BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #606824 przez aksa
hejka!

Depeche zaciskam kciuki za ciebie i Kubusia!

któraś pytała karmienie mlekiem mm, u mnie w szpitalu dziewczyna z sali karmila mm pielegniarki kazały dopajać wodą zeby brzuszek nie bolał i kupka szła..

m wczoraj wstawił pranie małego, może dziś wezmę się za prasowanie..

dziołchy jak wasze brzuchy?? mojto takie 'ciało obce' taka galareta,smarujecie czymś??
zabroniono mi używać pasa ściągającego.. :dry:

udanego dnia!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606831 przez Unbreakable
Hej Kobitki ;)

Nooo to trzymamy dziś kciuki za Depeche i Kubusia. A w Święta czekamy na pozostałe porody ;) piękne prezenty dostaniecie Dziewczyny.

Ja też w szpitalu słyszałam, że dzieciaki na mm powinny być dopajane.

Jeśli chodzi o brzuch to jest malutki ale galaretowaty. Ja noszę pas jak gdzieś wychodzę. Fajnie ściąga i trzyma ranę przez co nie boli. Zdania są podzielone co do ich stosowania, ale ja używam i jestem zadowolona. Teraz smaruję brzuch jeszcze jakimś mazidłem z AVON u. Nie lubię tej firmy, ale dostałam jakieś serum ujędrniające i jest super. Grzeje jak szalone i skóra jest jędrniejsza. Narazie bardziej widzę to na udach niż na brzuchu, ale mam nadzieję, że efekt się pojawi.

Dziewczyny jak Wasze postanowienia "nie będę nosić" "nie będzie spała/spał z nami w łóżku" itp?;) Bo u mnie jest z tym masakra jakaś, wszystkie postanowienia poszłyyyyyy

11 lata 9 miesiąc temu #606836 przez AniaCzajka
Beata 26 napisał:

Mamy, ktore dokarmiaja/karmia mm - czy podajecie miedzy karmieniami cos do picia dzieciaczkom? Wode/herbatki? Qrde ja juz sama nie wiem czy podawac, jedni mowia, ze tak inni, ze nie. Czekam na Wasze rady i doswiadczenia!

Podczytuje Was nocami. Czekam wspolnie z Wami na ostatnie porody. To prawie tak jak czekalysmy na ten pierwszy!

Gosia ❤

ja przepajam wodą przegotowaną, Franek nawet ją lubi;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606848 przez Lenucha217
U mnie maly okropnie plakal po jedzeniu prezyl sie bolal go brzuszek , wiec zmienilam mu mleko na hipp i robie eksperyment jest na samym mm moje odciagam wylewam i efekt jest taki ze mniej placze mniej cierpi chyba musze calkowicie wykluczyc nabial i dopiero zaczac mu znow dawac moje.. jak jest na mm to przepajam go rumiankiem rano i woda przegotowana wieczorem lepiej pracuja jelitka i robi zolta kupke. a to nasza baba
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #606860 przez aksa
a jaki dokładnie ten krem z avonu?? bo szukam czegoś i znaleźć nie moge ;p

jeśli chodzi o postanowienia, to ponosić czasem musimy żeby lepiej jelitka popracowały i kupka łatwiej poszła, w łóżku z nami nie śpi, ale przystawiłam sobie gondolę przy łóżku żebym nie musiała wstawać i chodzić do łóżeczka, jest mi wygodniej a mały i tak jest od nas 'odstawiany', niestety to taki ssacz mogłby przy cycku cały dzień,ale godzinne karmienie to standard krócej się nie da bo marudzi i nie doje...zobaczymy co będzie później...
na razie budzi się co ok 2h, czy czas spania będzie mu się wydłużał?? a jeśli tak to po jakim czasie??

Lenusia ale smaka robisz!!

11 lata 9 miesiąc temu #606866 przez Lenucha217
Aksa moj pomalutku z dnia na dzien reguluje sobie ... kolezanka mowila ze tak do miesiaca pozniej bedzie spal coraz wiecej i wiecej .. no ale poki co cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci .Dawid idzie spac o 20 wstaje mi po 24 pozniej kolo 3 a nastepnie szaleje do 5 :))

11 lata 9 miesiąc temu #606881 przez andzia_zg
aksa jesli chodzi o mój brzuch to wygląda nieciekawie. Jak to stwierdziła moja mama.... dużo sie nie rózni od tego jak byłam na Boże Narodzenie u rodziców... mam taką odstającą oponę,taki flak a koło pępka porobiły mi się rozstępy... ble :angry:

Unbreakable jesli chodzi o moje postanowienia to na razie jakoś się ich trzymam. Nie nosze małego na rękach (nie uczyłam go tego i przyznam, że nawet tego zbytnio nie lubi) Jedynie lubi być noszony w pozycji do bekania bo wtedy wszystko widzi. Ale tak nosi go tylko mój mąż, ja zbytnio nie żeby mi potem nie wlazł na głowę.
Jeśli chodzi o spanie to usypiam małego w łóżeczku, nie biorę go do naszego łóżka.

Czy Wasze dzieciaczki tez tak mocno dźwigają główkę? Ja jak mojego trzymam w pozycji do bekania to główke tak sztywno trzyma, że w ogóle mu nie opada...to samo jak połozę go na brzuchu... taki mały siłacz... głowa sztywno w górze i ani mysli ją położyć...

Depeche oby się w końcu ruszyło...

A mój Wojtek kończy dzis 4 tygodnie... ale to zleciało...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #606886 przez aksa
andzia ja też mam rozstępy na około pępka okropnie to wygląda...

a jak tam wasza waga?? mi ubyło 9kg, jeszcze 6 do sprzed ciązy..ale chce tak z 11..

Lenusia ale spioszek z Twojego! :) mój to czy dzień czy noc góóóraaa 3h snu,a przeważnie to 2godz...

ogarnęłam mieszkanie ufffff

11 lata 9 miesiąc temu #606887 przez Lenucha217
Andzia moj tez tak trzyma te głowke silacz z niego a dzis ma dopiero 2 tyg .
ja 12 kg w dol od porodu nic sie nie ruszylo jeszcze 20 :(( ciezko to widze brzuch wisi jak galareta

11 lata 9 miesiąc temu #606891 przez aksa
mój też podnosi głowkę jak go noszę do odbicia, szok jakie to silne ;P

nie kładłam jeszcze małego na brzuszku...kiedy że tak powiem już 'mozna' i czy to na cos pomaga?? glupie pyt wiem :blush:

ciekawe jak tam Depeche....

11 lata 9 miesiąc temu #606895 przez Lenucha217
Mi depeche powiedziala zeby jak najczesciej i tak tez robie : pokladam go 2 razy dziennie tak stopniowo najpierw po 2 min 3 itd .. Taka poozycja pozwala na trenowanie mięśni karku, grzbietu, szyi, ma także korzystny wpływ na rozwój stawów biodrowych usprawnia pracę przewodu pokarmowego, ułatwia oddawanie gazów i zmniejsza napięcie bolącego brzuszk. kolezanka mowila mi ze dzieci szybciej zaczynaja chodzic jesli sa tak pokładane

11 lata 9 miesiąc temu #606905 przez katarzyna1702
Mój właśnie śpi od 10... i czekam kiedy się obudzi ale wstanie głodny ojojo .... Tak czekam cierpliwie aż wydłuży się jeszcze bardziej Jego spanko ;-) Ja także kładę Go na brzuszek super dźwiga główkę i do bekania także to takie Małe a jakie silne Nasze Pociechy. Postanowienie nie noszenia utrzymujemy spania także czasami tak o 6 biorę Go do łóżka żeby się napatrzeć i nacieszyć jeszcze bardziej.

11 lata 9 miesiąc temu #606906 przez mamcia2013
Hej Lalki.

U mnie też jakiś dzień do dooopy.. płakać mi się chcę bo mały się pręży, ciężko mu usnąć, na cycu wisi pół dnia a i tak głodny więc butla z mm idzie w ruch. Ehh najgorsze te początki.

Beata ja mojemu daję wodę przegotowaną lub herbatkę koperkową. Na samym cycu niby nie powinno się dopajać niczym.

Aksa mój brzuch to też tragedia, opona z galarety i do tego rozstępy... :angry: porażka jakaś, czuję się jak WYWŁOKA! Pas niby po około 6 tyg można założyć i nie można intensywnie ćwiczyć na początku, tak mi gin powiedział. Ja zakładam gacie takie ściągające troche, zawsze to inaczej wygląda jak się wychodzi gdzieś :D
a co do kładzenia malucha na brzuszku to położna mówiła żeby kłaść bo to dobre również dla bioderek :)

Depeche kochana trzymam kciuki, obyś urodziła dzisiaj :D

Gosia ale jesteście dzielni, podziwiam Was Kochani :kiss: A Zosiaczek jest uroczy :) :)

katarzyna A co Ty takiego robisz że kg Ci tak lecą w dół??

Zaraz święta a ja nawet ich nie czuję.. jakaś zagubiona jestem.
Myślałam że pójdę z małym na pierwszy spacer jaja święcić a tu taka pogoda że pożal się Boże :cheer: :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #606908 przez Depeche
Jej
Co to za poje tel nie moglam Sie zalogow ac. Jutro rano mam test oxy jak Sie nie rozkreci to siedze vale swieta I nic nie robust za Mna a

11 lata 9 miesiąc temu #606909 przez mamcia2013
Depeche jejku oby sie coś ruszyło :)

A to moje małe wielkie szczęście :) :
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka