BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #451498 przez Agnieszka86
Cześć Kobietki :)

Piękna dzisiaj pogoda u mnie... Samopoczucie też dużo lepsze, mąż wrócił wczoraj późno (godzina powrotu nie zależała od niego, bo nie był naszym samochodem, a ta ich impreza odbywała się 2 godziny drogi od domu), ale trzeźwiuteńki.
Chyba to, że w sobotę spał sam, pod kocem na niego zadziałało :angry:
A dzisiaj niech się stara i przeprasza, a nie będzie łatwo.

Ja dzisiaj na nogach od 7, byłam w pracy zawieść zwolnienie, zrobiłam małe zakupy i zaraz moja ekipa sprzątająca (siostry) przyjadą umyć mi okna:) Kłuje mnie dzisiaj prawy jajnik, miewacie tak?

Co do alkoholu, to ja też jestem zdecydowanie przeciwna, ale wiem, że ludzie nie koniecznie są tacy restrykcyjni. Gdzieś około 4 miesiąca teściowa mi nawet mówiła, żebym się napiła piwa, bo mi nie zaszkodzi, ale chyba jak zobaczyła moją reakcję to dotarło do niej, że ja w ciąży NIE PIJE! Moje nastawienie jest takie, po zajęciach na studiach, na których jeden z wykładowców prawie na każdym wykładzie mówił o FAS-ie i strasznie nas przestrzegał przed alkoholem, podawał strony www na ten temat, artykuły... no i faktycznie, czasami kieliszek wina wystarczy, żeby zaszkodzić dzidziusiowi... a czasami i butelka nie zaszkodzi, no ale chyba lepiej dmuchać na zimne.

Życzę Wam miłego dnia, łapcie słońce, bo podobno to końcówka takiej pogody :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451502 przez katarzyna1702
Cześć Dziewczyny ;) u mnie weekend bardzo udany byliśmy w mamy mojej na obiedzie wygadaliśmy się wybawiliśmy z chrześniakami dzieciaki lgną do mojego męża jak szalone fajny widok jak z Nimi szaleje ,przytula, i wygłupia się wiem na pewno że jak Nasze Maleństwo będzie na świecie będzie tak samo ;)Jak on to stwierdził zacałuję Malca ;) a narazie czasem zdarzy mu się przytulic do brzuchala powiedzieć coś itp. ale nie aż tak intensywnie ;)faceci. Wczoraj wieczorkiem Maleństwo tak buszowało w moim brzuszku nie oszukując z godz czułam cały czas ruchy aż serce rośnie jakie to świetne uczucie. Zauważyłam że codziennie są to częstsze i intensywniejsze ruchy.

Hmm.. moje sny są niesamowite dziś miałam np. upojną noc z moim ginekologiem ewidentny brak seksu daje o sobie znać ;) Zapowiedziałam już mężowi żeby dziś coś z tym zrobił bo nie wiem z kim przyjdzie mi dziś we śnie spędzić noc ;p oprócz tej upojnej nocki gin pokazał mi na badaniu pięknego chłopca z długimi włoskami zobaczymy co pokaże w środę ;)

Pogoda u mnie do bani mgła co prawda mniejsza niż wczoraj ale jest wilgotno i zimno obiad mam już zrobiony wiec dziś dzień spędzę pod kocem z książkami które pożyczyła mi koleżanka Zawitkowskiego, fajną książkę Cooka Ciężarówką przez 9 miesięcy, i Czas ogórków kiszonych. Ciekawe tylko czy wyleżę ten cały dzień (wątpię).

Z ciekwostek które zauważyłam to przestały mi rosnąc włochale na nogach ;) ja za depilator a tu nie ma co depilować jakieś pojedyncze włoski. Hmm.. mogłyby tak jeszcze gdzieś przestać rosnąc;p oczywiście nie chodzi mi o głowę ;p A tak to muszę strzelić sobie na środę jakaś ekstra fryzurkę dla tego mojego gina (boga nocnego seksu hehe );) ciekawe jak to będzie w 9 miesiącu ciąży jak już tam nic nie będziemy widziały mężu ratuj a jak nie to lustereczko ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451507 przez Depeche
katarzyna1702 napisał:

Hmm.. moje sny są niesamowite dziś miałam np. upojną noc z moim ginekologiem ewidentny brak seksu daje o sobie znać ;) Zapowiedziałam już mężowi żeby dziś coś z tym zrobił bo nie wiem z kim przyjdzie mi dziś we śnie spędzić noc ;p oprócz tej upojnej nocki gin pokazał mi na badaniu pięknego chłopca z długimi włoskami zobaczymy co pokaże w środę ;)

Hahahahahah, nie no mam nadzieje, ze chociaz jest przstojny ( ginekolog oczywiscie).

12 lata 2 miesiąc temu #451508 przez katarzyna1702
Agnieszka mnie np dziś zaczął także kłuć jajnik na szczęście przestał rano nastawiłam wodę na herbatkę i położyłam się do łóżka jeszcze na te 5 minut czajnik zagwizdał a ja zerwałam się gwałtownie z łózka tak mnie zakuło nad pępkiem i ten jajnik nie wiem co to było ale już nie będę tak nagle wstawać;/

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451510 przez kika1985
katarzyna haha uśmiałam sie z twego boga nocnego seksu:p

ja za to tej nocy jeździłam z siostrą środkami lokomocji, pociagami, samochodem, metrem , autobusem, i nie mogłam trafić do celu B) dziwne te sny ....

tak więc jestem w połowie ciąży :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dzieki depeche :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451511 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny w brzydki i mglisty poranek :-)

Sylwia2 ja np wczoraj latałam od rana do kibelka, bo w sobotę wieczorem zjadłam kiwi. Wczoraj popołudniu też zjadłam i było to samo. widać, że nasze żołądki teraz różnie toleruja niektóre potrawy.

kika jeśli dziś masz np 19 tc 1 dzień tzn, że jestes już w 20 tygodniu bo masz skończone pełne 19 tygodni i leci ci już 20tc

katarzyna1702 jakie Ty masz fajne sny :lol: mi się ostatnio nie sni nic zbreźnego, ciągle jakies głupie sny :dry: a wcześniej na początku ciąży prawie co noc miałam jakiś fajny,zbreźny sen :silly:

Jeśli chodzi o golenie to z każdym dniem jest coraz trudniej. Jak mam iść do gina to musze się tak nagimnastykowac i nawyginać, że szok,a co dopiero będzie za jakiś czas. Bez lusterka się nie obędzie. Juz nie wspomneo tym jak zacznie się poród i zanim pojade do szpitala będę chciała sie ogolić. A nie chce jechać z bobrem.

A jesli chodzi o włosy na nogach to rosną mi dużo wolniej niz przed ciążą :lol:

Miłego dzionka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #451512 przez Depeche
katarzyna1702 napisał:Z ciekwostek które zauważyłam to przestały mi rosnąc włochale na nogach ;) ja za depilator a tu nie ma co depilować jakieś pojedyncze włoski. Hmm.. mogłyby tak jeszcze gdzieś przestać rosnąc;p oczywiście nie chodzi mi o głowę ;p A tak to muszę strzelić sobie na środę jakaś ekstra fryzurkę dla tego mojego gina (boga nocnego seksu hehe );) ciekawe jak to będzie w 9 miesiącu ciąży jak już tam nic nie będziemy widziały mężu ratuj a jak nie to lustereczko ;)[/quote]

Ja golilam sie na macanta, nawet mnie do porodu nie poprawiali, wiec zle chyba nie bylo. ;-)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451513 przez katarzyna1702
Depeche napisze Ci że jest na czym oko zawiesić ma coś w sobie ten facet taki miły delikatny ;) ale żebym ja jeszcze o Nim myślała wcale a tu sam przylazł do mnie ;p czytałam kiedyś że to jedna z głównych fantazji kobiet seks z ginem;) no ale kurde nie moja i bądź mądra i rozmawiaj teraz z Nim jakby nigdy nic ;) a on biedaczek nawet nie będzie wiedział w środę co 2 nocki wcześniej wyprawiał ze mną hahah

Jak opowiadam mężowi o tych snach to ma mi za złe że pewnie fantazjuję i myślę o innych w dzień i stąd te moje sny. A ja wcale sami się znajdują.

12 lata 2 miesiąc temu #451514 przez Depeche
Mój na szczęście się nie nadaje, ale z byłymi facetami to czasem mi się przyśni.

12 lata 2 miesiąc temu #451516 przez Agnieszka86
Katarzyna chyba nam wszystkim poprawiłaś humorki z rana tym Twoim ginekologiem :laugh:
Ja mam bardziej koszmary, niż takie fajne sny ;)

Jak szybko wstawałam to na początku ciąży miałam takie kłucia, a teraz kłuje co jakiś czas, kiedy ja nie wykonuję żadnych ruchów...hmm pewno to rozciąganie, ból jest lekki, nie uciążliwy, ale ja panikuję bo taka już panikara ze mnie :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #451528 przez katarzyna1702
Cieszę się że Was rozbawiałam ja tez mam z tego ubaw no i nie ukrywając przyjemność bo jakby nie było orgazm był. W ciąży dopiero doświadczyłam tego uczucia we śnie ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451541 przez patrycja85
senne orgazmy to jest to:)
ja mam kobitkę ginekologa więc luzik:) chociaż w sumie jakby ona mi się przyśniła to by dopiero było:))))

ale ja w innej sprawie-otóz nie mam żadnej toksoplazmozy!!! ta cała ciąża działa na mnie tak że jestem roztargniona i mimo że wynik oglądałam sto razy to nie zauważyłam że mój wynik to 0,05 a nie 0,50;) dopiero mama mi to uświadomiła. tak więc jestem zdrowa. i niepotrzebnie gadałam na wszystkie koty:))))) sorry za zawracanie głowy:)

miłego dnia!!! a wieczorem bedę od dziś życzyć MILYCH orgazmowych snów:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451543 przez vernix
Hej Dziewczynki!

Katarzyna miałaś super sen :laugh: ale się uśmiałam! wolałabym mieć taki, niż moje ostatnie koszmary jakie miewam. Płaczę, albo budzę się zlana potem :)
Dzisiaj śniłam o tym, że mąż powiedział, że mnie zostawia, bo ma nową dziewczynę, padło nawet jej imię- Asia. Gdy się obudziłam zaraz opierdzieliłam go za to, że stresuje ciężarną przez sen :laugh:

Wczoraj też gimnastykowałam się podczas golenia. Ile było sapania, pochylania, tragedia! Nogi to jeszcze jakoś poszły:) ale strefa bikini..brzuch mi zasłania widoki, nie wiem jak ogolę się do porodu. Myślę nad pójściem do kosmetyczki :P bo tak się potnę, zatnę i zestresuję :silly:

Patrycja super, że nie masz tego świństwa! a swoją drogą to nieźle zawyżyłaś sobie wynik, gratulacje :silly: :woohoo:

U mnie też ładnie na dworze, zaraz idę na spacerek, dotlenię synka, wczoraj wieczorem tez byłam i całą noc brykał w brzuszkowie :)

Dobrego poniedziałku, rozpoczynającego kolejny tydzień naszych ciąż!

12 lata 2 miesiąc temu #451555 przez mamcia2013
Hej laski, ja cały weekend byłam u rodziców.

W sobotę upiekłem ciasto, najprostsze jakie chyba istnieje a mimo to wyszedł mi zakalec! :angry: żenada, no cóż, antytalent ze mnie.
Pół dnia latałam z odkurzaczem i mopem bo miałam wenę na sprzątanie, a wieczorem jak mnie złapał ból taki co ostatnio o nim pisałyśmy tak trzymało do niedzieli...dopiero jak przeleżałam trochę i wzięłam nospe to przeszło.

Moja chrześniaczka mnie rozwaliła wczoraj, podeszła do mnie, przytuliła się do brzusia i dała buziaka :D i powiedziała że jak urodzę dzidzię to ona będzie z nią spała u siebie w pokoju :) ale to było słodkie .

Jeśli chodzi o golenie to ja tez po omacku :D powiedziałam mojemu Tomkowi że niedługo on będzie brał machinę i heja :P

12 lata 2 miesiąc temu #451577 przez vernix
Mamcia świetna ta Twoja chrześniaczka, słodka i rozczulająca.

Andzia jutro w DDTVN będzie reportaż o ataku agresywnych biedronek. Od razu skojarzyło mi się z Tobą.Obejrzyj :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka