BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #515121 przez andzia_zg
lusiaczek no trudna decyzja. Nie wiem co bym zrobila. Jeśliby sie Tobie to imie podobało to ok,ale skoro nie jestes przekonana do tego imienia to może warto pogadać z mężem.

vernix no wlasnie slyszalam o tych paskach.Poobserwuje sie i zobacze co bedzie dalej. Moze to tylko taki wodnisty śluz... tylko skąd to parcie i teraz klucie i pi**ce... poodpoczywam i zobacze co bedzie dalej.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #515122 przez mamcia2013
Aksa mnie się gin tylko pytał czy czuję ruchy i czy brzuch mi nie twardnieje. a o liczeniu nic nie mówił ...

Lusiaczek imię to jest kwestia gustu a moim zdaniem powinniście wybrać takie imię które będzie Wam obydwojgu się podobało. A Piotruś zawsze możecie dać na drugie jeśli nie chcesz by mały tak miał na imię.

12 lata 4 dni temu #515132 przez lusiaczek82
strasznie głupia sytuacja teraz tak sobie uświadomiłam że nawet teściowa nigdy nie pytała jak damy na imię małemu jakby była pewna że właśnie po teściu ja miałam w planach dać ale właśnie na drugie a teraz to już nie wiem co robić

12 lata 4 dni temu #515135 przez Lafi
Doberek mamulki:)

Witam nowe mamusie.

Ania trzymam za wizyte.

byłam dzis w wydziale komunikacji z rodicami oni poszli od mediaexpert a ja zejżałam ciuchacz z ubrankami tylko dziecinnymi i przecena 50%, kupiłam małej pare. Ale mnie maz wkurzył, mam swoja babcie w szpitalu, dzwonie do niego a on mmnie oieprza dlaczego nie byłam jego babcie odwiedzić, jakos nie widzi mi sie chodzic po szpitalach, pełno zarazków, a po drugie nie jest ona w krytycznym stanie, strasznie teraz ja odwiedza a jak była w domu to nie pamietam kiedy był ja odwiedzic ostatni raz. normalny bezmózg!
Do tego zrobiła sie paskudna pogoda.

12 lata 4 dni temu #515140 przez aksa
mamcia no mnie też zawsze pytał tylko czy ruchy czuję, a wczoraj powiedział że od 30tc liczymy ruchy..

lusiaczek trudna sytuacja,ale jeśli ty nie jesteś do tego przekonana to nie daj się brać na poczucie obowiązku czy coś...dobrym pomysłem jest tak danie na drugie imię - będzie zachowana pamięć po dziadku a na pierwsze może wymyślicie całkiem inne..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 4 dni temu #515141 przez andzia_zg
Lafi m powinien pomyslec ze w tym stanie nie powinnas zjawiac sie w szpitalu. Faceci to czasem naprawde nie myśla.
Ale tak zazwyczaj jest z wnuczkami, ktore wczesniej nie odwiedzialy dziadkowm, że w razie choroby to udają super kochajacych wnuczkow itp.
Pamietam jak moja babcia lezala chora. Nie liczylo sie to, ze ja jestem ciagle przy niej,...liczylo sie ze jej kochane wnuczki ja odwiedzaja, ktore wczesniej byly raz do roku lub rzadziej. to przykre ale niestety prawdziwe.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 dni temu #515145 przez ufolka
Ja staniki kupowałam na bazarze, na kilka trafiłam też przy okazji zakupów w hurtowni dziecięcej :)
andzia też jestem zdania że najlepiej by było jakbyś poobserwowała i jak coś to dzwoń do gina :) ale jak masz się zadręczać to najlepiej zadzwoń i telefonicznie skonsultuj się z nim, może Cię uspokoi a jak nie to najwyżej się przejdziesz??
lusiaczek delikatna sprawa, sama nie wiem co bym zrobiła.. ale myślę że chyba na drugie bym dała, najważniejsze żebyś Ty dogadała się z mężem, a teściowa .. jakoś to przełknie

ojj chyba porozglądam się na allegro za koszulami i pidżamami bo w klepie jakoś nie trafiłam na fajne, a takich jakie miałam w poprzedniej ciąży za chiny nie kupię...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 dni temu #515146 przez aksa
aa zapytałam też o liste rzeczy do szpitala dał mi taką obowiązującą w tym co będę rodzić,ale nie ma tam nic o podkładach...ale za to termometr musze mieć własny, i odpis aktu małżeństwa?! wtf po co im to..
;
a to my dziś :)

Załączniki:

12 lata 4 dni temu #515154 przez aksa
andzia wydaje mi się,że dziewczyny mają rację zadzwoń do swojego lekarza i powiedz jaka była sytuacja, będziesz spokojniejsza! :kiss:

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #515163 przez vernix
Aksa śliczny brzusio, taki zgrabniutki:)

Mnie też wczoraj się przypomniało, że muszę poszukać akt ślubu i przygotować go mężowi, żeby dał go w szpitalu.Dostaniemy przy wypisie akt narodzin maluszka, w którym wpiszą nazwisko, jakie ustanowiliśmy dla niego przed ślubem.
Była tam rubryka, coś kojarzę w stylu: wybór nazwiska potomstwa:)

Tylko mam bałagan w szafce z dokumentami, rachunkami i muszę się za nią wziąć :cheer:

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #515167 przez andzia_zg
ufolka fajnie,że piszesz takie rzeczy. Ja nawet nie wiedzialam, że oksytocyna moze wywoływac wymioty :S Jak to dobrze miec na forum juz doświadczone mamusie :lol:

aksa ładniutki brzusio i jaki już duży :-) :lol:

akt ślubu trzeba mieć? Oj to musze do dokumentow z ciąży sobie włozyć ksero aktu małżeństwa.W zyciu bym nie pomyślala, że to będzie potrzebne. Myślalam, że wystarczy podac jakie nazwisko ma miec dziecko i tyle. Dzieki dziewczyny na info :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 dni temu #515171 przez mamcia2013
Aksa zgrabny brzucholek :D

12 lata 4 dni temu #515175 przez mamcia2013
A jak ktoś nie ma ślubu to co trza wziąć? Świadectwo z podstawówki ? :D

12 lata 4 dni temu #515186 przez Agnieszka86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 dni temu #515189 przez Depeche
ja nie mialam ze soba, polozna nie zapytala jakie nazwisko i takie wpisala

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka