BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #595838 przez lusiaczek82
kika a jaki model huśtawki kupiliście bo ja też się przymierzam do kupna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595839 przez lusiaczek82
powiedzcie mi czy któraś z was schudła teraz pod koniec ciąży bo ja stanęłam na wadze w wczoraj u lekarza a tu 1kg mniej lekarka popatrzyła na mnie dziwnie i pyta czy stosuje jakąś dietę bo i takie dziewczyny jej się zdarzały co w czasie ciąży się odchudzały ja oczywiście mówię że nie nie wiem czy mi uwieżyła w sumie przytyłam 4kg

11 lata 9 miesiąc temu #595844 przez Agnieszka86
hej

Elapewno, że jedź do szpitala, dla własnego spokoju!!

U nas noc, nawet całkiem znośna. Mała spała przy mnie, w razie czego dawałam jej pierś, a ona się przy piersi uspokaja. Teraz śpi, ale nie spokojnie, spina się przez sen, znowu gazy nie chcą wyjść :dry:
Zaraz ma przyjechać do mnie siostra. Zastanawiam się, czy nie przenieść się do rodziców do niedzieli. Mąż ma w sobotę egzaminy, a uczyć się nie ma jak, bo kiedy wraca do domu, to jest akurat pora, kiedy Zosia się męczy i płacze...

11 lata 9 miesiąc temu #595845 przez Waszka87
lusiaczek82 napisał:

powiedzcie mi czy któraś z was schudła teraz pod koniec ciąży bo ja stanęłam na wadze w wczoraj u lekarza a tu 1kg mniej lekarka popatrzyła na mnie dziwnie i pyta czy stosuje jakąś dietę bo i takie dziewczyny jej się zdarzały co w czasie ciąży się odchudzały ja oczywiście mówię że nie nie wiem czy mi uwieżyła w sumie przytyłam 4kg

W całej ciąży tylko 4kg przytylas? Ja 10, niby pod koniec to normalne ze się chudnie

11 lata 9 miesiąc temu #595849 przez Kinga2424
lusiaczek82 napisał:

Ja też tak mam. Raz ważę więcej, raz mniej. Rano przeważnie waga pokazuje mnie kg, niż wieczorem. Tylko ja w sumie przytyłam z 8 kg.

11 lata 9 miesiąc temu #595853 przez Waszka87
Kinga a ile wazy twoja niunia?

11 lata 9 miesiąc temu #595857 przez lusiaczek82
no właśnie aż sama się dziwię że tylko 4 kg bo normalnie jem i słodkiego sobie nie odmówię w pierwszej ciąży przytyłam 20kg dlatego teraz jestem sama zaskoczona że tak mało a tu jeszcze waga spadła o 1kg no widzisz nie wiedziąłam że pod koniec ciąży się chudnie to się uspokoiłam :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #595861 przez Agnieszka86
Kinga2424 napisał:

Jak wchodziliśmy na porodówkę, to akurat wywozili świeżą mamusię i dzidziusia:) Ona była taka dziwna, zmęczona, jakby ją nic nie interesowało, z dziwnym wyrazem twarzy. A Dzidziuś spał w najlepsze, cały owinięty , tylko buzinkę było mu widać. Widok taki se. Wolałabym żeby mnie wywozili bardziej szczęśliwą, uśmiechniętą, że to już po:) No ale zobaczymy:)

Jak dziewczynę bardzo wymordowali to się nie dziwie, że nie była zbyt promienna... Ja wyjeżdżałam z porodówki z uśmiechem na twarzy, ale chyba dlatego, że w końcu nic mnie nie bolało... Świadomość, że naprawdę jestem mamą przyszła dopiero za chwilę...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595863 przez Kinga2424
Waszka87 napisał:

Kinga a ile wazy twoja niunia?

2 tygodnie temu ważyła 2800, albo 2900. Wydruk z USG został NA USG i nie umiem sprawdzić. Lekarz powiedział, że to nie jest dużo. Ale też że ja nie jestem zbyt potężną osóbką, by urodzić większe Maleństwo. Powiedział, że w granicach normy:):):) Mam przewidzianą wizytę na czwartek. Ciekawe, czy przez te 2 tygodnie dużo przybrała na wadzę:)

A i powiedział że docelowo Malutka powinna ważyć około 3200.

11 lata 9 miesiąc temu #595874 przez Karii
Dziewczyny ja miałam tą huśtawkę allegro.pl/fisher-price-hustawka-rainfor...ent-i3085868741.html , sprawdziła się bardzo, Adaś bardzo lubił w niej spędzać czas a ja mogłam coś zrobić przy sobie. Nie jest tania ale naprawdę warto.

11 lata 9 miesiąc temu #595875 przez Waszka87
Kinga to i tak sporo. Mój 2 tyg temu ważył niecałe 2400

11 lata 9 miesiąc temu #595876 przez Karii

11 lata 9 miesiąc temu #595885 przez Waszka87
Też mam huśtawka z fp ale inna papasan i jest meeega

11 lata 9 miesiąc temu #595895 przez Depeche
lusiaczek82 napisał:

to zajebiście boli po tym badaniu już do końca dnia pobolewał mnie brzuch właśnie tak jakby okres się zbliżał w nocy wstałam siku i nie mogłam potem zasnąć bo ciągle czułam taki dziwny ból
depeche a ty miałam w pierwszej ciąży poród wywoływany?

tak, obawiam sie, ze teraz tez mnie to nie minie, moja matka miala oba ( Boze ponoc drugi gorszy, az jej krew dawali). Jestem lekko posrana.

Polozylam henne na brwi.

11 lata 9 miesiąc temu #595901 przez Depeche
Kinga2424 napisał:

Jak wchodziliśmy na porodówkę, to akurat wywozili świeżą mamusię i dzidziusia:) Ona była taka dziwna, zmęczona, jakby ją nic nie interesowało, z dziwnym wyrazem twarzy. A Dzidziuś spał w najlepsze, cały owinięty , tylko buzinkę było mu widać. Widok taki se. Wolałabym żeby mnie wywozili bardziej szczęśliwą, uśmiechniętą, że to już po:) No ale zobaczymy:)

ahahhaha zycze Ci z calego serca, mnie wywiezli ledwo zywa, nie pamietam, bez dzidziusia bynajniej, bo w inkubatorze byla

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka