- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
kinga2424 ja się nie orientuje,a co planujesz już drugiego dzidziusia???
Fajnie by było mieć jednego Bąbelka za drugim i jakby Bozia dała, to chciałabym zajść w ciążę gdzieś w grudniu, styczniu:)

- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
natka bio oil stosuję od dwóch tygodni, napisane na butelce jest żeby był efekt musi minąć 3 miesiące , a maść sterydowa jst na receptę tylko użyłam ja raz jak lekarz kazala i więcej nie
- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U nas kupki sie unormowaly, od 3 dni kolo 12 jest kupka. Ale Acidolac podajemy.
U nas dzis w galerii noc wyprzedazy od 20. Maly o tej godz juz lula, wiec moze wynajmiemy tesciowa i z K podjedziemy cos upoliwac.
- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Co do pomagania w kupce. Pielegniarka z mojej przychodni opowiadala mi o tym. Niby kobieta, ktora pracuje w przychodni, a sama jak miala dziecko to chciala tak `pomoc` corce. W gruncie rzeczy, tak ja rozleniwila, ze jak dziewczyna miala 2lata, to jak czula parcie, to sciagala pory, kladla sie nalozku i rozkladala nogi zeby jej pomoc. Nie umiala sama kupy zrobic, bo wczesniej jej pomagali. I nikt by nie pomyslal, ze pielegniarka taksie wkopie.
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Mojej znajomej mama (pielęgniarka) ładowała dziecku w tyłek termometr żeby kupę zrobiła i efekt był taki jak Panika pisała

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Kinga2424
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
My kapiemy codziennie wieczorem, maly uwielbia sie kapac.
Co do pomagania w kupce. Pielegniarka z mojej przychodni opowiadala mi o tym. Niby kobieta, ktora pracuje w przychodni, a sama jak miala dziecko to chciala tak `pomoc` corce. W gruncie rzeczy, tak ja rozleniwila, ze jak dziewczyna miala 2lata, to jak czula parcie, to sciagala pory, kladla sie nalozku i rozkladala nogi zeby jej pomoc. Nie umiala sama kupy zrobic, bo wczesniej jej pomagali. I nikt by nie pomyslal, ze pielegniarka taksie wkopie.
Ojej rzeczywiście się wkopali:(
Jak Paulinka wypije herbatkę z Hipp (ułatwiającą trawienie) to za każdym razem się wysiusia i zrobi kupkę. Nie wiem, może tylko na nią tak to działa.
Dziś prawie cały dzień śpi przez tą pogodę. Chyba pierwszy raz w życiu jej się to zdarza:)
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

Jeśli chodzi o ubieranie to mam takie samo zdanie jak Panika Dla przykładu ostatnio szłam z Wpojtkiem na spacer. Było upalnie ale wiał wiaterek. Ja miałam krótki rękaw a wojtek Body z długim rekawem i cieniutką bluzeczke na tym. Jak go dotykałam w wózku to wcale nie był gorący.
Kinga jeśli chodzi o drugą ciążę to jesli byłabys na wychowawczym i zaszłabys w ciążę to nie nalezy ci sie płatne zwolnienie ciążowe. Chyba ze wrócilabys na 1 dzien do pracy to jak najbardziej. A jesli zachodzisz w ciaze bedac na macierzynskim to chyba spokojnie mozna isc potem na L4 płatne.
Jesli chodzi o kąpiel to my kąpeimy wojtka codziennie wieczorem przed spaniem
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- aksa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jeśli chodzi o ubieranie młodego to jak było tak gorąco tomój młody w wózku był w samym body z krótkim rękawem, ale przykryłam go pielucha tetrową ze wzgl na to żeby go słońce nie oparzyło
środowiskowa i babki w szpitalu mi mowiły żeby ubierać jedną warstwę więcej niż dorosły,ale myślę, że nie obowiązuje to przy upałach! najlepiej obserwować dziecko sprawdzać kark i tyle bo każde dziecko jest inne
wiewiorka tak daje się witamine K + D
a młodego kąpiemy codziennie wieczorem
ooo budzi się bestia po 3h snu
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dobry z rana u nas pada.
Co do ubierania to Wiewórka ma racje, (tylko ze mi jest wiecznie zimno, młoda lżej ubrana odemnie :)moja mama mówiła ze lepiej zeby dziecku było chłodniej niz przegrzać, z reguły sprawdzam na szyjce. Moja bratowa ostatnio ze za lekko Wiki ubieram a my sie wydaje ze wreczc za ciepło bo jeszcze w krótkim rekawku nie wstapiła:) ale ani razu sie nie spociła wiec mysle ze jej pasuje, ona cieniutka bluzeczka a ja swetr:) nie wiem co mi tak zimno.
Waga mi staneła masakra jak dla mnie, bo hula bolą mnie te kości łonowe, chyba sie jeszcze nie poschodziły - ileż mozna czekać, ehh
hej Laski, nadrabiam zaległości, bo mam męża w domu.
Lafi, mnie było w pewnym momencie straszliwie zimno, że nawet w nocy czapkę zakładałam... zaczęłam jeść tran i jak ręką odjął, przez to karmienie chyba wit. A mi brakowało, czy moze czegoś innego?? zaczęłam też jeść calperos 1000 - wapń - i zęby mniej mnie bolą (nie są takie nadwrażliwe)
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A co d+k to lekarz mi powiedział ze jezeli maluszke wypija powyzej 500 ml to juz nie, ja daje co drugi dzień czasmi 3,
Wiki wykompana, dzis zasypiała przy suszarce a dawno jej nie uzywałam, niedawno wyłączyłam, Seweryn tez wykapany teraz moznaby mniec chwilke dla siebie ale nie mam siły, oczy sie ame zamykają.
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
hejka
jeśli chodzi o ubieranie młodego to jak było tak gorąco tomój młody w wózku był w samym body z krótkim rękawem, ale przykryłam go pielucha tetrową ze wzgl na to żeby go słońce nie oparzyło
środowiskowa i babki w szpitalu mi mowiły żeby ubierać jedną warstwę więcej niż dorosły,ale myślę, że nie obowiązuje to przy upałach! najlepiej obserwować dziecko sprawdzać kark i tyle bo każde dziecko jest inne
wiewiorka tak daje się witamine K + D
a młodego kąpiemy codziennie wieczorem
ooo budzi się bestia po 3h snu
co lekarz to inne zdanie. Jeden mówi mniej a inny wiecej.ja widze ze Szymon ciepło ubrany nie lubi byc i jak mu za gorąco co zazwyczaj dzieje sie w foteliku w samochodzie to krzyczy poki go nie rozbiore.
Szymon po myciu spi 4 godziny.dzis umylam go wczesniej i juz spi.ciekawe o ktorej pobudka bo do tej pory mylam go o 22