BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530140 przez vernix
Unbreakable nie smęcisz, no co Ty! to naturalne, że martwisz się i boisz się o małą!tylko proszę, nie obwiniaj się i nie myśl, że to przez Ciebie mała ma mało wód! Przecież tak się niekiedy dzieje, nie masz na to wpływu, a gdyby było możliwe, abyś "wyprodukowała" ich więcej, to Twoja Córeczka pływała sobie w nich do woli.Jednak dzieje się inaczej, ale to nie TWOJA WINA! jeszcze raz to piszę. Spokojnie, nie denerwuj się.Moze jeszcze konsultacja z ginekologiem-położnikiem by coś Ci rozjaśniła?Jesteś w upragnionej ciąży, malutka jest coraz bliżej Ciebie,a że urodzi się SN czy CC to już nie masz wpływu, w sumie żadna z nas.

Będzie dobrze, proszę się usmiechnąć do brzusia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530141 przez Gosia27
Unbrekable nawet nie próbuj tak myśleć że jesteś wyrodną matką! Kiedy masz wizytę u swojego gina? Czasem jak pojawia się mało wodzie to lekarze kierują do szpitala i nawadniają...ważne że mała dobrze się rozwija.
Lafi gdyby kózka nie skakała to by nóżki...bido jedna. Może okłady z Altacetu albo jest Altacet w żelu.

11 lata 11 miesiąc temu #530145 przez vernix
Lafi napisał:

Dzień dobry kobietki,

Ja tylko na chwile bo sie dzisiaj niexle urzadziłam, skreciłam kostke, noli jak cholera, zrobiłam okład i zawinełam, a dodam ze mam strasznie słabe wiazadła bo juz tyle razy ja wywaliłam, ale od dawma miałam spokuj, a tu pech jeszcze w ciazy, do tego jutro imprezka, w piatek goscie do mnie przyjda a tu trzeba posprzatac, normalnie ryczec mi sie chce,

[/i]

Ja pitolę, Lafi jak to zrobiłaś?!? może pojedź na pogotowie, niech coś doradzą, jeśli mocno puchnie kostka?
Nie sprzątaj,poleż, odpocznij.

11 lata 11 miesiąc temu #530151 przez 25malinka
vernix nie to nie jest taki ból jak na okres,czasami coś mnie zakłuje w dole brzucha przez chwile

11 lata 11 miesiąc temu #530153 przez Beata 26
Unbreakable napisał:

Hej Dziewczyny.

Tak Gosiu, miałam wczoraj badanie, dziękuję za pamięć.

Z Malutką jest w porządku, wszystkie narządy ok, waga 1825 gram, II stopień dojrzałości łożyska i generalnie z Nią jest wszystko w najlepszym porządku.
Teraz mniej fajne sprawy- ułożona jest główką w górę - tam, gdzie byłam pewna że wypycha dupkę, ma główkę ehhh:/ do tego mam zmniejszoną ilość wód płodowych przez co jest niewielka szansa, że uda Jej się obrócić, bo ma tam za mało miejsca. Podłamałam się tym troszkę, bo strasznie boję się cesarki a do tego jak zobaczyłam Ją na tym USG, jak malutko ma miejsca, na jej twarzy leży pępowina... wyglądało to paskudnie :( Czuję się z tym źle, bo staram się jeść zdrowo, dużo pić a tu lipa...

Julian tez ma pepowine na buzce! Nie martw sie tym. Tak jak mowisz jesz zdrowo, pijesz dosc, a cesarka sie nie martw! Najwazniejsze, ze z dzidzia ok!
Zobacz jaka ma piekna wage! A wiele kobiet w ciazy ma mniej wod, ale dzieciaczkom jest dobrze i bezpiecznie jak maja ciasno i cieplutko! Glowka do gory! Dasz rade my dear!

11 lata 11 miesiąc temu #530169 przez andzia_zg
Unbreakable głowa do góry. Wszystko bedzie dobrze. W 100% podpisuje sie pod tym co pisały dziewczyny. Poza tym moze akurat uda sie jeszcze malutkiej przekręcić... jeszcze jest troche czasu... najwazniejsze to nie załamywać się.A nawet jesli bedzie cesarka to nie jest to koniec świata. Ważne ze dziecko ma się dobrze. Przytulam. Nie smuc się :kiss:

Lafi jak Ty to zrobilas? no nieźle...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #530178 przez AniaCzajka
pierzecie swoje koszule/piżamy i szlafrok do szpitala w dzieciowym proszku, płynie?

11 lata 11 miesiąc temu #530188 przez andzia_zg
AniaCzajka ja piore w płynie dzieciowym. Już wypralam koszule. Zostal mi tylko szlafrok, bo sie nie zmieścił z innymi ciuszkami w pralce. Pozostale ciuchy bede prała normalnie w zwylym proszku.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #530190 przez AniaCzajka
ja też własnie wstawiłam moje koszule,szlafrok i staniki w dzieciowym płynie, bo boję się zeby mały nie dostał uczulenia na samo dzień dobry od mojego proszku np

11 lata 11 miesiąc temu #530194 przez ufolka
Dzień Dobry :)
nie wiem co mam napisać więc się tylko witam :P
będę prać staniki w proszku dziecięcym :) szlafrok i koszule nie :)

aa Depeche i Gosia dzięki z odp odnośnie szwów :)

11 lata 11 miesiąc temu #530196 przez kika1985
witam z rana :)

Kinga, Depeche fajnie że widziałyście dzieciaczki :p duże już są :)

Depeche mój baran lekarz też ostatnio jak byłam na usg nie zrobił mi 4D bo "niby" nic nie było widać na usg i głowica coś szwankowała , czemu to zawsze jak ja jestem u niego coś jest nie tak z tym głupim sprzętem,?? też dał mi zdjęcie usg główki w 2D czyli to juz drugie takie samo zdjęcie :cheer: po co mi te główki od góry ,czy ja jestem kolekcjonerką głów?

Vernix ale ci zazdroszczę tych przygotowań pokoiku, u mnie jeszcze wszystko w lesie no iw dodatku w sypiali będę miała kącik dla małej a nie oddzielny pokoik :(

11 lata 11 miesiąc temu #530199 przez Paulina 77
Unbreakable
ale ta lekarka to przeciez nie wyrocznia. Skoro do tej pory u Twojego gina było ok, to widocznie tak jest :)
Lafi nie sprzataj, tylko idz sie polozyc. Moje kolezanki sie zapowiedzialy na sobote i juz je poinformowalam, ze bedzie nie posprzatane :)

11 lata 11 miesiąc temu #530210 przez kika1985
unbrekable najważniejsze że mala jest zdrowa rośnie a ty nie smutaj :kiss:

lafi współczuję ci bardzo

wczoraj znalazłam e-booka 2 części Greya i dziś musze go dokończyć :p tak więc spadam

11 lata 11 miesiąc temu #530211 przez ufolka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530213 przez vernix
kika1985 napisał:

witam z rana :)

Vernix ale ci zazdroszczę tych przygotowań pokoiku, u mnie jeszcze wszystko w lesie no iw dodatku w sypiali będę miała kącik dla małej a nie oddzielny pokoik :(

[/i]

Kika
masz pecha z tym sprzętem, faktycznie:) pocieszeniem jest to, że jeszcze chwila i zobaczysz córeczkę w 2D, 3D, 5D, 20D-JAK CHCESZ:) na żywo :P

A ten szumnie nazywany "pokoik" dla Heniusia to u nas też będzie w sypialni, napisałam tak, bo teraz faktycznie wygląda jak tylko i wyłącznie przestrzeń dla syneczka :silly: ale i mężowi też się coś dostanie pod koniec kwietnia, jak będzie grzeczny :lol: :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka