BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #562297 przez Lafi
Wiewiórka ślicznośi, super ze macie juz to za sobą, a jak ty sie czujesz fizycznie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562299 przez Depeche
Lafi napisał:

Wiewiórka ślicznośi, super ze macie juz to za sobą, a jak ty sie czujesz fizycznie?

No jak sie czuje, a przypomnij sobie jak sie czuje :)

11 lata 10 miesiąc temu #562303 przez vernix
wiewiorka napisał:

a tutaj z Mamusią, jak zwykle zasną przy karmieniu :)

Wiewiórka
Nie napiszę nic nowego, niż to, co wcześniej Dziewczyny: wzruszające i pełne matczynej miłości zdjęcie.Szymonek jest przeuroczy. Patrzę, patrzę i podziwiam Was, Ciebie za to, że pomimo ogromnego bólu dałaś radę urodzić, to jest powód do dumy, a nie do obwiniania! Mały szybko doszedł do siebie pomimo żółtaczki, zobaczysz, ze dzięki cycusiowi równie szybko będzie nabierał na wadze. Najważniejsze, że już jesteście razem w domu.Ucałowania dla Synusia!

11 lata 10 miesiąc temu #562314 przez wiewiorka
Dziękuje wszystkim za gratulację. Też jest z siebie dumna. Niemożliwy jest instyt macierzyński. Nie wiem jak mi się udało ale nawet położna była ze mnie dumna. Powiedziała, że bardzo dobrze się ze mną współpracowało,że się nie poddawałam i byłam cały czas skupiona.Faktycznie mimo wielkiego bólu robiłam wszytsko co mi mówiła. A i jak powiedziała,że ciemne włoski widać i jeszcze jedno mocne parcie i urodze daje takiego powera, że zaparłam się ile sił i go wypchnełam. Ale ulga :)))) Jakby rybka wypłyneła. Spytała Karola czy przetnie pępowine. Widziałam, że się wacha wiec głos podniosłam i : dawaj bo bedziesz załował !! Pozniej położna go zabrała do pokoju obok i Karol poszedł z nią wiec nie omieszkałam mu przypomnieć,zeby się nie odwracał i nie patrzył w krocze ;)) a jak położna mnie zszywała to miałam przypływ szcześcia i w gadkę z nią weszłam.Opowiedziała mi swój poród. A i poprosilam, żeby mnie ciasno zszyła a ona na to, że pobrała już nawet wymiar z K :)). No to jednak coś opowiedziałam...

11 lata 10 miesiąc temu #562317 przez ufolka
oo nieee ja tu nie zaglądam a tutaj takie cukierasy :D
Wiewiórko gratuluję Ci serdecznie, podpisuję się obiema rękoma pod postami dziewczyn :)
wiem co przeżywałaś, też miałam bóle krzyżowe, no ale ja dostawałam znieczulenie, ale tych par minut przerwy gdy czekałam na anestezjologa to ehh..
moja Amelka też była naświetlana, przypomniało mi się jak popatrzyłam na Twojego synka :) też wyłam tam jak głupia hehe i po porodzie też wyłam o byle co, no widocznie tak już jest :) teraz się z tego śmieję, Ty też będziesz :)
zdjęcia superaśne, pięknie wyglądacie, nie ma mocnych, dziś pracuję z R. nad wyjściem naszej Oliwki :P

no jak czytam Twoją opowieść to podobnie u mnie było, nawet z tą pępowiną hehe

11 lata 10 miesiąc temu #562319 przez xxElaElaEeexx
wiewiorka Wyglądasz ślicznie ! A maleństwo jakie słodkie :kiss:
Już nie mogę się doczekać kiedy sama będę leżeć tak z moją kruszynką :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #562326 przez Beata 26
wiewiorka napisał:

a tutaj z Mamusią, jak zwykle zasną przy karmieniu :)

Dla mnie jestescie tacy piekni, ze jakas tam shakira, jolie czy lopez to szare postacie daleko w tle!

11 lata 10 miesiąc temu #562327 przez patrycja85
wiewiórka-najpiękniejszy Szymon na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdjęcie cudne. pokaże B jak wróci ok? a rok temu gadałyśmy że tak ciężko zajść w ciąże, że fajnie by już było itd...a Ty już masz synka przy sobie!!!! i ja też zaraz będę miała swojego ziomka:)))))))))

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562330 przez Agnieszka86
Gosia proszę bardzo:)

TARTA CZEKOLADOWA Z BANANAMI

-4 małe banany
-150 g czekolady deserowej
-50 mil mleka
-3 żółtka
-30 g cukru pudru
- 250 g śmietany kremówki
-1-2 łyżki soku z cytryny
-1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 30 g wiórków kokosowych

1. Ciasto francuskie rozmrozić i wylepić nim formę od tarty. Następnie ponakłuwać widelcem.

2. 150 g czekolady deserowej rozpuścić w 50 ml gorącego mleka. Ostudzić. Żółtka utrzeć z 30 g cukru pudru.

3. Jeden banan obrać i zmiksować z ostudzoną czekoladą rozpuszczoną w mleku. dodać do żółtek utartych z cukrem pudrem. dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić i dołożyć od masy. Ponownie wymieszać.

4. Ciasto francuskie piec ok, 30 min w temp 200 stopni. Potem wyjąć z piekarnika i odstawić od ostygnięcia. Na schłodzone ciasto wylać przygotowaną masę. Wstawić na 2 h do lodówki. Resztę bananów pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Wierzch udekorować plasterkami bananów i ew. wiórkami kokosowymi. (Ja robiłam bez wiórków-jakoś mi tutaj nie pasują). Dodałam rodzynek, bo za mało bananów miałam.

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #562336 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562338 przez Waszka87
Wiewiórka wysłałam ci wiadomosc

Wiecie co jakoś mi dziwnie jest mi ciężej niż zwykle wszystko mam slabe i wszystko boli. Leze ale jak wstane czuje ucisk wzięłam no spe.

Ubeltalam sałatkę i leżę dalej :-/

11 lata 10 miesiąc temu #562351 przez aksa
Aga :cheer: to musi byc pyyszne!!

Wiewiórka jesteś dzielną kobietką :kiss:

kika udanego weekendu wypoczywaj!!

Waszka połóż się i już dziś nic nie rób...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #562356 przez Lafi
Depeche ostatnio znajoma rodziła i miała ciezki poród a jak wróiła do domu smigała jak nowo narodzona az mi szczenka opadła - na to pewnie tez nie ma reguły. A ja jak leżałam na porodówce laska rodziła i normalnie masakea sie wydawało położen jej pomagały przescieradłami itd a ona ani jednego szwu, urodziła póxniej odemnie a ledwo sie co zwiexli to smigała koło łózka,

11 lata 10 miesiąc temu #562359 przez Paulina 77
Wiewiórka tacy piękni jesteście, ze się można gapić i gapić na to zdjęcie i oczu oderwać nie mozna.

11 lata 10 miesiąc temu #562364 przez Agnieszka86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka