- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
kelis powodzenia na wizycie

chasiami fajnie ze juz masz wyprawke i dobrze ze posuchalas lekarzy i odpoczywasz

kasiah moja psinka tez dzisiaj nie wychodzi z pod koca spi i koniec wyjsc nawet nie chce
ulka wspolczuje ci tej ''cukrzycy'' :/ gratuluje trzeciej cory wiedzialam ze tak bedzie :**
dziewczyny a w pl jest cos takiego ze jak urodzi sie 1 stycznia i pierwsze dziecko to jakies nagrody czy cos w tym stylu ?
ja znowu cos w nocy spac nie moglam latalam siku a juz jak zasypilam to mala mnie takimi kopami obudzila ze masakra .. ze te dzieci maja tyle sily ? hehe
musze swoja psine wkoncu na sile wyporowadzic na dwor bo taki len sie zniej zrobil w tej ciazy ze masakra wiec pozniej sie odezwe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

ninoczka dzięki za info o pampkach

martadiana ja mojego wyciągnęłam na spacerek ale po powrocie kocykowania ciąg dalszy

mam nową gazetkę z Lidla fajne ciuszki będą dla naszych maluszków w przyszłym tygodniu

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 130

Ela ja kupiłam nivea kosmetyki dla dziecka bo przy dziewczynkach mi sie sprawdziły i nic nie musiałam zmieniać a jak będzie coś nie tak to wtedy kupię coś bardziej specjalistycznego

Maja superrrrrrrrrrrrr

Agat super że wszystko z małą dobrze

Chasiami to co masz 2 kołyski teraz

dziewczyny ja zawsze prałam w proszku lub płynie do prania czuszki i płyn dodawałam do płukania bo potem pranie bardzo delikatne jest i zabija resztki proszku

Stokrotka płyn czy proszek wszystko jedno do prania

Asik witaj ja też z wielkopolski miło mi

Ewelina śliczny synuś

reszta później bo głód mnie dopadł

- jagodzianka44
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ela czyli tą z sercem bardziej koszulę polecasz?
Asik o widzę ze też z teściową pod jednym dachem

Nionoczka mam nadzieję że ten chłopczyk trafi do dobrych rodziców

Kasia dzięki za info zaraz muszę luknąć na stronkę lidla bo teraz to konkrety będę kupować

Jagodzianka to sporą dziewczynkę urodziłaś

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74

Asik
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kasiah chyba kazda z nas przed pojawieniem sie pierwszeg dziecka ma obawy, badz miała czy sobie poradzi. Ale jestesy naa tyle silne i tak ukształtowane że swietnie znajdujemy sie w tej roli.Czasem owszem jest ciężko, ale miłośc macierzynska przebija wszystko. Ja czasem jak mój mały lobuz wyprowadzi mnie z równowagi potrafie na niego ostro krzyknąć a nawet dac lapsa, ale też wiem że jest moim skarbem i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Cieżko to opisac miłośc do własnego dziecka trzeba przezyc samemu.
Jeśli chodzi o pieluszki to ja w szpitalu po prostu podwijałam pieluszke tak by nie zahaczal o pepek a miałam z dady 1
Wczoraj tez sie zastanawiałam czy nie kupic tych półspiochów za 9,99 w pepco, w koncu jednak wzieam kaftanik różowy
Monika życze aby zelazo sie podniosło. Ja równiez biore witaminy plus zelazo, ale badania zrobie dopiero na poczatku grudnia jak wybiore paczke zelaza i dopiero sie dowiem zy tabletki pomogły czy nie Ja równiez jak ty nie przepadam za imprezami typu Sylwester, i jstem szczęśiwa jak moge zostac w domu, choc pare lat temu bardzo lbiałam chodzic na takie imprezki, ale wówczas nie było obowiązków, dziecka, rodziny i byłam o wiele lat młodsza
luska ale i dzis humor poprawiłas, uśmiałam sie jak nigdy.Masz racje dzieci to zawsze zostana częścia nas, a męża w razie czego mozna wystawic z walizkami za drzwi

jagodzianka super relacja z porodu. A mała sliczna i najwazniejsze, że zdrowa sie urodziła
kelis trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje
chiasami ja równiez nastawiam sie na karmienie naturalne cycem, ale z drugiej strony po tym co przeszłam przy synu to sie go troche obawiam, najpierw brak pokarmu, az z krwią schdził, pózniej nawał i zastój w piersiach, nstepnie odciąganie laktatorem bo Oskar nie umiał sać. Mały tez miał zaparcia po pokarmie i moim i mm az do prawie roku biegałam z nim po pediatrach alergoogach i gastrologach i nikt nie wiedział co m jest a on po 8 dni kupki nie robił-na szczęście przeszło samo. Poza tym po kazdym pokarme wymiotował hlustająco,przez co trafilam z nim do szpitala ciągle obawiałam sie ze sie odwodni, ciagle musiałam go wazyc czy przybiera na wadze nie wspomne juz o tonie pranie jakie miałam.. tym rzem obawiam sie zeby znów sytuacja sie nie powtórzyła i zeby malutka nie miała takich problemów
ula a może masz tak samo z cukrzyca jak ja z anemia ze masz na ganicy normy i co lekarz to inna interpetacja. Ja tez am niby poziom żelaza na granicy normy i jedni twierdza ze to juz zaawansowana anemia inni że jej początek a ja nie mam pojecia co mam o tym sadzic. Fajnie że dzidzia juz sie przekrecila główka w dół.
A mi dzis sąsiadka pzyniosła worek ubrań dla maluszka po córci, wiec mimo jutro swieta biore się za pranie, choć sa one w różnych rozmarach, ale najpirw je upiore w normalnym proszku a póżniej dla poprzebieram malutkie i upiore w proszku dla niemowlat
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
maja to jednym słowem mnie rozumiesz, a ja straciłam pokarm bo Alicja zaczeła od 2 miesiąca coraz wiecej spac i jak miała 3 miesiące to przespała po 8 godzin w nocy, ja cycki twarde ale nie budziłam, bo stwierdziłam ze zal mi jej budzic i tak w ciągu miesiąca stracilam wszystko. Przeszłam na mm i nasze kupki wróciły do normy, wiec nie wiem co mnie teraz czeka, aż sie boje.
A co do prania, to mi mama mówiła ze to nie jest święto Kościelne i można normalnie pracowac, ja też mam pewne plany na jutro

kasia czekamy na fotki, a od kiedy będzie teraz ta gazetka z lidla? i co tam będzie? Mam pare rzeczy z Lidla ale dla Alicji i moge powiedziec ze jakościowo są dobre, ale za to Pepko słabo wypada po wypraniu, albo kilkukrotnym użytkowaniu.
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68

Oczywiście wszystkim nie odpiszę bo połowę zapomniałam

Kelis trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wieści.Dziękuję mąż już dużo lepiej, wczoraj jeszcze miał gorączkę ale bez wymiotów i boleści. Na szczęście mój mąż nie z tych facetów, koło których trzeba chodzić jak koło dziecka w czasie choroby

Ulka gratuluję prawie pewnej dziewczynki! Rzeczywiście z tymi normami to jakoś dziwnie, ale lepiej pilnuj trochę tej diety na pewno nie zaszkodzi. Tak zdecydowanie polecam tą koszulę z sercem, naprawdę miękki materiał a nawet jeszcze jej nie uprałam a w dotyku i porównaniu z tamtą drugą duża różnica.
A ja dziś w nocy miałam taki ból podbrzusza jak na miesiączkę i do tego bolał krzyż, ten ból to taki podobny jak wtedy jak mi dali tabletki po poronieniu żeby się oczyścić ale wzięłam nospę i pomogło i nawet zasnęłam, dziś od rana brzuś twardy i pobolewał. Teraz też boli ale mniej. Dziś to pewnie bolał bo od rana byłam na pełnych obrotach, najpierw gotowałam rosołek dla chorej chrześnicy męża(przyjechała z teściami), tyle że oni u nas nie śpią tylko w domu rodzinnym teścia, więc jak ugotowałam to mąż zaniósł żebym ja z nią nie miała kontaktu. Później robiłam zapiekankę ziemniaczaną i sałatkę z selera, a w między czasie jeszcze zmywanie naczyń i inne jakieś domowe krzątaniny więc zeszło mi tak do 17. i tak naprawdę dopiero po całym dniu usiadłam a raczej się położyłam. Czekam z niecierpliwością do czwartku, do wizyty mam nadzieję, że wszystko ok i będę miała same pozytywne wieści.
- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

