- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Dziewczyny odkąd przyszłam ze szpitala to jakby to napisac w podbrzuszu tam gdzie kończą mi się włoski łonowe, to jak mnie nie boli tylko piecze, ale tak jakby macica była za mała. Nie boli mnie tak czały czas tylko mam wrażenie ze jak malutka sie inaczej obróci, ale w pierwszej ciąży tego nie miałam, dlatego mnie też to troszke dziwi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
maja ja tez mam 19.11

luska to witaj w klubie ja tez dobrze spalam i raz na siusiu wstawalam :DD hehe luska moze jakbym w pl mieszkala to pomyslalabym nad twoja propozycja a tak to ciezko

monika a dla mnie wlasnie 1 trymestr najgorszy byl

- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20

Czytam was i cieszę się że u was wszystko dobrze no poza humorami, teściowymi i niektórymi mężami

- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 27
ja dzis cos strasznie zamulona jestem.dopiero wlaczylam kompa a juz mi sie galki zamykaja.a spalam do 12.myslalam zeby nie prac ochraniaczy i rozka bo w sumie bezposredniego kontaktu nie ma ale jak mowicie ze trza....
kelis swietnie ze wizyta okej
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

chasiami widzę że dziewczyny już podały Ci lidla

ela dobrze że ból przeszedł ale oszczędzaj się...
studentka ja zakupiłam ochraniacz razem z pościelą

martadiana niezła aparatka z tej twojej gwiazdy

monika muszę obczaić te woski bo kominek już mam

kelis super że na wizycie wszystko dobrze i na dobrego gina trafiłaś

ewelina szybkiego powrotu do formy, oby ból szybko minął

ninoczka odpoczywaj jak tylko masz ochotę

u nas dzisiaj było bardzo cieplutko i ogólnie zapowiadał się fajny dzień
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

- ninoczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 27
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
chiasami sama widzisz jacy ci lekrze niemadrzy, ty dostaas dofinansowanie a ój gin na NFZ powiedział, ze wszystkie dzieci teraz maja wad serca-dupek jeden, natomiast ten prywatnie nie moze mi dąc skierowania na nie płatne badanie, Zwarjowac idzie w tm chorym państwie
martadiana a ja mam wizyte 19 11 na 10 30 czyli prawie tak jak ty

EwelinaS oby refluks pzeszedł i nie mecył do końca ciązy. Ja w pierwszej ciązy tez miałam refuks, ale jaos wytrzymałam tzn nic z nim nie robiłam do porodu, a póżniej przeszedł sam
kasiah
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ninoczka a ty czemu dzis płakałaś?Stało się coś, czy po prostu chormony ciązowe...?
- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wpadam wam powiedzieć że od jutra w lidlu za 30 zł będzie można kupić pieluchy. Co prawda jedynek chyba nie będą mieli, ale już dwójeczki tak, a wiadomo, dwójki warto też kupić wcześniej.
Jak wiecie wróciłam do 3miasta i musiałam szukać lekarza... i znalazłam, prywatnie. Tylko spojrzał na ilość moich badań w ciąży i załamał ręce, dostałam skierowanie na 10 nowych badań, oczywiście prywatnie. Na szczęście u diabetologa też mnie pani skierowała, z nfz'tu, udało mi się ją uprosić o przepisanie i trzy będę miała z nfztu. Lepsze to niż nic... a jutro jadę na te prywatne. Coś czuję że z 5 fiolek ze mnie ściągną

Jeszcze zła jestem, bo najpierw badania do gdyni na rano, bo wiadomo, że krew to rano, a później na 14 do diabetologa do gdańska, a kompletnie nie opłaca mi się wracać do domu i muszę siedzieć w gdyni... chyba do Riviery skoczę się rozejrzeć w między czasie.
Ostatnio mam takie dziwne bóle podbrzusza, trochę jakbym miała ... mieć okres

No i w poniedziałek będę sama na SR, M, nie ma wolnego

No i wiecie co jest najbardziej ironiczne na świecie? Tak chciałam rodzić naturalnie... a synek jest obrócony pośladkowo póki co. Życie lubi płatać figle, nie? Jak na razie to cesarka gwarantowana, ale ciągle mam nadzieję że się obróci normalnie i będę mogła rodzić normalnie. Na usg wagowo miał około 1800 g... choć mnie bardziej długość intryguje, bo główka 11 cm, brzuszek 27... I to już nam daje 38 cm, a przecież nie wiem jak nóżki, szyjka i w ogóle. Stawiam że nóżki koło 7-8 cm też mają, to by dawało około 45 cm. Mam nadzieję, że nie urodzi się maleńki, bo ciuszki kupiłam raczej te w rozmiarze 62...
Wrzuciłabym wam zdjęcia, ale nic na nich prawie nie widać, zmierzony brzuszek i główka - reszty nie umiem nawet zidentyfikować.
W każdym razie na tym usg byłam z M. Lekarz mu ładnie pokazał buźkę (już widać, że będzie pomieszany, kształt buzi jak nic po M, ale policzki to ma już teraz tak samo odstające jak ja

Jak tam wam długi weekend minął? U mnie rodzice wyjechali, więc M siedział od piątku do dziś u mnie

Lecę, bo muszę o 7 wstać żeby na to głupie pobieranie krwi... trzymajcie kciuki, już drugi raz mnie w tym tygodniu spuszczają

- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

maju dziękuję, Ty zawsze wiesz co powiedzieć żeby pomóc ukoić smutek

montresor tak to jest z tymi lekarzami

Mój maluszek chyba odreagowuje wczorajsze stresy bo kopie mnie od rana po pęcherzu że hej

Miłego dzionka dziewczynki

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56
Kasiah ja z mojego gina ogólnie jestem zadowolona, bo i badania mi przepisuje wszystkie i wyjaśnia dokładnie co i jak, tylko po prostu coraz częściej widzę,że to jest młody chłopak, pewnie dopiero po specjalizacji i brakuje mu doświadczenia, ale fjne jest np z nim to,ze mogę do niego zawsze na prywatny nr dzwonić i pytać o wszystko, gdyby mnie coś niepokoiło, w przyszły pt mam wizytę,to zobacze,czy szyjkę zmierzy i co powie i wtedy już ostatecznie zadecyduję,ale wolałabym już nie zmieniać. Nie smuć się już Kochana, szkoda Twoich nerwów i maluszka, rozumiem Cię doskonale,że Ci smutno, bo to faktycznie bardzo przykra sytuacja, najgorsze że mąż nie stanął za Tobą murem, bo pewnie facet by odpuścił,a tak to się tylko nakręcał, no i na dodatek rodzice później zero zrozumienia;(. A przecież Ty te otki dokarmiasz z dobrego serduszka, ja też z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć,że jak ktoś mieszka w okolicy to nie chce żeby te koty się tam plątały,ale to mają z głodu się wykończyć?
Ela ja rożki prałam w pralce, nic się nie odkształciło, tylko zmniejszałam moc wirowania na mniejszą. A co do prania, jesli kupujecie pieuszki bawełniane, to uważajcie, bo lubią zatykać odpływ. Moja znajoma ostatnio prała 5 szt w pralce i wszytsko jej wysiadło, jak mąż rozkręcił pralkę,to okazało się,że te włoski z pieluszek bawełnianych zatkały caly odpływ, ja mam tylko dwie i wrzuciłam do prania i mi się pralka zawiesiła na wirowaniu i nie chciała skończyć programu i byłam zmuszona wykręcać wsyztsko ręcznie;( Na szczęście u mnie odpływ się nie zapchał tak bardzo i z następnym praniem wszytsko już przeszło
Martaddiana, to u Ciebie warto się wstrzelać w 1 stycznia;)
Maja ja też jestem tego zdania,że jeśli jest wyraźne wskazanie na badanie, to powinno być refundowane, w końcu to nie są małe kwoty.
Zapomniałam Wam wspomnieć ostatno,ale jak byłam na ostatnim USG prenatalnym to nas niezła niespodzianka spotkała. Mówiłam kiedyś ,ze jesteśmy wpisani na państwowy system badań prenatalnych i te USG, mimo że w prywatnej placówce mamy refundowane. No i przyszłam na to USG 3 trymestru, mówię Pani w recepcji,że jestem umówiona, ona tylko zapytała czy jestem z programu, jeśli tak to mam iść pod gabinet. Lekarz mi zrobił USG, ale stwierdził,że za dwa tyg trzeba stwierdzić czy dzidzia rośnie i jeśli chcemy to możemy do niego sie umówić na to badanie. No i przy wyjściu podeszliśmy jeszcze do recepcji zapytać czy to badanie też byloby refundowane i wtedy Pani wreszcie sie zainteresowała i oświadczyła,że my przecież byliśmy na usg 3 trymestru i ono już nie jest refundowane i mamy zapłacić 200 zł. Dodam ,że nikt nas o tym nie poinformował,ze to ostatnie(nieobowiązkowe) badanie ma być płatne.Dobrze,ze byłam z mężem,bo ja od razu chciałam zapłacić, a mój mąż powiedział,ze on płacił nie będzie, bo nikt go nie poinformował i moga nam wysłać fakturę do domu. Później zadzwonił do nas ten lekarz żeby wyjaśnić sytuację i sam stwierdził,ze skoro nie mieliśmy tej świadomości, to oczywiście opłata nas nie dotyczy, bo nie można od nas żądać zapłaty po wykonaniu usługi. Więc warto walczyć o swoj,e ale czulam się w tej recepcji jak jakiś krętacz i wyzyskiwacz, bo wsyztskie Panie patrzyły na nas jak na złodziei;/ (chociaż to był ich błąd bo nas nie poinformowały)
Luśka - zdrówka dla córeczki życzę, fajnie że mąż chociaż pójdzie do szpitala z nią, bo zwykle to tylko mama i koniec, a Tobie faktycznie bardzo dużo spraw się nawarstwiło, ale na pewno wsyztsko zdążysz ogarnąć. Teo gina już wolałabym nie zmieniać, ja to się chyba jednak przyzwyczajam- do pracy, do męża, mieszkania, to i do gina;), powiem Ci,ze ja też byłam trochę skrępowana z tym badaniem piersi,ale fajnie jak ktoś kompetentny od czasu do czasu sprawdzi, w końcu to chodzi o nasze zdrowie,
Ewelina S współczuję;(, mnie zgaga czasem dobija, a co dopiero refluks;/ mam nadzieję,że to tylko takie chcwilowe i odpuści
Montresor nie martw się,może się jeszcze odwróci i będziesz mogła naturalnie rodzić, niestety na to już nie mamy wpływu i tzreba się podporządkować, nie martw się,że się malutki urodzi,przecież teraz będą dwa miesiące najbardziej intensywnego przyrostu,więc jeszce "wyciągnie"

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

ela ja wszystko prałam tylko mam taki program w pralce "szybkie pranie" to praktycznie te nowe pieluszki tylko przepłuczę w hypoalergicznym proszku u nic mi sie nie dzieje

maja dziwi mnie to, ja chodze prywatnie do mojej gin i ona właśnie wtedy przepisała mi to skierowanie.
Ja mam już ostatnią ture prania wypraną - jest to pare kolorowych pieluch które kupiłam głównie do lekarza

Gina mam dopiero 24 listopada ale już nie potrafie sie doczekac

- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie znowu wszystko w biegu, wiec wybaczcie ze bie odpisze, za duzo sie tu dzieje zeby wszystko zapamietac. A i naskrobalyscie tyle, ze szok!
U nas w przedszkolu caly czas cos, jak niespotkania rodzicow, to dzisiaj zdjecia, Miro jako jedyny z grupy sie poryczal przy pstrykaniu, nie wiem co mu bylo. I ja wreszcie sie wzielam za pranie dzisiaj, mimi sterty brudnych ubran meza i Mirona, codziennie cos sie pierze, wiec dzisiaj wrzucilam ubranka malej. O prasowaniu nawet mi sie myslec nie chce, bo przy mlodym nie ma takiej opcji.
Ktoras pisala o bolach podbrzusza, ja tez takie mam jak na okres, tez mam zamiar wypytac lekarza o to przy nastepbej wizycie, ale to dopiero pod koniec miesiaca.
I zmykam jak na razie, bo mi sie mlody o troche milosci upomina... tak to jest przy dzieciach, nic sie nie da zrobic w spokoju, cieszcie sie wolnoscia poki mozecie

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
nie mialam ostatni kiedy spokojnie napisac bo moj S mial wolne i latalismy zalatwiac zalegle sprawy:-) no i wczoraj sprzatanie:-)
Komode kupilam MALMA biala z 4 szufladami a dzisiaj maja przyjsc zakupy z gemini wiec biore sie za pranie powoli:-)
Kupilam tez do pokoju naklejki na sciane dla dzieci ciekawe co z tego wyjdzie.
Kelis super ze u maluszka wszystko dobrze!!! A bralas zelazo czy samo sie unormowalo?
Ja to z tymi lekarzami to sama nie wiem, moj tez czasami mnie wkurza bo wydaje mi sie ze malo badan zleca:-\ ostatnio wyczytalam ze badanie moczu powinno byc praktycznie co miesiac a ja mam co dwa, sama nie wiem.
Z drugiej strony czuje ze wszystko jest oki a jak by cos sie dzialo to wypatrzy inny lekarz bardzo go chwalil.
A ostatnio sie pytalam o ten zastrzyk na pluca i twierdzil ze jak nie ma wyraznych wskazan to nie daje sie go, bo moze miec inne skutki, a ja myslalam ze blizniaki sa juz wskazaniem.....no i badz tu czlowieku madry
Kelis sa dzisiaj zajecia w szkole rodzenia za wtorek?
Maja podlaczam sie pod ogolna opinia, a moze gin Ci zle to wypisal?? Ja mam wrazenie ze czasami i szkoda...., w tamtej ciazy lekarz z nfz wypisywal mi luteine caly czas na 100%.
Kasiah nie smuc sie, dobry z Ciebie czlowiek i to najwazniejsze!! A faceci to maja problem duzy z empatia!
Luska a jaki komplet kupilas pochwal sie?

Wiecej nie pamietam co mialam jeszcze napisac:-\