BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 dni temu #515262 przez kika1985
aksa zgrabniutki brzuszek

ja dziś wstałam po 8 i o mało nie zaspałabym żeby Dominik do przedszkola zaprowadzić , potem obejrzałam ddtvn i znowu zasnęłam :cheer: teraz wstawiłam zupę pieczarkową, pranie i podczytuje te 15 stron :p nie ma co produkujecie jak pszczółki:P

wczoraj pojeździliśmy po meblowych , znaleźliśmy super narożnik no i niestety okazało się że za wielki :huh: i znowu problem już tak się wkurzyliśmy że zaczęliśmy szukać w ogłoszeniach domu na sprzedaż :lol: :lol: :lol: no ale ostatecznie znaleźliśmy inne rozwiązanie

ma któraś coś takiego ?? wygodne to jest??

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #515263 przez Depeche
Hehheheh spokojnie,
po pierwsze to kazaliby mu wyjsc
a po drugie i chyba najwaznijesze teraz sie raczej uzywa tej pompki, odchodzi sie od uzycia kleszczy
w moim szpitalu kleszczowy porod byl dwa lata przed moim, ostatni. Wiem, bo mnie sekundy od kleszczy dzielily i mi powiedzieli, ze sie raczej tego nie stosuje, w ostatecznosci. Takze to tak szybko nie jest.

12 lata 4 dni temu #515268 przez kika1985
mamcia depeche ma racje raczej męża by przy tym nie było

12 lata 4 dni temu #515269 przez AniaCzajka
mamy wózek jupi jupi kurier właśnie przywiózł:)

12 lata 4 dni temu #515270 przez mamcia2013
Depeche czemu kazaliby mu wyjść? Ja tego nie czaję! Bo jeśli dziecko nie może wyjść i kobieta nie ma już siły przeć to chyba też od tego jest cc? Czy jak to do cholery jest?

12 lata 4 dni temu #515272 przez Depeche
No wiec wlasnie ja tez tak mialam po zenatrzoponowym, wczoraj pisalam, bo Koticz sie zastanawia, zeby sie raczej nastawiala, ze urodzi bez. Jak sie nastawi, ze dostanie, to juz przy pierwszym porzadnum skurczu bedzie chciala, zeby jej podali. A wg mnie po tym znieczuleniu sa wlasnie takie powiklania, juz nie wspomne, ze sie ta faza druga wydluza.

12 lata 4 dni temu #515276 przez kika1985
Ania wrzucaj fotkę :)

12 lata 4 dni temu #515279 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Depeche czemu kazaliby mu wyjść? Ja tego nie czaję! Bo jeśli dziecko nie może wyjść i kobieta nie ma już siły przeć to chyba też od tego jest cc? Czy jak to do cholery jest?

Jak masz dziecko nisko to juz za pozno na cc, poza tym czesto jest problem z tetnem i takie tam jazdy i sie doslownie licza sekundy. To jest zabieg, przy tym na pewno nie ma prawa byc meza, tak samo jak przy cesarce.

12 lata 4 dni temu #515285 przez patrycja85
mamcia-położna mowiła że jak nie idzie naturalnie to raczej nie ma czasu na przygotowanie do cesarki i wtedy korzytają z pompki albo kleszczy-i tu stwierdziła że w zależności od tego w czym dany lekarz lepiej się czuje...

andzia- w grudniowym m jak mama było o wszytskich formalnościach, ale najlepiej po prostu zadzwoń do urzędu i się dowiedz. ja też będę dzwonić-dam znać co ustalę tylko że wiadomo że to każdy urząd inaczej interpretuje:)

12 lata 4 dni temu #515287 przez Gosia27
Mamcia2013 już się odeszło od stosowania kleszczy. ja ostatni taki poród widziałam 4 lata temu. Stosuje się teraz próżno-ciąg. Stosuje się go wtedy kiedy głowa jest już praktycznie na wychodzi i mama nie ma siły przeć a na cesarkę jest już za późno, po prostu nie da rady jej wykonać. To są bardzo szybkie zabiegi. dziewczyny proszę was nie wbijajcie sobie tylu patologii do głowy bo jak co do czego przyjdzie to wy korby na tych porodówkach dostaniecie. Zaczniecie się doszukiwać. Dajcie naturze same zadecydowanie. A takie spontaniczne nie wymuszane porody to najlepsze co może się przydarzyć, i każdej tego życze.

12 lata 4 dni temu #515292 przez kika1985
Ania zobacz znalazłam biustonosze do karmienia

www.bonprix.pl/produkt/biustonosz-do-kar...ype=image&return=ref

12 lata 4 dni temu #515296 przez mamcia2013
Wiecie co, ja to się tych kleszczy boję jak nie wiem, mam nadzieje że mnie to nie dotknie!

Gosia a ten próżno ciąg to działa na tej samej zasadzie co kleszcze? Czy jest bezpieczniejszy i nie zostawia śladów na dzieciach ?

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #515300 przez andzia_zg
Dziewczyny Gosia27 dobrze mówi. Nie nakręcajcie się. Będzie dobrze, bo niby dlaczego miałoby tak nie być. Głowa do góry. Najwazniejsze pozytywne myślenie :-)

Biustonosze do karmienia z H&M:
www.hm.com/pl/product/95546?article=95546-B
www.hm.com/pl/product/00954?article=00954-B#article=00954-A

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 dni temu #515303 przez Gosia27
Mamcia2013próżnociąg jest zdecydowanie bezpieczniejszy, choć może pozostawić krwiaka na głowie maluszka który samoistnie się wchłonie, choć to nie zawsze się dzieje. Przy użyciu kleszczy lekarz musi po prpstu ując w łyżki całą główkę i twarz maluszka, i może zostać oddcisk i to solidny. Ja byłam przy obsłudze porodu kleszczowego i lekarz który go wykonywał to było po prostu marzenie. Żadnych obrażeń ina spokojnie.
Kika ja sobie dziś podobny kupiłam z dodatkami niebieskimi. Bardzo wygodny.

12 lata 4 dni temu #515306 przez Depeche
Kurde , a u mnie w szpitalu nie maja proznociagu. Mozliwe to!?

Ja tez musze jakis cyckonosz kupic.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka