BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #450748 przez andzia_zg
Patrycja85 nie martw sie tym piciem. Wiekszość z nas pewnie była na jakiejś imprezie i piła nie wiedząc jeszcze o ciąży. Ja w ktorejs z gazet czytalam kiedys ze picie szkodzi dopiero po 10-12 tygodniu, bo do tego czasu trwa proces róznicowania komórek.Zatem co gazeta to inna informacja.

xxElaElaEeexx a Ty jak zwykle zabiegana :silly: kiedy Ty usiądziesz i odpoczniesz hihi :silly:
Zazdroszczę ci tego ciacha :lol: mniam... też bym sobie zjadła :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #450749 przez Gosia27
Hej dziewczyny :) cały czas was śledzę, ale z czasem krucho, bo ciągle coś u mamy albo z mamą robimy i tak jak tu jestem od środy to czas leci mi jak szalony.
Andziaa_zg faceci są tacy bo mają jeden chromosom - i czują się jacyś niepełnowartościowi czy coś...od śordy byłam sama u mamy, mój Rafał wczoraj do mnie dojechał ale nie nacieszyłam się nim, bo zrobili sobie z bratem i kuzynem imprezę...dostałam umowę na stałe w pracy,odebrałam dyplom magisterski i przeszło to jak bez echa, bardzo się rozczarowałam.Nie zdązył się zapytać jak się czuję, tylko pojechał z samochodem do mechanika...a potem wołałam go, bo wiecie co,zaobserwowałam, że jak się położę to pod pępkiem czy po bokach wystaje mi maluszek, taka twarda kulka. I się go nie doczekałam.Położyłam się sama spać,łzy mi popłynęły i tyle...najważniejsze że maluzek rośnie, już mam fajny brzusio i wierzę że wszystko z nim ok.

Ela kochana,ale musiałaś się przestraszyć. Ale ważne, że nic gorszego się nie stało. Też bym chciała Yorka, ale R mówi, że na razie pies nam nie jest potrzebny do szczęścia

Chici śliczny domek ma Twój maluszek

Aksa najlepszego!!!

Jestem padnięta dzisiaj, rwa kulszowa się dosyć mocno nasila, jakoś muszę dać radę. Buziaki

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450750 przez andzia_zg
Gosia27 widze,że wiekszość facetów jest taka sama. Nie dostrzegają wartościowych rzeczy i zyją w swoim własnym świecie. Ja też w nocy na mojego czekałam i gdyby wrócił do domu to poczułby na pewno przez rękę jak Wojtuś szaleje, bo przez to że się stresowałam, maleństwo tez to czuło i się mega wierciło.Aż mi brzuch odstawał i mocno było czuć przez rekę jak się rusza. Ale oczywiście kumple i piwo ważniejsi.
Nie przejmuj się.musimy być silne i cieszyć się naszymi maleństwami, bo kto da im tyle miłości jak nie my.
Dobrze, że nie siedzisz w domu sama tylko możesz spędzać czas z mamą.
Gratuluje umowy na stałe i odebrania dyplomu :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #450751 przez chiczi
Gosiu, najważniejsze, że maluszek rośnie :), a faceci,echhh.. już dużo tu o nich napisano ;)

Odnośnie tego picia w ciąży- ja z kolei wyczytałam, że maluszkowi przez pierwsze 2-3 tygodnie od zapłodnienia(czyli tak mniej więcej do przewidywanej miesiączki) nie zaszkodzi alkohol czy leki. Ja sama wcinałam przed spodziewaną @ chyba Coldrex Max Gripp, bo jakieś przeziębienie mnie brało.

