BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #443963 przez kika1985
koticz wiem ze koleżanka z pracy miala taki krążek zakładany. ale nie wiem czy bolało

ja zaraz spadam spać , gardło dalej boli , drapie , nic te leki nie pomagają

jutro przed 6 pobudka

trzymajcie się

miłej nocki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #443974 przez AniaCzajka
a ja się chyba rozkładam bo gardło zaczyna boleć i głowa;/ a do tego jakaś podrażnienie mi się tam na dole zrobiło chyba od bielizny;/ a jutro do doktorka, ciekawe co tam u maluszka słychać?

12 lata 2 miesiąc temu #443982 przez patrycja85
sylwka narobiłas apetytu tymi rogalikami:) właśnie wstawiliśmy szarlotkę;) mój mąż miał zetrzeć jabłka i jak użył blendera to stwierdził że sam będzie robił dzidzi gerbery:) ciekawe jak długo:)

ja dziś już padam. obejrze na dobre i na złe i spać;)
powodzenia jutro na wizytach:)

12 lata 2 miesiąc temu #444046 przez aksa
trzymam kciuki za wizyty:) koniecznie opiszcie po powrocie jak było!:)

mój małż wyjeżdza w sobotę na tydzień zanudze się bez niego;/nie lubię jak wyjeżdża

ja dziś na obiad zrobiłam jarzynową jeszcze na jutro będzie to mam z głowy, ale na zupkę poszłam do mamy bo zrobiła kapuśniak ale taaaki pychaaa :laugh:

słodkich snów mamusie i dzidziusie :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444185 przez vernix
Witam o poranku w czwartek:)

Moja dzidzia nie dała mi dziś pospać, przerzucałam się z boku na bok już o 4. Wstałam po 5., jem musli z mlekiem i piszę do Was:)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty: Ani Czajki, Andzi. Kto jeszcze zobaczy swoje maleństwo?

Dobrego dnia, dla mnie już jest, bo mój synek zaczyna dzisiaj 20. tydzień, połówkę :blink:

Kika dobrej podróży do mamy. Chyba wstałyśmy o podobnej godzinie :) wypoczywaj i zdrowiej.

12 lata 2 miesiąc temu #444191 przez patrycja85
vernix-to najlepszego z okazji połówki:) ale ten czas leci nie?:)

ja dziś idę na pobranie krwi a potem na zajęcia więc pewnie jak wrócę będę miała duuużo do czytania:)

miłego dnia dziewczyny

12 lata 2 miesiąc temu #444192 przez lenusia7
Witam mamunie i dzidziunie : sie rozpisały ho ho :) Wreszcie wrocilam do swiata zywych , opuchlizna bol zeba i inne w koncu puściły . Trzymam lapki za wszystkie wizyty... A ja umieram z głodu gdyz tabletki tarczycowe bieze sie na czczo i dopiero po godzinie mozna cos zjesc... jeszcze sie nie przyzwyczailam na ogol otworzylam oczy pierwsze co umylam sie i lodówa :))) Milego dnia gwiazdy :P

12 lata 2 miesiąc temu #444212 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

O dziwo nawet sie wyspałam, bo w nocy już tak nie bolało. Spałam pod 2 kołdrami żeby sie wygrzać. Budziłam się tylko jak się włączał piec gazowy i jak robiłam wyprawy siusiu. Teraz mnie jeszcze boli jak wstaję lub jak chodzę i to jest taki ból podobny do kolki. Dziwne.
Ale za to rozkłada mnie choroba. Boli mnie mocno gardło i zatoki i pojawił się katar. Przydałby sie miodzik i cytryna ale niestety nie mam w domu :dry: w sobotę zaciągne męża na zakupy.

jeszcze 9 godzin i wizyta...juz nie mogę się doczekać

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #444224 przez Gosia27
Andzia_zgkuruj się kochana:* i przede wszystkim co z tym brzuszkiem, mnie teraz też częstą boli, kłuje i ciągnie po tej nie udanej biopsji i udanej amniopunkcji :dry:
Koticzz tego co sama zaobserwowałam, jestem położną, lekarze zakładają pesar, to mocną go nawilżają kremem znieczulająco-chłodzącym Lignocainą w żelu, chwila moment i już po. Także Tobie też szybkiego zakładania i przede wszystkim bezbolesnego.
Kikaszybkiej i przyjemnej podróży do mamy

A ja już wczoraj nie zaglądałam na forum, i oczywiście na trzaskałyście postów. Zaczęłyście temat z wkładami do rożków i materacyków...11 lat temu mooi rodzice mieli dla małego rożek z kokosem i materacyk pół na pół (kokos-gryka) i muszę przyznać że mały spał dobrze :)

Myśmy w końcu z mężem spędzili popołudnie tak jak kiedyś, od ślubu nie było na to czasu po ciągle w rozjazdach. Byliśmy wczoraj w Karpaczu, zjedliśmy obiadek a potem pierwszy raz wybraliśmy się na basen do Gołębiewskiego. Wymoczyłam się, poleniuchowałam w jacuzzi i przede wszystkim zdrowo pooddychałam w grocie solnej. A na sam koniec poszliśmy na deser i zamówiłam sobie szarlotkę na ciepło z lodami <mniam> :P jaka szczęśliwa byłam.
A dziś mam w planie podlecieć do gina od prenatalki, żeby mi polecił dobrego kardiologa płodu choć wyszukałam mnóswto informacji. koniecznie muszę je skonsultować z nim.

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty. Miłego dnia kochane

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444240 przez andzia_zg
Gosia27 fajnie,że tak miło spędziłaś dzień.Potrzebna Ci była taka odskocznia. W końcu miałaś mozliwość spędzenia dnia z mężem,bez stresów i w relaksie.
Mogłaś tylko nie siedzieć w jacuzzi, bo tam jest cały czas dość wysoka temperatura i mówią,że jacuzzi niewskazane, ale mam nadzieję,że choć troche sie odprężyłaś.

Ciekawe co mi dziś lekarka powie na te moje bóle.A do wizyty jeszcze tyle czasu. chyba jajo zniosę do tej 18:00 Muszę sobie wymyślic jakies zajęcie.

A tak z innej beczki mam pare pytań:

1. Lepszy jest krem czy balsam na rozstępy? Bo w tych dzieciowych gazetach reklamują balsam Palmers'a i zastanawiam sie czy sobie go nie kupić. Teraz używam krem na rozstępy z Ziajki,ale czytalam, że co jakis czas trzeba krem zmienic, bo skora sie przyzwyczaja.
2. Zastanawiam się mniej więcej od którego miesiaca dziecko nosi ciuszki np 62?Te chyba szybko no nie? w którym miesiacu wklada sie juz rozmiar 68 a w ktorym 72? Bo chce sobie zrobic liste ciuszkow,które musze kupić i jakbym tak mnie wiecej wiedziala,w którym miesiacu dziecko nosi juz 68 i 72 to bym sobie rozplanowala ile czego musze kupic i czy z dlugim czy z krotkim rękawem.
3.Przeglądam spioszki i pajacyki.Chyba do snu dziecko śpi w kaftaniku i spioszkach...? a pajacyk? wklada sie na noc czy w dzien? Sorki dziewczyny za takie pytania ale nie wiem :dry:
Śpioszki są bez rekawków i z rekawami ale nie maja stópek,pajacyk ma rekawy i ma stópki - to jest roznica miedzy nimi... moze to głupie ale nie wiem co sie kiedy zakłada maluszkowi.
4. Przeważnie spioszki sa w zestawie z czapeczką.Dziecko spi w czapeczce? czy tylko czapeczke wklada sie po kapaniu a na noc sie ją ściąga?
5. Nasze dzieci urodzą sie w marcu. Zastanawiam się jak ubierac maleństwo na noc a jak w dzień. Bo np nie wiem czy dziecko moze byc w spiochach czy w pajacyku w dzien. Ja mam chlodne mieszkanie i zastanawiam sie jak ubierac maluszka w dzien. Czy moge zalozyc pajacyka (czy on tylko na noc) czy mam zakladac body+spedenki i jakis kaftanik na body. Doradźcie.
6. Czy pod pajacyka wkłada sie body?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #444250 przez Gosia27
Gosia27 fajnie,że tak miło spędziłaś dzień.Potrzebna Ci była taka odskocznia. W końcu miałaś mozliwość spędzenia dnia z mężem,bez stresów i w relaksie.
Mogłaś tylko nie siedzieć w jacuzzi, bo tam jest cały czas dość wysoka temperatura i mówią,że jacuzzi niewskazane, ale mam nadzieję,że choć troche sie odprężyłaś.

Andzia_zg ja specjalnie się wpakowałam się to tego jacuzzi bo od roku walczę z rwą kulszową i od paru dni się dosyć mocno nasilała a dziś jak nowo narodzona. I dziś
nie czuję lewego pośladka, a tak to ani leżeć na nim ani siedzieć itd...

CO do ciuszków, to 62 chyba na początku się nosi, a 72 to już tak 3-4miesiąc. Wszystko zlaeży jaki maluszek duży. A co do kremów na rozstępy mnie Pani w aptece poleciła oliwę z oliwek powiedziała że nie ma lepszego sposoby na rozstępy w ciąży. sama testowała na sobie!

12 lata 2 miesiąc temu #444313 przez sylwka727
Ja tylko na chwilkę trzymajcie kciuki bo mam dziś wizytę i zobaczymy czy cór się w synka czasami nie zmieniła :silly:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #444329 przez lenusia7
hehe Sylwka trzymam łapki .... koniecznie daj znac kochana czy nic sie nie zmieniolo....buzka

12 lata 2 miesiąc temu #444330 przez andzia_zg
Sylwka727 trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #444363 przez aksa
witam:)

andzia dobry zestaw pytań :laugh: też poczekam na odpowiedzi ;p

sylwka trzymam kciuki za Was!!

ja wczoraj miałam taka fajna energię odgruzowałam mieszkanie wymyłam podłogi ogólnie czyściutko mam że hej :laugh:

a teeraz ide robić pranie :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka