BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443787 przez vernix
Koticz ja nie mam takich doświadczeń, ale osttanio czytam bloga dziewczyny, która jest w ciąży z ...trojaczkami i opisywała, że miała zakładany pessar. Poczytaj, może to Cię uspokoi.

marzenia-cele-wspomnienia.blogspot.com/2012_10_01_archive.html

(We wcześniejszych postach, też o nim wspominała, poczytaj też komentarze z 21.września:)).

Powodzenia, będzie ok! Twój maluszek będzie bezpieczniejszy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #443797 przez patrycja85
vernix-jak już jestem w ciągu naukowym to jakoś idzie:) teraz mam trochę przerwy bo następny egzamin w listopadzie. ale moj mąz wczoraj jak mnie ten brzuch tak bolał to wymyślił ze to pewnie dzidzia się stresuje bo się nie uczymy:) a koleżanki to się smieją że zamiast czytać dziecku do snu bajeczki to moje będzie zasypiało tylko przy kodeksach:)
na wizyte umowilam się na 18.10. jak się nie pokaze co jest między nogami to się pogniewam chyba:))) nie mam przeczuć tylko że my odkąd się znamy to zawsze mówilismy ze będzie ignas. trochę się boję ze jak się okaże ze dziewczynka to jakos tak dziwnie. ale najwazniejsze zeby zdrowe:) co nie zmienia faktu ze chce juz wiedziec:)
zazdroszczę wam że już wiecie i czujecie ruchy!!!

zakupy grudzien styczen-tez tak mysle. chyba najtrudniej to bedzie z wozkiem ewentualnie z fotelikiem do auta. a kiedy macie te warsztaty-bezpieczny maluch? jakoś niebawem chyba?

koticz-niestety albo raczej stety nie znam nikogo.

12 lata 2 miesiąc temu #443813 przez vernix
Patrycja masz rację z czytaniem kodeksów :laugh: a gdy zacznie Ignaś, albo Ignasia ;) mówić, to od razu paragrafami, byle nie z k. rodzinnego :P :woohoo:

Wizyta w przyszłym tygodniu, więc pogadaj z brzuszkiem, żeby maluszek był grzeczny oraz zdradził tajemnicę. Ja przed swoją ciągle "namawiałam" dzidzię, aby pokazała pupcię i tak też się stało w pierwszym ujęciu na usg :side:

Powiem Ci, a raczej napiszę, że od "zawsze" chciałam, aby okazało się, że pierwsze moje dziecko to chłopiec. hmmm... z dziewczynką też na pewno znalazłabym kontakt i bardzo bym ją kochała, ale w moim otoczeniu dzieci to sami chłopcy, a od 9 lat w rodzinie rodzą się sami posiadacze pisiorków :silly: więc instrukcja obsługi jest:)

Co do warsztatów, to niestety nie pojadę z mężem do Torunia, bo jeśli jutro okaże się, iż musi pójść na zwolnienie, to wolnego na 16.10 już nie dostanie, a zdrowie jest ważniejsze.. Pocieszam się tym, że w szkole rodzenia usłyszymy podobne rzeczy.

12 lata 2 miesiąc temu #443842 przez patrycja85
vernix-my zawsze jak rozmawialiśmy o dzieciach to ignaś i ignaś. do tego stopnia że nasze rodziny też czekają na ignasia:) ale rok temu mojemu kuzynowi urodziła się córeczka i jest taka przecudna... wiem że każde dziecko jest fajne itd... ale o tej małej wszyscy zgodnie mówią że takiej fajnej to jeszcze nie było:) i stwierdziliśmy że jakbyśmy mieli mieć córeczkę i miałaby być taka fajna jak ta marysia to może być:) po prostu chcemy już wiedzieć;) spróbuje twojego sposobu i będę namawiać dzidzie przez tydzień:) może ją czymś przekupię:)
pewnie że zdrowie najważniejsze-warsztaty fajne ale bez przesady:)

wstawiłam leczo ale się tak zmachałam że szok:)

andzia daj znac jak brzuch.

12 lata 2 miesiąc temu #443856 przez Lafi
hej mamusie, net mi coś świruje, ale nadrukowałyście tego.
przzyjechałam z miasta więc trza coś wszamać:)

a z tymi przeziębieniami to masakra, idzie siędo sklepu co z każdej strony ktoś
kicha,

12 lata 2 miesiąc temu #443861 przez sylwka727
Ja tylko wpadam na chwilę bo mnie kręgosłup boli bo chwile dziś postałam bo robiłam ogórkową mniam palce lizać kwasiorek :lol: czyli to co lubię i dla odmiany upiekłam rogaliki z czekoladą pycha :lol: no i właśnie dlatego mnie boli :dry: idę leżeć :silly:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443877 przez vernix
Sylwka narobiłaś mi ochoty na rogaliki! niegrzeczna jesteś :silly: :woohoo: :side:

Patrycja odpocznij po wysiłku, dzisiaj byłam zdumiona tym, jak bardzo można zmęczyć się myjąc talerze, tragedia :P

Andzia pozdrów brzuszek od cioć forumowych, niech nie fiksuje :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #443882 przez kika1985
sylwia uwielbiam ogorkowa pychą ;)

andzia widzisz wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;)

mnie od obiadu tak kopie i się wierci że nawet mąż poczuł ruchy ;)

teraz też mi brzuch wypycha z lewej strony i już czuje ją około 2-3 cm poniżej pępka

jutro jadę do mamy z dominikiem bo też chce do babci ;) autobus mamy 6:40 i jedzie o zgrozo 4 godziny :/
ale zawsze można pospać ;)

12 lata 2 miesiąc temu #443898 przez andzia_zg
Brzusio jeszcze boli,ale na szczęście troche słabej. Jak wstaję to boli mocniej.
Ale jak na złość zaczyna mnie boleć gardło :angry: A mam tylko w domu sok malinowy i herbatke lipowa na rozgrzanie. Nie mam nawet cytryny ble :dry: ale moze jak sie wygrzeje w nocy to mi przejdzie. Dzis sie syzbko klade do lozeczka. Jeszcze z godzinka,ciepla kapiel i pod kołderke.

Siedze tak sama i zaraz z nudów zniose jajo. Już nie wiem co ze sobą zrobić. Czytam gazetki dzieciowe. Całe szczęście,że maluszek zaczął sie ruszać i co jakis czas mnie szmernie leciutko.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #443905 przez Lafi
www.happymum.pl/sklep3/index.php?grupa=plaszcze_kurtki przzypadkiem to nie były te ciuchy z pytania na śniadanie?

andzia odpoczywaj.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443912 przez koticz
vernix dziękuję Ci bardzo kochana:)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #443913 przez vernix
Lafi kurtki świetne, ale jak dla mnie trochę za drogie, zważywszy, że miałaby być na 4 miesiące.

Koticz nie ma sprawy, oby choć trochę Ci te opisy pomogły. Napisz, gdy będzie już po wszystkim jak się czujesz.

12 lata 2 miesiąc temu #443921 przez Lafi
ciuchy super, różne tam są ale ceny troszke za wysokie:) ale oglądnąć zawsze można.

12 lata 2 miesiąc temu #443923 przez koticz
W ogóle zapomniałam Wam powiedzieć co mi się sniło:)
Byliśmy z mężem w jakimś samoobsługowym sklepie.Było już bardzo ciepło bo nasze dziecko było w foteliku samochodowym w samym body i tylko skarpetki miało,a tak to nóżki gołe i zrobiło taką kupe,że bokiem z pieluchy wypłynęła aż do kolana.I w zasadzie tyle nic wiecej,taki jakiś krótki sen.Co ciekawe we śnie mieliśmy syna.Mąż się smiał jak mu powiedziałam,twierdzi,że wszystko się może zdarzyć i syn i kupka po kolana,wszystko przed nami:)
I tak sie zaczęłam zastanawiać,czemu akurat śnił mi się chłopiec skoro wiem,że będzie dziewczynka..

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #443932 przez katarzyna1702
Koticz moje sny tłumaczy się na odwrót i czasem się sprawdzają ;) wiec będzie grzeczna dziewczynka która rodzicom nie zrobi takiej kupy dużej w sklepie ;p

Moje sny przechodzą same siebie od mysz porodu u mnie w brodziku po atak szczura na moją rękę. Ale te hormony szaleją i wpływają na wyobraźnie.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka