BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 5 dni temu #515080 przez andzia_zg
Agnieszka86 napisał:

Andzia, jak to zrobić, żeby mnie nie mogły czytać osoby nie zalogowane na forum?

Piszesz normalnie posta, a potem to co napisałaś zaznaczasz i klikasz na takie 2 ludziki (to jest nad postami tam gdzie masz pogrubienie tekstu, wybór czcionki itp)

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 dni temu #515085 przez mamcia2013
Andzia to ja nie mam pojęcia co Ci wyciekło ale dobrze że już tego nie ma :)

Ania trzymam kciuki za Frania i za wizytę :)

Malinka fajny ten Twój brzuszek :)

12 lata 5 dni temu #515087 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Agnieszka86 napisał:

Andzia, jak to zrobić, żeby mnie nie mogły czytać osoby nie zalogowane na forum?

Piszesz normalnie posta, a potem to co napisałaś zaznaczasz i klikasz na takie 2 ludziki (to jest nad postami tam gdzie masz pogrubienie tekstu, wybór czcionki itp)

dzięki:)

12 lata 5 dni temu #515095 przez AniaCzajka
Dziewczyny może zadam głupie pytanie ale gdzie można kupić stanik do karmienia? pytałam w kilku sklepach i mówią że nie mają, czy tylko allegro mi zostało?

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #515099 przez vernix
andzia_zg napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/i]

Andzia może Agnieszka ma rację i złapałaś jakąś infekcję, bo dają podobne objawy, a jak nie, to nie chcę Cie straszyć, ale mnie się kojarzy taki przezroczysty płyn z wodami płodowymi. Może coś wycieka, bo Wojtuś tak naciska. Nie wiem..

AniaCzajka ja kupuję jeden w sklepie, w którym są też ubranka dla dzieci, a drugi w rossmannie (kosztuje ok.35 zł)- taki tylko na zmianę.W tym pierwszym, lepszym będę chodziła poza domem, do lekarza itd.

12 lata 5 dni temu #515100 przez mamcia2013
AniaCzajka napisał:

Dziewczyny może zadam głupie pytanie ale gdzie można kupić stanik do karmienia? pytałam w kilku sklepach i mówią że nie mają, czy tylko allegro mi zostało?

Aniu to zależy właśnie od sklepu :) a jak nie to chyba na allegro.

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #515102 przez andzia_zg
AniaCzajka ja też jestem na etapie szukania stanika do karmienia i jest z tym niezły problem. Gdzie nie pytałam tam nie było nic. Jedyny sklep z bielizną, w którym były staniki do karmienia był sklep Karoline, ale taki stanik kosztował 180zł :ohmy: :cheer:
Widziałam jedynie w H&M więc muszę się tam któregos dnia wybrać. Przez internet niestety nie moge zamawiac, bo ja musze stanik przymierzyc bo duzo fasonow stanikow mi poprostu nie pasuje.

www.hm.com/pl/product/95546?article=95546-B
www.hm.com/pl/product/00954?article=00954-B#article=00954-A

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 dni temu #515106 przez andzia_zg
vernix napisał:

może Agnieszka ma rację i złapałaś jakąś infekcję, bo dają podobne objawy, a jak nie to nie chcę Cie straszyć, ale mnie się kojarzy taki przezroczysty płyn z wodami płodowymi. Może coś wynika, bo Wojtuś tak naciska. Nie wiem.

no wlasnie miałam cykora czy to nie wody płodowe... no ale przeciez to dopiero 32tydzień więc dużo za wcześnie... nic nie szczypie, nie swędzi... poobserwuje sie do jutra, a jak sie powtorzy to zadzwonie do gina, bo wizyta dopiero za tydzień w czwartek (10.01)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 dni temu #515108 przez Agnieszka86
AniaCzajka napisał:

Ja kupiłam taki w zwykłej hurtowni odzieżowej. Popytaj na jakimś bazarku czy gdzieś, takie najzwyklejsze powinni mieć chyba:) Ja sobie takie zwyczajne dwa na razie kupiłam... A później kupię sobie taki lepszy usztywniany, teraz mam miękkie, w sam raz pod koszulę w szpitalu, nie będą uwierać

12 lata 5 dni temu #515109 przez AniaCzajka
jeszcze popytam z sklepie z dzieciowymi rzeczami a jak nie to na allegro coś zamówię, koleżanka mi napisała ze w Truumpfie są ale tam to pewnie ceny takie że lepiej nie mówić.

12 lata 5 dni temu #515110 przez aksa
hej dziołchy!!

AniaCzajka będę dziś trzymać kciuki za Waszą wizytę! :kiss:

mamcia pytałam gina właśnie czy takie delikatne puknięcia,muśnięcia tez liczyc powiedział że tak, a którejś kazał już gin liczyć???? powiedział mi,że od 30tc się zaczyna..

dzięki dziewczyny za polecane ksiązki :kiss:

Witam nowe mamusie na forum!! :lol: :lol: :lol:

a co do staników do karmienia - ja zamówiłam na allegro ale porażka...nie pasuje na mnie wcale ale wzięłam jakiś tani żeby tylko zobaczyć bo wtedy mnie mega cycki bolały i chciałam jakiś materiałowy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #515111 przez andzia_zg
Słyszałam, że po domu lepiej miec własnie taki materiałowy stanik, a najlepiej bez fiszbin zeby nie uciskało kanalików. Taki też jest dobry w szpitalu pod koszula.A na wyjścia spokojnie mozna mieć usztywniany.
a moja siostra kupowala sobie taki zwyczajny, tani w Auchan, a jak ja bylam zobaczyc w marketach to nie widzialam :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 5 dni temu #515114 przez lusiaczek82
witam was
mam takie głupie pytanie do was bo nie wiem co robić otóż nasz synek miał mieć na imię Oskar bardzo mi się to imię podoba niestety mojemu mężowi się odwidziało i stwierdził że mu się nie podoba wogóle natomiast chciałby aby miał na imię Piotruś po jego tacie a moim teściu który rok temu umarł tylko że mi nie zabardzo się to imię podoba i nie chciałabym żeby wszystkim kojarzyło się tylko z nieżyjącym już teściem nie wiem co robić głupio mi powiedzieć o tym mężowi bo może mu być przykro a może to jest kwestia przyzwyczajenia....POMÓŻCIE

12 lata 5 dni temu #515116 przez vernix
andzia_zg napisał:

no wlasnie miałam cykora czy to nie wody płodowe... no ale przeciez to dopiero 32tydzień więc dużo za wcześnie... nic nie szczypie, nie swędzi... poobserwuje sie do jutra, a jak sie powtorzy to zadzwonie do gina, bo wizyta dopiero za tydzień w czwartek (10.01)[/quote]

Masz rację, obserwuj, a jak coś Cię zaniepokoi, to lepiej zadzwonić i zapytać. A może to wodnisty śluz z przygotowującej się i oczyszczającej się przed porodem pochwy?
Lekarz uprzedzał mnie, że śluzu może byc teraz bardzo dużo i właśnie o konsystencji płynu.Powiedział też, że dużo pacjentek przychodziło do niego pomiędzy wizytami, bo myślały, że to właśnie były wody płodowe.

Wiem też, że istnieją i można kupić w aptece paski (chyba lakmusowe) do sprawdzenia w domu, czy wyciekający płyn to wody, czy nie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka