BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #595758 przez AniaCzajka
hej dziewczyny, tez jestem mega niewyspana Franio marudził pół nocy;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595760 przez andzia_zg
Cześć.

A ja dziś o dziwo nawet trochę spałam. Wieczorem podałam małemu kropelki Sab Simplex i mi zasnął bez płaczu i marudzenia. w nocy też spał (z przerwami na karmienie) dobre te kropelki.Dzis mu tez podam i zobacze jak będzie dziś.

a u mnie ciągle pada śnieg od wczoraj wieczór :dry: kurcze mamy już 19 marca... wiosna zaraz a tu taka pogoda... :dry: ale mam nadzieję, że do weekendu pogoda się poprawi, bo na weekend chcę wyruszyć na pierwszy spacerek z małym...

Wczoraj mąż tez kupił spirytus i wysmarowałam pępka małemu. Jak nie pomoże to kupie fiolet. ale jak na razie trochę zasuszyło ta rankę więc myśle, że będzie ok.

Dziewczyny rodźcie już bo od wczoraj macie roczny macierzyński... a juz się bidulki tak męczycie...

Ciekawe jak tam mamcia , lenucha, vernix czy juz wyszły ze szpitala...

No i ciekawe jak Beata i offca...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #595764 przez xxElaElaEeexx
Ja się zaraz zesram z bólu ,a tak strasznie się boję jechać do szpitala :(
Nie chce tam leżeć :(
Muszę jakoś do 13 wytrzymać,wolę żeby mnie mój gin zobaczył ...
Normalnie chodzić nie mogę,leżeć nie mogę tak mnie to kłuje i promieniuje na plecy :huh:
Pierwszy raz błagam moje dziecko żeby się nie ruszało,bo wtedy to już aż mi łzy lecą tak boli :huh: :dry:
A najgorsze,że nie wiem co to może być :S :S :S :S :S

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595770 przez Waszka87
Ela może lepiej do szpitala jechać?

Ja też nie spałam pol nocy boje się wizyty. Martwię się czy mały dobil do magicznego 2500g i ciekawa jestem co gin zadecyduje w razie nie urodzenia do 23 marca czy mnie położy do szpitala w wielkim tygodniu.

11 lata 9 miesiąc temu #595776 przez lusiaczek82
ela to nie żarty ból z niczego się nie wziął a tym bardziej że jest tak silny że nie dasz rady ani siedzieć ani leżeć w szpitalu cię zbada lekarz i powie jaka jest przyczyna może to nic takiego a może jednak jakiś stan zapalny jedz dziewczyno po co się tak męczyć do 13

11 lata 9 miesiąc temu #595782 przez Depeche
Hej
Ela, a moze Ty masz bole krzyzowe? Nie odpuszcza na chwilke i nie lapie znowu? Wez Ty jedz, kobieto!

No to ja tez niewyspana. Pol nocy pozbywalam sie z siebie surowki z kapusty, jelita zaczely do mnie mowic chyba ludzkim glosem. MASAKRA. Dzis jade na ktg. Maz sie musi urwac z pracy, bo sniego nawalilo ( po co nie wiem), a ja sie w kozaki juz nie zmieszcze, napuchly mi stopy.

Dominiczzka pewnie, ze jestes mloda, seksowana i boska. Dziwne to troche, zeby mi zwykly lekarz tam zagladal... No nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic ( moj lekarz jest lekko zboczony, dopiero mialby uzywanie ).

AniaCZajka no tak to juz jakis czas bedzie, ale minie. Wypisz sie kiedys ;-). Ja sie juz jakis czas wysypiam, nie potrafie sobie wyobrazic ,ze za chwile nie bede.

Lusiaczek, bo sie w nocy zastanawialam, kiedy Cie wezma do tego szpitala. Ty juz masz chyba przenoszona, nie ?

Kika, masz dosyc. chcesz rodzic. Jakis postep ;-).

A ja sie zastanawiam jak spotkanie Gosi z ZOsia ( znaczy ja sie domyslam jak), ale co ona czuje i jak sie obie czuja. Jak malutka. Jakos lepiej sie czuje, jak nam Gosia raz na jakis czas melduje co tam u nich. Chyba wczoraj mieli malej jakies badania robic.

