BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #941187 przez martadiana
anna nie mialam na mysli WSZYSTKICH ;)

ela my zamiast teraz spac ile wlezie to nie mozemy :O co do pampersow nie wiem ale napewno troche ich pojdzie..

stokrotka ja krem do buzi mam z nivei. a druga mamusia przesypia cale dni hehe smiac mi sie z niej chce.. ja tez sie troche stresuje ze jak moje kolezanki odsune swojego faceta od siebie mam nadzieje ze tak nie bedziie..

uciekam na obiad

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941189 przez Anna1991
.

10 lata 5 miesiąc temu #941194 przez Stokrotka34
:-) no dobra ja tez sie boje, ale staram sie nie myslec:-) nie mam wyboru.

A na ktorego grudnia ona ma termin:-) ?

Boje sie jak to bedzie, ja zajechana opieka nad dwojka maluszkow, do tego uparlam si na kp, S tez bedzie zmeczony i wydaje mi sie ze to taki ciezki okres dla zwiazku.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941203 przez Anna1991
.

10 lata 5 miesiąc temu #941209 przez Stokrotka34
Karmienie piersia:-)

Mam nadzieje ze bedzie tak jak piszesz:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941218 przez Anna1991
.

10 lata 5 miesiąc temu #941221 przez Stokrotka34
Z dwojka to nie jest taki proste raczej o ile nie nauczymy sie karmic obu diewczynek razem, to moze mi dnia zabraknac:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #941227 przez Anna1991
.

10 lata 5 miesiąc temu #941254 przez ninoczka
hej dziewczynki.nie bylo mnie od wczoraj wieczorem a tu tyle postow.
widze ze zadowolone z gemini jestescie.a jak tam przesylka/drogo wychodzi?
fajnie ze macie sklep ikea to mozecie sobie jakies mebelki pokupowac.
stokrotka ja bym chciala karmic piersia ale masz racje jak naraz sie nie da to dluuugo to bedzie trwalo.niewiem czy czas na sen sie znajdzie.a czemu 100 i 60 lepiej na macierzynskim sie oplaca?

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu #941269 przez luska
hej z wieczorka

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Maja tak przemywamy jej , dosala tez maść , a panie w szpitalu dały jej jakieś krople , ale nie wiem ile ma je stosować.Muszę mężowi powiedzieć żeby ich się zapytał na obchodzie

Mon.tersor ja miałam dokładnie też taki bóle , ale bez twardnieć brzucha i dostałam luteine

Kelis kurcze ale akcja z tym usg , ja pewnie też bym wyjęła kasę i zapłaciła i pewnie mój małżonek tez......

Z ginem , to ja myślałam , że ty całkiem ze swojego nie jesteś zadowolona , ale jak nie jest tak żle , to może rzeczywiście bez sensu

U nas córeczka to wyłącznie tatusiowa , i u niej to tylko tata i koniec

Chasiami jejku jakie sena , ale mi sie też coraz częściej sni cos związane z dzieciaczkami i ciążą , ale mało co pamiętam

stokrotka teraz mnie powaliłaś , muszę o tym poczytać !!! jakie inne skutki??

a ni pochwale sie na razie , bo się robią na razie :P
Laska miała mi wysłać kolory minki jakie by mi zaproponowała do bawełny ale jak na razie cisza....
mi dziś przyszła paczka z gemini z pampkami, jakie małe!!!! tylko zamówiłam te newborn 0-2,5 kg....... :woohoo: :woohoo: jestem przerażona tym rozmiarem

Monia nie mów mi nic o kasie , dziś posżło 200zł na aptek , kolejne 100 jest w koszyku, osatnio ciuszków sporo kupiłam , ale i tak muszę coś dokupić za same minky 360zł do tego muszę kupić prześcieradła , nie mam pieluszek tetrowych i flanelowych, smoczków i reszych tych pierdól , niby nic a kwota za nie robi się ogromna .
no widze , ze masz maniaka takiego jak ja .On już bluzy buty bmw sobie kupuje , a co najlepsze młody tez chce buty ze znaczkiem bmw i pumy -życzenia na urodziny :woohoo: ale u nas postęp sprzedaje kochankę :evil:

A Stokrota ja do gina niby mam co 4 tygodnie ale w październiku miałam miedzy tymi 4 tygodniami pobyt w szpitalu u niego na oddziale i teraz też tak będzie , a po tym 25 .11 nie wiem jak będzie mnie umawiał , a w sumie umawiała , bo położna to robi
A ja też mam krew i mocz niby co drugą wizytę , ale czasem sama z siebie ide o robię co wizytę

Martadiana brzucho super:)
nie fajne ale co zrobisz , ważne , że nie groźne

Ela zdołowałaś mnie ta wyprawką ......spokojnie zdarzysz zużyć te papmersy , bo tego chyba idzie najwięcej...niestety

a co do płynu to jak jest po pierwszym miesiącu to jak bym ak stosowała

Sotokrotka ja bym z chęcią wzięła ale ja podlegam pod krus , i te 300zł śmieszne to u nas standard za miesiąc ,jeżeli chodzi o chorobowe .......i o reszcie sie nie wypowiadam , bo to pomyłka jakaś wielka

jejku 600szt powiadasz gdzie i za ile ??

ale jaki krem?? dla dzidzi na każdą pogodę czy po prostu nawilżający??

Stokrotka ja mam dokładnie takie same obawy :dry: teraz jest super , cudowanie i ogólnie nie mogę narzekać ,ale po porodzie będą nas wykańczać min. natłok obowiązków, zmęczenie , ja będę chodziła znając życie wiecznie sfrustrowana brakiem czasu na wszystko i wiecznym bałaganem w domu i ogólnie nerwówka :( przerabiałam już to i sie boje , mam nadzieje , że tym razem sie uda nie kłócić, a wspierać.Za drugim razem z córczką poszło nam lepiej , bo ona nie była wymagającym dzieckiem , a my już wiedzieliśmy co nas czeka .A teraz nie wiem jak to będzie , a coś czyje , że chłopaki dadzą nam w kość.No i jest starszyzna

Dziewczyny ja nie będę wam mydlić , że cc takie cudowne i mi jest cholerni przykro , że tym razem nie uda mi się powtórzyć jednej z najpiękniejszych chwil w życiu czyli (prawie) bezproblemowego porodu i dziecka na brzuchu , a potem cudowne dwie h z córeczką i mężem w spokoju.......A dwa boje się jak teraz będę się czuła po cc , bo po pierwszej bylo super , ale ja do praktycznie 9 mca ćwiczyłam dwa razy dziennie , byłam zadbana pod kontem fizycznym , a teraz.......I jak by nie było będzie to drugie cięcie, ale jak mus to mus , nawet jak mi da lekarz możliwość wyboru , to wybiorę cc dla bezpieczeństwa maluchów

Noo i mi sie płakać chce jak pomyślę o tym karmieniu !!!!to moze nam blizniakowym mamą zająć nawet 12h na dobę , a kto powiedziała , że akurat dwójka w tym samym czasie będzie chciała jeść?? Ale jak sobie pomyśle , że do kosztów pampków miało by dojść jeszcze mm ,no cóż .......chyba wole się poświecić , a nie wydawać kasę na coś mniej lepszego , żeby nie napisać gorszego , w razi co nadrobię książkowe zaległości w trakcje karmienia , już tak kombinuje

10 lata 5 miesiąc temu #941289 przez kasiah06
stokrotka ja pomimo że będę miała jedno dzieciatko też mam takie obawy jak to będzie między nami po...bo różnie zachowują się i świeżo upieczone mamusie i tatusiowie...mam nadzieję że nie damy się zwariować i tak jak pisze anna mały nas zbliży do siebie :) zresztą ja mam też obawy jak poradzę sobie w nowej roli, z dzieciątkiem ale pisałam o tym kilka stron wcześniej i maja napisała mi prawdziwe i bardzo mądre rzeczy,które mnie trochę uspokoiły :)
anna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pomarańcze też mam na nie obecnie fazę, nawet do herbaty wrzucam,mniam :)
ninoczka ja z gemini zamawiałam kurierem to 15 zł wysyłka :) a u mnie nie ma ikei najbliższa w gdańsku (160 km ode mnie) więc zamówiłam przez internet ;)
luśka dzięki :kiss: he,he córeczka tatusia często się zdarza ;) na pewno poradzisz sobie z maluszkami, może twoja starszyzna poczuje się dorosła i bęzie ci pomagać :) ale oczywiście rozumiem twoje obawy bo sama mam ich 1000 i to przy jednym dziecku...o książkowe zaległości w czasie karmienia nieźle to sobie wykombinowałaś :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #941292 przez mama89muminka
No i jestem, ale i tak piszecie duzo, wiec ledwo dalam rade doczytac.

Mamusie blizniakowe, ja nie powiem - podziwiam was juz teraz, ze dzwigacie wiecej, a i pozniej przy karmieniu i w ogole wychowaniu dwojki na raz! Znajoma Polka ktora mieszka w sasiedztwie tez ma blizniaki i prawie 3letnia corke, jak sie z nia widuje to caly czas maluchy przy cycu, nie dadza jej biednej odpoczac... dla mnie jestescie bohaterkami.

A ja ogolnie dzisiaj cos kiepski nastroj mam, boje sie o mala, codziennie mam wrazenie ze zaraz bede musiala jechac do szpitala. Godzine temu sie wystraszylam bo sie mala tak wiercila, jakby ktos ja gonil,a pozniej ucichlo. Moja mama tak miala z mlodsza siostra, dziecko sie zaplatalo w pepowine i prawie by umarlo, gdyby nie porod w pore. Dlatego teraz mam stracha o takie akcje.

Co do mm ja tym razem chcialabym jak najpozniej wprowadzic, wiem jakie to ogromne koszty. Co prawda u nas jest to plynne i w roznych ilosciach (od 200ml do 1l) i z jedno duzo nie place, ale dziecko potrzebuje go caly czas, wiec liczac takie mleko z 1miesiaca wychodzi sporo kasy.
Z Mironem niestety nie mialam wyjscia i tak nam kasa leciala na mleczko i pieluchy caly czas.

10 lata 5 miesiąc temu #941297 przez ela85
Luska ja kupiłam krem nivea baby na każdą pogode, chroni przed mrozem, chłodem i wiatrem.Bi nawilżający zima to nie bardzo chyba.
Dziewczynki nie dajmy się zwariować, na pewno wszystkie sobie damy radę z obowiazkami mam i żon( partnerek).Będzie na pewno ciężko pogodzić obowiązki , ale ja wierzę w to że nam wdzystkim się uda byc dobrymi mamami i kochankami dla swoich facetów : ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #941318 przez Stokrotka34
Ninoczka bo w przypadku blizniat macierzynski jest dluzszy z tego co pisaly mamy na grupie na fb trwa 39 tyg. plus rodzicielski i on jest staly 26 tyg. a tylko na macierzynskim mozna 100% i o ile w przypadku jednego dziecka to jest bez roznicy bo macierzynski i rodzicielski to po 26 tyg wiec obojetnie czy masz calosc 80% czy 100 i 60 to w przypadku wiekszej liczby dzieci sie zmienia bo mozesz dluzej brac 100%
Jej nie wiem czy jasno to wytlumaczylam, ale mam nadzieje :-)

Luska pieluchy zalatwil moj prawie maz 78 szt. za 41 zl u jakiegos klienta, pampersy biale 1, zerowki nie bralam:-) ale powiem Ci ( potwierdz lub nie znasz sie na tym:-) ze te 600 szt to chyba max na 20 dni:-) a nawet nie:-)
Gin cos mowil ze moze to wywolac porod, ale jakos mnie nie przekonal, zobacz ile dziewczyn to dostaje:-) a na pewno zabezpiecza to malenstwa.
No wlasnie chodzi mi o taki krem na dwor bo do kapieli kupilam emolinta wiec to wystarczy.
Powiem Ci ze kasa tez dla mnke bedzie motywacja do cyckowania, ale kurcze nie wiem jak mi pojdzie to przystawianie....a nie bede sie martwic na zapas tam rade i juz:-) :-)

Ja myslalam o serialach do karmienia:-)

Mamomuminka musi byc dobrze, tyle przeszlas stresow w tej ciazy nie martw sie!! A rusza sie Twoja corcia? Moze sie obracala?

Wiecie co dla mnie jest najbardziej stresujace, ze bede musiala pogodzic sie np z balaganem bo nie dam rady czegos sprzatnac, a teraz jak siedze w domu to mi lekko odbija ze sprzataniem:-D
Moj S tez wraca pozno z pracy bo dopieo o 18 wiec wiekszosc rzeczy bedzie na mojej glowie:-)

A z gemini to chyba powyzej 200 zl za darmo:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 5 miesiąc temu #941383 przez Mamuśka 2222
Hej...
widze ze wiekszość rozmawia o wyprawkach ze wszystko juz prawie gotowe :) Ja jak narazie dobrze sie czuje nie mam zadnych twardnien brzucha a ni nic...sie powaznego nie dzieje wiec za wyprawke zaaczne sie brac od grudnia tak na powaznie B) narazie skompletowalam zamówienie na gemini tez prawie 400 zł jak któras z was (nie pamietam która :silly: )juz jedna paczke teraz dostalam wszystko ok ladnie zapakowane zeby nic sie nie uszkodzilo i wogóle gdyby nie wy to nawet bym nie wiedziala o tej aptece ;) a jak chodze do siebie do apteki to pytam o ceny zeby sobie porównac to naprawde na wszystkim jest taniej :)
Zamówilam krem mustela na rozstepy tak jak uzywalam w pierwszej ciaży...bo zaczely mi wyskakiwac czerwone plamki na brzuchu a wlasnie tak zaczynaja sie u mnie rozstepy i zaczelam uzywac kremu i juz widze poprawe sa bledsze wiec cos tam dziala moze uda mi sie uchronic ten brzuch przed tymi wstretnymi rozstepami :angry:
Mamy bliżniąt...co do karmienia to moze nie bedzie tak żle :) ja lezalam z dziewczyna w szpitalu jak nasze dzieci mialy po 3m-c na zapalenie pluc i ona miala blizniaki to zawsze wstawaly o tej samej porze na karmienie wiec moze i u was tak bedzie :) zresztą zorganizowane jestescie na 100% sobie z wszystkim świetnie poradzicie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia