BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #580704 przez wiewiorka
Na dzis mialam termin z miesiaczki :)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #580716 przez kika1985
Depeche napisał:

allegro.pl/gap-bluzka-z-logo-6-12-mies-7...-cm-i3063320274.html

i jest moja, tralalalaal

super :)

12 lata 1 miesiąc temu #580717 przez kika1985
offca87 napisał:

Dziewczyny, najgorsza noc w życiu - nie wiem, co robić. Ostatni raz czułam malutkiego ok. 17/18, mało dziś się ruszał w stosunku do 3 poprzenich dni, ale to nie nowość - miewał leniwe dni. Myślałam, że jak na wieczór zjem kolację, coś słodkiego, poleżę, to zacznie choć ciut brykać, więc nie panikowałam. Ok. 22 zastanawiałam się, czy jechać do szpitala, bo nic nie zadziałało, ale wtedy jakby drgnął kilka razy, a przynajmniej tak mi się wydawało, bo bardzo chciałam coś poczuć ... :( teraz jestem chora ze strachu, a u nas jest 2.20, mały dalej nic, do szpitala pod podany nr nie mogę się dodzwonić, nie wiem, co robić, a W. mi powiedział, że chyba nie oczekuję, że pojedzie ze mną, zarwie noc i jutro pójdzie do pracy, tym bardziej, że zamienił się dniami wolnymi, by w środę jechać ze mną do lekarza na umówioną wizytę, nota bene - przez te slabe ruchy. Zasnął i kompletnie olał sprawę 8-(

Nie wiem jak doczekać do rana :( ;(
Złapałam kompletną załamkę. Chyba mnie ta ciąża z rożnymi atrakcjami przerosła.

offca jedź dla wlasnego spokoju , zrobią ktg i sie troche uspokoisz

daj znać jak juz wrocisz

12 lata 1 miesiąc temu #580718 przez kika1985
wiewiorka napisał:

Na dzis mialam termin z miesiaczki :)))

widzisz ajuz masz wszystko za soba i cieszysz sie malenstwem :)

12 lata 1 miesiąc temu #580721 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #580722 przez ufolka
Bry :)

Panika i jak tam ??

Offca byłaś?? kopnij tego swojego z defektem w zadek !

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiewiórka mi wczoraj minął termin z usg, z om miałam 28 lutego :dry:

my dziś o 7 wstałyśmy ! ja o 13.30 mam ktg a potem gin, zamierzam też okna pomyć jeszcze dzisiaj, ciekawe czy zdąrze :) ależ mi się spać chce, omg ;/

12 lata 1 miesiąc temu #580723 przez ufolka
kika1985 napisał:

12 lata 1 miesiąc temu #580724 przez ufolka

w krzyżu mnie kuje, w lędźwiach, od wczoraj i nie puszcza ;/ dziś Oliwii :woohoo: jakby się dzisiaj urodziła, to przy następnym dziecku :unsure:, chociaż nie planujemy ale gdyby hehe, to imię będzie odpowiadało dacie wyznaczonej na poród hehe już nawet R. tak zapowiedziałam :D

12 lata 1 miesiąc temu #580728 przez kika1985
ufolka napisał:

kika1985 napisał:

na brzuchu mam z poprzedniej ciąży , a teraz miałam nadzieję że nic nowego nie wyjdzie no ale koło kolana to jakiś kosmos B)

a ty biedna bujasz się jeszcze z brzuszkiem :P trzymam kciuki zeby cie ruszyło po tych oknach :)

12 lata 1 miesiąc temu #580729 przez Agnieszka86
Hej, wróciłam do Was:)

Od woczraj jesteśmy w domu:)

Krótko poród:
W niedzielę o 5.45 wstałam na siku, zrobiło się morko na wkładce, ale postanowiłam poczekać, jeśli to wody to sytuacja się powtórzy. Nic się nie działo, o 7 czułam regularne skurcze co 4-5 minut, ale nie siałam paniki, dopoki nie zobaczyłam śluzu i krwi na wkładce. Tak 7.15 jechaliśmy na IP. Tam KTG i skurcze się uspokoiły, no to wysłali mnie na patologię. Tam byłam całą niedzielę, od 1 skurcze co 7-8 minut. Poszłam do pielęgniarki o 3 i mówię co się dzieję, ona zadzwoniła na blok porodowy i kazali przyjść, bo w chwili przyjęcia do szpitala szyjka była zgładzona. Zadzwoniłam do K.przyjechał o 3.15.
Tam KTG, prysznic, chodzenie do 7, rozwarcie na 4,5 cm. I tak czekaliśmy na rozwarcie robiło się leniwie... Do 16 miałam 7 cm, wtedy do akcji wkroczył mój lekarz (dzięki Bogu miał wtedy dyżur w szpitalu) i dostałam oksydocynę... wtedy ruszyło. Bóle parte zaczęły się coś po 19, rozwarcie pełne, tylko mała wycofywała się z kanału rodnego jak przestawałam przeć. Zdecydowali o cc, żeby nie męczyć ani Zosinki, ani mnie. O 20.45 Zosia zapłakała, ucałowałam ją na sali operacyjnej, a potem mąż był przy ważeniu itd. Dostała 10 pkt. To tak w skrócie.

Dzisiaj ma przyjechać do mnie siostra na cały dzień, żeby coś pomóc w domu, bo sama z mała jestem.

Nie nadrobię Was niestety bo nie było mnie na forum ponad tydzień!

12 lata 1 miesiąc temu #580731 przez kika1985
ufolka napisał:

w krzyżu mnie kuje, w lędźwiach, od wczoraj i nie puszcza ;/ dziś Oliwii :woohoo: jakby się dzisiaj urodziła, to przy następnym dziecku :unsure:, chociaż nie planujemy ale gdyby hehe, to imię będzie odpowiadało dacie wyznaczonej na poród hehe już nawet R. tak zapowiedziałam :D

:lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #580733 przez kika1985
Aga super że już w domu jsteście !! jak Zosia ladnie spi?

namęczyłaś się kurcze i Andzia tak samo po dwa porody miałyście

12 lata 1 miesiąc temu #580743 przez Lafi
Witam my nadal 2in1.

Pisała, z Koticz, troche ja krocze boli, Jogoda grzeczniutka, meczy sie z karmieniem, moze bedzie musiec na butle przejść.

Aga dobrze ze juz w domku.

Offca i co tam z wami?

Kika fajna ta sofa.

Ale o Andzie sie martwie.

12 lata 1 miesiąc temu #580752 przez Depeche
kika1985 napisał:

Czesc Laski

Kika U mnie trzy na brzuchu, fuck.

Offca jedz do szpitala, albo nawpierdzielaj sie czekolady, moze go to ruszy.

12 lata 1 miesiąc temu #580753 przez ufolka
hej Aga :) nareszcie w domku :)
Kika na okna nie liczę hehe

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka