- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
... oglądam jak to wygląda na TLC może oglądacie "Porodówkę"?

Oglądam czasami i pocieszam się, że jeszcze 6 miesięcy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Mam nadzieję, że my trafimy na jakieś normalne położne, bo słyszałam, że często sie zdarza, że połozną potrafi sia wydrzeć na rodzącą podczas porodu. Moja koleżanka była wyzwana przez połozną, jak miała kryzys i nie miała siły przeć po wielugodzinnym porodzie.Chyba dlatego wolałabym żeby przy porodzie był też mąż. Będę czuła się bezpieczniej i nie bede sie bała, że ktos się na mnie wydrze.
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- annaem66
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Co za chamstwo położnej, dlatego najlepiej chyba rodzić z mężem czy z kimś bliski, żeby kontrolował sytację, i wrazie czego powstrzymał położne od ich komentarzy i dopilnował by naszym dzidziusiom się nic nie stało, bo róznie bywa dla nich to niestety chleb powszedni...
My napewno niebędziemy w stanie, ja naprzykład nie chcę zniczulenia ani oksytcyny ani nacinania, a mój mąz ma tego dopilnować, Mam nadzieje ze uda mi sie urodzic naturalnie, zastanawiam sie nad gazem rozweselającym, krzyczec też pewnie będę...
jestem ciekawa Waszego zdania, decydujecie sie na znieczulenie zo ? Myslicie o towarzystwie kogoś blsikiego w czasie porodu ?
co do edzenia to nie moge z domu wyjsc na dluzej bo zaraz głodna jestem jem non stop, juz nawet niewiem sama co mam jesc, bo wszystko juz mi sie przejadło a dopiero 3 ci miesiac az się boję co bedzie pozniej, większy bobo bedzie jeszcze więcej potrzebował

tak czy inaczej damy radę i w marcu donaszej listy terminów będzimy dopisywać imiona naszych dzidzii

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zastanawiam się nad "wybraniem" położnej.Wolę zapłacić, a mieć opiekę, a nie słyszeć takie teksty! tragedia
- Sarka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Kurcze od niedawna nie mogę przespać całej nocy chodzę 2-3 razy siku, też tak macie? Wieczorem, w środku nocy i wcześnie rano, masakra. A czasem później do pracy jak zombi

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A na siusianie chodzę co 1, 5 co 1 godzinę

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

annaem66 i vernix ja też bym chciała urodzić naturalnie - jakoś nie chciałabym mieć cesarki. Tak samo jak nie chciałabym mieć znieczulenia zo. chyba wolę się trochę pomęczyć i nie stosować sztucznych "ulepszeń". A jeśli chodzi o golenie to podejrzewam, że pierwszą rzeczą jak już poczuję, że chyba się zaczyna to będzie kąpiel i samodzielne golenie a dopiero potem jazda do szpitala. Nie chciałabym żeby jakaś pielęgniara grzebałą mi tam jakąś tępą maszynką i żeby mnie jeszcze zacięła... już wolę to zrobić sama w domu. Też chciałabym aby pierwszy kontakt z dzieckiem trwał jak najdłużej. nie bez powodu tyle sie mówi jak ważne jest to dla dziecka i matki. Ale niestety rzeczywistość bywa inna... zaraz zabierają maluszka, często nawet pierwsze karmienie jest dużo później. Przyspieszają by miec z głowy, bo przecież kolejna rodzi. To niesprawiedliwe. chciałabym miec jak najdłużej maluszka przy sobie, w tych najważniejszych chwilach... ale jak będzie okaże się w dzień porodu.
- madga
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

co do porodu to chyba niechcę jeszcze o tym myśleć ... ała już mnie boli

też chciałam chodzić na ćwicenia, ale są odwołane w pobliżu

a i zakupiłam sobie poduszkę banan czy cos takiego bo strasznie mnie boli kręgosłup w nocy zobaczymy czy to pomaga

A i kocham TLC

- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anname co do gazu rozweselającego to też się zastanawiałam nad tym ale położna koleżance odradzałą bo to jest dość niebezpieczne dla dziecka tętno mu spada. A co do nacinania to też bym nie chciała ale jak będzie taka potrzeba nie będę protestować bo wolę to niż żeby dziecko mnie "rozdarło" a słyszałam o tkich przypadkach więc nie będę się upierała
Sarka ja wcześniej też tak miałam że około 5 razy odwiedzałam w nocy toaletę a teraz jak się przebudzę bo mi się siku chce to zasypiam dalej i idę o 6;30 jak męża wioze do pracy ale nie wiem czy to takie dobre bo mnie czasem rano brzuch boli a takie trzymanie nie jest zdrowe ale nie chcę wstawać bo potem nie mogę przez 1-2godz spac
Też bym chciała mieć maluszka od razu przy sobie bo niestety za pierwszym razem nie było mi to dane co do golenia to też zamierzam zrobić to przed wyjazdem jak się wszystko zacznie teraz już wiem jak to wygląda i będę wiedziała że to już i te pierwsze skurcze co 10 min zamierzam w domu spędzić bo chcę jak najmniej czasu w szpitalu spędzić bo mam ich dość
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Jak się spało? U mnie od wczoraj pada, a że mam ciemne mieszkanie to musze siedzieć przy świetle :/ Masakrycznie ziewam i mam dziś lenia.U mnie słońce działa cuda... a gdy tylko jest pochmurno to opadam z sił. chyba będzie konieczna dzienna drzemka