- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
tak zajrzałam na tą naszą listę porodów i jest tam nas 42 a aktywnie odzywa się może z 15
dziewczyny gdzie jesteście??
Też własnie zajrzalam na liste porodow ze są już 42 osoby
No i nasze nowe mamusie Kinga i Żolwik będą miały Paulinkę i Jasia
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Ja w skrócie, bo zaraz do spzitala muszę wracać na ponowne pobranie krwi - robia mi dzis ten test na tolerancję glukozy, więc się okaże, czy jestem słodka, czy nie. I oprócz tego, że mi było niedobrze, z głodu i w ogóle taki skok cukru, trochę kręci mi się we łbie, to nie było tak strasznie. Tutaj nie biorą krwi z palca, poza tym rozrabiają ten słodki płyn z czymś i potem smakuje jak oranżada pomarańczowa. łyknęłam bez problemu
A z rewelacji noworocznych - dostaliśmy maila od wlaściciela mieszkania, że w związku z tym, że wstrzymalismy płatność za wynajem - a wstrzymaliśmy, bo przerwał remont, ściany zdążyły znów zagrzybieć, szczur w kuchni, z dachu się leje, dom w rozpierdusze totalnej, kilka pokojów nie używamy, bo się nie da i zero informacji co dalej - dał nam dwa miesiące na wyprowadzenie się i postraszył, że nas wyśle do sądu Super, nie? Będe rodzić w wanie do przeprowadzek chyba qurwa. A po drodze jeszcze chcę załatwić jak najwięcej papierów z gimny, np. mogę jako ciężarna zaskarzyć właściciela, że nie utrzymywał domu w należytym standardzie (czyt. grzyb), pomimo próśb lokatorów. Może się uda. Nienawidzę takich zadufanych w sobie kutafonów i za to, że w takim momencie zycia robi nam pod górkę, zamierzam mu polecieć po kieszeni. Może się nauczy, że nie wszystkich można wywalić ot tak.
Ps. Wyprawka w większej części kupiona, ubranek nie mam dużo, bo dziecko wyrośnie szybko, kosmetyki i rzeczy do kąpieli dokupię (wanienka itd.), zrobiłam zapas podkładow poporodowych, wkładek laktacyjnych, laktator, opatrunki do pepuszka, pieluchy tetrowe, ceratki do przewijania, pościel, kocyki, rzeczy do karmienia, zestaw butelek, niania elektroniczna. Wózek załatwiony, łóżeczko tez, tylko odebrać i dokupić materacyk chyba nie jest źle
Buziam mocno i do usłyszenia!!
Waszka, będziesz miała fajną ciażową pamiątkę. Zdjęcia naprawdę śliczne
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
ja nie dawno się zwlekłam z łóżka i teraz siedze sobie,muszę się troche ogarną i nie długo jedziemy z mężęm na jakieś zakupy
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
a tego kutafona od mieszkania to bym dosłownie zaskarżyła i mu mega utrudniła życie. Straszny ciul i cham z niego. Niech poczuje na własnej skórze jak to jest gdy ktos komus uprzykrza życie. Wredny prostak.Brak słów na takiego chama.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Ale mam nadzieję,że uda Ci sie wszystko załatwic
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam taka listę rzeczy z apteki i drogerii.
Dla mamy:
1. Bepanthen na brodawki
2. PharmacEris przeciw rozstępom
3. PharmacEris przeciw rozstępom na piersiach
4. Tamtym rosa do pielęgnacji krocza- można też szare mydło w płynie biały jelen
Dla maluszka:
1.emolium do i po kąpieli
2. sudocrem - na pierwsze dni niekoniecznie, moja odparzalo po nim bardzo, ale emolium ma rewelacyjny krem do pupy, doslownie reweleacyjny, no i trzeba sie tez zaoparzyc w ormentiol, bo na wszelakie odparzenia nie ma nic lepszego
3. OcteniSept na pępek - lepiej kupic zwykly spirytus, potem oczywiscie do rozcienczyc
4. Wit D do wyciskania
5. Sol fizjolog do noska i oczu
6. Woda morska w sprayu
7. Oliwka
8. Chusteczki nawilżone
9. Krem z filtrem do buzi
Możliwe ze coś pominelam
Zakraplacz do oczu ( kosztuje z 5 zl w aptece), aspirator do noska ( nie gruszka), hmm chyba juz wiecej nic mi do glowy tez nie przychodzi.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wydaje mi się, że PIT, bo co z osobami z działalnością? Chyba za dużo kombinowania by było.
No gdyby było tak, jak piszesz Waszka87, że dochody za ostatni rok, ale liczba osób już z dzieciaczkiem to bym się nie obraziła
Niestety kochana PIT. Dla Was tez. Jest tyle kombinowania, ze jak moj brat byl na dzialalnosci to becikowe wzieli, ale bratowa juz nie dostala zapomogi do wychowawczego, bo ich z papierami chcieli wykonczyc.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Niedawno wstałam, krew mi z kichy poleciała trochę...ogólnie to nic mi się nie chce
Kingawitam w naszym gronie.
Offca uduś dziada nie daj się .
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
mi ciagle krew z nosa leci :/
Ja praktycznie za każdym razem jak smarkam z nosa mam krew na chusteczce i dodatkowo co jakis czas wysmarkuje takie dośc duże skrzepy krwi
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My pospaliśmy do 6 ale noc nie za dobrze przespana przez koszmary a teraz czekam aż mały się "rozkopie" bo tylko leciutko puka...
Offca teraz doczytałam faktycznie dziad z niego ludzie na prawde potrafią być podli i masz racje nie szczyp się z nim tylko trzeba mu pojechać żeby się nauczył cham
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi ciagle krew z nosa leci :/
Kinga2424 witam, ja się urodziłam 25 marca
Moja pierwsza wielka milosc Krzys byl z 25 marca, ja mam termin na 25 marca
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
tyle osob dostepnych
offca - fajnie, ze juz tyle rzeczy masz
i zycze duzo sily do walki z debilami
depeche - u nas zupa owocowa na obiad by nie przeszla, musi byc miecha na talerzu. oczywiscie nie dla mnie