11 lata 9 miesiąc temu #595784 przez 25malinka
hej dziewczyny!!

U mnie taka zima,ze normalnie szok!!!!!
Muszę dzisiaj jechac do Skarbowego jeszcze raz i wyciagnac reszte dokumentów do becikowego,nie wiedzialam,ze az tyle tego trzeba,ale wszystko za 2011 rok takze pewnie przyznaja nam,bo nie pracowalam wtedy :)

Ela dziewczyny maja razcje,lepiej jedz do szpitala nie ma co sie meczyc..

11 lata 9 miesiąc temu #595787 przez lusiaczek82
depeche z usg mam przenoszoną z om mam w piątek lekarka kazała mi się zgłosić w czwartek i da mi już skierowanie na indukcję wczoraj podczas badania myślałam że jej wykopie wpierdzieliła mi tam chyba całą ręke i zaczęła gnieść normalnie myślałam że odlecę po czym stwierdziłą że nic się nie rusza tylko szyjka minimalnie skrócona kuzwa jak tak ma wyglądać ta indukcja porodu to ja chyba w nocy ze szpitala zwieje :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #595790 przez Depeche
lusiaczek82 napisał:

depeche z usg mam przenoszoną z om mam w piątek lekarka kazała mi się zgłosić w czwartek i da mi już skierowanie na indukcję wczoraj podczas badania myślałam że jej wykopie wpierdzieliła mi tam chyba całą ręke i zaczęła gnieść normalnie myślałam że odlecę po czym stwierdziłą że nic się nie rusza tylko szyjka minimalnie skrócona kuzwa jak tak ma wyglądać ta indukcja porodu to ja chyba w nocy ze szpitala zwieje :laugh:

masaz szyjki ci zrobila, powiem Ci ,ze to to dopiero boli jak masz skurcze i ci wtedy zrobia. Ja jeszcze nie mialam, ale pewnie tez mnie to czeka . Ostatnio o malo poloznej reki nie zlamalam tak sie wygielam, a moj swinia mnie trzymal.

11 lata 9 miesiąc temu #595791 przez Waszka87
Na szkole rodzenia mówili ze poród prawidłowy jest miedzy 38a 42 tygodniem. Mam nadzieje ze min gin nie będzie czekał do 42 tyg

11 lata 9 miesiąc temu #595796 przez lusiaczek82
to zajebiście boli po tym badaniu już do końca dnia pobolewał mnie brzuch właśnie tak jakby okres się zbliżał w nocy wstałam siku i nie mogłam potem zasnąć bo ciągle czułam taki dziwny ból
depeche a ty miałam w pierwszej ciąży poród wywoływany?

11 lata 9 miesiąc temu #595803 przez Kinga2424
Cześć:)

My z Paulinką już po wizycie na porodówce. Narazie jeszcze nic się nie zaczęło. Pokopała mi tam:) Powiedziała, że po tabletkach jestem strasznie zakorkowana:):):) Dostałam zastrzyk w tyłek. Powiedziała, że ma nadzieję, że do niedzieli się zacznie coś ruszać. Mamy przyjechać w niedziele rano:) A w sobotę mamy zrobić seksik. Tylko nie wcześniej, bo mogłoby się wszystko rozkręcić.

11 lata 9 miesiąc temu #595821 przez Kinga2424
Jak wchodziliśmy na porodówkę, to akurat wywozili świeżą mamusię i dzidziusia:) Ona była taka dziwna, zmęczona, jakby ją nic nie interesowało, z dziwnym wyrazem twarzy. A Dzidziuś spał w najlepsze, cały owinięty , tylko buzinkę było mu widać. Widok taki se. Wolałabym żeby mnie wywozili bardziej szczęśliwą, uśmiechniętą, że to już po:) No ale zobaczymy:)

11 lata 9 miesiąc temu #595834 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #595837 przez Waszka87
Kuka też się dziwnie czuje boje się ze mam za mało wód tak wyraźnie małego czuje.
Wylicytowalas ta huśtawkę co chciałaś?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka