- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
co do ruchow to mi juz tak codziennie calym dniem buszuja.i w nocy podobno tez bo moj mowi ze jak sie odwroce do niego i brzuch dotyka plecow to czuje ruchy.
a w zaleceniach ze szpitala juz mam liczenie ruchow wiec juz taki etap jest ze powinny raczej o kazdej godzinie sie ruszac.wiadomo ze raz moze to byc nawet kilkadziesiat ruchow a raz malo co.ale minimum 10 5 ruchow w godzine musi byc zaliczone.inaczej szpital
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

montresor koniecznie daj znać jak będziesz wiedziała co z wynikami...a z prezentami faktycznie lepiej dostać pampersy czy jakieś środki do pielęgnacji niż coś co już się ma i się nie przyda
martadiana ale ładny ten wasz wózeczek

luśka ty ranny ptaszku

chasiami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
anna ale masz zgrabniutki brzuszek

ulka dziękuję kochana już lepiej

ela swojskie pierogi mniaaammm

kelis no to naprawdę super prezenty

- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77
w biedronie jest znowu promocja Loveli za 14,99 i jest nowość odplamiacz, kupiłam buteleczkę bo myślę że może się przydać

śliczne są te kocyki minky, ale ja dostałam pościel do wózka więc nie będę już zamawiać bo kasiory szkoda

a więc i ja wstawiam fotkę mojego brzuchola w 34 tyg z 2 kg synusiem w środku

- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
Nie mam za bardzo zdania odnosnie rotawirusow i pneumokokow, sumie to nie za wiele wiem musze poczytac.
Kasiah dokladnie.....a najgorsze ze z nimi zle bez nich jeszcze gorzej;-)
Super brzusiu bardz zgrabny! Gwiazda z tylu tez sliczna:-D
Kelis szukaj kabelka:-)
Ninoczka daj tez swoj bo zaraz urodzisz i nie zobaczymy:-)
Ale te ruchy to tak caly dzien 10 na godzine?
Martadiana fajna bryka:-)
Studentka ja dopiero bede pisac do mnie do kadr, ale ja biore i macierzynski i rodzicielski, nie bede miala z kim zostawic dziewczynek, zreszta chyba ni chce:-) Generalnie wg mnie przy jednym dziecku to raczej bez roznicy, zalezy jak Tobie wygodniej:-)
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56

Kasiah ale z Ciebie zgrabna dziewczyna

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Za kazdym razem jak siadam do kompa to wmawiam sobie ze 30 min mi starczy na ogarniecie forum , a zwsze sie okazuje ze to 30 min ledwo mi starcza na przeczytanie was

Montresor ja jeszcze nawet ne mysle o pakowaniu torby, zrobie to dopiero po świetach
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja równiez uwielbiam produkty z hiPa lącznie z kosmetykami Śliczny brzusio Skoro się tak zamartwiasz tymi wynikami z rózyczki to zadzwoń do gina i niech on zdecyduje co dalej, a anemia sie nie przejmuj , ja tez mam morfoogie w caly swiat
kasiah kurcze wcalenie czuje sie taka mądra i doswiadczona mamą, chiała bym yc lepsza ama czasem dla Oskarka, a mi po prostu czasami brakuje cierpliwości

stokrotka faceci to chyba rzadko kiedy okazuja empatię, ile w ogóle wiedza co to jest
chiasami [hide
Anna jaki zgrabniutki masz brzuszek
ula nawet nie wiedziałam ze to nazywa sie maloplytkowość, Gi nie zalecl mi przy tym żadnych dodatkowych badań
kelis temat szczepionek juz kiedys poruszalyśmy ja osobiście nawet gdyb były za darmo nie chiała bym żadnych dodtkowych szczepionek i szczepie tylko podstawowymi. Jak dla mnie za duzo nie jasności jest i niepewności co do tych dodatkowych szczepionek i tych skojarzonych
martadiana śliczny wózeczek, mam podobny tylko że w odcieniach zieleni
studentka w necie sa wnioski o macierzyński i mozna sobie tai ściągnąć, poza tym do wniosku dołącza sie akt urodzenia dziecka i wypis ze szpitala o porodzie. Jeśli jednak chodzi o akt urodzenia to ostatnio wyczyałam, że ozna godostaczyc pozniej niż w ciągu 14 dni od porodu, najwazniejsze by dostaczyc wniosek i wypis ze szpitala. ja chce iśc na ten macierzyński 80%
U mnie dzis na obiadek pomidorówka, a moj mąz że nie lubi to jest bez obaidu. Poza tym wybrałam sie do biedronki bo zaczęo mi brakowac pewnych produktów i znów 50 zł poszło z badań a gdzie tu do przelewu z ZUSU jeszcze tydzień
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

studenktka ja juz lozeczko mam od kolezanki kupilam

kasiah brzuszek piekny

maja u mnie tez pomidorowka

- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
niewiem czy wogole npisalam o wizycie.okej.serduszka pukaja.pressar trzyma.nastepna wizyta za 1.5 tyg.
- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ula, straszyli straszyli, a ja tak coś czułam że on się wyrówna

Stokrotka - byłam szczepiona, właśnie dlatego mnie tak ten wynik przestraszył.
Kelis, wiem że niby nic nie widać, ale i tak... wiesz, mnie nigdy do niczego nie cieli, ja nawet ręki nie miałam nigdy złamanej. Panikuję jak mi krew mają pobierać, bo to zawsze naruszanie tkanek ciała, a przy cesarce nie dość że wkłują się we mnie masę razy to jeszcze potną i poszarpią

Studentka - Jak M. powiedziałam że zabrałam się za odmetkowywanie ciuszków to też było "Jak to, już?"

Maja - No ja powoli zaczynam myśleć o tej torbie, ale za nic w świecie nie mogę się za nią zabrać. Mam cały czas wrażenie że jeszcze i tak w cholerę czasu.
Mi Hipp przedewszystkim pięknie pachnie, a obiadkami zajadałam się razem z siostrą jeszcze przed ciążą więc małemu wiem że też będą smakowały

Podsumowując:
Co do mojego wyniku różyczki:

Co do szczepień:
www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop?fref=ts
Co do bezpłatnych i darmowych próbek:
www.familyservice.pl/ - podobno wysyłają po porodzie coś darmowego, ja dostałam w placówce zestaw "Już wkrótce będę mamą".
klubmaluszka.hipp.pl/rejestracja/#c295 - Hipp'owa strona
www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/konto/mama/zarejestruj-sie - Bobofrut/Nestle
www.bobovita.pl/home/rejestracja/ - bobovita
www.bebiklub.pl/rejestracja/ - Bebiko
www.bebiprogram.pl/rejestracja/ - Bebilon
www.profuturaprogram.pl/rejestracja - Nutricia
enfamama.pl/ - tu jest apka do pobrania na androida lub iphone.
Oczywiście koniecznie polecam założenie karty Rossnę, 3% zniżki na wszystkie rzeczy dla dzieci (ja np. kupiłam tam rajstopy ciążowe w obniżonej cenie), po urodzeniu się dziecka rabat zaczyna rosnąć. Przyjaciółka bardzo polecała mi pieluchy z rossmana, twierdzi że są świetne i jakościowo lepsze od biedronkowych dada, a taniej wychodzą podobno z kartą, która przecież podwyższa rabat przy korzystaniu i już w pierwszym miesiącu możemy mieć nawet 10% rabatu

Pamietajcie żeby wszędzie sprawdzić czy wpisałyście swój adres, bo bez tego nic wam nie przyślą. Na stronach Bebiko podanie adresu jest równoznaczne z chęcią dostania próbek, ale trzeba to po rejestracji uzupełnić.
Stokrotka, ninioczka - mi lekarz tłumaczył że w ciągu godziny powinnyśmy odnotować przynajmniej jedną "akcję ruchową" dziecka, a takich akcji ruchowych powinno być co najmniej 10 na 12 godzin.
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56

Ninoczka super,że na wizycie wszytsko ok;)
Martadiana no dzidzie już nie mają miejsca,żeby kopniaka dać, więc tylko się rozpychają na boczki;)
Kabel się odnalazł,więc i ja chwalę się brzuszkiem;)
- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
kelis ladnie wygladasz.
no ja wstawie ale narazie nie mam jak-bo aparat pozyczylam
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Jestem lutówką 2015, czy któraś z Was doświadczyła skróconej szyjki, ja wczoraj byłam na wizycie i okazało się że szyjka się skróciła, dostałam luteinę i tyle, byłam w takim szoku że nawet nie zapytałam lekarza co i jak

- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68

Martadina wózek fajny, no i juz tak ważny zakup z głow
Ninoczka cieszę się z dobrych wieści po wizycie

Anna trzymam kciuki za jutrzejsze usg.
Kasiah, Kelis brzuszki malutkie, ja to nawet tak szczupła nie byłam przed ciążą

Montresor dobrze, ze wiesz już co z ta różyczką i ze z gardłem ok. Dzięki za stronki.
Co do szczepień, to ja będę szczepić tymi nie skojarzonymi, zastanawiamy się z mężem jeszcze nad tą na rotawirusy, to jest doustna ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100%.
Do smarowania pupy kupiłam bepanthen, napisane też na nim ze na podrażnione brodawki więc moźe mi w razie coś pomoże

- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3