmy w końcu :dry:
Kupiłam dzisiaj dla Zosi zestaw do paznokci i termometr do wanienki. Dla siebie mam już szlafrok, brakuje mi jeszcze jednej koszuli i klapek pod prysznic. Jak tylko je kupię to pakuję dla siebie torbę do szpitala. Pranie ciuszków Zosi zrobię jak kupimy komodę, bo nie mam w czym ich przechowywać, na razie siedzą w kartonowych pudłach. Wszystko chcę zrobić w styczniu, żeby luty był już tylko miesiącem oczekiwania.

Mąż wstępnie oszacował, że są realne szanse, że w piątek będziemy spać w naszej nowiutkiej sypialni:) Co prawda bez lamp jeszcze, ale żarówka na kabelku dynda :silly:

12 lata 6 dni temu #514212 przez lusiaczek82
witam was mamusie
ja dzisiaj byłam oddać siśki i krew i też pozamawiałam pierdołki żeby o nich nie myśleć czytałam o tych aspiratorkach no noska i wybrałam z canpolu mam nadzieję że się sprawdzi podkładów nie kupuję bo szpital je zapewnia a dla siebie takie wielkie podpachy dostałam od sąsiadki bo ona ma je za darmo więc muszę sobie kupić tylko majciochy siateczkowe ale jak tu któraś mama pisała to one naprawdę się strasznie targają pamiętam jeszcze to :laugh: zrobiłam sobie dziś termin na usg dopiero na 21stycznia mają mi przy okazji sprawdzać grubość blizny po cesarce bo jeśli okaże się że jest za cienka to będzie druga cesarka ale tak szczerze wam powiem że chciałambym cesarkę może dlatego że już wiem czym to pachnie jak to jest i wogóle...

12 lata 6 dni temu #514221 przez aksa
zgaga- u mnie obowiązkowo zapas rennie bo codziennie mnie to męczy
a zaparcia ooo chyba jestem miszczem bo przestały mi pomagać czopki glicerynowe, i taka zakorkowana potrafie być ze 3-4dni :cheer: dziś zapytam gina co mam robić bo wszelkie domowe sposoby tez nie pomagają

Agnieszka achh więc już niedługo własna sypialnia!! bosko! będziecie musieli szybko się nią nacieszyć bo od marca nowy lokator się wprowadzi :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #514231 przez andzia_zg
lusiaczek mówisz ze sie majciochy targaja? ja mam 5 sztuk jednorazowych i zamówiłam dzis 2 op po 2 sztuki wielorazowych... moze byc za malo?

Agnieszka ale fajnie,że sypialnia juz prawie gotowa :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 dni temu #514236 przez Depeche
A ja sobie wlasnie obejrzalam... porod kleszczowy i przy uzyciu proznociagu, normlanie boli mnie pip.a!

12 lata 6 dni temu #514240 przez aksa
Depeche boże ty nie masz co oglądać?! :cheer: wez ty se włącz lepiej jakis film 'przyrodniczy' :lol:

12 lata 6 dni temu #514243 przez lusiaczek82
andzia ja ci powiem tak że u mnie majciochy szły jak woda miałam cesarkę więc inne niż siateczkowe nie wchodziły w grę dziennie musiałam nieraz przebierać ze 3 razy bo albo poplamiłam albo potargałam bo za mocno pociągłam okropieństwo ile ja się nawkurzłam na to a mąż codziennie tylko dowoził :laugh:

12 lata 6 dni temu #514244 przez sylwka727
Depeche napisał:

sylwka727 napisał:

Aksa też trzymam kciuki

Gosia ja jestem dobrej myśli Zosia to silna kobietka :kiss: Ja prawie dwa miesiące przeleżałam w szpitalu wiem jaka to męka ale akurat leżałam w takim okresie że mój mógł codziennie u mnie być tyle dobrze...

Fajny? allegro.pl/nowy-szlafrok-buty-sliczny-na...0-3-i2917845029.html znalazłam w rzeczach które koleżance wystawiam :lol:

fajny, ale tak z doswiadczenia to szlafroczek dla maje dzidzi zupelnie nieprzydatny ;-)
Jak zacznie chodzic, to co innego.

A moja dwulatka zobie zazyczyla dzis fartuszek kuchenny

Wiem właśnie taki mały to tylko do ewentualnych zdjęć po kąpieli się nadaje :lol:

Świetne te rzeczy aż szkoda że nie będę miała córci bo na pewno coś bym sobie zostawiła widze tu jeszcze fajną bluzę Gapa ale ta sukienka jest przesłodka ale już na starszą księżniczkę allegro.pl/przepiekna-suknia-dla-malej-k...aln-i2918011320.html :)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 dni temu #514245 przez Depeche
aksa napisał:

Depeche boże ty nie masz co oglądać?! :cheer: wez ty se włącz lepiej jakis film 'przyrodniczy' :lol:

No masakra ;-), ja chcialam zobaczyc tylko naturalny porod posladkowy, bo cholira jasna doczytalam, ze przy drugiej ciazy i przy takim urodzeniu to juz niekoniecznie moge miec cesarke... jak ja wypre wielkie dup.ko to nie wiem, hemoroidy mi chyba na mozgu wyzkocza :laugh:

12 lata 6 dni temu #514250 przez aksa
Depeche nie no wydaje mi się,że lekarze by nie ryzykowali jeśli młody się nie obróci... to raczej cc...a rozmawiłaś już coś ze swoim lekarzem?

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #514257 przez Agnieszka86
Aksa dokładnie jak mówisz... trzeba się będzie nacieszyć nową sypialnią, większym i wygodniejszym łóżkiem bo potem, może być ciężko... Ale na małą lokatorkę naszej sypialni czekam z niecierpliwością :woohoo:

Kurcze ja mam 5 majtek siateczkowych i 3 jednorazowe + gigantyczne reformy bawełniane sztuk 3 jak na początek wystarczy, potem wybadam w czym najlepiej i mąż dokupi.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka