- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
[/i]andzia_zg napisał:
kika1985 napisał:
ale zrobiłam pieprzną tą zupę , ciekawe jak ją Dominik zje
Ja wczoraj przepieprzyłam barszczyk ukraiński... ale jakos się zjadło... ide teraz wstawić ogórkowa... bo potem już moze nie być okazji zjeść mojej ulubionej zupki
jak ja uwielbiam ogórkową zresztą u mnie w domu wszyscy ją uwielbiają, często ją robię
a barszcz ukraiński tak samo mmm pycha
U mnie też wszyscy bardzo lubią ogorkową, właśnie ją gotuje!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
U mnie dzisiaj bigos, gotowany wczoraj. A sobie właśnie robię makaron ze szpinakiem:)
Podły mam dzisiaj nastrój...
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
DLA KOBIET, KTÓRE MAJĄ DZIECI - jak zachowują się przy pierwszym, drugim i trzecim dziecku?
Przy Pierwszym dziecku: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy, jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Przy Drugim dziecku: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Przy Trzecim dziecku: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Beata dobre to
Ufolka nie strasz nas tak i następnym razem pisz sms My tu obstawiałyśmy, że urodziłaś
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
hej
melduję się w dwupaku.. prądu nie było
spróbuję was nadrobić
A miałyśmy nadzieję,że już urodziłaś
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Powiem szczerze,że jak pomyślę o osobach z mojej rodziny ,które mają jedno dziecko,dwoje dzieci i troję. To w 90% to wszystko się zgadza
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Waszka87 napisał:
Powróciłam
Paulina GRATULACJE!!!!!!!
kupiłam nakładki sylikonowe z aventu i zamówiłam w aptece lanomaść teraz wafelek, woda z trawa cytrynowa i mieta i muszę odkurzyć a na obiad pizza z wczoraj została bo jednak maz pomógł zrobić
Powiedz mi, czy te nakładki mają jakieś rozmiary? Czy jeden uniwersalny rozmiar?
mają , trzeba kupić małe
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa