BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 dni temu #514397 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Dziś jest rok jak odbierałam poród narkomance po próbie samobójczej :S pamiętam wszystko co do minuty! A dochodziłam po nim przez następne dwa tygodnie....

ale co? miala jakies jazdy i zwidy?

Po moim to pewnie tez polozna do siebie od razu nie doszla, zreszta ja po niej do dzis nie ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #514403 przez Depeche
Wiecie co mi sie ostatnio przytrafilo. Leze sobie, juz po prysznicu, nie wiem , chyba sobie tylka za bardzo nie umylam, a moj maz do mnie,ze mi kawalek papieru toaletowego z poldupka wystaje ;-). Dawno sie tak nie zgasilam, wlasnie mi przypomnial, ze on to mnie nawet w tylek nie moze pocalowac, co najwyzej mi papier z d. wyciagnac.
Alez mam faze ;-)

12 lata 6 dni temu #514407 przez Gosia27
Depeche nie wiem jakim cudem ochroniłam jej krocze, tak szalała na łóżku że masakra. Krzyczała, że on nie rodzi tylko ma jakąś dużą kulę w sobie i waliłam brzuchem o podłogę...

12 lata 6 dni temu #514415 przez zolwikmb
offca87 co do tych pierdopędnych to pewnie masz rację bo ciężko było nie jeść kapusty w święta a potem bigosów....a teraz umiera ale tą herbatkę z kopru wypróbuje i zwiększę ilość wody - dzięki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

12 lata 6 dni temu #514421 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Depeche nie wiem jakim cudem ochroniłam jej krocze, tak szalała na łóżku że masakra. Krzyczała, że on nie rodzi tylko ma jakąś dużą kulę w sobie i waliłam brzuchem o podłogę...

Nie no ta kula to z pewnocia glowa ( ja myslalam, ze to mega kupa, a nic nie bralam). Nie potrafie soie tego wyobrazic ;-).

12 lata 6 dni temu #514432 przez Agnieszka86
Włączyłam małej Boba Marleya, a teraz Guns N' Roses i jest impreza :)

Gosia Ty to się naoglądałaś!!

12 lata 6 dni temu #514440 przez koticz
Cześć!!!masakra nie macie litości-ponad 200nowych postów!!!pół godziny Was nadrabiam!!!!

Z Jagą wszystko ok waży 1436g wszystko jest w normie,Mała,łożysko i wody płodowe cacy!
Ginka poeirdziała,że skoro ja się urodziłam mała to nie ma co liczyć,że się moje dziecko urodzi 4kg więc mam się nie przejmować,że jest ciut mniejsza :)

Jej z pomiarów wyszło,że z wielkości powinna się urodzić 14.03 ale nadal trzymamy się terminu 04.03 i jeśli nie urodzę do 8.03to mam już iść do szpitala i w trzy dni mi wywołają,czyli najpóźniej 11.03 Jagoda już będzie z nami!!! :kiss:

I namawiała mnie na znieczulenie.Od tego roku,w przepisach szpitala mojego jest,że KAŻDEJ rodzącej się należy za darmo znieczulenie w kręgosłup i żebym poprostu powiedziała,że chcę w momencie przyjęcia do szpitala.Chyba mnie przekonała do znieczulenia,choć wcześniej nie chciałam,ale po co rodzić z bólem jak można bez :)
Następna wizyta 30.01 potem jeszcze jedna w połowie lutego a potem już tylko KTG w szpitalu :) i też kazała do końca tego miesiąca się spakować :)

Kazała mi zwiększyć dawkę magnezu do 2razy dziennie i brać nospe 2x1 i jeśli twardnienie nie minie to przyjść do szpitala Depeche ty też masz z tym problem więc może się zastosujesz

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 dni temu #514446 przez Agnieszka86
koticz napisał:

Cześć!!!masakra nie macie litości-ponad 200nowych postów!!!pół godziny Was nadrabiam!!!!

Z Jagą wszystko ok waży 1436g wszystko jest w normie,Mała,łożysko i wody płodowe cacy!
Ginka poeirdziała,że skoro ja się urodziłam mała to nie ma co liczyć,że się moje dziecko urodzi 4kg więc mam się nie przejmować,że jest ciut mniejsza :)

Jej z pomiarów wyszło,że z wielkości powinna się urodzić 14.03 ale nadal trzymamy się terminu 04.03 i jeśli nie urodzę do 8.03to mam już iść do szpitala i w trzy dni mi wywołają,czyli najpóźniej 11.03 Jagoda już będzie z nami!!! :kiss:

I namawiała mnie na znieczulenie.Od tego roku,w przepisach szpitala mojego jest,że KAŻDEJ rodzącej się należy za darmo znieczulenie w kręgosłup i żebym poprostu powiedziała,że chcę w momencie przyjęcia do szpitala.Chyba mnie przekonała do znieczulenia,choć wcześniej nie chciałam,ale po co rodzić z bólem jak można bez :)
Następna wizyta 30.01 potem jeszcze jedna w połowie lutego a potem już tylko KTG w szpitalu :) i też kazała do końca tego miesiąca się spakować :)

Kazała mi zwiększyć dawkę magnezu do 2razy dziennie i brać nospe 2x1 i jeśli twardnienie nie minie to przyjść do szpitala Depeche ty też masz z tym problem więc może się zastosujesz

Super, że u Jagody wszystko ok:) Już masz takie konkretne informacje, co, jak, gdzie, kiedy... wow!

12 lata 6 dni temu #514447 przez Depeche
koticz napisał:

Kochana stosuje , stosuje ;-)

A z tym znieczuleniem to pomysl, mam na mysli, moze lepiej sie jest nastawic, ze sie urodzi bez. Zapytaj Gosi zreszta, ona bedzie obeznana. Ja po swoim traumatycznym przykladzie nie chce, wiem, ze zle sie nastawialam, ze je wezme, bo trzeba bylo na odwrot.

12 lata 6 dni temu #514455 przez andzia_zg
koticz super, że z Jagódka wszystko ok :-) i juz wiesz kiedy, co i jak... wow... :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 dni temu #514457 przez sylwka727
Jak was obrzydza samo łożysko to powiem wam że oglądałam jakieś 2 miesiace temu dokument że w jakimś kraju (nie pamiętam już gdzie) jest agencja która zajmuje się robieniem koktajli i smażeniem i grillowaniem łożysk i mamy to piją albo jedzą bo ma podobno dużo witamin jak widziałam jak one to robią to mało nie zwymiotowałam

Beata 26 napisał:

Sylwka ile za ta czerwona kiecke chcecie bez licytacji? Moze by. Kolezance kupila w prezencie tak mi sie spodobala

Dobra powiedzcie mi tez na ktorej minucie w tym filmiku moge to lozysko zobaczyc bo juz sie zaczynam bac jak tak mowicie o tym filmie haha.

Napisałam jej eska jak odpisze to dam Ci znać

Aksa mój też przez pół dnia tak pukał nisko strasznie a teraz się przekręcił bo po cyckach kopie :blink:

Gosia27 napisał:

Dziś jest rok jak odbierałam poród narkomance po próbie samobójczej :S pamiętam wszystko co do minuty! A dochodziłam po nim przez następne dwa tygodnie....

Gosia o matko jaki hardkor

Depeche uwielbiam teksty dzieciaków :lol:

Koticz
super że wszystko ok z córcią

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 dni temu #514466 przez koticz
Właśnie Depeche myślę,że poród nie będzie taki traumatyczny jeśli nie będzie aż tak bolesny.Tylko ginka doradziła mi przemyśleć to wcześniej,bo oni muszą przed podaniem znieczulenia zrobić jakieś badanie na krzepnięcie czy coś,a to trwa,jeśli zarządam znieczulenia od razu to zrobią to badanie kiedy mnie będą przyjmować,razem z krwią i hiv i podadzą mi znieczulenie wcześniej.Boję się trochę tego kłucia w kręgosłup,ale przecież nie ja pierwsza :) w zasadzie zęba bym na żywca nie wyrwała a dziecko rodzić chciałam...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 dni temu #514472 przez andzia_zg
sylwka727 też kiedyś słyszałam o tym jedzeniu łozyska... :S poprostu masakra :cheer: :ohmy: :huh:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 dni temu #514480 przez koticz
A jak to jest z łożyskiem przy cc?Bo przy porodzie naturalnym łożysko "rodzi się"parę chwil później,a przy cc to wyciągają łożysko razem z dzieckiem z brzucha czy rodzi się je siłami natury później???

12 lata 6 dni temu #514487 przez andzia_zg
koticz ja słyszałam ,że je wyciągaja zaraz po urodzeniu dziecka.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka