BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #515627 przez andzia_zg
Witaj Dorka
Śliczne imię dałas córeczce :-) Dawno nie słyszałam tego imienia :-) a jesli chodzi o wiek, to sa u nas na forum mamusie w różnym wieku. Zerknij sobie na listę porodów jak duza jest rozpiętość wiekowa. wiek nieważny - ważne, że jesteśmy tu razem żeby się wspierac, bo mamy wspólny cel - urodzenie dziecka :-) super, że do nas dołączyłaś :-)

aksa ja własnie nie wiem które najlepsze. Jak kupowałam wyprawkę dla Wojtusia to w sklepie był tylko jeden rodzaj BabyOno więc je wzięłam. Za opakowanie 60szt zapłaciłam 20zł.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #515629 przez Gosia27
Dorka moja ciocia mieszka w Hemer, a przyjaciółka w Schwerte. Znam te okolice bardzo dobrze. Szczególnie Unne :lol: na wiek nie patrzymy. Doświadczona mamuśka z Ciebie :lol:

12 lata 2 dni temu #515700 przez Gosia27
Aksa co do wkładek laktacyjnych to ja dziś kupiłam BebyOne.

12 lata 2 dni temu #515716 przez koticz
Masakra jest z Wami znowu ponad 200postó...

Mnie się w tych wkładkach laktacyjnych pocą suty ;) w ogóle dziś przyciełam jakie już mam je dziwne,jakby mi ktoś brodawki czekoladą wysmarował,ale nie wygląda to "słodko" :cheer:

Dziś na szkole rodzenia była rozmowa o tym akcie małżeństwa i chodzi o to,że dane dziecka w szpitalu spisują z dowodu osobistego,a czasem matka jest po ślubie a nie ma jeszcze nowego dowodu(tylko taki na panieńskie nazwisko) i wtedy wychodzą chocki klocki,ale jak ktoś ma to uregulowane to nie musi mieć ze sobą tego aktu.

Jest nas na szkole 14mam w tym 12pierworódek.Następne spotkanie 10.01 z tatusiami będzie o porodzie :) mój już się cieszy.

Ja już się nastawiłam na znieczulenie,jeśli zachamuje się akcja porodowa to walniemy cc ale nie nastawiam się w ten sposób.I nie chcę właśnie próbować bez i ewentualnie poprosić o podanie,przed porodem zdecyduję na 100% czy je chcę czy nie i od razu o tym powiem.
Mieliśmy iść obejżeć sale porodowe,u mnie w szpitalu jest ich 6 ale wszystkie były zajęte :cheer:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 dni temu #515720 przez Depeche
Oj, ja nie wiem o to bylo, ale na moment przestalam widziec. Moja male dzieko mi koc przynioslo, taki ciezki z pokoju obok, przykrylo mnie i glaskalo mowiac " spokojnie mamusiu, spokojnie". Przyszedl maz, zgasil mi siwiatlo, posielil lozko i jakos przeszlo. Mam tak juz jakis czas, bardzo sie boje, ze to cos z cisnieniem w oczach, na badaniah nic nie wychodzi, a mnie to dobija. Ufff

Lenusia, sliczna bryka. Nie bedziesz zalowac, pisze Ci to jako stara matka, ktora wywalila 4 tys na wyprawke swojego dzieka, a dzis wiem, ze to bylo bez sensu, bo jest doklanie tak jak ci ta siostra powiedziala.

Ja nie pale juz ponad 3,5 roku. Jakims cudem oboje z mezem przestalismy po kilkunastu probah rzucenia, wielu lat palenia. Zaraz potem zaszlam w ciaze i to nas podtrzymalo. Ale dalej mnie ciagnie. Jak zaszlam w te ciaze to juz jak bylam gdzies 2 tyg w ciazy doslownie musialam zapalic, siedzialam w pracy w klopie, palilam i myslalam " jak nic jestem w ciazy". Z laura mialam dokladnie tak samo ;-).

A ja na obiad zjadlam surowke z kapusty kiszonej. Jutro w Kielcach beda nekrologii " matka zabila pierdami meza, 2-letnie dziecko i nienarodzonego syna".

12 lata 2 dni temu #515722 przez Depeche
Dorka napisał:

hej mamuski! dzieki za mile przywitanie ;)
a wiec, nazywam sie Dorota i mam juz 34 lata(czyzbym byla tu najstarsza?) mam ju 2 dzieci, corke 13 lat i syna 10 lat. >Obecne dzieciatko jest dluuuugo przez nas wyczekiwane(5 lat staran) po poronieniu i ciazy pozamacicznej poczete przez in vitro. Mieszkam w Niemczech, dokladnie w Schwerte kolo Dortmundu, a z Polski pochodze z krainy jezior Mazur ;)

Hej, chyba nie jestes ;-) Zdaje sie, ze z PAulina my przodujemy ;-)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #515727 przez koticz
Pani która prowadzi szkołe rodzenia doradziła,żeby nie mieć ekstra koszuli do rodzenia tylko,że mamy często rodzą w t-shirtach takich xxl i żeby nie był za długi.A podkładów na łóżko mam mieć 5w szpitalu i majtki lepsze bawełniane pantalony niż te z fizeliny,tak,że 3szt bawełnianych i ze 2 z siatki i koniec,a dla dziecka tylko pieluszki i chusteczki nawilżane,cała reszta jest w szpitalu.

Przede mną jeszcze planowo 60dni :) no i od jutra równiutkie 2miesiące :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 dni temu #515728 przez andzia_zg
Depeche napisał:

Oj, ja nie wiem o to bylo, ale na moment przestalam widziec. Moja male dzieko mi koc przynioslo, taki ciezki z pokoju obok, przykrylo mnie i glaskalo mowiac " spokojnie mamusiu, spokojnie". Przyszedl maz, zgasil mi siwiatlo, posielil lozko i jakos przeszlo. Mam tak juz jakis czas, bardzo sie boje, ze to cos z cisnieniem w oczach, na badaniah nic nie wychodzi, a mnie to dobija. Ufff

Ja stawiam na migrenę z aurą. Tez sie z tym mega męczylam tylko, że ja jak mialam atak to mi dodatkowo drętwiało pół ciała. Całe szczęście odkąd jestem w ciazy mi to minęło.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 dni temu #515732 przez Depeche
Dorka - Aurelia śliczne ;-)

12 lata 2 dni temu #515735 przez Lenucha217
Depeche to super że i Ty to potwierdzasz :) Szczerze to jestem ciemniak i nie widziałam roznicy miedzy tym moim za 399 a tymi za 1200 :) Wole malemu w tej cenie jeszcze cos kupic . Ten niby zgrabny lekki powinno byc ok :) dzis robilam przeciwciala rh jutro wyniki .. mocz mi sie cos pogorszył ale to pewnie przez te infekcje .

12 lata 2 dni temu #515737 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Depeche napisał:

Ja stawiam na migrenę z aurą. Tez sie z tym mega męczylam tylko, że ja jak mialam atak to mi dodatkowo drętwiało pół ciała. Całe szczęście odkąd jestem w ciazy mi to minęło.

no nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac, a po wszystkim tak mi sciskalo nos jakby mi miala zaraz krew poleciec

Na szczescie maz odebral krzywa cukrowo- wynik po 2 godz 119 , czyli moge zrec ile wlezie ( wlasnie mon cheri mi wczoraj pod lozko wpadlo, nie moge dosiegnac )

12 lata 2 dni temu #515738 przez Lenucha217
Dorka piekne imie jej zapomialam ze w ogole takie istnieje ... cudo

12 lata 2 dni temu #515740 przez Depeche
Lenucha217 napisał:

Depeche to super że i Ty to potwierdzasz :) Szczerze to jestem ciemniak i nie widziałam roznicy miedzy tym moim za 399 a tymi za 1200 :) Wole malemu w tej cenie jeszcze cos kupic . Ten niby zgrabny lekki powinno byc ok :) dzis robilam przeciwciala rh jutro wyniki .. mocz mi sie cos pogorszył ale to pewnie przez te infekcje .

Jak maly bedzie lubial jezdzic ( bo niektore dzieci to za wozkami nie przepadaja jak juz zaczna chodzic) to kup mu lepiej za te zaoszczedzone pieniazki parasolke wozeczek taki na malych kolkach. Ten bedzie eksploatowany. Zdecydowanie nie kupilabym juz teraz nowej gondoli, moja nie miala nawet roku jak musialam kupic wlasnie parasolke i w tej jezdzi do dzis.

12 lata 2 dni temu #515743 przez Depeche
Kurde, ja w tym naszym "cudnym" kraju to sie na pewno na trzecie dziecko nie zdecyduje ;-(

Zreszta, chyba po 50-tce ;-)

12 lata 2 dni temu #515744 przez andzia_zg
Depeche napisał:

no nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac, a po wszystkim tak mi sciskalo nos jakby mi miala zaraz krew poleciec

Znam to uczucie :(
Ja mialam takie super tabletki na te migreny,tylko zeby był efekt to trzeba wziac tabletke jak sie czuje ze sie zbliza atak,bo jak sie wezmie za pozno to nie zadziala... po jakims czasie brania tych tabletek przed atakiem ataki zdarzaly mi sie rzadziej a teraz w ciąży na szczescie tego nie mam

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka