- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja zaraz spadam spać , gardło dalej boli , drapie , nic te leki nie pomagają
jutro przed 6 pobudka
trzymajcie się
miłej nocki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja dziś już padam. obejrze na dobre i na złe i spać
powodzenia jutro na wizytach:)
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój małż wyjeżdza w sobotę na tydzień zanudze się bez niego;/nie lubię jak wyjeżdża
ja dziś na obiad zrobiłam jarzynową jeszcze na jutro będzie to mam z głowy, ale na zupkę poszłam do mamy bo zrobiła kapuśniak ale taaaki pychaaa
słodkich snów mamusie i dzidziusie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja dzidzia nie dała mi dziś pospać, przerzucałam się z boku na bok już o 4. Wstałam po 5., jem musli z mlekiem i piszę do Was:)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty: Ani Czajki, Andzi. Kto jeszcze zobaczy swoje maleństwo?
Dobrego dnia, dla mnie już jest, bo mój synek zaczyna dzisiaj 20. tydzień, połówkę
Kika dobrej podróży do mamy. Chyba wstałyśmy o podobnej godzinie wypoczywaj i zdrowiej.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja dziś idę na pobranie krwi a potem na zajęcia więc pewnie jak wrócę będę miała duuużo do czytania:)
miłego dnia dziewczyny
- lenusia7
- Gość
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
O dziwo nawet sie wyspałam, bo w nocy już tak nie bolało. Spałam pod 2 kołdrami żeby sie wygrzać. Budziłam się tylko jak się włączał piec gazowy i jak robiłam wyprawy siusiu. Teraz mnie jeszcze boli jak wstaję lub jak chodzę i to jest taki ból podobny do kolki. Dziwne.
Ale za to rozkłada mnie choroba. Boli mnie mocno gardło i zatoki i pojawił się katar. Przydałby sie miodzik i cytryna ale niestety nie mam w domu w sobotę zaciągne męża na zakupy.
jeszcze 9 godzin i wizyta...juz nie mogę się doczekać
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Koticzz tego co sama zaobserwowałam, jestem położną, lekarze zakładają pesar, to mocną go nawilżają kremem znieczulająco-chłodzącym Lignocainą w żelu, chwila moment i już po. Także Tobie też szybkiego zakładania i przede wszystkim bezbolesnego.
Kikaszybkiej i przyjemnej podróży do mamy
A ja już wczoraj nie zaglądałam na forum, i oczywiście na trzaskałyście postów. Zaczęłyście temat z wkładami do rożków i materacyków...11 lat temu mooi rodzice mieli dla małego rożek z kokosem i materacyk pół na pół (kokos-gryka) i muszę przyznać że mały spał dobrze
Myśmy w końcu z mężem spędzili popołudnie tak jak kiedyś, od ślubu nie było na to czasu po ciągle w rozjazdach. Byliśmy wczoraj w Karpaczu, zjedliśmy obiadek a potem pierwszy raz wybraliśmy się na basen do Gołębiewskiego. Wymoczyłam się, poleniuchowałam w jacuzzi i przede wszystkim zdrowo pooddychałam w grocie solnej. A na sam koniec poszliśmy na deser i zamówiłam sobie szarlotkę na ciepło z lodami <mniam> jaka szczęśliwa byłam.
A dziś mam w planie podlecieć do gina od prenatalki, żeby mi polecił dobrego kardiologa płodu choć wyszukałam mnóswto informacji. koniecznie muszę je skonsultować z nim.
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty. Miłego dnia kochane
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Mogłaś tylko nie siedzieć w jacuzzi, bo tam jest cały czas dość wysoka temperatura i mówią,że jacuzzi niewskazane, ale mam nadzieję,że choć troche sie odprężyłaś.
Ciekawe co mi dziś lekarka powie na te moje bóle.A do wizyty jeszcze tyle czasu. chyba jajo zniosę do tej 18:00 Muszę sobie wymyślic jakies zajęcie.
A tak z innej beczki mam pare pytań:
1. Lepszy jest krem czy balsam na rozstępy? Bo w tych dzieciowych gazetach reklamują balsam Palmers'a i zastanawiam sie czy sobie go nie kupić. Teraz używam krem na rozstępy z Ziajki,ale czytalam, że co jakis czas trzeba krem zmienic, bo skora sie przyzwyczaja.
2. Zastanawiam się mniej więcej od którego miesiaca dziecko nosi ciuszki np 62?Te chyba szybko no nie? w którym miesiacu wklada sie juz rozmiar 68 a w ktorym 72? Bo chce sobie zrobic liste ciuszkow,które musze kupić i jakbym tak mnie wiecej wiedziala,w którym miesiacu dziecko nosi juz 68 i 72 to bym sobie rozplanowala ile czego musze kupic i czy z dlugim czy z krotkim rękawem.
3.Przeglądam spioszki i pajacyki.Chyba do snu dziecko śpi w kaftaniku i spioszkach...? a pajacyk? wklada sie na noc czy w dzien? Sorki dziewczyny za takie pytania ale nie wiem
Śpioszki są bez rekawków i z rekawami ale nie maja stópek,pajacyk ma rekawy i ma stópki - to jest roznica miedzy nimi... moze to głupie ale nie wiem co sie kiedy zakłada maluszkowi.
4. Przeważnie spioszki sa w zestawie z czapeczką.Dziecko spi w czapeczce? czy tylko czapeczke wklada sie po kapaniu a na noc sie ją ściąga?
5. Nasze dzieci urodzą sie w marcu. Zastanawiam się jak ubierac maleństwo na noc a jak w dzień. Bo np nie wiem czy dziecko moze byc w spiochach czy w pajacyku w dzien. Ja mam chlodne mieszkanie i zastanawiam sie jak ubierac maluszka w dzien. Czy moge zalozyc pajacyka (czy on tylko na noc) czy mam zakladac body+spedenki i jakis kaftanik na body. Doradźcie.
6. Czy pod pajacyka wkłada sie body?
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Mogłaś tylko nie siedzieć w jacuzzi, bo tam jest cały czas dość wysoka temperatura i mówią,że jacuzzi niewskazane, ale mam nadzieję,że choć troche sie odprężyłaś.
Andzia_zg ja specjalnie się wpakowałam się to tego jacuzzi bo od roku walczę z rwą kulszową i od paru dni się dosyć mocno nasilała a dziś jak nowo narodzona. I dziś
nie czuję lewego pośladka, a tak to ani leżeć na nim ani siedzieć itd...
CO do ciuszków, to 62 chyba na początku się nosi, a 72 to już tak 3-4miesiąc. Wszystko zlaeży jaki maluszek duży. A co do kremów na rozstępy mnie Pani w aptece poleciła oliwę z oliwek powiedziała że nie ma lepszego sposoby na rozstępy w ciąży. sama testowała na sobie!
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lenusia7
- Gość
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
andzia dobry zestaw pytań też poczekam na odpowiedzi ;p
sylwka trzymam kciuki za Was!!
ja wczoraj miałam taka fajna energię odgruzowałam mieszkanie wymyłam podłogi ogólnie czyściutko mam że hej
a teeraz ide robić pranie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]