BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #484826 przez xxElaElaEeexx
Moje wszystkie staniki poszły do pieca :S
Teraz mam miseczkę E :unsure: Jak moja mamusia :blush:
I mam taki problem ,że jak idę do sklepu i chce stanik z miseczką E to pokazują mi same szmaciaki :huh: A w takich stanikach cycki wiszą i wyglądam jak babcia :(
Na targu udało mi się upolować kilka staników dosyć ładnych usztywnianych .Nio a po domu chodzę w tych szmaciakach .... :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #484837 przez Paulina 77
mam chrapkę na któryś z tych staników, podobno te z firmy Alles są świetne (wg opinii na bangli), trwałe:
www.biustonoszedokarmienia.pl/biustonosze-do-karmienia,3.php

12 lata 1 miesiąc temu #484838 przez Agnieszka86
Mamcia wprowadzasz atmosferę świąt:)

Gosia pokażę, pokażę ale nie dzisiaj, jeszcze nawet metek nie poodrywałam, bo jak wróciłam to nie miałam już na nic siły:( Nawet jeszcze nie wyciągnęłam ich z reklamówki :dry: A i kupiłam jeszcze jedną paczkę pieluszek w rossmanie (pampers za 17 zł) i szczoteczkę do włosków z grzebyczkiem:) Jak się w sobie zbiorę to powypakowuje te moje siaty.

12 lata 1 miesiąc temu #484850 przez Agnieszka86
Paulina 77 napisał:

mam chrapkę na któryś z tych staników, podobno te z firmy Alles są świetne (wg opinii na bangli), trwałe:
www.biustonoszedokarmienia.pl/biustonosze-do-karmienia,3.php

Ale ładne, jest z czego wybierać:)

12 lata 1 miesiąc temu #484859 przez katarzyna1702
Andzia dzwoniłam powiedział że wszystko oki ważne że mniej niż 140 a dolnej granicy nie ma więc mam się nie martwić zaczęło cosik przerywać że już się nie dopytałam o pieczenie brzucha a i gorące cycki mam ;) codziennie coś nowego he he po domu chodzę bez stanika bo tak mi gorąco w cyce ;p
co do rozmiaru to troszkę tylko urosły wręcz są nieproporcjonalne do wielkości brzucha zero jakichkolwiek wycieków ;/ może po porodzie będę miała czym wykarmić Wiktorusia.

12 lata 1 miesiąc temu #484865 przez katarzyna1702
Jak Was tak czytam to zachciało mi się w końcu kompletowania wyprawki i wszystkiego dla Małego tak więc z dniem 2 stycznia ruszam z zakupami bo do świat dam sobie jeszcze spokój ;) o moje pierwsze postanowienie noworoczne ;d

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484870 przez vernix
ElaEla słyszałam o wielorazowych wkładkach laktacyjnych z firmy MEDELA. Mają fenomenalne opinie, no i nie przeciekają, są jak pampersy. Ponoć służą bardzo długo.

cokupic.pl/produkt/Medela-Wielorazowe-wkladki-laktacyjne-4-szt

Paulina ostatnio też czytałam o stanikach do karmienia Alles, zastanawiam się czy nie kupić. Wiesz, czy są dobre? czy szybko można je rozpiąć?

Aksa Synuś wspaniały! no i ten fuck! :laugh: aż zawołałam mężola, żeby zobaczył Twojego rozbójnika :silly:
No i super, ze jest wszystko dobrze!

Offca tak jak pisały Dziewczyny, przemyśl całą sytuację, pogadaj szczerze z facetem. Powiedz co Cię boli, jakie jego zachowanie, czy brak zaangażowania...
Trzymam kciuki za Waszą trójkę!

12 lata 1 miesiąc temu #484877 przez katarzyna1702
Co do staników do karmienia jestem za tymi sztywnymi świetne są te podane przez Paulinę. A chyba fajnie też się sprawdzają normalne staniki usztywniane tylko z odpinanymi ramiączkami;) piersi ładnie się trzymają a pyk myk odpinasz cyca na wierzch i gotowe ;)

12 lata 1 miesiąc temu #484886 przez vernix
katarzyna1702 napisał:

Co do staników do karmienia jestem za tymi sztywnymi świetne są te podane przez Paulinę. A chyba fajnie też się sprawdzają normalne staniki usztywniane tylko z odpinanymi ramiączkami;) piersi ładnie się trzymają a pyk myk odpinasz cyca na wierzch i gotowe ;)

[/i]

A do karmienia mogą być usztywniane? nie zablokują kanalików, znaczy mleczarni? w sumie myślałam, że najlepsze bezszwowe, ale widzę, że się mylę.

12 lata 1 miesiąc temu #484890 przez katarzyna1702
Aż taka ekspertką nie jestem ale moja siostra używała takich i takich i mleczarnie miała pełną ;)

12 lata 1 miesiąc temu #484896 przez patrycja85
vernix-o stanikach to nie ja, chyba Paulina;) ja się mieszcze w te sprzed ciąży:)

mam dziś dzień lenia-a tyle miałam zrobić...

12 lata 1 miesiąc temu #484900 przez vernix
patrycja85 napisał:

vernix-o stanikach to nie ja, chyba Paulina;) ja się mieszcze w te sprzed ciąży:)

mam dziś dzień lenia-a tyle miałam zrobić...

[/i]

No widzisz, myślę o Tobie:) :P

12 lata 1 miesiąc temu #484901 przez Paulina 77
vernix napisał:

ElaEla słyszałam o wielorazowych wkładkach laktacyjnych z firmy MEDELA. Mają fenomenalne opinie, no i nie przeciekają, są jak pampersy. Ponoć służą bardzo długo.

cokupic.pl/produkt/Medela-Wielorazowe-wkladki-laktacyjne-4-szt

Patrycja ostatnio też czytałam o stanikach do karmienia Alles, zastanawiam się czy nie kupić. Wiesz, czy są dobre? czy szybko można je rozpiąć?

Pojęcia nie mam, jak się je nosi i rozpina, sugruję się tylko opiniami:
www.bangla.pl/opinie/p3351/alles-biuston...es-mama-rozne-modele

Fajne te wkładki laktacyjne i niedrogie, można prać z ciuszkami maluszka :)
Zastanawiam się czy można zamiast wkładek laktacyjnych używać płatków kosmetycznych??

12 lata 1 miesiąc temu #484905 przez vernix
Paulina waciki chyba się rozwarstwią szybko i są cieńsze, ale mogę się mylić. Zależy chyba też wszystko od indywidualnej produkcji mlecznej :cheer:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484906 przez Paulina 77
ale dziwna ta tabela rozmiarów na stronie biustonoszedokarmienia - wychodzi mi że powinnam kupić 75 F, a normalnie nosiłam 75C - nie chce mi się wierzyć, że aż tak urosły ;) najlepiej, gdyby się znalazła jakaś koleżanka, która faktycznie je przetestowała i powie czy ta tabela rozmiarów jest ok.

vernix dzięki za info - ja nigdy z bliska nie oglądałam wkładek laktacyjnych :blink:

katarzyna1702 moja koleżanka faktycznie używała zwykłych nie do karmienia - tylko z odpinanymi ramiączkami i była zadowolona. Podobno przy dużych piersiach uciska ten trójkąt z otworem w biustonoszu do karmienia.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka