- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
montresor ale sie usmialam z tej rozmowy babek.ludzie sa beznadziejni.a co do piersi u mnie nic sie nie dzieje-ciiisza
a te rozstepy to sie tylko rozkrecaja.wczoraj wzielam lusterko podlozylam pod brzuch i mina mi zbladla
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Ninoczka no to nie zazdroszcze rozstepow, ale co mozna poradzic, podobno jak maja wyjsc, to zadne smarowanie nie pomoze. Ja tez sie boje,ze mi wyjda bo czasem mam wrazenie jakby skora na brzuchu miala mi zaraz peknac, tak jest napieta, zwlaszcza jak brzuch mi sie spina:\
Martadiana galaretka, mmm... uwielbiam! Ale mi smaka narobilas, chetnie bym Ci troche skubnela:) powiem Ci, ze ja tez malo spie, na szczescie plecy mnie nie bola, ale jak wstaje na siku w nocy, to zazwyczaj juz nie moge zasnac i pol nocy sie mecze:\ a martwi mnie to zwlaszcza,ze jak juz dzidzia bedzie to pewnie nie zdaze zasnac miedzy karmieniami i juz trzeba bedzie znowu sie budzic, wiec nie wiem jak to bedzie. Moj malz to tylko glowe do poduszki przylozy i juz spi- jak ja mu tego zazdroszcze...
Maju polozna w SR mowila, ze raczej tylko pierworodkom zdarza sie kilka dni czekac na mleczko, przy drugim dxiecku podobno organizm juz szybciej reaguje, wiec trzymzm kciuki, zeby w Twoim przypadku sie potwierdzilo. Kurcze 10 zl. I jak tu fynkcjonowac normalnie w ciazy i z malym dzieckiem, w jakim my kraju zyjemy:\ jak slucham o socjalu jaki zapewniaja inne panstwa, ze mozna normalnie zyc zajmujac sie dziecmi, to mi sie odechciewa, porownujac to co jest u nas:(
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Jakby nie było podczas oliwkowania brzucha trochę go jednak masujemy a ja zawsze robię sobie wtedy takie 2-3 tylko dla brzucha smaruję go i mówię do niego. Po tym co napisałyście chyba muszę zmienić a przede wszystkim skrócić ten rytuał.
Nie zazdroszczę co niektórym z was sytuacji mieszkaniowej. Z jednej strony mam dobrze bo niby tylko 50m2 ale jednak swoje a z drugiej strony nie swoje tylko bankowe i co miesiąc 800 z konta znika.
luska no masz te broje, ale takie dzieci się kocha najbardziej a potem się miło wspomina na starość.
soshyładne zdjęcie i brzusio
Monika_1985nie zapomnę a poza tym od czegoś jeszcze na tej porodówce będzie tatuś to w razie czego przypomni jakie imię jest dla syna
martadiana no pewnie że sie przekręci zobaczysz teraz na najbliższej wizycie maluch będzie główką na dół. No to lada moment dołączysz do mamusiek co są już przygotowane na przyjęcie bobasa. Tylko ja tak daleko w polu muszę się koniecznie ogarnąć. Smacznej galarety!
mon.tresor masz rację, dlatego ja już też nie panikuję tylko jak będzie chciała natura i pozwolą mi siły nie będę protestować i błagać o cc. Jakoś trzeba to przeżyć! a co do piersi to u mnie spokojnie rosną raczej już teraz pomału i nic z nich nie leci. 3-4 miesiąc to szybko jakoś się zmieniały rosły a teraz to nie wiem jak będę 29 na wizycie to skonsultuję się z lekarzem bo mnie to troszkę martwi.
Ja mam dość intensywny weekend bo jestem w komisji wyborczej, 300 zł na drodze nie leży,wiec się zgłosiłam. Jestem właśnie po dyżurze i odpoczywam no ale jeszcze na 21 muszę zgłosić się na liczenie głosów.
pozdrawiam wszystkie styczniówki
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Montresor łał, nie spodziewałam się, że masz tyle w obwodzie. Nie wygląda Ze stanikami mam tak samo jak Ty, biust urósł mi 2 rozmiary więc stare głęboko schowane w szafie. Natomiast od dłuższego czasu widzę, że od wewnętrznej strony mam żółte zaschnięte plamki tam gdzie styka się on z sutkami. Jednak jak byłam zaskoczona jak ostatnio przez przypadek przycisnęłam pierś i nagle mokra piżama
Kelis ja już noszę jeden stanik niby do karmienia z lupoline. Natomiast te zwykłe, cienkie i brzydkie planuje kupić na koniec grudnia, początek stycznia (jakiś miesiąc przed porodem). Śliczny ten zestaw z minky, daj znać jak zamówisz i przyjdzie czy jesteś zadowolona. Kurcze ja mam taki sam obwód brzuszka jak Ty a wyglądam dużo okrąglej. No ale to pewnie dlatego, że u mnie się inaczej to rozkłada przy 152 cm wzrostu
Maja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hehe nie martw się, u mnie koniec miesiąca wygląda bardzo podobnie. Na szczęście zdążę zawsze nagromadzić tyle, że jakoś jesteśmy w stanie przetrwać .
Martadiana
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
jejku bez mojego lapka , to mi ciężko bo był na dole i jakoś wygodniej mi się wtedy funkcjonowało , a tego znieśc nie mogę na dół..Tak co pamiętam , czyli nie wiele pewnie mi w głowie zostało już
Kurcze dziewczyny tak piszecie o tej znieczulicy , a ja spotykam się z samymi uprzejmościami .Nawet ostatnio w biedrze brałam zgrzewkę wody , a była troszkę wysoko , ze musiałam unieść ręce ,. to dwie kobitki mi się na pomoc rzuciły , ale nie zdarzyły , ładnie podziękowałam za chęci oczywiście
Jejku a jak już czytam , ze taki starszym osobą nikt nie pomaga , to aż mi smutno , jak tak można .My z mężem zawsze staramy sie pomóc , jak jest taka potrzeba to nawet samochód mój potrafi zatrzymać na drodze , bo widzie, ze coś się dzieje .Ostatnio zrobił tak ale nikt z kierowców co stał za nim nie trąbił, ale też nikt sie nie ruszył , a on ustał , bo babeczce rower z zakupami się przewrócił tak nie fortunie na ogrodzenie , ze nie mogła sobie dać rady , szybko wyskoczył i jej pomógł.A a później był świadkiem wypadku , kolesiowi auto na pół przecięło , bo wyjechał mu na drogę nieoświetlony ciągnik z podczepioną maszyną. Ale to już był hardcor , mąż się zatrzymała oczywiście udzielił pierwszej pomocy powiadomił pogotowie i rodzinę tego poszkodowanego.Później nawet brat tego poszkodowanego dzwonił i mu dziękował , bo koleśia oskalpowała o mój zrobił opatrunek (brrr) i lekarza ponoć chwalił , ze gdyby nie opatrunek to by mógł się wykrwawić .ale opowiadał , ze on pomagała temu kolesiowi , a ludzie się zatrzymywali , ale po to żeby foto robic , tylko jedna babeczka przyszła mu pomóc
oj powiem Wam oby jak namniej takich dni z taki dupnym humorem .....
Montresorj ja pierdziele co za baby.......ja nie wiem, niby cywilizowany kraj, a takie zacofane tak naprawdę to wszystko .współczuje ci naprawdę.Jakiś zacofany mocno ten rejon kaszub ......chociaż mam tam znajomych bardzo fajnych hahah Ja miałam 20 lat jak urodziłam pierwsze dziecko i raz tylko spotkałam się z taka dyskryminacją na patologi ciąży i to przez jedna położną .Teraz też mnie o dowód pytaja hahha ,
\
Co do krwi nie wiem na razie jaki bank. czytam dużo na ten temat i mam mieszane uczucia .moj sie nakręcił , bo u nas ostatnio strasznie popularne się , to zrobiło .Wiele osób z naszego grona znajomych i rodziny pobiera , ja sama też się na to nakręciłam i powiem ci czym więcej czytam ,. tym bardziej mam wrażenie , że jest to mega przereklamowane
Maja fajnie , ze małżonek ci pomógł z tym sprzątaniem oby mu tak zostało , a jak zobaczy ile to kosztuje wysiłku to i bardziej zadba o porządek w domu
Ela współczuje tego wyjazdu m , ale teraz okres gorący juz przedświąteczny ,to szybko ci zleci w tym zamieszaniu pewnie
Soshy super foto
Ninoczka ja nie mam nawet zamiaru naprawiać lapka , generalnie działa tylko klawiaturę i myszkę na usb huk strzelił , ale tyle dla dzieciaków pociągnie jakiegoś youtuba , nie wiem jak serwo działa , bo ostatnio nie działało i tv nam się nie chciał łączyć z lapkiem radiowo , a tak wygoda była z bajkami Ale tv tez walnięte dzięki szarańczy to co się dziwić ,że juz nic nie działa
Kelis przeważnie ta krew nadaje sie tylko dla właśnie dawcy czyli właściciela tej krwi
a pościel jest cudna , bardzo mi sie ogólnie podoba ten motyw ze słonikami , ale ja jednak na bardziej dziecięca się zdecydowałam i zamówiłam z dinusiami , sama jestem ciekawa końcowego efektu i ile będe czekała , tylko ja gdzie indzie zamawiałam , tez laski chwalą ale zobaczymy
A co do piersi , to już pisałam , że tragedia .Sutki mnie bolą , mleko już leci tak , że wkładek muszę używać i pewnie noworodka bym już wykarmiła
A ja dziś miałam fajna niedziele jakos taka spokojną , mimo , że szarańcza miała za to zły dzień , ale tatusiowi już dupę truli , poza tym do południa była moja mama .
Eh a ja w końcu mszę sie spakować do szpitala , no nie chce mi się tak , ze jakaś masakra , a na 9 już muszę być na ip w sumie to przed ......
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
No i sprawdzałam dziewczyny czy apteka gemini bierze w tym roku udział w dniu darmowej dostawy. Niestety na ich stronie na facebooku jest informacja, że nie biorą udziału w tej akcji.
Właśnie dziewczyny co polecacie na gorączkę dla noworodka, kropelki czy czopki, jakieś szczególnie?
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
monika
Luska
Lece ogladac mecz czechy z islandia
- soshy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Monika - apteka gemini nie bierze udziału? a dopiero dwa dni temu sprawdzałam i byli... no to się zdenerwowałam -.- no nic... i tak zaoszczedze zamawiając od nich
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Monika1985 no właśnie ostatnio sie dowiedziałam że na Lutyckiej od jakiegoś czasu trzeba mieć wszystko swoje wiec nie wiem jak jest naprawde i zamierzam wziąść wszystko zeby mi potem nie powiedzili że jaką ja matką jestem a przypomnij mi Ty w jakim szpitalu zamierzasz rodzić ?
Kelis dzięki za link ale chyba jednak sie odmyśliłam i wole kupic taki kocyk który dotke i zobaczę jaki jest
Anna1991 ale duży twój dzidziuś już aż jestem ciekawa ile mój maluszek już waży
Ela85 nie smutaj sie zobaczysz te 3-4 tyg tak szybko zlecą że nie zdążysz sie obejrzec
Montresor ale duży brzuszek 128 cm?? no ładnie to wyglada jak bys była o ok 35tc ja mam 108 cm i mi cieżko więc domyślam sie jak tobie jest ciężko a co do cycków to ja z natury mam duże D a teraz kupiłam stanik na duże F i sie martwie bo potem to jak zaczną wisieć to dopiero bedzie, a mleko leci ale nie tak zeby już wykarmic dzidzie
EwelinaS sliczny brzuszek ja juz teraz tez stwierdzilam ze porodem sie nie przejmuje co ma byc to bedzie ooo prosze na wyborach w komisji to fajnie a faktycznie 300zł na drodze nie leży ja szczerze mówiąć nawet nie zamierzałam isc glosowac bo nie ma na kogo
Martadiana nie pozwalaj sobie żeby tenmały tak Cie traktował, ja na początku tak miałam z synem szwagierki, myślałąm ze mu normalnie ręce poucinam i jak tylko wyciągał reke w strone mojego brzucha to juz po nich dostawał i sie nauczył ze sobie nie pozwole i teraz juz mi nie dokucza wiec krótko z nim bo faktycznie potem jeszcze zrobi małej krzywde ... a może mu jego mamusia tak każe robic
soosy i tak w tej aptece nie da sie zrobić małych zakupów więc mysle ze powyzej 299 zl uda ci sie nakulać i wtedy tez jest gratis przesyłka
Miłego wieczorka
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Soshy w zeszłym roku apteka gemini brała udział. Tu znalazłam informację, że tym roku nie biorą pl-pl.facebook.com/apteka.internetowa.gemini Po lewej stronie Angelika Kowalczyk zadała im pytanie czy biorą udział w tegorocznej edycji i otrzymała odpowiedź, że nie . W moim wcześniejszym poście jednak lista zakupów jest dość spora więc tak jak Asik pisze jest duża szansa, że będzie to kosztować powyżej 299 zł .
Luska a pochwal się jaki Ty kocyk zamówiłaś. Baardzo podobają mi się te kocyki z minky i nie mogę się napatrzeć. Cały czas myślę kogo naciągnąć na taki kocuszek
Martadiana
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobrze że mężuś się martwi i pilnuje Ciebie. Mój to pewnie zacznie dopiero na koniec panikować
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Dziś w biedronce są pościele dla niemowlaków, prześcieradła i kocyki, gdyby ktoś był zainteresowany. Nie wiem jak z jakością pościeli, ale ja pojechałam specjalnie zobaczyć kocyki, bo sa taniutkie-po 20 zł, ale gdyby ktoś był zainteresowany własnie kocykiem to moim zdaniem nie warto- jakość bardzo słaba, cieniutkie takie szmatkowate, dopiero jak się wypierze to już sobie wyobrażam co z nich zostanie...
Monika jasne,że to jak brzuszek się rozkłada zależy w dużej mierze od budowy, ja jednak jestem trochę wyższa od Ciebie, więc i brzuszek wygląda na mniejszy, poza tym u mnie nie ma takiej aż strasznej różnicy, bo ja nie byłam nigdy z tych drobineczek;) Szkoda,że gemini nie bierze udziału, ale tak sobie myślę,że ja pewnie też nazbieram jeszcze te 299zł, bo muszę jeszcze ten nieszczęsny termometr kupić. Jesli chodzi o coś przeciwgorączkowego, to jeszcze nic nie mam i na dodatek nie mam zielonego pojęcia co kupić,więc dołączam się do twojego pytania..
Luśka od razu cieplej się na sercu robi, jak się czyta,że są jeszcze ludzie, którzy nie sa objętni na krzywdę innych, ale z tym wypadkiem to szczerze podziwiam przytomność umysłu męża,ze dał sobie radę , a tych którzy zatrzymują się,żeby się pogapić i zrobić zdjęcie, to nawet nie wiem jak nazwać;/
Martadiana, jakby tylko było bliżej, to chyba bym sobie nie odmówiła tej galarety;)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa