BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #529605 przez andzia_zg
Paulina widzę, że imię dla synka już wybrane :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #529607 przez Depeche
andzia_zg napisał:

gdzie, gdzie , bo przeoczyłam !?

11 lata 11 miesiąc temu #529625 przez Paulina 77
andzia_zg napisał:

andzia nic nie umknie Twojej uwadze :lol: Depeche na naszej liscie porodów

babki, nie mówcie o tych obnizonych brzuchach, bo ja juz schizuje, ze mnie tez sie obniza, wkrecam sie :cheer:

dziewczynki, ciesze sie, ze z Waszymi dzidziami w porzadku. Depeche ja też nie mam zdjecia w 3D. Ostatnio na wizytach ani w szpitalu nawet nikt mi nic nie drukował ani nie widziałam na ekranie. Dziecko widziałam chyba w 4 miesiacu ciazy. W szpitalu doktor odwrócił do mnie ekran, zebym zobaczyła, jak mi sie ładnie wydłuzyla szyjka... :lol: :lol: a dziecka mi nie pokazał. Dla nich dziecko to produkt uboczny ciąży :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #529632 przez Kinga2424
Depeche napisał:

hehehe noc coo , jakby sie okazalo, ze to jednak chlopczyk to masz juz troszke rozowych ciuszkow. Hehehe, ja tez przed usg do mojego meza mowie, ze jak nam teraz powie , ze jednak dziewczynka to bierze kase i zasuwa do Rybnika ;-)

Miałybyśmy wtedy wesoło:):)

11 lata 11 miesiąc temu #529643 przez andzia_zg
Paulina 77 napisał:

andzia nic nie umknie Twojej uwadze :lol: Depeche na naszej liscie porodów

Ano nic nie umknie :P tym bardziej, ze leżę plackiem w łóżku z laptopem i się strasznie nudzę :silly:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529645 przez koticz
A wiecie co,ja to bym nie chciała zobaczyć buźki Małej,w sensie,że nie w trójwymiarze bo na takim zwykłym i tak niewiele widać :cheer: jakoś chcę,żeby to była niespodzianka.Zresztą jak gadałam z moim J to i tak doszliśmy do wniosku,że podobieństwo zostanie zaszufladkowane po kolorze jej włosków.Jeśli będzie miała blond,to będzie podobna do mnie i nikt i tak nie będzie doszukiwał się rysów męża,jak będzie mieć czarne to wiadomo,że po J i już np"mój" nos nie będzie rzucał się w oczy,wiecie o co mi chodzi???
W ogóle to gdyby nie przyczyny ekonomiczne to chyba bym nie chciała płci znać,no ale chcieliśmy wyremontować pokoik i wszystko już pokupywać...

Spadam na kompiel i poćpać trochę mydła....

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 11 miesiąc temu #529714 przez Agnieszka86
25malinka napisał:

Agnieszka86 napisał:

Ja też dzisiaj nie gotowałam obiadu, miałam w lodówce rosół. Ugotowałam tylko ziemniaki i mąż miał obiad. A dla siebie właśnie robię warzywa na parze.
Zjem i idę dalej leżeć. Potem umyję głowę i trochę się ogarnę, bo brwi mi zarosły i cała czuję się taka bllllleeeee... No i dzisiaj znowu będzie gimnastyka łazienkowa z maszynką, bo jutro planuję zrobić wymaz.

[/i]

a To badanie to robi Ci twój gin,czy on dał CI tylko skierowanie?

Skierowania nie mam bo chodzę prywatnie, zlecił zrobić. W moim przypadku wykonują je w szpitalu.

11 lata 11 miesiąc temu #529719 przez andzia_zg
Mi na ostatniej wizycie gina kazała zrobić tylko morfologię, mocz i CRP. Nic nie mówiłą o GBS czy o HBs :S i teraz nie wiem co robić, bo położna w szpitalu zwrócila mi uwage żebym zrobiła HBs. Nie wiem czy zrobic to na wlasna reke czy jak... :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529732 przez Agnieszka86
Beata dzięki za zaczerpnięcie informacji od doświadczonej chustkowej mamy:)

Andzia ja też nigdy w 3D Zosi nie widziałam, lekarz nie ma takiego sprzętu u siebie, czekam, aż zobaczę małą w realu:)

Koticz z tymi sennymi bólami miałam podobnie, aż rano się przestraszyłam, czy faktycznie coś mi się nie działo!

K. ogląda mecz, a ja chyba idę się wykąpać i doprowadzić podwozie do ładu... potem do łóżeczka jak staruszka o 21 trafię :S Ale co mi tam, poczytam sobie w spokoju :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #529744 przez Depeche
Andzia, ja nie wiem, ja robilam HBS na poczatku ciazy i wydaje mi sie, ze nie trzeba go powtarzac, albo nie pamietam. Na pewno trzeba GBS zrobic, ale to jakos w 34 t,c, chyba.

No i co bylysmy w Faktach, nie uda sie z tym dluzszym urlopem macierz. mowie wam, kurde bedziemy sciskac nogi do konca, a jak sie moj nie obroci, to chyba lekarza na kolanach bede blgac, zeby mi cesarke wyznaczyl najwczesniej na 18 marca.

MOja zgaga mnie wykonczy, mam caly dzien, po wszystkim, nawet po wodzie!!!!!!!!!! Wzielam wlasnie tabletki, popilam mieta i boje sie zjesc kolacji. No czy to jest nornmalne, zeby baba w ciazy bala sie zjesc kolacji?! Nieeee.

Jutro rano ide do okulisty po zaswaidczenie czy jakby co moge rodzic normalnie. Pewnie takie mi wystawi, bo ona nie z tych, ktore zachecalyby do cesarki, a ostatnio nic sie nie dzialo z moja siatkowka, a jedynie chyba to jest powaznym przeciwskazaniem. Dobrze , ze sobie przypomnialam, bo zapewne zasiadlabym przed kompem na forum, a wizyta by przeleciala. Chociaz po tym usg czuje nadal niedosyt, no przywyklam , ze na usg wszystko widze.

11 lata 11 miesiąc temu #529758 przez andzia_zg
Depeche no własnie ja HBs nie mialam robionego na poczatku ciązy :S :S

Kurde zjadłam śledzia w śmietanie i mi mega zaszkodził. Od razu poleciałam do łazienki. Teraz mi ciągle niedobrze i dziwnie sie czuję :S Mąż jadł i nic mu nie jest a mi zaszkodziło :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529759 przez Agnieszka86
Dobranoc dziewczynki :kiss: Spokojnej nocy dla Was i dla dzieciaczków :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #529767 przez andzia_zg
Agnieszka dobranoc :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #529781 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Depeche no własnie ja HBs nie mialam robionego na poczatku ciązy :S :S

Kurde zjadłam śledzia w śmietanie i mi mega zaszkodził. Od razu poleciałam do łazienki. Teraz mi ciągle niedobrze i dziwnie sie czuję :S Mąż jadł i nic mu nie jest a mi zaszkodziło :S

Andzia musisz miec zrobiony HBS. Lekarz musial to przeoczyc, to jest bardzo wazne badanie, Zrób koniecznie. Prawda Gosia?

A ja mam teraz fobie, ze sie moj maly nie obroci, chociaz dzisiaj sama uspokajalam albo Akse albo Vernix, ze jeszcze jest czas.... aaaaaaaaaaa

I mam czkawke po mięcie. Ku.wa co za zycie.

Dobranoc!

11 lata 11 miesiąc temu #529794 przez wiewiorka
Depeche napisał:

Andzia, ja nie wiem, ja robilam HBS na poczatku ciazy i wydaje mi sie, ze nie trzeba go powtarzac, albo nie pamietam. Na pewno trzeba GBS zrobic, ale to jakos w 34 t,c, chyba.

No i co bylysmy w Faktach, nie uda sie z tym dluzszym urlopem macierz. mowie wam, kurde bedziemy sciskac nogi do konca, a jak sie moj nie obroci, to chyba lekarza na kolanach bede blgac, zeby mi cesarke wyznaczyl najwczesniej na 18 marca.

MOja zgaga mnie wykonczy, mam caly dzien, po wszystkim, nawet po wodzie!!!!!!!!!! Wzielam wlasnie tabletki, popilam mieta i boje sie zjesc kolacji. No czy to jest nornmalne, zeby baba w ciazy bala sie zjesc kolacji?! Nieeee.

Jutro rano ide do okulisty po zaswaidczenie czy jakby co moge rodzic normalnie. Pewnie takie mi wystawi, bo ona nie z tych, ktore zachecalyby do cesarki, a ostatnio nic sie nie dzialo z moja siatkowka, a jedynie chyba to jest powaznym przeciwskazaniem. Dobrze , ze sobie przypomnialam, bo zapewne zasiadlabym przed kompem na forum, a wizyta by przeleciala. Chociaz po tym usg czuje nadal niedosyt, no przywyklam , ze na usg wszystko widze.

Co to jest HBS i GBS? Ja tez mam cały dzień zgagę!!!Jest tak silna, że śmiem twierdzić że aż boli. Ja noszę soczewki, też potrzebuje zaświadczenie od okulisty, że moge rodzić naturalnie?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka