- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Coś dziś nie ogarniam. Wstałam o 9, zjadłam śniadanie, poczytałam trochę w necie i poszłam spać dalej. Dopiero się obudziłam.Ciekawe czy zasnę wieczorem po takiej drzemce :/ Im dłużej siedzę w domu tym bardziej jestem leniwa. Jak chodziłam do pracy to jakoś byłam mega zorganizowana. Nie przeszkadzało mi nawet wstawanie o 5 rano, żeby na 6 zdąrzyć do pracy. Baa... po pracy zakupy, obiad itp. codziennie świeże warzywa, mięsko itp. W soboty brałam nadgodziny żeby dorobić, a teraz co? Zakupy raz na tydzień, nie chce mi sie ruszyć tyłka, nawet nie chce mi się posprzątać. Już nie wspomnę o gotowaniu (a zaraz niestety muszę zacząć robić obiad) Ble... ale lenistwo.
Bym tylko leżała. Poprostu nie umiem sie na tym L4 zmusić do pracy.
A od wczoraj czuję mocno napiętą skórę na brzuchu. Zastanawiam sie czy nie kupić sobie czegoś na rozstępy. Macie jakiś krem co możecie polecić?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
MAgdalena Witaj
Magda jeśli chodzi o usg to w Polsce jest tak przyjęte przez NFZ że w ciąży wykonuje się tylko 3 usg po jednym w każdym miesiącu i niby tak powinno być a ja mam tak świetną ginkę jest niesamowita bardzo się interesuje i angażuje za każdym razem robi usg i badanie na fotelu L4 sama się pytała czy chcę skierowanie na badania na każdej wizycie oczywiście położna przed każdą wizytą waży mierzy tętno a chodziłam prywatnie to nawet wywiadu nie przeprowadził żadnego ważenia mierzenia badanie na fotelu może 2 razy, jedyne co robił to usg i to była cała wizyta. Więc ja nie wyznaje zasady że prywatnie jest lepiej wszystko zależy od gina czy z powołania czy nie
Ja w niedzielę wróciłam z nad Białego i teraz cały czas mam schizy czy wszystko ok z moją kruszynką bo mi mdłości przeszły poza tym siedziałam w jeziorze niby woda przeźroczysta ale nie wiadomo jakie się czają tam bakterie i już świruje poza tym wymioty mi minęły i mdłości prawie nie ma a brzuszek boli i głowa coraz częściej doskwiera
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z drugiej strony może gdybym przestała pracować też wpadłabym w taki nihilizm i brak chęci na cokolwiek prócz leżenia.
Ktoś miał być chyba dziś na genetycznym, prawda? czekam na relację )
- Magdalenaaa
- Wylogowany
- gaworzenie
Magda masz rację, mobilizuję się!! Muszę się opierać podwieczornym zachcianką!!
- macka
- Wylogowany
- gaworzenie
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój dzień sponsoruje literka "s" jak spanie. Cały dzień przeleżałam, nie z lenistwa, ale z ogarniajacego mnie zmęczenia i senności. Jest to o tyle dla mnie dziwne, że wczoraj była brzydka pogoda i sądziłam, że będę spała, a tu proszę nie.
Chciałam coś rano do Was napisać, ale nie dałam rady, po 10 poszłam spać, obudziłam się po 2 godzinach. Zebrałam się w sobie i poszłam niedaleko na pocztę, a po przyjściu...znowu zachciało mi się spać. I znowu 2 godziny:) A w nocy też spałam, wiec nie ma co walczyć ze sobą i wsłuchać się w organizm.Byle nie dać się zbyt długo lenistwie, ale łatwo powiedzieć, bo często też nic po prostu mi się nie chce-nie mam sił i ochoty. To chyba przez szalejące hormony. Ja to jeszcze dodaję sobie progesteron w tabletkach, więc chyba wariuję hormonalnie:)
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Sylwka, na pewno jest dobrze. Przecież mdłości, wymioty po pewnym czasie ustępują. Mnie też bardziej boli głowa-ciśnienie?? i brzuch od ubiegłego czwartku. Czuję rozciąganie.A wodą się też nie przejmuj, przecież potencjalne bakterie unieszkodliwia kwaśne PH w pochwie, a gdyby nawet coś byłoby nie tak, to można to szybko wyleczyć nawet w ciąży, ale na pewno niczego nie złapałaś!
uśmiechy!
- madga
- Wylogowany
- gaworzenie
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
jestem po usg genetycznym
12 tydz i 3 dzień- badanie wykonano dopochwowo
wszystko ok, wszystko pomierzone, dzidzia podejrzana z każdej strony;)
ulga....
w ogole dzień niesamowity, bo oprocz badania dostaliśmy tel z dkms, że jest osoba która potrzebuje szpiku mojego męża:))) taaaakie emocje:)
ja już drugi dzień bez drzemki więc może to już za mną
pozdrawiam serdecznie
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
jestem po usg genetycznym
12 tydz i 3 dzień- badanie wykonano dopochwowo
wszystko ok, wszystko pomierzone, dzidzia podejrzana z każdej strony;)
ulga....
Super, cieszę się, ze u Ciebie/ u Was jest wszystko w porządku. Czekałam tylko na taką informację
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
MIŁEGO DNIA MAMUŚKI:)
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sylwka co do swędzenia skóry to nic się nie dzieję po prostu rośniemy i skóra się rozciąga stąd te swędzonki i to nie cały czas
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania, Patrycja mają już za sobą te badanie. Zazdroszczę Opiszcie Dziewczyny szczegółowo co dokładnie lekarz badał.
Katarzyno zdaj dzisiaj relację:)Sama już się stresuję, na badanie idę za tydzień.
Trzymam ponownie kciuki:)
Dobrego dnia!