- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Mówisz, ze emulsja do kapieli Emolium lepsza niż np Oilatum czy zwykły płyn do kapieli Nivea baby?
Jak masz jeszcze jakieś ciekawostki to pisz wszystko co wiesz Ja jestem zielona i każda informacja jest dla mnie bardzo cenna.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Andzik zadawaj mi po prostu pytania a ja będę się starała w miarę możliwości Ci pomóc. Jestem też w trakcie przygotowywania się do kursu doradcy laktacyjnego, także w tym kierunku też służę pomocą.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Zastanawiam sie jak to teraz jest z pielegnacją pępuszka.bo dotad stosowało się gaziki jałowe nasączone spirytusem,a w dzieciowych gazetach październikowych pisało,że teraz stosuje sie wodę i mydełko i że to szybciej zasusza tego kikucika.
Czyli jak? W kapieli można zamoczyć pępuszek czy w końcu nie można. Jesli nie mozna, bo w wodzie jest płyn do kapieli to jak myć pepusia. sorki za banalne pytania ale nie wiem.[/quote]
Wiecie, z każdy dzieckiem ( jak i z każdym chłopem hahah) jest inaczej. W sumie można malucha myć tak , aby nie zamoczyć kikuta. Używa się do kąpieli takich gąbek, czy jak ostatnio widziałam w Smyku plastikowych podkładek do kąpieli dla malca ( te ze Smyka fajne, jak córka była mała takich nie było, teraz taką kupię). Dziecko nie jest wtedy zanużone w wodzie, tylko się je obmywa, Te płyny do kąpieli nie są zalecane dla noworodków, ja kąpałam moja w Emolium , mimo, że nie miała żadnego atopowego zapalenia skóry. Te płyn super nawilża, można po nim już nie kremować, ale ma minus, że po nim wszystko jest bardzo śliskie i trzeba uważać z ilością. Przy nim też nie stosuje się żadnych środków myjących - naprawdę go polecam. Przy nim stosowałam oliwkę co drugi dzień i co dzień w miejsca zagięć, pod paszki chyba sudocrem, albo tormentiol, który bardzo ładnie goi odparzoną skórkę, a maluch odparza się dosłownie na momencie ( mój przynajmniej tak miał). Pępka w zasadzie się nie myje, wacikiem z oliwką się przemywa po kąpieli i ten brudek bardzo ładnie wychodzi, oczywiście jak kikut odpdnie.
Pępek smarowałam wacikiem zanużonym w rozcieńczonym spirytusie, nie używałam tych jednorazowych gotowych wacików (wg mnie są nic nie warte), a o mydle nic nie wiedziałam wiec nie stosowałam.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
allegro.pl/emolium-emulsja-do-kapieli-40...eka-i2700463547.html
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Jestem też ciekawa tego, co usłyszę w szkole rodzenia, pytałam też mamę, no ale to rady nieco przestarzałe, bo mydełko bambino i oliwka to podstawa pielęgnacji sprzed 20 lat.Ale mogę się mylić, bo to co najprostsze czasami jest najwłaściwsze. Natomiast teściowa chciała kupić w jakiejś promocji produkty johnson&johnson. Powiedziałam, że na razie nie chcę, bo ponoć najbardziej uczulają. Chyba źle mnie zrozumiała, bo chyba odebrała, że się mądrzę,"bo jak to johnson&johnson uczula??"
Z fajnych wiadomości mam informację z gazetki biedronkowej. Od 29.10 do 07.11 będą za 8, 99 zł rajstopki niemowlęce frotte. W rozmiarach 68/74, 80/86 cm. W niebieskim, różowym, wielokolorowym odcieniu.
A za 40 zł można będzie kupić kombinezon dziecięcy- 62/68, 74/80cm, 86/92cm. W różowym, niebieskim, białym i czerwonym kolorze.
Myślę, że warto zobaczyć i rajstopki i kombinezon (choćby i na późniejszy czas).
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja z góry odrzucam johnosa. robiłam drugie podejscie z tą oliwką i było to samo czyli wysypało mnie;/ przed ciążą używałam i nic nie było a teraz... wiec chyba te kosmetyki już wykreślę z tych do 'spróbowania' na dzidzi;)
a tak z innej beczki-rano jak byliśmy w kościele na naszej ulubionej mszy dla dzieci to przed nami siedziała taka parka z małą dziewczynką i latała przy nas i w koncu jej tata posadził ją mojemu mężowi na kolanach i ten cały się rozczulił mówił mi potem że się wzruszył więc jednak ciąża wpływa też na facetów a nie tylko na nas:)
w ogole miałam przecudowny dzień a dopiero 20:) na hbo zaczyna się właśnie 'kocha, lubi, szanuje" bardzo fajny film-polecam:))))
miłego wieczoru
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
patrycja fajna sytuacja... jak ja bym chciała żeby mój mąż się tak rozczulił... może w końcu dotarłoby do niego parę waznych rzeczy...
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj dziewczyny, dokladnie tak jest, ze nauczycie sie wszystkiego w trakcie. Ja przy pierwszej ciazy chcialam wszystko wyczytac, wiedziec. Igladalam filmy o porodach, czytalam fora i co... sytuacja mnie przerosla. Trzy dni beczalam w szpitalu, dziecka nie chcialo jesc, ja obczytana nie wiedzialam co robic. NIe ma co szalec.
A co do biedronkowych kombinezonikow, to chyba bez sensu teraz kupowac, bo przydadza sie dopiero za kilka miesiecy, na jesien/zime. Dzieciaki roznie rosna, poza tym wazna kwestia to ocieplina. Ja np. w tej kwestii jestem wierna markom Coccodrillo i Wojcik, sa rewelacyjne i cieple i drogie. Ale na taie male dziecko mozna kupic uzywany, ja np. po corce sprzedalam raz prany za 60 zl, wygladal jak nowy. Rajtuzki tak, ale kombinezon jest takim elementem ubrania, ze trzeba miec pewnosc, ze malcowi pupka nie zmarznie.
Dobrej nocy. Dziewczyny, wszystkiego sie nauczycie, poznacie wlasne dzieci i nie czytajcie za wiele , a jeszcze mniej bierzecie do siebie.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja wczoraj na imieninach tak się najadłam szarlotki,sałatki,wędliny,bigosu ,że się ruszać nie mogłam Miłe były słowa rodziny ,bo każdy mi mówił ,że super kwitnąco wyglądam .I oczywiście podziwiali mój brzuszek .Na szczęście nie dotykali
(mnie to krępuje ).
Dziś rano od 8 do 15 męczyłam się na zajęciach praktycznych ,znowu ćwiczyliśmy masaż twarzy, hennę i regulację brwi a także depilację woskiem.Potem przyjechałam do domu zjadłam pyszny obiadek zrobiony przez mojego faceta i zasnęłam.Na szczęście mój kochany mnie obudził i pojechaliśmy na 18 do kościoła.A teraz się nad nim poznęcam i poćwiczę na nim ten masaż twarzy
Tak czytam o waszych mężczyznach i zastanawiam się czy mój po ślubie się nie zmieni.Ale wydaje mi się ,że nie ,bo on nigdy nie chce beze mnie wychodzić a ja bez niego.W sumie to też nie pija on alkoholu jedynie na imieninach czy jakiejś imprezie .Ale po ślubie nie wiadomo co mu odbije
Trochę wkurza mnie to ,że ja już tak strasznie kocham naszego dzidziusia kilka razy dziennie dotykam brzuszek i mówię maluszkowi ,że go kocham ,a mój facet jak raz dziennie mnie pogłaska czy da mu na dobranoc buzi to tyle.Ale myślę ,że jak dziecko się urodzi to bardzo będzie je kochał ,bo ogólnie to strasznie lubi dzieci i ma z nimi bardzo dobry kontakt .Czasem jestem zazdrosna ,że nawet lepszy ode mnie I tak w ogóle to on nawet bardziej chciał dzidziusia ode mnie i kazał mi odstawić pigułki.I się udało ;P
A co do pielęgnacji niemowlaka to ja jako wieczna optymistka niczym się nie przejmuje. Niczego nie umiem ,ale przecież wszystkiego się idzie nauczyć .Dlatego też po ślubie i do porodu zostajemy u mnie w domu ,bo mama chce mi pomóc i mnie nauczyć co i jak .A my w między czasie będziemy sobie robić kuchnię ,pokój dziecka ,salon i łazienkę w domu mojego przyszłego męża,bo tam będziemy mieszkać po ślubie na szczęście całkowicie oddzieleni od moich przyszłych teściów My będziemy mieszkać na piętrze i poddaszu i będziemy mieć całkiem osobne wejście.
Jak na razie dorobiliśmy się sypialni
W tamtym tygodniu przywieźli nam meble ,firaneczkę zawiesiłam i jest pięknie
Jest już gotowe miejsce do płodzenia kolejnych dzieciaczków.
Straszną mam dziś zgagę
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania