- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
A wiecie co ja Wam powiem...ja od czasu do czasu wypiję drinka czy trochę piwa z sokiem czy spritem. Drink to z płaskiej łyżeczki jakiegoś trunku, do tego duża ilość coli i nie sądzę że robię w ten sposób krzywdę maluszkowi
Gosiu nie obraz sie, to jest forum i kazdy ma prawo sie wypowiadac - wiec powiem Ci, ze bardzo mnie tym wpisem zdziwilas.. Co jak co, ale na milion procent udowodnione jest, ze alkohol i papierosy sa szkoldliwe dla dziecka, nawet w malych ilosciach. Oczywiscie to Twoja sprawa i Twoje wybory.. Pisze to, bo zawsze bardzo przezywalam Twoja sytuacje i wspieralam Cie w swoich myslach, ateraz sie troche zawiodlam..
- lenusia7
- Gość
- lenusia7
- Gość
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lenusia7
- Gość
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ela ale historia, ja bym tak sie na tego sasiada wydarła że szok
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do picia w ciąży, ja o poprzedniej ciąży dowiedziałam się dopiero w 8 tygodniu, i wcześniej jak nie domyślałam się nawet ostro imprezowalismy z narzeczony, praktycznie piatek sobota impreza, jak się dowiedziałam od razu rzuciłam palenie alkohol, mialam oczywiście wyrzuty sumienia no ale nic już nie mogłam zrobić, Dominik urodził się zdrowy 10 punktów 4050 kg
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
znowu się rozpisałam i będzie mi ta laska pisała że naruszam regulamin
u mnie weekend spokojny, w piatek domowo, w sobotę odwiedziłam koleżankę i poisedziałam do niej do wieczora, a wczoraj u nas była taka mgła od rana przez cały dzień, jak mleko, ale pojechałam do przyjaciółki i jej 3 tygodniowego Filipka, jest słodki, śliczny patrzył się tak na mnie ciągle i robił słodkie minki:p
już się nie mogę doczekać swojej dzidzi
a koleżanka wygląda cudnie, 3 tygodnie po cc a jest zgrabna, brzuszek już mały super wyglada:)
tak więc nie martwmy się bdzie dobrze:) aby tylko karmić nasze dzieciaczki piersią
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do picia, to w zeszłej ciązy dowiedziałam się, iż alkohol wchłania się w 100%, więc ile wypijemy tyle samo dostanie nasze dziecko. Porażające było dla mnie również to, ile kobiet w ciązy pali papierosy. Szczególnie tego dośwaidczyłam w kiblu szpitalnym , gdy byłam na patologii. Było to dla mnie niezrozumiałe o ty, że sama rzuciłam palenie i wiem , że nie ma nic bardziej motywującego niż ciąża.
Tak wiec jak nam się zdażało wypić na początku ciązy, w jej niewiedzy, to niv sie nie dzieje, dziecko nie jest jeszcze połączone z nami pępowiną i dopiero się zagniezdża, ale potem dajcie spokój.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A odnośnie kombinezonów dziecięcych to na start po urodzeniu mam 2 kombinezony po chrześnicy więc już nie musze kupować, a na jesień/zimę jak już Wojtuś będzie siedział zamiast kombinezonu chcę kupic spiworek do wózka, który potem można wykorzytać na sanki. Tak on wygląda:
Mam taki śpiworek, ale trochę zjeżdża ze spacerówki. Fana sprawa, mam nadzieję, że w tym roku się przyda, bo w zeszłym dziecko bało się śniegu