kurcze, ale miałam wczoraj dzień, byliśmy z mężem w hipermarkecie na zakupach i nagle tak mi sie słabo zrobiło, gorąco, brzuch bolał jak na okres... dobrze, że była tam na sklepie jakaś kawiarnia i mogłam usiąść, bo jak nic bym tam orła wywinęła. myślę, że to dlatego, że tam jakos sporo ludzi było i zaduch, może temu. w każdym razie chyba zakupy to od tej pory mąż sam robić będzie,m bo go nieźle wczoraj nastraszyłam. stał obok mnie biedny przerażony i wachlował jakąś gazetką.
co do ciuszków z lidla to mają byc od poniedziałku 17go. tu macie link:
www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469
ja z pepco to ostatnio jeszcze jeden kocyk kupiłam i kaftanik, zobaczymy jaka to jakość będzie.
kurcze, a ile planujecie kupić pampersów tych 1 na początek? ile dzieko dziennie ich średnio zużywa doświadczone Mamuśki?
która to ma dzis wizytę? Kelis? to trzymamy kciuki i melduj co tam u Was?
Ula - nooo, to jednak dziewczynka co? i fajnie, mężuś będzie miał prawdziwy babski raj i może Was wszystkie rozpieszczać

Ela - ooo jacie, no podziwiam Cię, że tyle Ci sie udało ugotować, bo ja to z biedą robię obiad i to na raty, bo stać za długo nie mogę, bo mnie brzuch ciągnie, pobolewa...
wiecie co - ja też ostatnio załapałam schizę, że urodzę wcześniej, choś gin twierdzi, że wszystko mam łądnie pozamykane i raczej to po nowym roku powinno być, ale nie wiem, jakiś lęk mnie ogarnął w tym temacie.
Jagodzianka - witaj

co do koszul do porodu to ja ostatnio kupiłam w italian fashion - przecieniona była za 29 zeta i taka rozpinana na środku, więc chyba się nada. takze koszule mam 3 i starczy tak myślę.
aaaa, kupujecie może ochraniacz do łóżeczka???? bo ja sie zastanawiam czy trzeba, bo przez niego tylko dziecka widzieć nie będę jak będę w łóżku leżeć, a z drugiej strony moze bezpieczniej, bo sie nie uderzy o szczebelki jak sie przekręcać zacznie. co myslicie??
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

studenkae ja tez ciagle mysle ze urodze wczesniej nie wiem dlaczego

ciekawe jak kelis po wizycie ?
a my wkoncu jutro jedziemy kupowac nowe autko juz nie moge sie doczekac

- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

noo, to fajnie, że nowe autko kupujecie - pewnie coś większego i rodzinnego co?
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Martadina udanego zakupu!
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

jejku ale mnie muli na spanie masakra!!! ide se zrobic kawke rozpuszczalna bo nie mam zamiru chodzic spac o 8 :O
- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chasiami myślałam że masz dwie kołyski

Ela dzięki

Studentka no raczej to mąż będzie czekała na rozpieszczanie już się śmiejemy że będzie z niego król Julian

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Luska żadna pora nie jest bez sensu na spanie

Jagodzianka jaka śliczna córa

Kelis jak po wizycie? Jak już uprze się mąż na czujnik to najlepsze są te co mają dwie maty i z tego co czytałam swojego czasu to warto kupić ibabyguard (czy jakoś tak) albo angelcare. Ceny tego pierwszego zwalają z nóg.

Tak motywujecie z tymi torbami do szpitala, że chyba sama do końca miesiąca postaram się to ogarnąć.
Co do wanienki do ja mam wanienkę onda, która jest i do leżenia dla niemowlaka i do siedzenia dla większego dzieciątka

Chasiami, luska i maju nie zazdroszczę tych kłopotów na początku z kupkami. Biedne maluchy, że musiały się tak męczyć a lekarze nic

Kasiah jednym słowem mogłybyśmy aktualnie wykarmić niejednego wampira

Ulka no to nieźle namieszali Ci w głowie z tą cukrzycą. Namieszali ale nic nie pomogli.

Martadiana zazdroszczę lenistwa psinki, mój to zawsze ma ochotę na spacery, nawet w sporym mrozie, ale w końcu tłuszczyk labrador ma i wyżej na łapkach ma od ziemi. Ja to zawsze zamarzam a ten biega i skacze albo gryzie jakiegoś patyka na śniegu