BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #452488 przez mamcia2013
Andzia wiem że jak idzie się na dwór to dziecku ubiera się warstwę więcej niż my mamy, a w domu to ja myślę że jak włączy Ci się instynkt to sama będziesz wiedziała w co i jak ubrać Wojtusia. A na razie rób swoje i po swojemu :) rad możesz posłuchać ale sama decyduj.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #452490 przez mamcia2013
Ela a co bliźniaków to u mojej mamy pracuje taka laska co w listopadzie rodzi i też ma ogromny brzuch, a dopiero niedawno się okazało że będzie miała bliźniaki. Więc wszystko się w życiu może zdarzyć :)

Ja mam cichą nadzieję że u mnie taka akcja nie wyjdzie :P

12 lata 2 miesiąc temu #452502 przez sylwka727
Co do bliźniaków to ja też dość późno się w pierwszej ciąży dowiedziałam bo dopiero pod koniec 4 misiąca.

Andzia mamą się nie przejmuj bo ona chce jak najlepiej i pewnie nie wie że ciebie to denerwuje ale zobaczysz jak urodzisz to instynkt zrobi swoje i będziesz wiedziała co i jak poza tym jak dziecko będzie miało chłodny kark tzn że mu zimno a nie po rączkach się patrzy jak to starsze pokolenia nam zawsze mówiły bo dziecko ma często zimne ręce i łatwo w ten sposób przegrzać dzieciaczka

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #452524 przez kika1985
andzia nie przejujm się mama, sama będziesz najlepiej wiedziała jak Wojtusia ubrać, jak tylko się urodzi bedziesz go obserwować i zrobisz najlepiej dla niego

Ela faktycznie piersi to masz duuuuuuuuuuuuuże :P

12 lata 2 miesiąc temu #452527 przez xxElaElaEeexx
Nawet jak będą bliźniaki to będę się bardzo cieszyć wiem ,że więcej opieki im trzeba poświęcić ,więcej wydatków itd. ale bliźniaki są takie słodkie :laugh:
Tylko ,że w mojej rodzinie ani rodzinie partnera bliźniaków nie było.

12 lata 2 miesiąc temu #452530 przez mamcia2013
Ela mój Tomek też mówi że fajnie jest mieć bliźniaki :) ale ja nie wiem czy dałabym radę od razu z dwójką dzieci. :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452532 przez vernix
Hej Kobietki!

U mnie też dzisiaj sennie. Zdążyłam od 11. zaliczył półtoragodzinną drzemkę. Coś mnie znowu łamie :( Zjadłam końską dawkę wit. C w postaci: grejpfruta, jabłka, potem chleba z cebulą+czosnkiem i wędliną, a teraz popijam gorącą wodę z cytryną. Mam nadzieję, że znowu mnie rozłoży na ponad tydzień!

Sylwka Ty to masz sny! mnie też na początku ciąży śniły się lesbijki, ale w czasie "akcji", którą oglądali na tv mój brat z mężem, a ja z kolei podglądałam ich spod kołdry i to mnie jarało :woohoo:

Teraz to mam tylko koszmary: śnią się jakieś wąwozy, przepaście, hitlerowcy, to, ze maż mnie zostawia itd :silly:

Kika przepyszne menu. Też coś muszę wykombinować na niedzielę, bo moja ukochana teściowa ma urodziny. Chyba użyczę sobie od Ciebie przepisu na sałatkę z arbuzem, aż ślinka mi cieknie na samą myśl!

Andzia zrobisz tak jak będziesz chciała. Ja wczoraj cały dzień myślałam nad tym, jak nie dać się zmanipulować po porodzie wszystkimi złotymi radami od teściowej, mamy itd. Wiadomo, że te osoby chcą jak najlepiej, ale trzeba mieć do nich cierpliwość i jak coś to po prostu podziękować, gdy będzie tych podpowiedzi za dużo.
Myślałam, analizowałam, bo moja teściowa wczoraj doprowadziła mnie to łez. Kolejny raz zaczęła wyliczać ile to wydajemy na wizyty prywatne u gina,a ile za to mogłoby mieć później nasze dziecko.
Masakra! Powiedziałam, że teraz te pieniądze dają nam względny spokój, bo badania są dokładne i długie, ale krew mnie zalewa od tych komentarzy. Postanowiłam mieć to w d...(choć łatwo nie będzie) i gdy ona coś takiego klepie, to myślę o Heniusiu :laugh: i się wyłączam.

A instynkt na serio będzie nam dużo podpowiadał.Damy radę wszystkie!

12 lata 2 miesiąc temu #452533 przez sylwka727
U nas w rodzinie dużo bliźniaków i u emka też taki przykład moja mama jest z bliźniaków a i mój teść też z bliźniaków :lol: kumulacja totalna.

No dobra ja na razie spadam obiadek robic dziś "kartkówka" :lol:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #452537 przez mamcia2013
Sylwka same bliźniaki w rodzince :P

12 lata 2 miesiąc temu #452540 przez vernix
xxElaElaEeexx napisał:

Nawet jak będą bliźniaki to będę się bardzo cieszyć wiem ,że więcej opieki im trzeba poświęcić ,więcej wydatków itd. ale bliźniaki są takie słodkie :laugh:
Tylko ,że w mojej rodzinie ani rodzinie partnera bliźniaków nie było.

[/i]

Mój mężol bardzo chciał mieć bliźniaki.A u nas to dopiero było/jest prawdopodobieństwo. U mojego taty bracia to bliźniacy, a u teścia była 2x parka. Razem: 6 chłopców :P

Może kolejnym razem się uda, strzelić hattricka :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #452542 przez patrycja85
e tam bliżniaki:) zobaczcie jakie czworaczki mogą być cudne-tylko koniecznie włączcie głos;)))

chyba wam już to kiedyś wklejałam ale co tam:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452544 przez sylwka727
Vernix mi się właśnie raz śniło że mąż ma inną zdradza mnie i pisze z nią eme-y rano jak się obudziłam to chciałam od razu sprawdzić w jego telefonie czy to aby nie był sen i nie było pytam męża gdzie ma telefon a on że na polu w samochodzie został i wtedy zaczęłam spekulacje że jak zostawia telefon to ma coś do ukrycia i zaczęłam się złościć mimo iż wiem że nie zrobiłby mi czegoś takiego ale te hormony w ciąży i moje ciążowe niskie poczucie własnej wartości dają o sobie znać... :dry:

Mamcia nom a poza tym jeszcze od dziadka strony były bliźniaki z prababcia też maiła bliźniaki jeszcze 2 ciotki męża bliźniaki miały i... no już więcej nie kojaże ale kto wie kto wie może jeszcze jakaś dalsza rodzina :blink:

Patrycja
świetne :lol:

No dobra dobra wyłączam i idę robić :side:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452558 przez kika1985
z bliźniakami to i u nas jest też fajna sprawa

moja babcia od strony mamy była bliźniaczka, sama urodziła też bliźniaki no ale niestety zmarły, no i moja mama też urodziła nas (mnie i siostrę) :) i to wszystko same babki :P

więc może mi, siostrze lub baratu się kiedyś coś trafi:)

vernix nie przejmuj sie teściowa to nie jej sprawa za co i gdzie placicie, moja jak się wtrąca to jej mówię że to nasza sprawa i tyle

sylwka a co to jest kartkówka na obiad???

12 lata 2 miesiąc temu #452561 przez mamcia2013
Oj Sylwka to niezła rodzinka, żeście się dobrali z mężem :) ;)

Dziewczynki ja też uciekam.
Na 18 mam wizytę to jak możecie trzymajcie kciukasy. Odezwę się po wizycie, tzn wieczorem.
Miłego dzionka laski :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #452564 przez kika1985
a ja zmądrzałam i wychodzę wcześniej z pracy, skoro mi kierowniczka powiedziała już nie pierwszy raz ze lepiej żebym przychodziła chociaż na trochę niż wcale to będę z tego korzystać ile wlezie:P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka