BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 5 dni temu #514917 przez Depeche
Hej
Dorka Witaj na naszym zwariowanym forum ;-)

Pogubilam sie , nie wiem czy dzis czwartek czy piatek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #514919 przez vernix
Depeche jest czwartek:) naoglądałaś się porodów i złączenia nerwowe chyba nie wytrzymały, stad to pogubienie :P ;) :lol: :silly:

12 lata 5 dni temu #514926 przez Depeche
To przez to siedzenie w domu, normalnie mam dzien swistaka :P

Jeden obejrzalam, ale jaaaaaki ;-)

12 lata 5 dni temu #514929 przez Gosia27
Depeche ja to wczoraj z moim R się wręcz bym pokłóciła bo dla mnie wczoraj był wtorek!
Ale szarówka na dworze. Aż mi się wychodzić nie chce....

12 lata 5 dni temu #514935 przez patrycja85
hej cioteczki
czytałam Was wczoraj, ale jakoś nie miałam weny-uczyłam się trochę:) zaraz też siadam do nauki. mam pytanie-jako że większość z Was już wszystko ma, napiszcie proszę jakie wkładki laktacyjne kupiłyście-jednorazowe czy te wielorazowe. jest tyle tego wszystkiego że szok.

koticz,aksa-super że z maluszkami ok.

aksa-ja polecam 'mamo tato co ty na to'-może nie tyle książkę co film, który jest do niej dołączony:) fajnie się ogląda:) to książka dla kogoś kto czeka na pierwsze dziecko bo pokazują jak trzymać, podnosić, kąpać, przebierać, karmić, podawać itd... nam się podobało:)

dorka-witaj:)

vernix-gratulacje:)

wiewiórka-śniło mi się że się pokłóciłyśmy i stwierdziłyśmy że nie będziemy razem chodzić na szkołę rodzenia:))

miłego dnia

12 lata 5 dni temu #514943 przez Depeche
jednorazowe z baby ono

12 lata 5 dni temu #514958 przez patrycja85
zapomniałam Wam napisać, że wczoraj na tvn24 był materiał o matkach I kwartału 2013 i o tej petycji. dziś ma być na polsacie news i polsacie. dziewczyny ostro działają. jak któraś jeszcze nie podpisała petycji to jeszcze można:) moim zdaniem to przejdzie:)

depeche-dzięki

12 lata 5 dni temu #514961 przez 25malinka

To My z dzisiaj;-))
Załączniki:

12 lata 5 dni temu #514969 przez Gosia27
Malinkaale fajny brzuszek.
Dobra ja uciekam na miasto,po te bilety i na sklpey. Może coś upoluję dla małej. Dla siebie muszę kupić parę rzeczy do torby. Nie produkujcie dużo. Do potem.Buźka :kiss:

12 lata 5 dni temu #514982 przez ufolka
hej dziewczyny :)
podczytuję was od czasu do czasu, i tak sobie czytam i aż się wystraszyłam bo ja jeszcze nic nie kupowałam, ani do porodu ani dla maluszka ;p chyba już najwyższa pora, dobrze że mam parę rzeczy po córce hehe
Malinka super brzuszek :woohoo:
Patrycja ja podpisałam już petycję, mąż mój również ale myślę jednak że to nie przejdzie, aczkolwiek baaaaaaardzo bym chciała.. a z wkładek to najlepsze dla mnie były z Johnsona, najbardziej chłonne i zostawały na miejscu, nie latały mi po staniku, takie same są Penaten, te dwie firmy ze szczerym sercem polecam, a przetestowałam naprawdę chyba wszystkie ;p

12 lata 5 dni temu #514984 przez wiewiorka
Patrycja gdzie się ta petycje podpisuje?
Jest taka szansa ze mnie dziś nie bedzie wiec może stad ten sen tylko troche ubarwiłaś

12 lata 5 dni temu #514992 przez patrycja85
wiewiórka- www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080 , i niech K podpisze:) spoko, jak nie dotrzesz to wszystko zapamiętam:)

ufolka-witaj. a ja mam takie przeczucie że to przejdzie:))) no zobaczymy:) właśnie boję się johnsona bo odkąd jestem w ciąży to i żel i oliwka mnie uczulały:) ale dzięki za opinię:)

12 lata 5 dni temu #515003 przez ufolka
Patrycja, oby przeczucie się sprawdziło !! ogólnie krąży opinia że kosmetyki johnsona uczulają, mi małą uczulały także, no ale wkładki na mnie nie działały tak na szczęście :)

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #515006 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)
ja jak zwykle spałam do 10... znów mam ciężkie noce i zasypiam dopiero rano :S

Malinka jeśli chodzi o lewatywę to u mnie też nie jest już to standardem :dry: a bardzo bym chciala ja miec bo mąż będzie przy porodzie

Sliczny brzucio :kiss:

aksa ale fajnie,że wizyta udana :-) Fajnie słyszec takie wieści :-)
Co do ruchów to ja np bede miała z tym problem, bo co prawda Wojtek rusza sie strasznie duzo to jednak juz nie o stałych porach, tylko kiedy mu sie zachce.

Hoborr ja też ostatnio mam problemy z bólami. Po pierwsze ciągłe skurcze łydek auu....a do tego czasem mam wrażenie, że moje nogi nie wytrzymuja tego ciężaru, co noszę, bo np przy ścieleniu łóżka jak probuje podeprzec sie na kolanach to pojawia się ból :S no i cały czas przy chodzeniu czuje bół tych łydek po skurczach a w udach czuje jakbym miałą dosłownie mega zakwasy :S a to jeszcze 2 miesiące...

Depeche ale z ciebie agentka

Dorka i ufolka witajcie u nas na zwariowanym forum :-) Napiszcie coś wiecej o sobie :-) Dopiszcie sie do naszej listy porodów :-) www.zapytajpolozna.pl/120-i-iii/426354-m...c-dzieci/Page-4.html

AniaCzajka trzymam kciuki za wizytę

vernix gratulacje z okazji rozpoczęcia 32 tygodnia i 8 miesiąca - ja mam tak samo :-)

patrycja ja mam na razie 1 paczkę jednorazowych wkładek laktacyjnych (60szt) z BabyOno.

wiewiórka tu jest link do tej petycji www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080 Która z Was sie jeszcze nie podpisala to jest jeszcze szansa :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 dni temu #515021 przez Depeche
Ja tez uwazam, ze nie przejdzie. Ta ustawa a byc uchwalona jakos w lipcu i zdaje sie, ze data 1 wrzesnia to jakby data uprawomocnienia sie tej ustawy. W zw. z tym, ze prawo nie dziala wstecz, a w tej chwili jest to projekt i nie ma mocy sprawczej chyba nic sie nie da z tym zrobic. Patrycja jest radca prawnym wiec dla niej te terminy beda blizsze.

A ja wam wczoraj pisalam o dobrym kremem na pupke dla dziecka, ale pokrecilam firmy to ma byc MUSTELLA ( drogi jest ale dobry bardzo). Poklocilam sie z dzieckiem, kazalam sie przeprosic, zamknela sie w swoim pokoju i ma mnie gdzies.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka