BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #529543 przez Beata 26
Kinga2424 napisał:

My z Paulinką już po wizycie. Na szczęście jest Paulinka. Nic jej nie urosło między nóżkami:)

Niestety żadne zdjęcie się nie udało. Maleństwo trzyma 2 rączki i jedną nóżkę na buzi. No, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze.

Paulinka ma na tą chwilę 1473 g (ponoć może dojść do wagi ok. 3200), średnica główki 7,88 cm, obwód główki 27,8 cm, obwód brzuszka 24,92 cm, długość kości udowej 5,84 cm. Więc z tego co powiedział jest wszystko oki.

no to cacy! :) nie martw się mój Julian to samo robi, rączki i stópka na buzię :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #529545 przez Kinga2424
Beata 26 napisał:

Robię staż w szpitalu psychiatrycznym w Castricum, natomiast mieszkam w Almere, kojarzysz? Almere - 25 km od Amsterdamu.

A dawno tu mieszkałaś? to szkoda, że już nie mieszkasz mogłybyśmy się spotykać :)

Na stałe wróciłam do Polski jakieś 5 lat temu. Strasznie ten czas leci...

11 lata 11 miesiąc temu #529546 przez andzia_zg
Kinga super wieści, że z Paulinką wszystko ok :-)

Beata mój kuzyn od kilku lat mieszka w Holandii, nie pamiętam tylko czy w Amsterdamie czy bardzo blisko.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529554 przez koticz
Cześć lalki!!!

Kobitka od komórek macieżystych nie przyszła dziś na szkołę,ale obejżałyśmy w końcu porodówkę i muszę przyznać,że jest ok(choć jest jedna podwójna sala-obym nie musiała na niej rodzić :cheer: )

Ja napewno nie chcę chusty,bałabym się,że źle ją zawiążę i mi Malutka wypadnie,ale napewno kupimy nosidełko,bo chcemy z Jagodą jechać w góry w wakacje.

Moja córeczka cały czas tańczy mi w brzuchu,kocham to :kiss:

Śniło mi się,że mam straszne porodowe bóle w plecach i na dole brzucha,aż mnie ten ból obudził i wiecie co?Jak tylko otworzyłam oczy tak ból minął!!!!Masakra

Wstawiłam całą pralkę białych ubranek :P

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529556 przez vernix
Cześć Dziewczynki!

Zerkam po to, aby się z Wami przywitać, bo jakoś mi źle z tym, ze się nie odzywam:) to chyba uzależnienie od Was Kobitki!

Jestem właśnie w ferworze przygotowań pokoju dla Heniusia. Przyjechał mój tata, z mężem złożyli łóżeczko-jest bardzo ładne (tak nieobiektywnie :) ), ściągnęli firany,wyprali pościel dla synusia, pojechaliśmy kupić nowy karnisz, zamówić szafę i kupić lampę. Z emocji dostałam wypieków na ryjku i postanowiłam przeleżeć wieczór, aby (tfu, tfu!) nie znaleźć się na izbie przyjęć :cheer:

Życzę Wam dobrego wieczorku, odpoczywajcie.

11 lata 11 miesiąc temu #529563 przez andzia_zg
vernix Ty masz lezec i odpoczywac. Masz 2 facetów więc niech robia to co im każesz, a Ty dbaj o siebie :-) Chłopy dadza rade :-) Na pewno pokoik bedzie wyglądal ślicznie.

A mnie Wojtek ciśnie na pęcherz. Co chwilę latam do kibelka :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529568 przez Depeche
Ja po usg, jestem zla, ale to potem.

Mlody wazy ok 1596 g. Ulozony NADAL miednicowo. Po pip.ce wali mnie z tyłka, jedną nogę ma na głowie. Poza tym wszystko ok.

A czemu jestem zla. Zawsze robimy usg u innego lekarza, ktory robi malej zdjecie dzidziusia w 4D. Dzis bylam u innego, mlody, moze dlatego, ze nie ma dzieci, to tak sie zachowuje, ale jest to niesmaczne. Zrobil jej zdjecie w tym standardowym programie, z ktorego dla normalnego czlowieka nic nie wynika. Mala sie w nie patrzy, nic nie widzi, ja tyle , ze glowe widze. NAwet w 4D nam nie pokazal, jak maly wyglada, a tak liczylam , ze zobacze do kogo podobny. NO JAK MNIE WKU.WIL! Najwazniejsze , ze wszystko dobrze z malym, no ale nie ukrywam, ze od samego poczatku widzialam jak sie zmienia. AAAAAAAAAAAAAAAAAA

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529571 przez andzia_zg
Depeche to faktycznie ciota a nie lekarz :cheer: Tez bym była zła. Pociesz sie tym, że ja np jeszcze nigdy nie widzialam Wojtka w 3d bo nie mam takiej możliwosci.
Pomysl, ze najwazniejsze jest to, że malenstwo me sie dobrze i że jest wszystko ok.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529572 przez Depeche
25malinka napisał:

patrycja85 napisał:

jeszcze jedno ostatnie pytanie-kupiłyście ten octenisept do pępka?

[/i]

Ja kupiłam takie gaziki,które są już nasączone spirytusem,pan z apteki polecił,nie wiem czy dobre będą

EEEe te gaziki mi sie zuplenie nie przydaly. Najlepszy rozcienczony spirytus i patyczek z wacikiem do uszu.

11 lata 11 miesiąc temu #529575 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Depeche to faktycznie ciota a nie lekarz :cheer: Tez bym była zła. Pociesz sie tym, że ja np jeszcze nigdy nie widzialam Wojtka w 3d bo nie mam takiej możliwosci.
Pomysl, ze najwazniejsze jest to, że malenstwo me sie dobrze i że jest wszystko ok.

No wiec wlasnie tak mysle, ale jestem zla, bo tak opier.olil to usg, ze szok. Dla neigo to rutyna, codzien ma kilkanascie, jak nie wiecej bab w ciazy, a ja w niej juz wiecej byc nie zamierzam. Poza tym on jest bardzo mlody, wiec jak juz teraz wpada w rutyne, to strach pomyslec...

11 lata 11 miesiąc temu #529578 przez vernix
andzia_zg napisał:

A mnie Wojtek ciśnie na pęcherz. Co chwilę latam do kibelka :S[/quote]

Mnie też mały wali po pęcherzu, ciśnie i latam jak głupia do kibla, a co najlepsze, zawsze, gdy na niego usiądę dostanę jeszcze kopniaka:)

11 lata 11 miesiąc temu #529580 przez andzia_zg
vernix bo to tacy nasi mali "sadyści" :silly: W sumie to im sie nie dziwie. Jakby mi bylo niewygodnie i bym miała za mało miejsca to też bym kopała :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529583 przez AniaCzajka
Depeche napisał:

Ja po usg, jestem zla, ale to potem.

Mlody wazy ok 1596 g. Ulozony NADAL miednicowo. Po pip.ce wali mnie z tyłka, jedną nogę ma na głowie. Poza tym wszystko ok.

A czemu jestem zla. Zawsze robimy usg u innego lekarza, ktory robi malej zdjecie dzidziusia w 4D. Dzis bylam u innego, mlody, moze dlatego, ze nie ma dzieci, to tak sie zachowuje, ale jest to niesmaczne. Zrobil jej zdjecie w tym standardowym programie, z ktorego dla normalnego czlowieka nic nie wynika. Mala sie w nie patrzy, nic nie widzi, ja tyle , ze glowe widze. NAwet w 4D nam nie pokazal, jak maly wyglada, a tak liczylam , ze zobacze do kogo podobny. NO JAK MNIE WKU.WIL! Najwazniejsze , ze wszystko dobrze z malym, no ale nie ukrywam, ze od samego poczatku widzialam jak sie zmienia. AAAAAAAAAAAAAAAAAA

najważniejsze że wszystko dobrze z maluszkiem:)

11 lata 11 miesiąc temu #529586 przez 25malinka
andzia_zg napisał:

25malinka napisał:

patrycja85 napisał:

jeszcze jedno ostatnie pytanie-kupiłyście ten octenisept do pępka?

[/i]

Ja kupiłam takie gaziki,które są już nasączone spirytusem,pan z apteki polecił,nie wiem czy dobre będą

Ja tez mam takie gaziki z firmy Leko. Moja siostra stosowala na pepek chrzesnicy i byly ok.

[/i]

Ja mam takie same gaziki

11 lata 11 miesiąc temu #529602 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka