- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]katarzyna1702-właśnie nie przechodziłam tej toksoplazmozy. w życiu kota nie dotknęłam:) ale ten mój wynik jest na granicy więc nie panikuję. też mam trochę za słabą hemoglobinę i hematokryt i też wizyta w środę))) to mówisz że buraki? dorzucam wątróbkę
Patrycja znalazłam ciekawostkę dotyczącą wchłaniania żelaza przez organizm.
"Leczenie niedoborów żelaza można pokonać wzbogacając dietę w źródła tego składnika. Najlepszymi dostarczycielami żelaza są podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (szpinak!), groch, owoce, zioła, fasola, orzechy, rodzynki, morele, śliwki. Pamiętaj, że żelazo może wchłonąć się tylko w obecności witaminy C, zadbaj więc o to, by i jej nie zabrakło w twoim codziennym jadłospisie."
Informacji o wit. C nie wiedziałam, jak widać warto.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Spokojnego weekendu,znając Was forum na weekend przycichnie mam nadzieję,że miło spędzicie czas.My idziemy na uro chrześnicy mojego męża,dobrze,że mama kupiła mi dzianinową sukienkę to będę miała w czym wyskoczyć
Spokojnej nocki wszystkim mamom i Maluszkom i tatom też
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja dziś sama. mój mąż był na pogrzebie w poznaniu i wróci w nocy. ale wam życzę miłego piątkowego wieczoru w towarzystwie mężów, chłopaków, partnerów, kochanków?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- lenusia7
- Gość
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Jednak wiem co przeżywasz, bo mój w sierpniu poszedł na jedno piwko, a wrócił nad ranem. Zero kontaktu, telefony wyłączone, albo nie odbierał, bo niby nie miał zasięgu, ale o 4-5 pisał, że mnie kocha i już idzie. Pościeliłam mu łóżku w drugim pokoju, a gdy wytrzeźwiał powiedziałam, że nie mam problemu,z tym żeby wychodził z kumplami, ale chcę spokojnie wiedzieć kiedy orientacyjnie przyjdzie (bo w jakim stanie to zawsze wiem ). Stwierdziłam, że teraz ma dwie osoby na sumieniu i ma czuć się bardziej odpowiedzialnie. Dotarło
Połóż się, pogadaj z Wojtusiem i będzie ok.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Znów przez niego płakałam
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
a ja się jeszcze pochwale-bo właśnie opublikowali nam wyniki z ostatniego pisemnego egz-dostałam 4:) także jeszcze jeden ustny i koniec:) dzięki za kciuki.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Jutro sobota więc życzę Wam miłego weekendu. Mój pewnie będzie płaczliwy
Buziaki dla Was. Dzięki, że jesteście
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Pogadaj z nim.
Nie denerwuj się, wypij ciepłe mleko i zaśnij. Teraz Ty jesteś najważniejsza i Wojtuś.
Patrycja gratuluję! mega zdolna Babko
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
andzia Nie płacz.Będzie dobrze zobaczysz.W sumie ja ostatnio też dużo płaczę jak się tylko zdenerwuję albo wkurzę .Więc Cię doskonale rozumiem.
A ja dziś wybrałam się na spacer z moim Dropsikiem (yorkiem),bo taka piękna była pogoda.
I ledwo przeszłam 300metrów z ogródka sąsiada wybiegł pies i skoczył na mojego małego Dropsa.Więc wzięłam go szybko na ręce.A ten pies dalej do mnie skakał.Sąsiad wybiegł próbował go złapać ,chwycić a on na niego warczał i go gryzł i ciągle skakał do mnie ,bo miałam mojego psa na rękach.Aż w końcu mnie ugryzł w rękę .A sąsiada to całego pogryzł.Sąsiad przeprosił mnie.
Jego pies zawsze jest na łańcuchu przy budzie i urwała mu się obroża ,a bramkę mieli otwartą i akurat miałam pecha ,że wtedy przechodziłam.
Jezu jak się wystraszyłam.Cała się trzęsłam jak przyszłam do domu. Zaraz zdezynfekowałam ranę wodą utlenioną .Tata poszedł zaraz do sąsiada żeby mu pokazał czy pies był szczepiony.Na szczęście był.
Zadzwoniłam do swojego lekarza rodzinnego z pytaniem czy mam jechać na pogotowie z tym albo coś ,ale doktorka powiedziała ,że jak był szczepiony to żebym tylko obserwowała ranę jak będzie się coś dziać to żebym przyjechała a jeśli nie to wszystko będzie dobrze ,bo i tak nie mogą mnie zaszczepić przeciw tężcowi ,bo jestem w ciąży.
Normalnie taki mały pies a tak mnie wystraszył.I jeszcze ugryzł.Ale tak to jest jak psa przez całe życie na łańcuchu trzymią.Sama mam 2 psy jeden mieszka z nami w domu ,bo w końcu york to domowy pies a drugi to zwykły mieszaniec biega sobie zawsze po ogrodzie a śpi w piwnicy żeby było mu ciepło .
Na szczęście z dzidziusiem chyba wszystko dobrze ,bo sobie pływa w brzuszku jak co wieczór.
A to mój Dropsik :