12 lata 2 miesiąc temu #450753 przez Gosia27
Andzia_zg jak znowu będziesz za jakiś czas w Jeleniej to daj znac, może uda nam się spotkać ;)

12 lata 2 miesiąc temu #450754 przez andzia_zg
Gosia27 miałam dziś jechac ale że mój mąż zapił to do tej pory odsypia. Obudził sie tylko na obiad i byliśmy chwile na spacerze. Zaraz idzie grać w piłkę więc zaraz wstanie i znów sobie pójdzie i tyle z niego pożytku :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #450758 przez Gosia27
andzia_zg mój skacowany, ale słucha się. Do czasu, bo dziś mają przyjść do Nas goście...i piwo się już chłodzi... :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #450764 przez Depeche
chiczi napisał:

Gosiu, najważniejsze, że maluszek rośnie :), a faceci,echhh.. już dużo tu o nich napisano ;)

Odnośnie tego picia w ciąży- ja z kolei wyczytałam, że maluszkowi przez pierwsze 2-3 tygodnie od zapłodnienia(czyli tak mniej więcej do przewidywanej miesiączki) nie zaszkodzi alkohol czy leki. Ja sama wcinałam przed spodziewaną @ chyba Coldrex Max Gripp, bo jakieś przeziębienie mnie brało.

Nie zaszkodzi, wiem na swoim, w tym czasie byłam na urlopie i duuużo się piło ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #450771 przez Agnieszka86
Kochane mój mąż bez kaca, ale nieobecny - mecz pojechał sędziować zaraz po pracy, wpadł tylko zabrał torbę, pokłóciliśmy się w biegu, że nie ma jego getrów, które ostatnio mu cerowałam :angry: Kurcze zupełnie tak jakbym mu je zabrała i nie wiem co z nimi zrobiła... wrrrrrrrr No a ja z tą całą przeprowadzką zostałam sama :( Już mam dość, nic już nie robię dzisiaj. Najchętniej poszła bym spać! Ale co ja w nocy będę robić? Jak tylko wróci idę się kąpać i mam wszystko w nosie, jutro kolejny samotny dzień, cały, caluteńki do przynajmniej 22 :(

A co do tego picia, to też się martwiłam, bo nasza Zosia została poczęta w czasie euro, no a jak chodziliśmy do utworzonej u znajomych "strefy kibica" to się tak po 2 piwka wypiło:/ Czytałam gdzieś, ale już nie pamiętam gdzie, że w tych pierwszych tygodniach życia dzieciaczka nie ma to na niego wpływu. Tej wersji się trzymajmy :)
Idę coś zjeść i się położyć, w końcu aktywny miałam dzisiaj dzień.

12 lata 2 miesiąc temu #450784 przez andzia_zg
Agnieszka chyba wszystkie nasze dzieciaczki poczęte w euro hihi :lol:

A ja aż się zdziwiłam bo tak dla jaj dałam 1zł za polara dla Wojtusia na allegro i wygrałam aukcje :laugh:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450791 przez vernix
Cześć Dziewczynki!
Taki ładny dzień, a dla mnie jest nie wiedzieć czemu... bardzo senny. Rano posprzątałam trochę, wyprasowałam ciuchy i przed 11. poszłam spać :) Wstałam o 13.20! Masakra jakaś! Potem poszłam po męża do pracy (przecież było tak pięknie) i gdy wróciliśmy znowu się położyłam. Kurde, powtórka z I trymestru, czy co?
Na domiar złego boli mnie uporczywie kręgosłup i mam tak jak niektóre z Was bóle podczas wstawania-takie ciągnięcia i drętwienia lewej strony.Nie wspomnę o swędzeniu skóry na brzuchu i cyckach, które tez dokuczają, rosną.

Gosia gratuluję Ci obrony i otrzymania umowy! super!Maluszek rośnie, daje Ci znać, ze wszystko jest ok i to jest najważniejsze:)

Andzia
licytujesz świetne ciuszki! Bardzo ładne. A mężem się tak nie przejmuj, może tak odreagowuje fakt, ze niebawem nie będzie miała czasu na takie eskapady? Jednak nadal twierdzę, że dał ciała, z tym, że nie powiedział o której wróci. Tutaj zachował się nie fair.
Też kiedyś wyjdź z kumpelą i nic mu nie mów, o której wrócisz.Niech się pomartwi trochę.
Chiczi uroczy brzusio. Też mam podobny, chudziny przed ciążą nie mają co liczyć na jakiegoś ogromnego brzuszolka w trakcie, ale cieszę się z tego, jakiego mam, bo dzisiaj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w autobusie (już nie w sposób wymuszony :laugh: )
Ela smakowitego ciacha życzę, no i zazdroszczę. Też bym sobie zjadła :side:

Dobrego wieczoru Wam życzę, dużo relaksu, uśmiechu i dystansu do mężów. Mój mówił o wspólnie spędzonym, romantycznym, a śpi do góry d... :woohoo: także romantyzm jak się patrzy :P

12 lata 2 miesiąc temu #450809 przez koticz
Też się martwię tym piciem w ciąży.Ja dowiedziałam się dopiero w 9tc,nie miałam już miesiączki i zrobiłam 3testy w ciągu tych 9tyg i wszystkie były negatywne.Brak okresu zwaliłam na jakieś hormonalne zaburzenia i ze dwa razy to ostro poimprezowałam a potem kurcze strach:(

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #450825 przez patrycja85
sorry że was przestraszyłam tym piciem. też się martwię ale tak na chłopski rozum przecież nie jesteśmy jakimiś alkoholiczkami. zresztą nawet alkoholiczki rodzą zdrowe dzieci. moja lekarka od razu jak poszłam potwierdzić ciążę to powiedziała żeby się nie przejmować bo bardzo duzo kobiet jest w takiej sytuacji i rodzą zdrowe dzieci. depeche potwierdziła-jeśli dobrze zrozumiałam-że jej też zdarzyło się wypić w pierwszej ciąży a z dzidzią ok.

vernix-właśnie miałam cie wywoływać. właśnie obejrzeliśmy z mężem ten film BOBASY. super. mój mąż prawie się popłakał ze śmiechu.fajnie pokazali że w różnych warunkach dzieci dorastają tak samo, chociaż niektóre sceny z tej afryki i mongolii to przerażające. jak macie możliwość to obejrzyjcie koniecznie.

nie martwimy się a jutro wszystkie marsz a spacer-to może być ostatni taki ładny weekend!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450832 przez vernix
Patrycja lekarka ma rację. Przecież to sam początek ciąży, gdzie większość kobiet po prostu nie jest świadoma tego, że jest w ciąży. To podział komórkowy, a przecież nie piłyście dzień w dzień, na umór.
Moja ciocia piła przez tydzień kieliszek wódki z pieprzem, bo sądziła, że zatruła się nieświeżym jedzeniem, bo akurat była na wakacjach i łykała jakieś tabletki na niestrawnosć:) Dziecko urodziło się zdrowe.
Poza tym dzieci z syndromem FAS to maluszki alkoholiczek, które piły przez całą ciążę.

Proszę się nie stresować, korzystać z pięknej, polskiej jesieni i bliskości mężów, narzeczonych, partnerów :)

Fajnie, że podobał Wam się film. Jest uroczy! my najbardziej śmialiśmy w się w momencie, w którym japońska dziewczynka nie mogła przekręcić się na dywanie :silly:
Pozytywny obraz dla przyszłych rodziców.

No i ta mongolska koza :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #450845 przez sylwia2
Dziewczyny nie przejmujcie sie piciem bo to tak jak z paleniem, racja ze szkodzi ale to jak sie pije czy pali cała ciaże( chodz znam przypadki palenie przez cała ciaże i rodziły piekne zdrowe dzieci, ale to pewnie pozniej wyjdą jakies braki np, w koncentracji).
A co do meżów czy partnerów to chyba kazdy jest bardzo podobny moj np wogole nie pije alkoholi, jedno piwko czasami wieczorem to juz jest max ale za to wiekszosc czasu spedza w garazu jeszcze poł biedy jak by to było u nas a tu nie jezdzi do rodziców tam spedza czały wolny dzien a do mnie przyjezdza wieczorem,masakra :( ,
Do mojego nie dochodzi ze bedzie ojcem, chyba dopiero jak wezmie małego na rece to zrozumie.
andzia swietne ciuszki, ja nic nie mam jeszcze i nawet nie moge kupic bo moj twierdzi ze jeszcze czas. Wczoraj pojechalismy na zakupy do Lubania i w biedronce kupiłam, kocyk i rozek, ja sie z tego cieszyła a moj po co ci to jeszcze czas, no i po radosci.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka