- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Piękna dzisiaj pogoda u mnie... Samopoczucie też dużo lepsze, mąż wrócił wczoraj późno (godzina powrotu nie zależała od niego, bo nie był naszym samochodem, a ta ich impreza odbywała się 2 godziny drogi od domu), ale trzeźwiuteńki.
Chyba to, że w sobotę spał sam, pod kocem na niego zadziałało
A dzisiaj niech się stara i przeprasza, a nie będzie łatwo.
Ja dzisiaj na nogach od 7, byłam w pracy zawieść zwolnienie, zrobiłam małe zakupy i zaraz moja ekipa sprzątająca (siostry) przyjadą umyć mi okna:) Kłuje mnie dzisiaj prawy jajnik, miewacie tak?
Co do alkoholu, to ja też jestem zdecydowanie przeciwna, ale wiem, że ludzie nie koniecznie są tacy restrykcyjni. Gdzieś około 4 miesiąca teściowa mi nawet mówiła, żebym się napiła piwa, bo mi nie zaszkodzi, ale chyba jak zobaczyła moją reakcję to dotarło do niej, że ja w ciąży NIE PIJE! Moje nastawienie jest takie, po zajęciach na studiach, na których jeden z wykładowców prawie na każdym wykładzie mówił o FAS-ie i strasznie nas przestrzegał przed alkoholem, podawał strony www na ten temat, artykuły... no i faktycznie, czasami kieliszek wina wystarczy, żeby zaszkodzić dzidziusiowi... a czasami i butelka nie zaszkodzi, no ale chyba lepiej dmuchać na zimne.
Życzę Wam miłego dnia, łapcie słońce, bo podobno to końcówka takiej pogody
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hmm.. moje sny są niesamowite dziś miałam np. upojną noc z moim ginekologiem ewidentny brak seksu daje o sobie znać Zapowiedziałam już mężowi żeby dziś coś z tym zrobił bo nie wiem z kim przyjdzie mi dziś we śnie spędzić noc ;p oprócz tej upojnej nocki gin pokazał mi na badaniu pięknego chłopca z długimi włoskami zobaczymy co pokaże w środę
Pogoda u mnie do bani mgła co prawda mniejsza niż wczoraj ale jest wilgotno i zimno obiad mam już zrobiony wiec dziś dzień spędzę pod kocem z książkami które pożyczyła mi koleżanka Zawitkowskiego, fajną książkę Cooka Ciężarówką przez 9 miesięcy, i Czas ogórków kiszonych. Ciekawe tylko czy wyleżę ten cały dzień (wątpię).
Z ciekwostek które zauważyłam to przestały mi rosnąc włochale na nogach ja za depilator a tu nie ma co depilować jakieś pojedyncze włoski. Hmm.. mogłyby tak jeszcze gdzieś przestać rosnąc;p oczywiście nie chodzi mi o głowę ;p A tak to muszę strzelić sobie na środę jakaś ekstra fryzurkę dla tego mojego gina (boga nocnego seksu hehe ) ciekawe jak to będzie w 9 miesiącu ciąży jak już tam nic nie będziemy widziały mężu ratuj a jak nie to lustereczko
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hmm.. moje sny są niesamowite dziś miałam np. upojną noc z moim ginekologiem ewidentny brak seksu daje o sobie znać Zapowiedziałam już mężowi żeby dziś coś z tym zrobił bo nie wiem z kim przyjdzie mi dziś we śnie spędzić noc ;p oprócz tej upojnej nocki gin pokazał mi na badaniu pięknego chłopca z długimi włoskami zobaczymy co pokaże w środę
Hahahahahah, nie no mam nadzieje, ze chociaz jest przstojny ( ginekolog oczywiscie).
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja za to tej nocy jeździłam z siostrą środkami lokomocji, pociagami, samochodem, metrem , autobusem, i nie mogłam trafić do celu dziwne te sny ....
tak więc jestem w połowie ciąży
dzieki depeche
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Sylwia2 ja np wczoraj latałam od rana do kibelka, bo w sobotę wieczorem zjadłam kiwi. Wczoraj popołudniu też zjadłam i było to samo. widać, że nasze żołądki teraz różnie toleruja niektóre potrawy.
kika jeśli dziś masz np 19 tc 1 dzień tzn, że jestes już w 20 tygodniu bo masz skończone pełne 19 tygodni i leci ci już 20tc
katarzyna1702 jakie Ty masz fajne sny mi się ostatnio nie sni nic zbreźnego, ciągle jakies głupie sny a wcześniej na początku ciąży prawie co noc miałam jakiś fajny,zbreźny sen
Jeśli chodzi o golenie to z każdym dniem jest coraz trudniej. Jak mam iść do gina to musze się tak nagimnastykowac i nawyginać, że szok,a co dopiero będzie za jakiś czas. Bez lusterka się nie obędzie. Juz nie wspomneo tym jak zacznie się poród i zanim pojade do szpitala będę chciała sie ogolić. A nie chce jechać z bobrem.
A jesli chodzi o włosy na nogach to rosną mi dużo wolniej niz przed ciążą
Miłego dzionka
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja golilam sie na macanta, nawet mnie do porodu nie poprawiali, wiec zle chyba nie bylo.
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak opowiadam mężowi o tych snach to ma mi za złe że pewnie fantazjuję i myślę o innych w dzień i stąd te moje sny. A ja wcale sami się znajdują.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Ja mam bardziej koszmary, niż takie fajne sny
Jak szybko wstawałam to na początku ciąży miałam takie kłucia, a teraz kłuje co jakiś czas, kiedy ja nie wykonuję żadnych ruchów...hmm pewno to rozciąganie, ból jest lekki, nie uciążliwy, ale ja panikuję bo taka już panikara ze mnie
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja mam kobitkę ginekologa więc luzik:) chociaż w sumie jakby ona mi się przyśniła to by dopiero było:))))
ale ja w innej sprawie-otóz nie mam żadnej toksoplazmozy!!! ta cała ciąża działa na mnie tak że jestem roztargniona i mimo że wynik oglądałam sto razy to nie zauważyłam że mój wynik to 0,05 a nie 0,50;) dopiero mama mi to uświadomiła. tak więc jestem zdrowa. i niepotrzebnie gadałam na wszystkie koty:))))) sorry za zawracanie głowy:)
miłego dnia!!! a wieczorem bedę od dziś życzyć MILYCH orgazmowych snów:)
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Katarzyna miałaś super sen ale się uśmiałam! wolałabym mieć taki, niż moje ostatnie koszmary jakie miewam. Płaczę, albo budzę się zlana potem
Dzisiaj śniłam o tym, że mąż powiedział, że mnie zostawia, bo ma nową dziewczynę, padło nawet jej imię- Asia. Gdy się obudziłam zaraz opierdzieliłam go za to, że stresuje ciężarną przez sen
Wczoraj też gimnastykowałam się podczas golenia. Ile było sapania, pochylania, tragedia! Nogi to jeszcze jakoś poszły:) ale strefa bikini..brzuch mi zasłania widoki, nie wiem jak ogolę się do porodu. Myślę nad pójściem do kosmetyczki bo tak się potnę, zatnę i zestresuję
Patrycja super, że nie masz tego świństwa! a swoją drogą to nieźle zawyżyłaś sobie wynik, gratulacje
U mnie też ładnie na dworze, zaraz idę na spacerek, dotlenię synka, wczoraj wieczorem tez byłam i całą noc brykał w brzuszkowie
Dobrego poniedziałku, rozpoczynającego kolejny tydzień naszych ciąż!
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
W sobotę upiekłem ciasto, najprostsze jakie chyba istnieje a mimo to wyszedł mi zakalec! żenada, no cóż, antytalent ze mnie.
Pół dnia latałam z odkurzaczem i mopem bo miałam wenę na sprzątanie, a wieczorem jak mnie złapał ból taki co ostatnio o nim pisałyśmy tak trzymało do niedzieli...dopiero jak przeleżałam trochę i wzięłam nospe to przeszło.
Moja chrześniaczka mnie rozwaliła wczoraj, podeszła do mnie, przytuliła się do brzusia i dała buziaka i powiedziała że jak urodzę dzidzię to ona będzie z nią spała u siebie w pokoju ale to było słodkie .
Jeśli chodzi o golenie to ja tez po omacku powiedziałam mojemu Tomkowi że niedługo on będzie brał machinę i heja
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Andzia jutro w DDTVN będzie reportaż o ataku agresywnych biedronek. Od razu skojarzyło mi się z Tobą.Obejrzyj