BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 dni temu #515319 przez mamcia2013
Gosia jak dobrze że mamy Ciebie :kiss: inaczej bym dostała jakiegoś skrętu mózgu :)

Wiecie co ja na pewno nie będę rodziła w mojej rodzinnej miejscowości w Kostrzynie (tam gdzie był woodstock) bo wiem że tam są zdolni do kleszczy. No ale nie pozostało nam nic innego jak myślec pozytywnie :)

Depeche ja tez nie wiem czy tam gdzie chcę rodzić mają takie coś...muszę się wypytać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #515321 przez Depeche
Mamcia tego sie naprawde juz nie stosuje ;-), nie mysl o tym!

12 lata 4 dni temu #515324 przez Agnieszka86
Dziewczyny Gosia dobrze mówi, nie ma co sobie dobierać do głowy. Co ma być i tak będzie, niezależnie czy tego będziemy chciały czy nie. Dzieciaczki są najważniejsze, z tym zgodzimy się wszystkie.

Gosieńkoi tak zrobiłaś postępy, bo już szukasz rzeczy dla Zosi. No i bardzo dobrze.

AniaCzajka jak już poskręcacie wózek i będziesz miała czas to wrzuć nam zdjątko:)

12 lata 4 dni temu #515328 przez mamcia2013
Depeche napisał:

Mamcia tego sie naprawde juz nie stosuje ;-), nie mysl o tym!

ok, postaram się nie zawracać sobie tym łba :)

12 lata 4 dni temu #515334 przez Gosia27
Agnieszka86 własnie złożyłam dla siebie zamówienie.
Powiem Wam szczerze, że kompletnie nie wiem co mam kupować dla małej,nie wiem....

12 lata 4 dni temu #515338 przez Agnieszka86
Co myślicie o pościeli kolor kwiatki w fiolecie do białego łóżeczka?

allegro.pl/posciel-6el-120x90-na-suwaczk...and-i2889141760.html
Załączniki:

12 lata 4 dni temu #515339 przez Lafi
Pisałam do Pauliny, jeszcze jesy w szpitalu, leki jej odstawili, szyjka sie wydłużyła, juro ma jakies badanie jeszcze i jak bedzie ok to w sobote do domu, kazała was pozdrowić :)

Gosia ja do Seweryna malutko miałam, nosidełko, cos na wyjscie ze szpitala, pieluchy, pościel do łóżeczka i rożek, 3 kaftaniki, 3 pary śpiochów, i cos tam jeszcze, i mała butelke, i praktycznie wszystko, maż potem latał i kupował wszystko :) teraz tez za dzuo nie chomikuje, byłam w ciuchaczu to tam pare ąłdnych ciuchów kupiłam, jeszcze cos nowego dokupie i wystarczy, bo i tak szkraby szybko rosna :)

12 lata 4 dni temu #515340 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Agnieszka86 własnie złożyłam dla siebie zamówienie.
Powiem Wam szczerze, że kompletnie nie wiem co mam kupować dla małej,nie wiem....

Gosia, jak tak bardzo się boisz to kup na początek skarpeteczki i np. rękawiczki. Wiesz, takie drobiaszczki, które będą Zosi potrzebne.

12 lata 4 dni temu #515344 przez Gosia27
Macie rację, ale jak po to już coś w ręku mam to ogarnia mnie dosłownie paraliż....
A tu MY dziś :kiss:
Załączniki:

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #515347 przez andzia_zg
Gosia27 a mówisz o wyprawce?

Ja mam podstawowa zasadę. Nie kupowac dużo. Ja praktycznie wszystkie ciuszki dla Wojtusia zmieszczę w małej szafeczce. Mam tego bardzo mało ale uważam,że po co mi więcej skoro dziecko i tak mega szybko rosnie. A rzeczy w rozmiarze od 68 zacznę kupować dopiero w marcu-kwietniu jak już dojde do siebie po porodzie.

Mój m nie angażuje sie w zakupy bo widzi, że nie jestem rozrzutna, kupuje tylko to co potrzebne i tam gdzie najtaniej. Wokol mnie na biurku lezy full list zakupowych łacznie z cenami co gdzie i ile kosztuje. Baa... nawet mam napisane ceny co ile kosztuje w mojej aptece... nie tylko w Rossmannie i na allegro...

Gosia śliczny masz brzuszek :-) Takie zgrabniutki :-)

Agnieszka zastanawiam sie czy ten kolor nie będzie trochę za mdły do białago łożeczka... i sie z nim za bardzo nie "zleje" :S Ale moge się mylić....

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 dni temu #515348 przez Beata 26
Czesc Pipy!

A ja Wam powiem, ze jak dobijemy do 1000stronki (a tu juz blizej niz myslimy;)) to ja Was na wodeczke zapraszam, zrobimy sobie wspolny baby shower :) i nie ma ze daleko, tylki do wizzaira pakowac i przylatywac!

My tez musielismy Juliana uznac, nadalismy mu nazwisko Grencik, po Igorze, bo mojego nikt nie umie wymawiac tu.
Ale nie zeby jego nazwisko wymawialo sie tak jak sie pisze, nie nie. W kazdym razie ja ponoc nie potrafie go wymawiac. Wrazliwe dupsko z niego;)

A i on sie mnie pytal ( w zartach) czy Julian bedzie cZarny? Moje przemyslenia ( z psychologicznego punktu widzenia ) : to zwykly strach zamaskowany zartem ze dziecko moze okazac sie kogos innego niekoniecznie murzyna ale innego faceta a tego ich duma by zniesc nie mogla. I pamietajcie ze w zartach kryje sie bardzo wiele! A reszte Wam opowiem jak wpadniecie na wodeczke!

12 lata 4 dni temu #515349 przez Gosia27
Idę robić sok z marchewki i buraków. ŚWIRKA mi tyle napakowała warzyw i wcisnęła na siłę sokowirówkę. Ale z tego to akurat jestem zadowolona:D

12 lata 4 dni temu #515351 przez Beata 26
A i ja chce nowa torebke!!!

12 lata 4 dni temu #515353 przez Agnieszka86
Gosia27 napisał:

Macie rację, ale jak po to już coś w ręku mam to ogarnia mnie dosłownie paraliż....
A tu MY dziś :kiss:

Musisz się przełamać i nie dać temu paraliżowi. Ja też bałam się kupowania czegokolwiek dla Zosi, a tak bardzo chciałam... Jak się przełamałam i kupiłam pierwsze body to mając je w torebce czułam się dziwnie, nie wiem skąd to się wzięło, ale nie cieszyłam się tylko bałam! A przecież to czy mam coś dla małej czy nie, nie jest żadną wyrocznią! Wiem, że Ty inaczej boisz się o malutką, ale sama wiesz, że jak na razie wszytko jest u niej coraz lepiej :kiss:
Brzuszek śliczniutki:)

12 lata 4 dni temu #515354 przez Beata 26
Gosia - brzuch cacko, Zosiaczek rosnie jak na drozdzach!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka