BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580185 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580187 przez kika1985
wstawiłam zdjęcie ale Dominik się wepchał :P

Lafi dobrze że po wizycie wszystko ok , oby się ruszyło coś w końcu

aksa moje okna tez takie upierdzielone że szok, już zapowiedziałam mężowi że przed świętami będzie pucował ja pierdzielę nie myję

11 lata 9 miesiąc temu #580195 przez kika1985
ufolka napisał:

Lafi nie chcę Cię martwić, ale mi od 3 tyg już tak mówi :unsure: oby chociaż u Ciebie się sprawdziło :) a konkretnie to chodzi Ci że masaż szyjki Ci zrobił??

ktoś wie co u vernix??

właśnie do niej sms napisałam,jak się odezwie dam znać

11 lata 9 miesiąc temu #580200 przez wiewiorka
Depeche napisał:

alebazi1986 napisał:

hej mamusie u mnie dzisiaj w szczecinie tesh piekne slonko,poszlam tylko do sklepu na osidlu i kolka mnie zaczela lapac ja juz duzo chodzic nie moge a szkoda bo taki piekny dzien,pies po12 na mnie patrzy z wyrzutem i czeka az maz po nocce wstanie zeby z niim wyjsc ehhh,teraz objadlam sie czekoladki i leze a wchodzac na forum czytam i czytam i mam nadzieje ze ktoras obejzala ten filmik i sie podzieli wrazeniami a tu nic :( no coz szkoda czasu nie macie rozumiem.wiecie ja sie nie pokoje bo wy piszecie o tyh ktg a ja nie mialam jeszcze ani razu,na wizyty chodze co 2 tyg i slucha serduszka malej ale ktg nigdy nie mialam,zapisala mnie na ktg na 16.03 a 21.03 mam termin nie wiem czy zdazy zrobic hehe co do czopa to tez codziennie sie zastanawiam rano czy to on czy nadal ta wydzielina jakas taka biala i duzo jej zawsze rano.

czop jest raczej jak sluz, a biala wydzielina to normalna ciazowa wydzielina

tak, moge teraz potwierdzic ze ten mega wyplyw sluzu to czop.przy kolejnej ciazy bede juz wiedziala. no wlasnie, kiedy na kolejna ciaze sie ustawiamy bo bez Was to juz nie to bedzie...??

11 lata 9 miesiąc temu #580206 przez vernix
Hej Dziewczyny!

Zawiodę Was-jeszcze nie rodzę, choć na dniach powinnam:)

Kikadzięki za sms:)

Ufolka, dzięki za troskę :P
Jak się czujesz? jutro masz wizytę, prawda?

Alebazi też oglądałam film z doktorem Karpem. Kilka tygodni wcześniej wrzuciłam linka na forum:)
Zamierzam mojego małego też tak opatulać, gdy będzie bardzo płakał :cheer:

Kika
moje gratulacje z powodu dostarczenia sofy i gratuluję Wam cierpliwości.Naczekaliście się na nią, ale efekt jest super! Jest gustowna i ładna:)

Wiewiórka mam taki śpiworek, zamierzam wkładać w go małego po pierwszym miesiącu, właśnie po to, jak pisała Ufolka, żeby maluch się nie rozkopywał i nie nałożył przypadkowo na buzię kołderki.

Mój synek ewidentnie szykuje się do startu.Byłam na ktg i pojawiały się"ładne" skurcze. W weekend też mnie trochę pomęczyły, ale rozwoju sytuacji nie było. Położna mówi,że niby do piątku mam urodzić, ale wiadomo jak to jest z tymi przepowiedniami. Ufolka wie to najlepiej.Gdy wróciłam poczytałam Was, a potem spałam 2,5 godziny.

Jestem ciekawa jak radzą sobie nasze Mamusie: Koticz, Anecia, czy Aga wróciła do domu? co tam u Ani Czajki, Pauliny? Jak radzi sobie z karmieniem Patrycja, Andzia?

11 lata 9 miesiąc temu #580210 przez kika1985
vernix no to super że jesteś :)

11 lata 9 miesiąc temu #580217 przez wiewiorka
vernix napisał:

Wiewiórka mam taki śpiworek, zamierzam wkładać w go małego po pierwszym miesiącu, właśnie po to, jak pisała Ufolka, żeby maluch się nie rozkopywał i nie nałożył przypadkowo na buzię kołderki.

tylko czy raczki nie marzną w takim spiworku? W rozku w sumie raczki i tak wyciaga za zewnątrz i zawsze ma chlodne..

11 lata 9 miesiąc temu #580223 przez kika1985
wiewiorka napisał:

vernix napisał:

tylko czy raczki nie marzną w takim spiworku? W rozku w sumie raczki i tak wyciaga za zewnątrz i zawsze ma chlodne..

też mam taki śpiworek i się zastanawiam czy od razu go zacząć używać czy później :cheer: w sumie tak jak piszecie na początek to chyba najpierw rożek a potem ten śpiworek
a ciepło to raczej będzie bo przecież tracimy ciepło od nóg a nóżki będa zakryte B)

11 lata 9 miesiąc temu #580229 przez 25malinka
Kinga2424 napisał:

25malinka napisał:

A ja ubrałam w końcu łóżeczko i mówie mojej niuni,że może wychodzić bo ma juz gdzie spac :)

Malinka śliczne. A pościel nie jest przypadkiem z firmy Aruś?

[/i]

tak dokładnie z tej firmy a czemu pytasz?

11 lata 9 miesiąc temu #580233 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #580243 przez Panika992
Wiewiorka ja takie cudo zakupilam, mam zamiar uzywac.

Lafi mi oststnio na ktg wyszly regulatne skurcze co 6-7 min z sila ponad 100%, lbyly regularne caly zapis, ponad 40 min, lekarz stwierdzil, ze musi mnie zbadac bo ma wrazenie, ze rozpoczyna sie akcja porodowa, a tam nic, dupa. To bylo w sobote, a do dzis z tymi skurczami chodze...

Kupilam dwa kwiatki, zjadlm mc zestaw i teraz odpoczywamy;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580247 przez vernix
Wiewiórka nie wydaje mi się, żeby było małemu zimno w rączki.Gdzieś czytałam, że po pierwszych 4 tygodniach należy zmienić rożek na śpiworek lub na kołderkę-położoną pod paszkami dziecka i naciągniętą tak, aby można było jej rogi wsadzić pod materacyk, aby maluch nie założył na buźkę.

Ponoć dziecko musi już po tym czasie poznawać rączkami swoją twarzyczkę, dotykać drugiej rączki, uderzać nimi w powietrze itd:) Dlatego śpiworek moim skromnym zdaniem to fajna sprawa:)

Panika ale jazda z tymi skurczami. I nic nadal Cię nie bierze? nie masz rozwarcia?

11 lata 9 miesiąc temu #580249 przez zolwikmb
kika1985 napisał:

heja,
nie pisze bo ciezko z telefonu....az szlak mnie trafia, probowałam kilka razy ale mnie wyrzucało, telefon się wieszał i takie tam.....
teraz siedzę w łodzi wifi lepsze więc trochę wam opowiem co u mnie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 9 miesiąc temu #580251 przez zolwikmb
Jutro wracam do siebie i wkońcu wrócę na internet w komuterze!!! :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

11 lata 9 miesiąc temu #580254 przez 25malinka
Beata mała raczej najpierw w rożku będzie,bo tak jak piszą dziewczyny ze może sobie zakrywac twarz...

aksa ja niby umyłam okna kilka dni temu a znowu są upierdzielone jak nie wiem,ale wale to już nie myję

kika no widzę,że wreszcie się doczekałaś ładna sofa

vernix to kiedy masz iśc do szpitala,jak Cię nie ruszy nic?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka