BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #939809 przez Mamuśka 2222
hej :)

Asik proszę ja rez od dziewczyn sie dowiedzialam i już czekam na paczke :)

www.aptekagemini.pl/

A ja w pierwszej ciąży na brzuchu ani jednego rozstepu...tylko od pupy w dół,a teraz kurcze zauważyłam ze na brzuchu mi sie robią a tu przedemna jeszcze 2m-c i 3 tyg....masakra az sie boje ....chyba powinnam wczesniej zaczac musteli uzywac a nie dopiero teraz myslalam ze jak w pierwszej ciazy na brzuchu nie mialam to i teraz mi sie uda tego uniknąć :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:
A wy dziewczyny jak z rozstepami robia wam sie nowe???

Kelis a Ty caly czas cos gotujesz i pieczesz ciasta jak tak czytam a taka szczuplutka?i twoja dzidzia tez chyba juz spora ja nie wiem gdzie ona sie mieści :huh: masz juz wiekszy ten brzunio?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #939830 przez kelis3
Mamuśka ja rozstępow mam sporo starych po okresie dojrzewania, bo i na pupie, na biodrach , piersiach , nawet pod kolanami, ale przywykłam do nich i mi nie przeszkadzają, nowego jeszcze żadnego nie wypatrzyłam, oby tak zostało, bo skłonności niestety mam;/ Powiem Ci Kochana,że sama się dziwię,że jakoś strasznie nie przybieram w tej ciąży, 4,5 kg na razie, jem tyle ile przed ciążą, a że uwielbiam słodkie to ciągle coś piekę. Zresztą ja uwielbiam gotować, jeśli tylko mam dla kogo, a mój mąż lubi moje obiadki, więc mu gotuję i sprawia mi to frajdę;) brzuszek już widać, ale nie jest jakiś duży, w sumie to cieszę się nawet,że tak nie rośnie jakoś strasznie, bo już mi ciężko się ułożyć do snu, więc współczuję strasznie tym, które mają te większe brzuszki;/ Poza tym z Ciebie taka zgrabna kobietka, że nie wiem gdzie niby te ciążowe kg trzymasz.

10 lata 2 miesiąc temu #939837 przez Asik92
MARTADIANA no dzisiaj jak wroci z pracy moj mąż to zrobie mu awanturę o palenie i albo przestanie albo na dwór ;) tylko gorzej mam z teściem bo mu nie wypada zwracać uwagi.

KELIS ile ty masz sił, ja to liczę codzien ze teściowa cos zrobi na obiad albo mąż jak wroci bo ja nawet przez 5 min nie moge ustac, a co dopiero ciacho upiec. Podziwiam ;)

Ja na rostępy używam jakies cos z rossmana ''tołpa dermo body mum'' mi pomaga bo nie mam ani jednego rostępa na brzuchu żałuję tylko ze cycków nie smarowałam tak często bo mi ostatnio wyszły właśnie na cyckach ale teraz regularnie 3 razy dziennie smaruje

Mamuska2222 dzieki za link zaraz zobacze co tam jest i poczekam az mąż wroci i najwyzej zamówimy to co potrzebne ;)

Zdjęcie brzucha mam z 26 tc wiec teraz jest większy ;)

10 lata 2 miesiąc temu #939845 przez Asik92
kurde nie wskoczyło zdjęcie musze jeszcze raz :)

MAM NADZIEJE ŻE TERAZ WEDĄ :)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #939854 przez Monika_1985
Mamo muminka to mnie zaskoczyłaś z tą sauną. Jeżeli tak to korzystaj! Zwłaszcza jak pomaga :). Bycie drugi raz w ciąży jednak sprawia, że kobieta wie czego może się spodziewać i ma większy spokój. Zazdroszczę tego doświadczenia! Szafa na ubranka to jednak świetna rzecz, zwłaszcza jak lubi się tak jak ja mieć wszystko posegregowane. Jak mam bałagan gubię się i tracę 2 razy więcej czasu na wszystko. Pogoda u mnie piękna jak na listopad, 10 stopni na plusie i czasem słoneczko wychyli się zza chmur.

Luska no to elegancko, że jesteś zdrowa jak ryba! :)

Chasiami to u Ciebie tak jak u mojej siostry, też nie miała pojęcia i poszła do szpitala z prawie pełnym rozwarciem i skurczami, które wydawały jej się zbyt delikatne jak na poród. :blink: Także uważaj na siebie i jednak reaguj zawczasu :)

Asik moja koleżanka rodziła nawet miesiąc przed terminem synka na Lutyckiej i była bardzo zadowolona ze szpitala i opieki. Nie ma tam tłumów więc jest na pewno spokojniej i położne mają dla każdej więcej czasu niż np. na Polnej, gdzie tak w ogóle planuję rodzić ;). Jeśli chodzi o plan porodu to bodajże na stronie fundacji rodzić po ludzku jest taki rozsądny do wydrukowania. My na szkole rodzenia wypełnialiśmy coś takiego i głównie chodziło czy chcesz być informowana o wszystkim co się z Tobą dzieje, czy zgadzasz się na nacięcie krocza , kto ma być przy Tobie czy naciąć pępowinę, no i ewentualnie na co się nie zgadzasz (np. obecność studentów). Co do kosmetyków to coraz częściej słyszę, że woda morska nie koniecznie musi być i można ją spokojnie zastąpić solą fizjologiczną. Do pępuszka octanisept. Nie myślałaś o szkole rodzenia? Byłoby Ci łatwiej się przygotować. My chodziliśmy do bezpłatnej :)

Kelis u mnie lista wyprawkowa tylko się powiększa z tygodnia na tydzień zamiast maleć ;). Niech małżonek wypróbuje ten imunoglukan w kapsułkach. Ja kiedyś też próbowałam łykać tran ale strasznie się zraziłam bo mi cały czas rybą się odbijało :silly: .

Mamuśka hehe jedz jedz jedz :). Co do rozstępów to ja byłam pewna, że będę miała bo jednak jestem drobna i mała, a brzuchol wcale mały i drobny nie jest ;). Póki co jednak brak, a smaruję się oliwką na noc i balsamem na dzień babydream fur mama. Za to mam straszny celulit na udach i dupsku więc zawsze coś ;)

Stokrotka klupsiowe meble są chwalone na necie więc powinny Ci dobrze służyć :). Mi jedynie co przeszkadza w tej komodzie, że żyrafa ma uciętą głowę :laugh: .

Studentka wizyta udana to najważniejsze a mały już nie taki mały :)

Martadiana też mam takie bóle w pipce. Zwłaszcza jak przecholuję z chodzeniem więc po prostu musisz więcej odpoczywać :P .

Kasiah ja się kąpię w ciepłej wodzie bo w letniej nie dałabym rady. Zawsze mamy problem jak chcemy wspólnie z mężem posiedzieć w wannie bo on lubi chłodną a ja ciepłą :laugh:

Ewelina to zwolnienie dla taty to jest opieka na Ciebie i nie ma znaczenia czy poród był naturalny czy przez cc. Nie wiem czy w każdym szpitalu Ci to dadzą ale na pewno Ci powiedzą czy lekarz rodzinny czy ginekolog Wam to wypisze. Warto się zaopatrzyć w czopki glicerynowe albo to ustrojstwo do lewatywy i zrobić sobie w domu jak już zaczną się te regularne skurcze.

Aniu to faktycznie z tą anemią to u ciebie tylko się cieszyć że tak sama zniknęła :). No w czasie już tej ostatniej fazy porodu przy parciu to już nie za bardzo do łazienki. Dlatego trzeba załatwić to wcześniej. Zdrówka dużo życzę, oby Ci prędko przeszło.
Podziękowania: Anna1991

10 lata 2 miesiąc temu #939855 przez martadiana
kelis 4.5 kg zazdroszcze :D

mamuska mi wyszly teraz w ciazy tylko na biodrach to sa dosyc widoczne i na pupie ale je mniej widac
trzeba sie przyjrzec dokladniej

asik ee ty to masz zgrabny brzuszek na chlopczyka zazwyczaj tak jest .. mi to rozsadzilo az na biodra :/

boze jak mnie moj wkurza mowi ze na kebaba jedzie to ja do nieg ze mu zrobie bo piersi akurat mialam wyciagniete .. zaczelam robic i mowie zeby poodkurzala a on do mnie ze jak on cos gotuje to ja nie odkurzam no k*rwa mac juz mam czasami tego dosc lezy calymi dniami w domu to moglby pomoc a nie wszystko ja musze robic .. nie wiem co mu jest ostatnio :/

10 lata 2 miesiąc temu #939856 przez kelis3
Asik jaki fajny, zgrabny brzuszek i pępek masz wklęsły- zazdroszczę, o mój to już cały a wierzchu;) ja wogóle jestem chyba z tych z "motorkiem w tyłku" nie lubię bezczynności, chociaż do prasowania i układania w szafkach to mnie trzeba wołami ciągnąć prawie;) A poza tym jeśli Tobie jest nawet ustać ciężko, to trudno,żebyś jeszcze coś robiła. Fajnie,że ma Cię kto wyręczyć;)

10 lata 2 miesiąc temu #939864 przez Asik92
MONIKA1985 no ja na polnej bym nie chciałą nawet bo słyszałam jak tam jest moja mama 13 lat temu tam rodziłą i nie wspomina tego dobrze więc mam nadzieje ze jak bede zmuszona dzwonic po karetke to na moje życzenie zawiozą na Lutycka :) ja myślałam o szkole rodzenia ale musiałabym sama chodzić bo mój mąż ciągle w pracy, a jak szukałąm juz jakiejs szkoly to nie mogłąm znaleźć nic bezpłatnego ...

MARTADIANA no teraz juz jestem w 31 tc i jest większy brzuch :) w weekend może bede miała siły to porobie jakies fotki to wkleje :)

KELIS3 o boże prasowanie..... ja sobie tego nie wyobrażam chyba podrzuce teściowej jak juz bede miałą poprane :)

10 lata 2 miesiąc temu #939867 przez Monika_1985
Kelis podziwiam te 4,5 kg. Chyba musiałabym nic nie jeść :silly:

Asik Ty masz zgrabny brzunio, nie wiem skąd Ci wróżą te 5 kg :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #939870 przez EwelinaS
Hej dziewczyny!! pochwale wam się jestem po wizycie mega szczęśliwa widziałam dziś synusia od stop do głów nawet paluszki przy stopkach dostałam aż 6 zdjęć 3D buźki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
waży sobie 1kg 310g leży główkowo :woohoo: wiec nici z cc chyba że sie jeszcze odwróci no ale pomimo tego że sie boje porodu to cieszę sie że z małym wszystko książkowo :P szyjka Ok dł około 3,5 cm. Następna wizyta 29.11 + morfologia i mocz. Tyle o mnie i Mikołaju :P
Asik92 brzucho masz fajny każdy ma swój urok i mały i duży :) z tym paleniem to chyba wypada i teściowi powiedzieć skoro to dla malucha i dla Twojego zdrowia też
Stokrotka34 u nas w szpitalu nie robią lewatywy bo podobno już nie można nie wiem jak by sie poprosiło, muszę się dowiedzieć
kasiah06 dzięki za info masz rację bo coś mi się kojarzy że szwagier też miał takie zwolnienie, fajnie że o tym wspomniałaś bo na początek mój weźmie zwolnienie a tatusiowy urlop latem no chyba że będzie inna potrzeba.
Anna1991 fajny pomysł z tą karteczką od lekarza, jego ciekawość zaspokoisz, a masz jakieś przeczucia czy syn czy córka czy wg nie myślisz o tym? Nie wiem czy już podczas przechodzenia główki przez kanał rodny bedzie którakolwiek z nas w stanie wstać i czy wg można, chyba już w takiej sytuacji nie.

A tu macie zdjęcie mojego malucha, jakiś szeroki nosek tu wyszedł chyba takiego nie bedzie miał bo nie ma po kim :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #939872 przez Monika_1985
Asik mama gaja na Marcelińskiej jest bezpłatna, tylko musisz podpisać u nich deklarację, że skorzystasz z ich położnej środowiskowej. Są tylko 4 zajęcia, 1 raz w tygodniu po 2 h. Można przyjść samemu. Wczoraj właśnie mieliśmy ostatnie zajęcia i dostaliśmy prezenciki, jak ja lubię prezenciki (butelkę aventu i próbki różnych produktów: kosmetyków, proszku, pampersów) :silly: Na szczęście na Polnej dużo się zmieniło przez ostatnie kilka lat. Miałam tam już operację i byłam zadowolona z opieki. Jedyne co źle wspominam to kleik na wodzie jaki dostałam jako pierwszy posiłek brrrr :laugh:

Ewelina łaaaa jakie zdjęcie Mikołaja :). Mikołaje to jednak ładne chłopaki są :laugh: Cieszę się, że u Was wszystko w porządku :). Za 3 tygodnie masz już wizytę? Kurczę ja muszę czekać do 4.12..

10 lata 2 miesiąc temu #939873 przez EwelinaS
Monia wiesz co trochę mnie to drażni bo skoro ciąża jak sam lekarz mówi książkowa to bym sie nie obraziła jakby była za miesiąc. Z tym że chodzę prywatnie i co wizytę min 100 zł idzie ( dziś 150) to pewnie dlatego każe chodzić co 3 tyg-musi zarobić

10 lata 2 miesiąc temu #939883 przez Monika_1985
Ewelina my też chodzimy prywatnie i za normalną wizytę płacimy 150 zł ale na szczęście nie wykorzystuje tego lekarz i tak jak piszesz mam wizyty co 4 tygodnie a jak miałam kiedyś krwawienie i wskoczyłam między wizyty to płaciłam tylko 50 zł a zrobił to co zawsze (badanie +usg). Tzn. już mnie uprzedził, że 30.12 jednak spotkamy się jeszcze raz bo chce mi zrobić jeszcze ktg, a potem nie wiem bo 25.01 mam termin. Ale tak jak piszesz wielu z nich korzysta póki może...

10 lata 2 miesiąc temu #939893 przez Stokrotka34
Dziewczyny ale u nas duzo sie dzisiaj dzieje:-)
Ja kosmetyki zamowilam tez na gemini:-)
Teraz jestem na etapie pszukiwania tanich pieluch, bo strasznie duzo ich potrzebujemy:-D

Monika masz racje troche skrzywdzili ta zyrafe:-D Nie daj sie wykorzystywac!!

Ewelina zdjecie cudne!:-)
To moze kup sobie w aptece taka do zrobienia w domu, nie wiem jak ona sie sprawdza, ale moje kolezanki robily, a przy bolach partych faktycznie moze sie cos dziac, ale to raczej normalne:-) jak bedziesz rodzic to bedziesz miala to w nosie;-) nie martw sie:-)

Kelis jak urodzisz to bedzie Ciebie mniej niz przed porodem, laska jestes:-) stworzona do macierzynstwa:-) !
Moj nie wie co to jest ombra, wiec sie mam go z glowy:-) ale jak mialam dlugie wlosy to marudzil ze nie moge obcinac teraz mowi ze nie moge zapuszczac:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #939896 przez ela85
Witam popołudniowo!
Nie miałam od rana czasu nawet się przywitać. Najpierw załatwiałam sąsiadce sprawy w mieście i sprzątałam mieszkanko. Teraz dopiero mam chwilę odpoczynku :) .
Asik witaj! Pytałaś o plan porodu- ja nic takiego nie dostałam i raczej nic takiego nie zamierzam spisywać, bo i tak co innego może wyjść w praktyce ;) . Brzuszek masz zgrabny i nie taki duży, nie wiem gdzie niby ma ci się zmieścić te 5kg dziecia.
Mamo muminka śniegu trochę zazdrosczę, ale tylko trochę bo ja lubię zimę oglądać przez okno :) . W Pl jest jeszcze przez tydzień mój mąż więc on wynosi wszystko co ja posegergowałam, a ja tylko mu mówię gdzie co ma dać i co mi przynieść, mama chwilowo u siostry a tato w Nl.Ale nie mogę narzekać bo mama podszykowała jedzonka i wogóle jak jest to zawsze mogę na nią liczyć podobnie jak na męża.
Ewelina ciszę się że po wizycie wszystko ok, na a Mikołaj jaki już duży, a zdjęcie zarąbiste :)
Martadina goń faceta do roboty, przecież ty nie jesteś służacą i sama nie bałaganisz w waszym wspólnym domu, nie daj się dziewczyno.
Dziwczynki po niedzieli jak tylko kupię płyny do prania zabieram się za pranie, prasowanie i układanie, ale wiecie co jak wyjęłam wszystkie ubranka w rozmiarze 56/62 te swoje i od siostry i bratowej to stwierdzam , że muszę to jeszcze posegregować bo tyle tego, że chyba będzie za dużo i połowy pewnie nie użyję.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia