- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
My z Paulinką już po wizycie. Na szczęście jest Paulinka. Nic jej nie urosło między nóżkami:)
Niestety żadne zdjęcie się nie udało. Maleństwo trzyma 2 rączki i jedną nóżkę na buzi. No, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze.
Paulinka ma na tą chwilę 1473 g (ponoć może dojść do wagi ok. 3200), średnica główki 7,88 cm, obwód główki 27,8 cm, obwód brzuszka 24,92 cm, długość kości udowej 5,84 cm. Więc z tego co powiedział jest wszystko oki.
no to cacy! nie martw się mój Julian to samo robi, rączki i stópka na buzię
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Robię staż w szpitalu psychiatrycznym w Castricum, natomiast mieszkam w Almere, kojarzysz? Almere - 25 km od Amsterdamu.
A dawno tu mieszkałaś? to szkoda, że już nie mieszkasz mogłybyśmy się spotykać
Na stałe wróciłam do Polski jakieś 5 lat temu. Strasznie ten czas leci...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Beata mój kuzyn od kilku lat mieszka w Holandii, nie pamiętam tylko czy w Amsterdamie czy bardzo blisko.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Kobitka od komórek macieżystych nie przyszła dziś na szkołę,ale obejżałyśmy w końcu porodówkę i muszę przyznać,że jest ok(choć jest jedna podwójna sala-obym nie musiała na niej rodzić )
Ja napewno nie chcę chusty,bałabym się,że źle ją zawiążę i mi Malutka wypadnie,ale napewno kupimy nosidełko,bo chcemy z Jagodą jechać w góry w wakacje.
Moja córeczka cały czas tańczy mi w brzuchu,kocham to
Śniło mi się,że mam straszne porodowe bóle w plecach i na dole brzucha,aż mnie ten ból obudził i wiecie co?Jak tylko otworzyłam oczy tak ból minął!!!!Masakra
Wstawiłam całą pralkę białych ubranek
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Zerkam po to, aby się z Wami przywitać, bo jakoś mi źle z tym, ze się nie odzywam:) to chyba uzależnienie od Was Kobitki!
Jestem właśnie w ferworze przygotowań pokoju dla Heniusia. Przyjechał mój tata, z mężem złożyli łóżeczko-jest bardzo ładne (tak nieobiektywnie ), ściągnęli firany,wyprali pościel dla synusia, pojechaliśmy kupić nowy karnisz, zamówić szafę i kupić lampę. Z emocji dostałam wypieków na ryjku i postanowiłam przeleżeć wieczór, aby (tfu, tfu!) nie znaleźć się na izbie przyjęć
Życzę Wam dobrego wieczorku, odpoczywajcie.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A mnie Wojtek ciśnie na pęcherz. Co chwilę latam do kibelka
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mlody wazy ok 1596 g. Ulozony NADAL miednicowo. Po pip.ce wali mnie z tyłka, jedną nogę ma na głowie. Poza tym wszystko ok.
A czemu jestem zla. Zawsze robimy usg u innego lekarza, ktory robi malej zdjecie dzidziusia w 4D. Dzis bylam u innego, mlody, moze dlatego, ze nie ma dzieci, to tak sie zachowuje, ale jest to niesmaczne. Zrobil jej zdjecie w tym standardowym programie, z ktorego dla normalnego czlowieka nic nie wynika. Mala sie w nie patrzy, nic nie widzi, ja tyle , ze glowe widze. NAwet w 4D nam nie pokazal, jak maly wyglada, a tak liczylam , ze zobacze do kogo podobny. NO JAK MNIE WKU.WIL! Najwazniejsze , ze wszystko dobrze z malym, no ale nie ukrywam, ze od samego poczatku widzialam jak sie zmienia. AAAAAAAAAAAAAAAAAA
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Pomysl, ze najwazniejsze jest to, że malenstwo me sie dobrze i że jest wszystko ok.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
patrycja85 napisał:
[/i]jeszcze jedno ostatnie pytanie-kupiłyście ten octenisept do pępka?
Ja kupiłam takie gaziki,które są już nasączone spirytusem,pan z apteki polecił,nie wiem czy dobre będą
EEEe te gaziki mi sie zuplenie nie przydaly. Najlepszy rozcienczony spirytus i patyczek z wacikiem do uszu.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche to faktycznie ciota a nie lekarz Tez bym była zła. Pociesz sie tym, że ja np jeszcze nigdy nie widzialam Wojtka w 3d bo nie mam takiej możliwosci.
Pomysl, ze najwazniejsze jest to, że malenstwo me sie dobrze i że jest wszystko ok.
No wiec wlasnie tak mysle, ale jestem zla, bo tak opier.olil to usg, ze szok. Dla neigo to rutyna, codzien ma kilkanascie, jak nie wiecej bab w ciazy, a ja w niej juz wiecej byc nie zamierzam. Poza tym on jest bardzo mlody, wiec jak juz teraz wpada w rutyne, to strach pomyslec...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
A mnie Wojtek ciśnie na pęcherz. Co chwilę latam do kibelka [/quote]
Mnie też mały wali po pęcherzu, ciśnie i latam jak głupia do kibla, a co najlepsze, zawsze, gdy na niego usiądę dostanę jeszcze kopniaka:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
Ja po usg, jestem zla, ale to potem.
Mlody wazy ok 1596 g. Ulozony NADAL miednicowo. Po pip.ce wali mnie z tyłka, jedną nogę ma na głowie. Poza tym wszystko ok.
A czemu jestem zla. Zawsze robimy usg u innego lekarza, ktory robi malej zdjecie dzidziusia w 4D. Dzis bylam u innego, mlody, moze dlatego, ze nie ma dzieci, to tak sie zachowuje, ale jest to niesmaczne. Zrobil jej zdjecie w tym standardowym programie, z ktorego dla normalnego czlowieka nic nie wynika. Mala sie w nie patrzy, nic nie widzi, ja tyle , ze glowe widze. NAwet w 4D nam nie pokazal, jak maly wyglada, a tak liczylam , ze zobacze do kogo podobny. NO JAK MNIE WKU.WIL! Najwazniejsze , ze wszystko dobrze z malym, no ale nie ukrywam, ze od samego poczatku widzialam jak sie zmienia. AAAAAAAAAAAAAAAAAA
najważniejsze że wszystko dobrze z maluszkiem:)
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
[/i]25malinka napisał:
patrycja85 napisał:
[/i]jeszcze jedno ostatnie pytanie-kupiłyście ten octenisept do pępka?
Ja kupiłam takie gaziki,które są już nasączone spirytusem,pan z apteki polecił,nie wiem czy dobre będą
Ja tez mam takie gaziki z firmy Leko. Moja siostra stosowala na pepek chrzesnicy i byly ok.
Ja mam takie same gaziki
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa