- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lenusia7
- Gość
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja zapinam pasy,czasem mnie uwierają i wtedy ja naciągam,ale zawsze mam zapięte.
Ja mam wizytę dopiero 12.11 i w zasadzie mnie to cieszy,bo skoro gin nie chce nas częściej widywać to znaczy,że wszystko jest dobrze:)
Zapisałam się do szkoły rodzenia,zaczynam 3stycznia i na pierwszą lekcję mam przyjść sama,bez męża.
My dziś nie mieliśmy pomysłu na obiad więc wprosiliśmy się do teściowej:) potem poszliśmy na działkę,mój mężul ścinał suche chaberdzie z drzew a ja z teściową i męża babcią grabiłyśmy liście.Wieczorkiem idziemy na imprezkę do znajomych bo akurat faceci nie pracują jutro.Pewno wrócę z reklamówką ciuszków po ich synku:)
Odetkał mi się drugi cyc.Teraz wieczorami cieknie mi z obu i rano mam już dwie plamki:) dobrze,że w ciągu dnia mam jeszcze spokój.
Jeśli chodzi o alko to ja też całkowicie odstawiłam i puki będę karmić też napewno się nie napiję.Ciężej mi z papierosami idzie,na początku ciąży nie miałam problemu z rzuceniem,ale potem jak już przestałam codzień wymiotować do znowu zaczęło mnie bardzo ciągnąć no i od casu do czasu sobie macha pociągłam,aż ostatnio wyczytałam,że dziecko po porodzie może odczówać "głód nikotynowy" i to mnie zmroziło.Od tamtej pory walczę z tym dzielnie i "zajadam"chęć palenia:)
Miłego dnia!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Czuje się jak zwyrodniala matka, to na pewno,przez te 2 drinki moje dzieciątko ma wadę serduszka i żołądek po prawej stronie...
Gosia27 nie mów tak. To nie Twoja wina, że maluszek ma wade serca.Ile kobiet pije i pali cała ciążę i rodza zdrowe dzieci... od 2 drinków się nic nie stało.Poprostu tak miało być. Nie możesz się obwiniać. Ale musisz teraz dbać o siebie i robic wszystko dla maleństwa,by było szczęśliwe i dobrze się rozwijało. Od teraz postanów sobie: zero picia,zdrowe odżywianie,dużo snu, odpoczynek i spokój,a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja pasy zapinam, na razie mi nie przeszkadzają, gorzej jest jak jade po mega dziurach, to aż czuję tam w środku jak mi się wszystko trzęsie ;/bardzo nieprzyjemne małemu na pewno też się nie podoba taka jazda;/
Gosia tak to nie mów dwa drinki na pewno Wam nie zaszkodziły, wiadomo, że temat alkoholu w czasie ciąży zawsze będzie wzbudzał emocje, moja kuzynka jest też marcówką nie widujemy się bo mieszka a Anglii ale wiem, że ona np napije się piwa z sokiem albo lampkę wina, także podejścia do tego tematu są różne
koticz ojj w pełni Cię za to rozumiem jeśli chodzi o fajki, mam takie dni,że aż ''mi ślinka leci'' na myśl o papierosie, to już5mc jak nie pale i myślałam, że będzie po bólu a tu lipa jarać się chce momentami;/ ale trzymam się i nie palę,po urodzeniu nie chce wracać do tego bo wiem,jakie to świństwo..
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika Andzia to 8 będziemy razem przeżywać wizyty nasze
Andzia ale z ciebie laska
Co do tych detektorów to też bym chciała kupić ale teraz to sama nie wiem do końca bo na lutówkach też właśnie ten temat był na tapecie ostatnio i dziewczyna podała linka do artukułu w którym był właśnie negowany zakup tego do domu bo np kobieta w 38tc przestała czuc dzieciaczka w piatek ale tym detektorem "wyłapała" tętno i pojechała dopiero w poniedziałek do szpitala i okazało się że dzidziuś nie żyje a ona słyszała albo swoje tętno albo przepływ krwi przez pępowinę...(Ps nie chcę was straszyć)
Ela właśnie pasy też miałam dylemat ale w pytaniu na śniadanie ostatnio rozwiali moje wątpliwości bo był ten temat i tam mówili że w kodeksie jest przepis że nie musimy zapinać pasów ale "kobieta ciężarna podlega takim samym prawom fizyki jak inni" więc powinna się zapinać bo w razie stłuczki (odpukać) jest to dla niej i dla dziecka bezpieczniejsze ale pasy nie powinny być na brzuszku tylko na miednicy pod brzuszkiem. Ale prawdę mówiąc czasem nie zapinam jak mnie np brzuszek boli
Gosia nie obwiniaj się ja też w pierwszej ciąży czasami wypiłam lampkę wina a jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciaży to dużo piłam i paliłam ograniczyłam jak się dowiedziałam ale całkiem rzuciłam dopiero w 3 mc obwiniałam się bardzo po śmierci chłopców ale mąż mi tłumaczył że to nie moja wina ale dopiero niedawno zaczęłam wierzyć że to nie moja wina
A jeśli chodzi o naszych "kawalerów" to znam to z własnej "autopsji" bo mój mąż też poszedł zapytać się o coś do swojego brata i jego teścia(mieszkają od nas jakieś 300,400m) i bardzo go uraziło to że powiedziałam mu że ma pół godziny i przez to ze swoim braciszkiem i kuzynem zrobili sobie na budowie brata imprezę i dzwoniłam do niego po kilku godzinach to powiedział że zaraz przyjdzie czekałam znów 2 godziny i nic nie odbiera nie odpisuje (jak się potem okazało nie chciał wyjść na pantofla wszystko przez jego głupiego "wyzwolonego" braciszka do którego żona co chwilę dzwoni jak go nie ma) i płakałam przez tego buca okropnie ale sobie pomyślałam ja Ci pokaże, wsiadłam o 12 w nocy do samochodu i pojechałam rozwalić imprezkę a po powrocie do domu zrobiłam wykład płakałam wzbudzałam poczucie winy i powiedziałam że jak nei będzie odbierał to tak będę robić i lepiej żeby był, w tym miejscu w którym miał być mam nadzieję że dotarło bo jeszcze nie zdarzyło się coś takiego
- lenusia7
- Gość
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
co do tego picia-ja zaczęłam ten temat to ja go zamknę i nie wracajmy więcej do tego bo same się nakręcamy. jeżeli którejs z was tak jak mi zdarzyło się wypić zanim dowiedziałyśmy się o ciąży to nic już nie możemy z tym zrobić. czasu nie wrócimy. pozostaje mieć nadzieję że to nie zaszkodziło. zresztą i depeche i kika potwierdziły ze im w pierwszej ciąży też sie zdarzyło a dzieci są zdrowe więc miejmy nadzieję że u nas też tak będzie. nie rozstrząsajmy tego już bo tylko się nakręcamy niepotrzebnie;)
jestem za zapinaniem pasów bo tak jak napisała sylwka podlegamy prawom fizyki:)
wizytę mam we środę trochę się już denerwuję ale mam nadzieję że się dowiem kto wynajął sobie mój brzuch na te 9 miesięcy:) powiem wam że tak jak zawsze chciałam Ignasia to teraz jakoś myślę o dziewczynce:) hormony:) oby wszystko było ok...
28 listopada premiera kolejnej części książki Zawitkowskiego:)
życzę miłego wieczoru
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
ps. Dziś nas zaatakowały w lesie biedronki! nie mogłyśmy się ich pozbyć.. są naprawdę przebiegłe, nawet rowery nam obsiadły..
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Jestem w szoku ale to naprawdę miły prezent.
Przed chwilą byliśmy też na spacerze w lesie .Jak jest pięknie,tyle kolorowych liści spada na ziemie .