BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #451301 przez xxElaElaEeexx
Sylwia Ja też już kilka razy w ciąży miałam takie zatrucie ,a też jadłam świeże produkty .Nie wiem od czego to zależy może dzidziusiowi nie spasowało :) Nie martw się bólem wszystko jest do przeżycia a jak dziecko zobaczysz to nawet i o bólu zapomnisz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451326 przez sylwia2
troche miałam cykora dbyby to był ból pod pępkiem juz bym chyba na IP. tak tez miałam wrażenie ze te skurcze to uderzenia małego w mój żołądek, bo na leżąco był straszny a na siedząco powoli przechodziło.Jak tez tak miałas to chyba nie mam sie co martwić na szczescie to chwilowe a nie cały dzien czy dłużej,dzieki :)

12 lata 2 miesiąc temu #451422 przez Beata 26
Gosia27 napisał:

A wiecie co ja Wam powiem...ja od czasu do czasu wypiję drinka czy trochę piwa z sokiem czy spritem. Drink to z płaskiej łyżeczki jakiegoś trunku, do tego duża ilość coli i nie sądzę że robię w ten sposób krzywdę maluszkowi ;)

Gosiu nie obraz sie, to jest forum i kazdy ma prawo sie wypowiadac - wiec powiem Ci, ze bardzo mnie tym wpisem zdziwilas.. Co jak co, ale na milion procent udowodnione jest, ze alkohol i papierosy sa szkoldliwe dla dziecka, nawet w malych ilosciach. Oczywiscie to Twoja sprawa i Twoje wybory.. Pisze to, bo zawsze bardzo przezywalam Twoja sytuacje i wspieralam Cie w swoich myslach, ateraz sie troche zawiodlam..

12 lata 2 miesiąc temu #451434 przez lenusia7
dzien dobry brzuszki jak tam po weekendzie? u mnie dzis szaro mglisto zimno..nawet sie z łozka nie chcialo wychodzic. milego dnia kobietki

12 lata 2 miesiąc temu #451437 przez lenusia7
Co do alkoholu i innych uzywek stanowczo mowie nie!!! Nawet w najmniejszym stopniu moga zaszkodzic malenstwu moze nie teraz ale w przyszlosci np problemy z nauka . Nie chcialabym sobie pluc w twarz cale zycie i obarczac sie wina ze to byc moze przez moje przyjemnosci bez ktorych da sie funkcjonowac .to tylko 9 miesiecy takze nie przesadzajmy . sama duzo palilam przed ciaza i w trakcie kiedy jeszcze nie wiedzialam ale dla malenstwa zrobie wszystko i odrzucilam z dnia na dzien. i choc bardzo nieraz ciagnie zeby zapalic .... mowie sobie STOP !!!! To moje zdanie i jego sie trzymam

12 lata 2 miesiąc temu #451447 przez kika1985
agnieszka dobrze ze z dizdzią wszystko ok :0

leniusia wygladasz super

12 lata 2 miesiąc temu #451449 przez lenusia7
Dziekuje kikuś :) Ja od rana wymioty ... do tej pory zero dolegliwosci az do dzis chyba dzidzia nie lubi slodkiej bulki z serem :D

12 lata 2 miesiąc temu #451453 przez kika1985
andzia trzymaj się i nie placz więcej kochana buziaki

ela ale historia, ja bym tak sie na tego sasiada wydarła że szok

12 lata 2 miesiąc temu #451457 przez kika1985
chichi piękny brzuszek:p

co do picia w ciąży, ja o poprzedniej ciąży dowiedziałam się dopiero w 8 tygodniu, i wcześniej jak nie domyślałam się nawet ostro imprezowalismy z narzeczony, praktycznie piatek sobota impreza, jak się dowiedziałam od razu rzuciłam palenie alkohol, mialam oczywiście wyrzuty sumienia no ale nic już nie mogłam zrobić, Dominik urodził się zdrowy 10 punktów 4050 kg :p

12 lata 2 miesiąc temu #451464 przez kika1985
agnieszka przytulam cię mocno, faceci są do bani , ale sa nam potrzebni niestety B)

12 lata 2 miesiąc temu #451469 przez kika1985
gosiu moim zdaniem nie powinnaś nawet znikomych ilości alkoholu spożywać , lepiej gdy jest ci źle zjeść kawałek czekolady , ciastko

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451473 przez kika1985
lenisia bidulko, trzymaj sie , ja ma zawsze z rana odruch wymiotny jak myje zęby B) jak juz płucze buzię to mi się niedobrze robi heh nigdy tego nie miałam dopiero w ciazy :)

znowu się rozpisałam i będzie mi ta laska pisała że naruszam regulamin :P

u mnie weekend spokojny, w piatek domowo, w sobotę odwiedziłam koleżankę i poisedziałam do niej do wieczora, a wczoraj u nas była taka mgła od rana przez cały dzień, jak mleko, ale pojechałam do przyjaciółki i jej 3 tygodniowego Filipka, jest słodki, śliczny :) patrzył się tak na mnie ciągle i robił słodkie minki:p

już się nie mogę doczekać swojej dzidzi :)
a koleżanka wygląda cudnie, 3 tygodnie po cc a jest zgrabna, brzuszek już mały super wyglada:)
tak więc nie martwmy się bdzie dobrze:) aby tylko karmić nasze dzieciaczki piersią

12 lata 2 miesiąc temu #451478 przez kika1985
a mam pytanie

czy dziś czy jutro zaczne 20 tydzien ?? sorki ale nie łapię jeszcze tego hehehehe

12 lata 2 miesiąc temu #451496 przez Depeche
Tak, jeżeli masz już zaczęty 19 tydz. mówi się, że jesteś w 20 tyg ciązy ;-).

Co do picia, to w zeszłej ciązy dowiedziałam się, iż alkohol wchłania się w 100%, więc ile wypijemy tyle samo dostanie nasze dziecko. Porażające było dla mnie również to, ile kobiet w ciązy pali papierosy. Szczególnie tego dośwaidczyłam w kiblu szpitalnym , gdy byłam na patologii. Było to dla mnie niezrozumiałe o ty, że sama rzuciłam palenie i wiem , że nie ma nic bardziej motywującego niż ciąża.

Tak wiec jak nam się zdażało wypić na początku ciązy, w jej niewiedzy, to niv sie nie dzieje, dziecko nie jest jeszcze połączone z nami pępowiną i dopiero się zagniezdża, ale potem dajcie spokój.

12 lata 2 miesiąc temu #451497 przez Depeche
andzia_zg napisał:

A odnośnie kombinezonów dziecięcych to na start po urodzeniu mam 2 kombinezony po chrześnicy więc już nie musze kupować, a na jesień/zimę jak już Wojtuś będzie siedział zamiast kombinezonu chcę kupic spiworek do wózka, który potem można wykorzytać na sanki. Tak on wygląda:

Mam taki śpiworek, ale trochę zjeżdża ze spacerówki. Fana sprawa, mam nadzieję, że w tym roku się przyda, bo w zeszłym dziecko bało się śniegu ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka